Įkraunama...
Įkraunama...

Adatinės, biscornu ir kiti smulkūs grožiai (2tema)

QUOTE(aga1 @ 2010 06 24, 08:27)
Idomu taip pasidare, is kur imat schemas biscorniukam?

Peržvelk pirmą šio forumo puslapį mirksiukas.gif
Atsakyti
Štai kokią adatinę sukonstravau (nukopijavau iš žurnalo) smile.gif
user posted image
O čia jos vidus su veltinuku, kuris taip pat vartosi kaip knygutė
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vikija @ 2010 07 02, 13:33)
Štai kokią adatinę sukonstravau (nukopijavau iš žurnalo) smile.gif

Grožis wub.gif
durnas klausimas, bet ji taip ir bus nesusiūtais kraštais? Gal adatos į tą mėlyną veltinį įkišamos ir "uždaromos" ar kaip? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ameera @ 2010 07 02, 14:54)
Grožis  wub.gif
durnas klausimas, bet ji taip ir bus nesusiūtais kraštais? Gal adatos į tą mėlyną veltinį įkišamos ir "uždaromos" ar kaip?  blush2.gif

cia kaip knygute. tie veltiniai tai kaip vidlapiai, vartyt juos galima. o visa kita susiuta mirksiukas.gif as ir tokio noriu, bet man su siuvimu sunkiai ax.gif ir nesuprantu kaip tuos veltinukus isiuti graziai? g.gif ar tiesiog padedamas ir viena siule per viduri persiunama ar jie islepiami i ta sulenkima? nu nelabai moku paklaust blush2.gif
Atsakyti
Turiu pora klausimėlių. Į vidų biscorniuko dedate paprasčiausią vatą? Ir kaip pasidaryti tokią gražią virvelę kad būtų pakabukas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peachy_sheila @ 2010 07 02, 18:55)
Turiu pora klausimėlių. Į vidų biscorniuko dedate paprasčiausią vatą? Ir kaip pasidaryti tokią gražią virvelę kad būtų pakabukas?  g.gif

Į vidų aš dedu natūralią vilną, tada gražiai išsipučia ir lengva persiūti siuvant sagą. Jei naudoju adatoms, jas lengva susmeigti. O kai dėjau vatą, tai adatos nesmigo ir nėjo niekaip persiūti siuvant sagą.
O virvelei pasidaryti imu siuvinėjimo siūlų tam tikrą skaičių vienos ar skirtingų spalvų. (Priklauso kokio storio virvelės noriu) Paprašau kieno nors pagalbos, kad už vieno galo tų siūlų palaikytų, o pati juos visus kartu ištempus suku į vieną pusę, kol pastebiu, kad lenkiant tą virvelę, pradeda raitytis. Jei daugiau susuksi, bus kietesnė. Jei mažiau, bus minkštesnė. Kai jau pradeda raitytis, tada imu abu galus į vieną ranką ir braukau su kita ranka iš viršaus žemyn tol, kol gražiai vienodai susiglaudžia abu siūlai ir susisuka. Tada gale užrišu mazgą rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 02 liepos 2010 - 18:44
QUOTE(Dantiste @ 2010 07 02, 17:49)
cia kaip knygute. tie veltiniai tai kaip vidlapiai, vartyt juos galima. o visa kita susiuta mirksiukas.gif as ir tokio noriu, bet man su siuvimu sunkiai ax.gif ir nesuprantu kaip tuos veltinukus isiuti graziai? g.gif ar tiesiog padedamas ir viena siule per viduri persiunama ar jie islepiami i ta sulenkima? nu nelabai moku paklaust blush2.gif

va mane toki patys klausimai kankina, nes aš irgi norėčiau tokio grožio 4u.gif
gal kas žino nuorodą kur rodo kaip žinksnis po žinksnio daryti šį grožį? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Peachy_sheila @ 2010 07 02, 17:55)
Turiu pora klausimėlių. Į vidų biscorniuko dedate paprasčiausią vatą?

