Geresnė duonelė sava, kad ir juoda, negu pyragas ant svetimos lentynos
Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Senoji tema 4
Senoji tema 5
Senoji tema 6
Senoji tema 7
Ingredientus duonos kepimui perkam čia
Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
Dažniausiai kepant duoną duonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.
Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm
Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint
Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb
1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvėsėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiūvėsėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g
Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch
smikės duona.
*mamytės* duona.
smilos duona iš NTV.
radastelės ruginė duona "Skanumėlis."
radastelės Lengva ruginė duona.
radastelės Ypatinga ruginė.
Amalios duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasūkų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu)
kris rusiška juoda duona.
Sonatinos duona skruzdinimui "PAN CARRE"
nomkės7 duona.
Baisos duona.
nomkės7 forminė duona.
nomkės7 duona su jogurtu ir valstiečių duona.
nomkės7 duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais.
baltanosio duonelė su razinomis.
Portukės duona -Žiedas su šonine.
Katu duona su varškės kremu.
Katu duona su įvairiomis sėklomis.
Portukės ruginė duona su kmynais.
fortos Nomedos ruginė duona.
nomkės7 patobulintas Portukės duonos receptas.
Katu Kapučino - šokolado duona.
nomkės7 rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis.
Katu duona "Babka".
Katu Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf).
fortos džūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė.
Katu Morkų - ananasų mielinė duona.
fortos bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė.
fortos pasūkų duona.
spiglio balta duona.
fortos juoda duona.
spiglio duona su džiovintais pomidorais.
spiglio duona su garstyčiomis.
spiglio duona "pica."
nomkės7 duona su šafranu.
jblmami duona vazonuose.
fortos duona su jogurtu.
spiglio duona su grikių miltais.
fortos duona su dilgelėm.
Nanatos duona su "gyva tešla".
fortos duona balta kaip pyragas.
nomkės7 paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms.
Katu avižinių dribsnių duona.
Katu fantastiška cinamoninė razinų duona.
fortos duonos skrebučiai.
baltanosio avižinių dribsnių duona.
segtuko sostinės keksas.
nomkės7 eksperimentinė duona su kefyru.
Katu pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške.
jobuko ruginė duona su raugu.
dekoltė valstiečių duona.
Katu linų sėmenų duona (Flax Seed Bread).
rutuluxo balta duona.
rutuluxo duona su razinomis.
rutuluxo duona su džiovintais pomidorais.
Eglės 22 arabiška duona.
vaiduliukės duona.
rutuluxo duonas su razinomis.
vaiduliukės rupių miltų kvietinė duona.
Sonatinos duona su bulvių dribsniais.
Mamos Tanios duona su varškyte.
kobriuko Borodino duona.
jblmami graikų ūkininko duona.
Endedndu duona.
Paprasta ruginė duona.
