Įkraunama...
Įkraunama...

kalėdinė eglutė

Apklausa: kokią eglutę puoš ekologijai prijaučiančios: (47 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
tik už tikrą. Jos gi auginamos tam, kad nukirst, miškų manau niekas nekerta, nebent nelegaliai .
tėvai jau du metus iš eilės perka vazone. Praeitais metais pasodino miške, šiemet lg sakė už namo pasodins, kitais metais jau ir lauke galima puošt eglę ax.gif
Atsakyti
Jokios eglutės nepuošėm.
Atsakyti
pikkolo, o kodėl? 4u.gif
Atsakyti
Mano vaikai piestu stoja prieš dirbtinę eglutę, o ir man norisi tikros. Pasitenkinti šakomis jie irgi griežtai atsisako, todėl perkam vazone. Aš ją prižiūriu, pavasarį pasodinam miške. Kol kas visos prigijo išskyrus vieną - ji jau į vazoną buvo įkišta beveik be šaknų doh.gif Labai jos gailiu sad.gif

O šiemet irgi nusipirkom vazone - labai gražią, laukia balkone Kūčių dienos, kada įsinešim ir papuošim.

Na, o jei jau taip nutiktų, kad kada nors puoštume kirstą eglę, tai būtinai po švenčių susikurtume kieme laužą ir sudegintume. man tie gatvėse besivoliojantys eglučių lavonai atrodo baisiau negu baisiai sad.gif
Atsakyti
Pirkome vazonelyje su saknimis... Tikimes, kad galesime persodinti i lauka, prie namo, taciau kiek esu girdejusi, nelabai jos prigyja.
As tik uz gyva eglute, neisivaizduoju Kaledu be gyvos eglutes kvapo, cinamono, apelsinu ir mandarinu... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 gruodžio 2009 - 12:17
pasinaudojau akcija ir paėmiau šaką - mums jos per akis rolleyes.gif Ir dėl grožio, ir dėl kvapo, ir dėl spyglių barstymo laugh.gif

pas tėvus irgi seniai tik šakelės puošiamos, kartais ir daugiau kalėdinių puokščių iš jų mama padarydavo į skirtingus kambarius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 21, 12:16)
Pirkome vazonelyje su saknimis... Tikimes, kad galesime persodinti i lauka, prie namo, taciau kiek esu girdejusi, nelabai jos prigyja.
As tik uz gyva eglute, neisivaizduoju Kaledu be gyvos eglutes kvapo, cinamono, apelsinu ir mandarinu... biggrin.gif

Kol eglutė namie, ją reikia karts nuo karto apipurkšti ir palaistyti, o paskui kuo greičiau išnešti į lauką. Aš palaikau kurį laiką priemenėj, kur temperatūra pliusinė, bet neaukšta, o paskui jau nešu į minusą. Man kažkaip žiautru atrodo iš +20 į -15 iš karto nešti ax.gif Bet kambaryje geriau ilgai nelaikyti - joms ten pernelyg sausa ir šilta. Pavasarį, kai atšyla, palaistau, o kai pašalas iš žemės išeina, sodinam. Kol kas visos prigijo.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2009 12 21, 13:47)
Kol eglutė namie, ją reikia karts nuo karto apipurkšti ir palaistyti, o paskui kuo greičiau išnešti į lauką. Aš palaikau kurį laiką priemenėj, kur temperatūra pliusinė, bet neaukšta, o paskui jau nešu į minusą. Man kažkaip žiautru atrodo iš +20 į -15 iš karto nešti  ax.gif Bet kambaryje geriau ilgai nelaikyti - joms ten pernelyg sausa ir šilta. Pavasarį, kai atšyla, palaistau, o kai pašalas iš žemės išeina, sodinam. Kol kas visos prigijo.

Prigijo? bigsmile.gif Tai reikes bandyti! O parsinesem tik vakar, nes kaip visada nera laiko, net eglutei jo nera!! Manau pastoves iki Nauju kambaryje, tada i balkoneli isnesiu , o pavasari nuvesime prie namo tevu...
Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 gruodžio 2009 - 13:00
QUOTE(Saulužė @ 2009 12 21, 10:23)
pikkolo, o kodėl?  4u.gif

Man pačiai eglutės visiškai nereikia, jau išaugau iš to amžiaus kai norėdavosi kuo greičiau papuošti. O katinai tuoj visus žaislus ištampytų po visus namus. Gal kai bus vaikų, tada puošim.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 12 21, 13:20)
Man pačiai eglutės visiškai nereikia, jau išaugau iš to amžiaus kai norėdavosi kuo greičiau papuošti. O katinai tuoj visus žaislus ištampytų po visus namus. Gal kai bus vaikų, tada puošim.

pritariu. mes kai neturėjom vaiko, nepuošdavom visai ir man poreikio nebuvo. bet merginos terorui pasidavėm ir kelinti metai puošiam gyvą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 21, 13:59)
Prigijo? bigsmile.gif 

Pas mus neprigijo verysad.gif pasodinom netoli namų, laistėm ir vistiek nurudo.

Eglė dirbtina ir manau būtų daugiau neekologiška ją dabar naikint ir pirkt gyvas kasmet.
Atsakyti
Mes irgi turim katę (o tiksliau, kates doh.gif ). Praeitais metais turėjom eglutę vazone, tai jos apačia sunki - neapversdavo thumbup.gif Be to, pavasarį tą eglutę pasodinom ir dabar ji pas senelius prie namo auga biggrin.gif Prigijo kuo puikiausiai smile.gif
O šiemet labai džiaugiausi girininkų akcija - parsinešiau namo didžiulę šaką. Kaip ji kvepia! Ta vazoninė eglutė taip nekvepėjo rolleyes.gif Aišku, eglutės vis tiek norisi. Gal kitamet vėl su vazonine žaisim smile.gif
Atsakyti