Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(toratora @ 2010 01 07, 23:13)
Bet man nepatinka kad alergijos priezasti randam tik po reanimacijos.Pries menesi jaunesniam vaikui reanimacijoje kazkokiu vaistu dave ,kad nuo ju plauciu edema buvo ,o nenustate nuo kokiu . Veliau visa kursa prednezalono teko gert . Ar galima kazkokiu kitu budu tas alergijas nustatyt? as ir klausiau gal kas zino ,gal kokiu tyrimu nauju yra .

Nežinau, Toratora verysad.gif Šiaip reikia su geru alergologu pasikonsultuoti, kuris pasižiūrėtų rimtai į tą reikalą. Dar kartą noriu paklausti, nes matyt pražiūrėjau: ar jūs darėtės tyrimus, nustatinėjote kam alergiškas (ima daug alergenų)? Tyrimas apie 130 Lt kainuoja. Mes KMUK lankėmės, kai turėjome bėdų su astma ir imnosupresija. Bet pas suaugusiųjų. Dr. J. Staikūnienė. Labai nebloga, mums ją rekomendavo.
Gaila, dabar pati gerokai sergu, negaliu ir paklausinėti verysad.gif

Cezi, sumaišiau, sumaišiau. Rašau vėžlio žingsniu, o ir galva kaip puodžius auksinis. Sergu doh.gif
Dėl Omega 3 ir Omega 6. Lesinsikenė ir rekomendavo. Rašiau aukščiau.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 07, 22:51)
O kaip tau toks variantas: Issivaizduok, kad turi gera atminti, perziureji koki japonu filma 6 kartus (japonu kalbos nezinai), isimeni visa kruva patikusiu epizodu, atsistoji salia savo vyro ir jam tai pasakoji tuos epizodus japonu kalba (mazdaug kaip isgirdai) ir su visa reikiama (is filmo) gestikuliacija.  lotuliukas.gif

As cia aisku hiperbolizuoju. Ir japonisku filmu mes maziui nerodom (ir nerodysim). Uzteks man atrakciju rusu ir lietuviu kalbom.  doh.gif  lotuliukas.gif

Labai normaliai, maniškis žiūri "Jetix", ten viskas anglų kalba, ir jis labai sėkmingai daro tai ką tu dabar paminėjai, tuoj angliškai kals geriau nei lietuviškai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2010 01 07, 22:57)
Cezi, sumaišiau, sumaišiau. Rašau vėžlio žingsniu, o ir galva kaip puodžius auksinis. Sergu  doh.gif
Dėl Omega 3 ir Omega 6. Lesinsikenė ir rekomendavo. Rašiau aukščiau.

Ką sumaišei? viskas gerai, čia aš nublūdau. O kas tau nutiko? Šnipas dygsta? Kiaulės puola?
Atsakyti
Daktarės pavardę blush2.gif

Angina. O gali ir šnipas išaugt. Antra diena.
Vaiks pas tėvus iškomandiruotas.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 01 07, 23:59)
Labai normaliai, maniškis žiūri "Jetix", ten viskas anglų kalba, ir jis labai sėkmingai daro tai ką tu dabar paminėjai, tuoj angliškai kals geriau nei lietuviškai g.gif

Tai viskas puiku. Zmogus mokosi anglu kalbos "sablonu".
Tik va kaip man su juo susisneket, jei as prastai "speekenu", o japonu kalba is viso "auksto lygio pilotazas". lotuliukas.gif
Aisku, cia jau matyt mano problemos... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 07 sausio 2010 - 23:08
QUOTE(Pou @ 2010 01 07, 23:04)
Daktarės pavardę  blush2.gif

Angina. O gali ir šnipas išaugt. Antra diena.
Vaiks pas tėvus iškomandiruotas.

Aaaaa, pavardę, o aš pamaniau, kad čia su tai žuvų taukais kažką sumaišei

O tu gydykis, jei nosies neniežti šnipas neišauks, o va jau jei pakils noras purve pasivoliot tai jau bėda lotuliukas.gif lotuliukas.gif , bet niekis valdžia vakcinų jau pripirko lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 07, 23:07)
Tai viskas puiku. Zmogus mokosi anglu kalbos "sablonu".
Tik va kaip man su juo susisneket, jei as prastai "speekenu", o japonu kalba is viso "auksto lygio pilotazas".  lotuliukas.gif
Aisku, cia jau matyt mano problemos...  doh.gif  lotuliukas.gif

Nu tokiam lygį kokiam dabar jis aš dar speekinu, bet japonų multikų dėl visako nerodysiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Darželyje pasakojo spec. pedagogė, kad vienas autistukas iš filmukų norvegiškai išmoko per labai trumpą laiką.
Maniškis rusišką abėcėlę išmoko, tik kartą pažiūrėjęs į klaviatūrą. Iš pradžių net nesupratom, ką jis murmena.
Čia dažnas atvejis. Nekalbiukų skyrelyje, vienas vaikas geriau angliškai moka nei lietuviška, net šneka su akcentu. Ir mama nesuprantamą lietuvišką žodį jam aiškina angliškai, arba jis aiškinasi. O niekad užsienyje negyveno, lietuviai. Bet jis man ypatingas, nuostabus vaikas. Labai superiškai pasaulį jaučia.
Atsakyti
Mano knygoj yra toks veikėjas Elijasas, kuris mokėjo kalbėti tik šablonais iš televizoriaus. Bet kai rašiau apie jį, tai išvis nežinojau, kad yra toks dalykas kaip autizmas, ir kaip jis pasireiškia.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2010 01 07, 23:18)
Darželyje pasakojo spec. pedagogė, kad vienas autistukas iš filmukų norvegiškai išmoko per labai trumpą laiką.
Maniškis rusišką abėcėlę išmoko, tik kartą pažiūrėjęs į klaviatūrą. Iš pradžių net nesupratom, ką jis murmena.
Čia dažnas atvejis. Nekalbiukų skyrelyje, vienas vaikas geriau angliškai moka nei lietuviška, net šneka su akcentu. Ir mama nesuprantamą lietuvišką žodį jam aiškina angliškai, arba jis aiškinasi. O niekad užsienyje negyveno, lietuviai. Bet jis man ypatingas, nuostabus vaikas. Labai superiškai pasaulį jaučia.