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
Rutulux aštri duona
regna duonos vyniotinis su prieskoniais
Mamos Gretos duona
Kobriuko super skani duonytė
Mamos Gretos duona su alyvuogėmis
Voveros nesijotų kvietinių miltų duona
Regnos graikinių riešutų duona
Mamos Gretos duona su riešutais ir vaisiais
Mamos Gretos saldi duona su riešutais
Regnos graikinių riešutų duona
Guvilės Ciabatta
Mrs.R Duona, kepama aparate
Slatkiuke duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona"
Mamos Gretos džemų receptai
Mrs.R pusrytinė duonelė
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
Nikkė keksas zebras
Mrs.R bulvinės bandelės rusiškai
Voveros bananinė duonelė su riešutais
Nexta citrininis pyragas
Mama Greta citrininis pyragas
Mamos Gretos migdolų pyragas ir vaisinis keksas
Mrs.R "Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tešla"
Aistuzeles juoda duona su saulėgrąžomis
FedeSperanza gyvos tešlos proporcijos
mamos Gretos duonelė su džiovintomis slyvomis
Mrs.R saldus batonas ir juoda ruginė duona
Nexta prancūziškas batonas
mama Greta bandelės su lašinukais
Anafora kasdieninis batonas
mama Greta sezamų duonelė
katu sviestinės bandelės
Regna švediška duona su alyvuogėmis
Katu Bostono ruda duona
Katu Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona
mama Greta duona su varškės sūriu ir krapais
Triule kvietinis ir ruginis raugas
Mrs.R picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės
Mrs.R ruginė duona su raugu
panterele35 Linų duona
Šilingės ruginė duona
Mrs.R modifikuota ruginė duona su raugu
Kukurūzų duona (angliškai)
Panterele35 kukurūzų duona
Triule duoninės bandelės
Triule rusiškas bagetas
Mrs.R Rugelis ir Palenica
Avenita ruginė duona su kmynais
Katu raugo dienoraštis ir Angelų duona
Mrs.R keksas
nataliunciko Duona Herkulesas Ervidėjus
nataliunciko ryžių duona su abrikosais
Kirameki Cinamono ir spanguolių duona
Kirameki duonytė su ruginiais miltais ir grietine
Kirameki Rusiška ruginė duona ir Grikių miltų duona su vaisiais
Pietų Karolinos ryžių duona
nataliunciko ruginė duona su alum
Hala arba šiašiapynė
nataliunciko ruginė duonytė
Kirameki Vokiška kaimiška duonelė ir Riebi ruginė duona
pantereles Tosterio duona
Renatelem Spanguolių - aguonų keksas
tortanas
fortos Šventine duona, Kvietinis ragaišis, Prancūziška duona, Rugine duona, Ruginiai paplotėliai su sezamu sėklomis
pantereles Duona su arachisu pasta
Chudo testo
Grissini
Mrs. R Itališkos bandelės, Ciabata
mamos_Gretos Rikotos ir špinatu duona - pyragas
laukines cibuline
Lung Vyniotinių pyragas
Šilingės kasdieninis batonas
Lung duonelė
Krislos Naminė ruginė duona
garbanes Itališka duona su rozmarinu
Krislos Velykinis pyragas su razinomis
J@lantos Ruginė duona
Sąstingio laikų batonas
jadzkos duonytė
Elikos Garstyčių ir alaus duona
Terros duonytė su kumpiu ir alumi
laurechkos ruginė duonelė
lioliukes Balta saldi duonele su džiovintais slyvom
nataliunciko duona su alyvuogėm
Ninin bandelės
Laumikė Ruginė duona su gira
Laumikė Balta duona su džiovintomis vyšniomis
Laumikė Balta duona su šviežiais agurkais ir krapais
Laumikė Duona su džiovintais grybais ir česnaku
Laumikė Duona su ryžių miltais
Mrs. R DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS
nataliunciko batonas
slogos balta duona
jadzkos duona su 5-ių grūdų dribsniais
Mrs. R aguoninis mielinis zebriukas
Maria- Duona su sūriu ir krapais
Lung varškės pyragas
Avenitos Rupių miltų bandelės - Vollkornsemmeln
murrrkos bananinis pyragas
Terros SAVA
Elikos Plikyta ruginė duona
nataliuncikoduonelė
Lung kvietinė duona su juodaisiais sezamais
Terros plikyta kvietinė duona su salyklų
J@lantos Cinamoninės bandeles
jadzkos duona su rugių kruopom
Indiška duona Chapati
jadzkos elementari duona su įdomiais priedais
paidukes Varškės pyragas
Laumikės ruginę-kvietinę duoną su raugu
FedeSperanza duona ant kopūstų lapų
Elikos Duona su sėlenomis
Elikos Balta duona su kiaušiniu
nataliunciko Dž. slyvų duonelė
nataliunciko šeimos duona
murrrkos Saldus pyragas
Elikos Duona su varške ir sūriu