Visiems kamšalams geriausia naudoti sinteponą, jį dar naudoja paltų pašiltinimui, paprastai prekiauja siuvimo reikmenų parduotuvės mirksiukas.gif

QUOTE(isdykele @ 2010 07 02, 20:00)
va mane toki patys klausimai kankina, nes aš irgi norėčiau tokio grožio 4u.gif
gal kas žino nuorodą kur rodo kaip žinksnis po žinksnio daryti šį grožį? blush2.gif

Aš šia adatinę bandžiau pasidaryti. Tai buvo mano pats pirmas siuvinėjimo darbelis prieš kelis metus. Tada radau žurnalą "siuvinėju kryželiu" ir jame buvo ši adatinė. Nusipirkau medžiagos retos (tada man atrodė, kad taip bus paprasčiau siuvinėti lotuliukas.gif) ir išsiuvinėjau du paveiksliukus. Dabar matau kas blogai doh.gif bet kalbame apie adatinės siuvimo principus cool.gif Taigi, išsiuvinėjau paveiksliukus, išsikirpau tokio pat dydžio paltinės medžiagos gabaliuką, sudėjau abu gabaliukus gerosiomis pusėmis į vidų ir susiuvau kraštus, palikau tik nedidelį tarpelį, per kurį viską išverčiau, tada tą skylute užsiuvau slaptąja siūle. Sulenkus gaunasi nedidelė knygutė.
Įdedu nuotraukėles to kas man gavosi, tik prašau labai nekritikuoti blush2.gif nes pati žinau, kad tikrai neprilygsta čia nuolat rodomiems šedevrams, bet aš naudoju šią adatinę pagal paskirtį ir ji man labai patogi mirksiukas.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmaargenta: 02 liepos 2010 - 19:55
ne kritikuoti tai as net ir nenumacius nesu tokia pazengusi, pati dar tik mokinimosi stadijoje 4u.gif
labai aciu uz pzsidalinta instrukcija drinks_cheers.gif
bandysiu kaip pabaigsiu uzsibrestus darbus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ameera @ 2010 07 02, 14:54)
Grožis  wub.gif
durnas klausimas, bet ji taip ir bus nesusiūtais kraštais? Gal adatos į tą mėlyną veltinį įkišamos ir "uždaromos" ar kaip?  blush2.gif

Aš siuvau pagal nurodymus žurnale (nors jie man ne visi buvo aiškūs - papasakoti visada sunkiau nei padaryti) smile.gif
Siuvinėlį susiuvau su kita medžiagyte iš blogosios pusės, palikusi skylutę išvertimui. Kai išverčiau, pabaigiau susiūti (buvo labai sudėtinga gražiai padaryti). O veltinuką prisiuvau per vidurį. Ten parašyta "slapta siūle" ar panašiai. Kadangi nežinau kas ji per viena, tai siuvau slaptai taip, kaip man gavosi ir gana neblogai pavyko - atvertus viduriuka nesimato smile.gif Veltinukas, kaip minėjau, vartosi kaip knygutės lapai, nes per vidurį prisiūtas, taip patogiau adatas kaišiot smile.gif Sėkmės visoms, kurios mėgins pasidaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikija @ 2010 07 09, 14:34)
Ten parašyta "slapta siūle" ar panašiai.

Taip viską ir supratau atidžiau įsižiūrėjus smile.gif
Man ir baisiai įdomu, kas yra ta "nematoma siūlė". Gal ir numanau, bet nežinau ar tikrai taip, kaip įsivaizduoju. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ameera @ 2010 07 10, 00:17)
Taip viską ir supratau atidžiau įsižiūrėjus smile.gif
Man ir baisiai įdomu, kas yra ta "nematoma siūlė". Gal ir numanau, bet nežinau ar tikrai taip, kaip įsivaizduoju.  doh.gif

To reikėtų turbūt siuvėjų forume pasiklausti smile.gif
Atsakyti