O jam ne autizmas, užsimink tai mamai, nes yra daug autistukų kurie nežino, kad jie autistai o šeimos gydytojam paprastai nusispjau jei tevai neklausia
Papildyta:
QUOTE(F @ 2010 01 07, 23:18)
Mano knygoj yra toks veikėjas Elijasas, kuris mokėjo kalbėti tik šablonais iš televizoriaus. Bet kai rašiau apie jį, tai išvis nežinojau, kad yra toks dalykas kaip autizmas, ir kaip jis pasireiškia.

F, tu rašai knygą? Ar aš netaip supratau?
Atsakyti
QUOTE(F @ 2010 01 08, 00:18)

Cia va idomu paskaityt. Tik baisu pagalvot, kaip tokiam vaikui reikes bendrauti...
http://www.autismweb..._Autistic_1.htm

Первое купание дало мне новую тему для бесконечных разговоров, а взрослым — повод для беспокойства. Сидя на полотенце и снимая туфли, я вдруг услышала, как один мальчик, лет одиннадцати-двенадцати, заметил другому:

— На эту новенькую и смотреть нечего — сисек вообще нет!

— Сисек? — повторила я, и мальчишки расхохотались.

Так у меня появилось новое любимое слово. Я повторяла его весь остаток дня — мне очень нравилось, как оно звучит. Каждый раз, когда я произносила: «Сиськи», мальчишки смеялись. А вот Нэн, когда услышала от меня это слово в коттедже, почему-то нахмурилась. — Темпл, приличные люди таких слов не говорят!

Потом она объяснила мне, что такое «сиськи». Но было поздно — интересное слово прочно застряло у меня в голове и то и дело слетало с языка в самый неподходящий момент.

Kazkada tai kaimynui kazka pnepasiseke padaryt ir jis pasake prie vaiko "b***" (nu tikrai nenoriu gauti ispejimo). Mano vaikas isimine ir pakartojo. Mociute ji paklause: "O tu zinai, ka reiskia "b***". Vaikas Pasake: "blogai". Kaimynas pasake: "Tai gerai gi vaikas suprato zodzio reiksme". doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 07 sausio 2010 - 23:32
QUOTE(toratora @ 2010 01 07, 22:13)
Bet man nepatinka kad alergijos priezasti randam tik po reanimacijos.Pries menesi jaunesniam vaikui reanimacijoje kazkokiu vaistu dave ,kad nuo ju plauciu edema buvo ,o nenustate nuo kokiu . Veliau visa kursa prednezalono teko gert . Ar galima kazkokiu kitu budu tas alergijas nustatyt? as ir klausiau gal kas zino ,gal kokiu tyrimu nauju yra .

nu jei tuos tyrimus del alergiju daretes ir nieko nerodo - as ko gero vezciau pas gera homeopata ir pas koki bioenergetika blush2.gif

QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 07, 22:37)
Manau tai eholalija. Ir dar, kad taip jusu vaikas mokosi kalbet. Bet kas del pacio "ziemos" kaip reiskinio supratimo, tai nezinau...
Galuniu nekeicia, nes nera supratimo savojo AS. Taip buna ir vaikams iki 3 metu, veliau tik autistams.
Cia ir yra ta "sablonine" kalba, kuria as minejau.

Toliau jusu vaikas kalbes panasiai taip: "Mergaite nori ledai" vietoj : "As noriu ledu".
Ir ka gi jusu praeitas kursas siulo su tuo daryt?  g.gif

ne - echolalijos jau atgyventa pas mus rolleyes.gif savaji AS supranta jin ir aiskiai sako - as noriu ledu ir daug visko - jei vaikas praso atsakyt i klausima atkartojant jos varianta - tai jau tikrai ne echolalija schmoll.gif - tiesiog jin nesupranta kad taip = ziema, taip gali buti ligu bet kokiam jos uzklaustam atsakymui. Jei ji klaus ar geras berniukas kur skriaudzia suni - as turiu sakyt ne, negeras, nes jei pasakysiu ne - ji nesupras ka norejau pasakyt - nu as taip jos tokius ypatingumus suprantu, ji galuniu nederina (nu gal dar ir anksti biski, nors jau turetu jaust) - pvz ozka geras - tada as paaiskinu - kad ozka mergaite ir ji gera - nu jin ta supranta, bet kiek vargau kol isaiskinau - kad mergaite tai nebutinai vaikas, su kasytem ir suknyte doh.gif - va cia musu autistiskumas kalbos - nes iprastiems vaikams to tikrai nereik aiskint - jie viska kazkaip savaime pajaucia, intuityviai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 01 08, 00:26)
O jam ne autizmas, užsimink tai mamai, nes yra daug autistukų kurie nežino, kad jie autistai o šeimos gydytojam paprastai nusispjau jei tevai neklausia
Papildyta:]

Oi patikėk, tam skyrelyje mamos tokius pat kryžiaus kelius eina, kaip ir mes visos. Ten daug ir autistukų.
Labanaktis.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 01 08, 00:26)

F, tu rašai knygą? Ar aš netaip supratau?

taip, rašau smile.gif
Atsakyti