nataliunciko Slyvų-varškės pyragas
Lettos Balta sviestinė duona su razinomis
Lung Balta kvietinė duona su majonezu
balta duona su kmynais
Jundos cinamoninė duoną su imbieru [/b]
nataliunciko duona su raugų
Lung Obuolių šarlotė
nataliunciko miežinė duona
nataliunciko Greita duonele
Sikstes Rusiška juoda ruginė duona
nataliunciko Sveikuolių duona
mamos_Gretos Grūdėta morkų ir razinų duonelė
Trolėmolės Vyšnių ir marcipano pyragas
Mrs. R Rudeninė moliūgų duona
Lettos Duona su linų sėmenimis ir sėlenomis
Lung Niujorko duona arba Duona be minkymo
Terros Mandarininė duona
Renatelem dzūkiška duona ir Zervynų kaimo duona
Lettos Balta sviestinė duona su razinomis
nataliunciko Picos duona
Trolėmolės Sveikuolių duona
grange duona
Elikos Braškinė duona
Mrs.R. Šventinė mielinė pynė
nataliunciko Sūrio duona
pantereles35 Duona be plutelės
Lung duoniukai - sausainukai
Elikos Itališka duona
nataliunciko Miežinė duona su prancūziškom garstyčiom
nataliunciko Gardžioji greituko duona
Lettos Duonelė su raugu
nataliunciko Rugine duona su slyvom
Lettos duonelė su sausu raugu
nataliunciko Avižinė duonelė
nerez Borodino duona
geneiros saldus pyragas
nataliunciko Airišką avižinė sodos duonelė
Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Senoji tema 4
Senoji tema 5
Senoji tema 6
Senoji tema 7
Ingredientus duonos kepimui perkam čia
Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
Dažniausiai kepant duoną duonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.
Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm
Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint
Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb
1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvėsėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiūvėsėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g
Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch
smikės duona.
*mamytės* duona.
smilos duona iš NTV.
radastelės ruginė duona "Skanumėlis."
radastelės Lengva ruginė duona.
radastelės Ypatinga ruginė.
Amalios duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasūkų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu)
kris rusiška juoda duona.
Sonatinos duona skruzdinimui "PAN CARRE"
nomkės7 duona.
Baisos duona.
nomkės7 forminė duona.
nomkės7 duona su jogurtu ir valstiečių duona.
nomkės7 duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais.
baltanosio duonelė su razinomis.
Portukės duona -Žiedas su šonine.
Katu duona su varškės kremu.
Katu duona su įvairiomis sėklomis.
Portukės ruginė duona su kmynais.
fortos Nomedos ruginė duona.
nomkės7 patobulintas Portukės duonos receptas.
Katu Kapučino - šokolado duona.
nomkės7 rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis.
Katu duona "Babka".
Katu Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf).
fortos džūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė.
Katu Morkų - ananasų mielinė duona.
fortos bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė.
fortos pasūkų duona.
spiglio balta duona.
fortos juoda duona.
spiglio duona su džiovintais pomidorais.
spiglio duona su garstyčiomis.
spiglio duona "pica."
nomkės7 duona su šafranu.
jblmami duona vazonuose.
fortos duona su jogurtu.
spiglio duona su grikių miltais.
fortos duona su dilgelėm.
Nanatos duona su "gyva tešla".
fortos duona balta kaip pyragas.
nomkės7 paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms.
Katu avižinių dribsnių duona.
Katu fantastiška cinamoninė razinų duona.
fortos duonos skrebučiai.
baltanosio avižinių dribsnių duona.
segtuko sostinės keksas.
nomkės7 eksperimentinė duona su kefyru.
Katu pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške.
jobuko ruginė duona su raugu.
dekoltė valstiečių duona.
Katu linų sėmenų duona (Flax Seed Bread).
rutuluxo balta duona.
rutuluxo duona su razinomis.
rutuluxo duona su džiovintais pomidorais.
Eglės 22 arabiška duona.
vaiduliukės duona.
rutuluxo duonas su razinomis.
vaiduliukės rupių miltų kvietinė duona.
Sonatinos duona su bulvių dribsniais.
Mamos Tanios duona su varškyte.
kobriuko Borodino duona.
jblmami graikų ūkininko duona.
Endedndu duona.
Paprasta ruginė duona.
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
Rutulux aštri duona
regna duonos vyniotinis su prieskoniais
Mamos Gretos duona
Kobriuko super skani duonytė
Mamos Gretos duona su alyvuogėmis
Voveros nesijotų kvietinių miltų duona
Regnos graikinių riešutų duona
Mamos Gretos duona su riešutais ir vaisiais
Mamos Gretos saldi duona su riešutais
Regnos graikinių riešutų duona
Guvilės Ciabatta
Mrs.R Duona, kepama aparate
Slatkiuke duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona"
Mamos Gretos džemų receptai
Mrs.R pusrytinė duonelė
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
Nikkė keksas zebras
Mrs.R bulvinės bandelės rusiškai
Voveros bananinė duonelė su riešutais
Nexta citrininis pyragas
Mama Greta citrininis pyragas
Mamos Gretos migdolų pyragas ir vaisinis keksas
Mrs.R "Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tešla"
Aistuzeles juoda duona su saulėgrąžomis
FedeSperanza gyvos tešlos proporcijos
mamos Gretos duonelė su džiovintomis slyvomis
Mrs.R saldus batonas ir juoda ruginė duona
Nexta prancūziškas batonas
mama Greta bandelės su lašinukais
Anafora kasdieninis batonas
mama Greta sezamų duonelė
katu sviestinės bandelės
Regna švediška duona su alyvuogėmis
Katu Bostono ruda duona
Katu Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona
mama Greta duona su varškės sūriu ir krapais
Triule kvietinis ir ruginis raugas
Mrs.R picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės
Mrs.R ruginė duona su raugu
panterele35 Linų duona
Šilingės ruginė duona
Mrs.R modifikuota ruginė duona su raugu
Kukurūzų duona (angliškai)
Panterele35 kukurūzų duona
Triule duoninės bandelės
Triule rusiškas bagetas
Mrs.R Rugelis ir Palenica
Avenita ruginė duona su kmynais
Katu raugo dienoraštis ir Angelų duona
Mrs.R keksas
nataliunciko Duona Herkulesas Ervidėjus
nataliunciko ryžių duona su abrikosais
Kirameki Cinamono ir spanguolių duona
Kirameki duonytė su ruginiais miltais ir grietine
Kirameki Rusiška ruginė duona ir Grikių miltų duona su vaisiais
Pietų Karolinos ryžių duona
nataliunciko ruginė duona su alum
Hala arba šiašiapynė
nataliunciko ruginė duonytė
Kirameki Vokiška kaimiška duonelė ir Riebi ruginė duona
pantereles Tosterio duona
Renatelem Spanguolių - aguonų keksas
tortanas
fortos Šventine duona, Kvietinis ragaišis, Prancūziška duona, Rugine duona, Ruginiai paplotėliai su sezamu sėklomis
pantereles Duona su arachisu pasta
Chudo testo
Grissini
Mrs. R Itališkos bandelės, Ciabata
mamos_Gretos Rikotos ir špinatu duona - pyragas
laukines cibuline
Lung Vyniotinių pyragas
Šilingės kasdieninis batonas
Lung duonelė
Krislos Naminė ruginė duona
garbanes Itališka duona su rozmarinu
Krislos Velykinis pyragas su razinomis
J@lantos Ruginė duona
Sąstingio laikų batonas
jadzkos duonytė
Elikos Garstyčių ir alaus duona
Terros duonytė su kumpiu ir alumi
laurechkos ruginė duonelė
lioliukes Balta saldi duonele su džiovintais slyvom
nataliunciko duona su alyvuogėm
Ninin bandelės
Laumikė Ruginė duona su gira
Laumikė Balta duona su džiovintomis vyšniomis
Laumikė Balta duona su šviežiais agurkais ir krapais
Laumikė Duona su džiovintais grybais ir česnaku
Laumikė Duona su ryžių miltais
Mrs. R DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS
nataliunciko batonas
slogos balta duona
jadzkos duona su 5-ių grūdų dribsniais
Mrs. R aguoninis mielinis zebriukas
Maria- Duona su sūriu ir krapais
Lung varškės pyragas
Avenitos Rupių miltų bandelės - Vollkornsemmeln
murrrkos bananinis pyragas
Terros SAVA
Elikos Plikyta ruginė duona
nataliuncikoduonelė
Lung kvietinė duona su juodaisiais sezamais
Terros plikyta kvietinė duona su salyklų
J@lantos Cinamoninės bandeles
jadzkos duona su rugių kruopom
Indiška duona Chapati
jadzkos elementari duona su įdomiais priedais
paidukes Varškės pyragas
Laumikės ruginę-kvietinę duoną su raugu
FedeSperanza duona ant kopūstų lapų
Elikos Duona su sėlenomis
Elikos Balta duona su kiaušiniu
nataliunciko Dž. slyvų duonelė
nataliunciko šeimos duona
murrrkos Saldus pyragas
Elikos Duona su varške ir sūriu
nataliunciko Slyvų-varškės pyragas
Lettos Balta sviestinė duona su razinomis
Lung Balta kvietinė duona su majonezu
balta duona su kmynais
Jundos cinamoninė duoną su imbieru [/b]
nataliunciko duona su raugų
Lung Obuolių šarlotė
nataliunciko miežinė duona
nataliunciko Greita duonele
Sikstes Rusiška juoda ruginė duona
nataliunciko Sveikuolių duona
mamos_Gretos Grūdėta morkų ir razinų duonelė
Trolėmolės Vyšnių ir marcipano pyragas
Mrs. R Rudeninė moliūgų duona
Lettos Duona su linų sėmenimis ir sėlenomis
Lung Niujorko duona arba Duona be minkymo
Terros Mandarininė duona
Renatelem dzūkiška duona ir Zervynų kaimo duona
Lettos Balta sviestinė duona su razinomis
nataliunciko Picos duona
Trolėmolės Sveikuolių duona
grange duona
Elikos Braškinė duona
Mrs.R. Šventinė mielinė pynė
nataliunciko Sūrio duona
pantereles35 Duona be plutelės
Lung duoniukai - sausainukai
Elikos Itališka duona
nataliunciko Miežinė duona su prancūziškom garstyčiom
nataliunciko Gardžioji greituko duona
Lettos Duonelė su raugu
nataliunciko Rugine duona su slyvom
Lettos duonelė su sausu raugu
nataliunciko Avižinė duonelė
nerez Borodino duona
geneiros saldus pyragas
nataliunciko Airišką avižinė sodos duonelė
laurechkos duonele su semkom
Jundos duona
Trolėmolės Bandelės su pekano riešutų ir apelsinų džemo įdaru
Saulėgrąžos keksas
Lukrecijos duona
Taurės Parmesant Peppercorn french bread
kamzelkos Fermerių duona
nerez Tarta su mieline tešla
pantareles Borodino nr.1
Terros Mielinis pyragas "vienas iš triju"
nataliunciko Bandelės su razinomis
Gertrudos kučiukai
nataliunciko kučiukai
Terros kučiukai
Mrs. R Pirmakarčių duonelė
Jundos duona
Trolėmolės Bandelės su pekano riešutų ir apelsinų džemo įdaru
Saulėgrąžos keksas
Lukrecijos duona
Taurės Parmesant Peppercorn french bread
kamzelkos Fermerių duona
nerez Tarta su mieline tešla
pantareles Borodino nr.1
Terros Mielinis pyragas "vienas iš triju"
nataliunciko Bandelės su razinomis
Gertrudos kučiukai
nataliunciko kučiukai
Terros kučiukai
Mrs. R Pirmakarčių duonelė
Ruginio raugo paruošimas
Tekstas ir foto, o iš čia
Pirma diena
- 1stiklinė šilto, švaraus virinto vandens
- 1stiklinė ruginiu miltu
Švariame inde(geriausia apiplikit dar karštu vandeniu) gerai išmaišyt miltus su vandeniu, kad gautųsi vientisa mase be gumulėlių, perdėti į 3l sterilizuotą švarų stiklainį, uždengti plėvelę arba marlę. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.Tekstas ir foto, o iš čia
Pirma diena
- 1stiklinė šilto, švaraus virinto vandens
- 1stiklinė ruginiu miltu
Pamaitinsime po 48val.
Raugo kvapas turėtu buti truputi rūgštokas su burbuliukais. Dabar atėjo laikas pamaitint raugą. Paimam pusę stiklinės(galima truputuką daugiau) ruginių miltų ir sumaišom su puse stiklines vandens, gerai išmaišom ir įmaišom į mūsų raugą.
Jei viskas buvo padaryta teisingai, ir raugas buvo laikomas nevėsioje vietoje, tada pakeitimai turi būti matomi iš karto. Raugas padidės pusantro-dviem kartais ir išaugs iki viršaus (raugas įgis putoto rūgštaus kvapo masės formą). Bet puvimo kvapo neturėtų būti. Raugo skonis turi būt rūgštus.
Dabar pamaitinsim raugą antrą kartą. Norėdami tai padaryti, sumaišome ruginių miltų stiklinę su stiklinę vandens. Viską gerai išmaišyti ir įmaišom į mūsų raugą ir paliekame dar vienai dienai.
Raugas yra paruoštas ir gali būti naudojamas duonos kepime. Tinkamai paruoštas raugas turi būt grietinės konsistencijos, rūgštaus skonio ir burbuliuot.
Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val.
Jei paliktas raugas turės pelėsiais atsiduodantį kvapą, reiškia jis sugedo. Tokiu atveju, visą procesą pradedam iš naujo.
Kvietinio raugo paruošimas
Tekstas ir foto, o iš čia, be to visas procesas smulkiai ir aiškiai pavaizduotas ir čia
- 200 g kvietinių miltų
- 90-100 ml vandens
- 1a.š.aliejaus
- 1a.š. medaus
Tekstas ir foto, o iš čia, be to visas procesas smulkiai ir aiškiai pavaizduotas ir čia
- 200 g kvietinių miltų
- 90-100 ml vandens
- 1a.š.aliejaus
- 1a.š. medaus
Medų ištirpinam vandenyje, sumaišom su sijotais miltais, įpilam augalinio aliejaus ir minkom tešlą. Iš tešlos formuojam kamuoliuką, viršuje darom kryžiaus formos pjūvį, ir paliekam kambario temperatūroje dubenėlyje ar stiklainyje uždengus rankšluosčių arba marle.
Paliekam tešlą trim dienom, kurių metu ji turėtų pradėti rūgti. Antros dienos pabaigoje jau bus matomi pokyčiai, pjūvis šiek tiek susilies, o tešla pradės burbuliuot.
Po trijų parų tešla suskystės, ant paviršiaus susidarys burbuliukai ir tešla bus tinklinės struktūros.
Prieš naudojimą šio raugo, geriausia jį dar pora kartu pamaitint. Tam reikės į raugą įdėt 100-120g miltų, 50-60 ml vandens ir viską gerai išmaišyt iki vientisos masės. Po šito reikia palikt 12-20val. šiltoj vietoj.
Šis raugas labai gerai laikosi šaldytuve. Tik reikia neužmiršt du kartus per savaitę pamaitint.
Kvietinis raugas švelnesnis už ruginį ir su juo gerai kept kvietinę duoną/batoną. 500 g miltų prireiks 150-200g kvietinio raugo ir tuo tarpu reikės sumažint 70-100g miltų ir 70-150ml skysčių kiekį nurodytą recepte (tiksliau matysis kai maišysim tešlą).
Iš pradžių gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubėkit ir viskas pasiseks. Sėkmės