SoniaSonia, o kodel taip nusiteikus pries Cezari?
Mano mama mane pati pagimde, nors gimdymas buvo sunkus: gimde beveik para, nebuvo stangu, akusere ir su paklodem stume, riete visaip, kol galiausiai vistiek teko reples taikyti (na, nenorejau listi is ten kur silta ir jauku i sia asaru pakalne ). Mama sake, kad jai tai tikrai reikejo daryt Cezari, tik Silutes ligoninej tuomet Cezario nedare.
as gimdziau antakalnio moteru klinikoje ir likau patenkinta, nors gimdymas ir buvo komplikuotas. Jeigu ne Daunoravicius nezinau ar siandien tureciau sveika ir grazia mergaite
man saremiai prasidejo 3 nakties ir kartojosi kas 6 minutes, bet nutariau sulaukti ryto ir tik tada vaziuoti i Ligonine, juo labiau, kad buvau susitarus del vizito pas Daunoraviciu.
jis mane pagulde i akusherini skyriu, nes gimda atsidarinejo labai letai ir i gimdykla buvo dar per anksti. bet jau ta pacia diena apie 13 val saremiai eme kartotis kas 2 min ir mane perkele i gimdykla. prasikankinau iki 11 val vakaro bet gimda taip ir neatsidare, vaikas didelis . man leido maximalias skatinamuju dozes. tagi is gydytojo isgirdau atsargu pasiulyma daryti cezari. Jis susauke konsiliuma ir visi trys nusprende, kad nieko cia nebus, sirdutes tonai eme silpti, o ir vandenys jau buvo zali...
taigi mane isoperavo ir 0:20 min man gime grazi ir aciu Dievui sveika mergaite. Veliau man pediatrasi sake, kad mano saulute labai laiku istrauke, nes ji galejo ir uzdusti. o ir man paciai grese infekcija, nes ji jau pradejo i mane kakoti (vandenyse jau buvo mekonijaus) bet aciu dievui viskas baigesi gerai ir po savaites mus isleido namo.
atsistatymas po cezario ne tiek sunkesnis, kiek ilgesnis... tik po 3 menesiu visiskai atsistate priekines pilvo sienos jautrumas ir svoris krenta leciau (nors tai nelabai ir priklauso nuo to ar cezaris ar ne)
dabar praejus pusei metu jauciuosi puikiai ir pjuvio beveik nesimato. Bet vistiek sirdies gilumoj jauciu nusivylima, kad nepagimdziau pati... labai to norejau... Dabar mane kamuoja klausimas kodel taip atsitiko. kazkur perskaiciau, kad taip galejo buti del to, kad iki paskutines neshtumo dienos geriau magni. B 6 Kad jo perteklius gali apsunkinti gimdos atsidaryma. Pasidalinkite patirtimi, gal kas zino ar taip tikrai gali buti? ar kaltas magnis? Gal cia yra kvalifikuotu medikiu ar farmacininkiu mamyciu, kurios galetu man atsakyti i si klausima?
man saremiai prasidejo 3 nakties ir kartojosi kas 6 minutes, bet nutariau sulaukti ryto ir tik tada vaziuoti i Ligonine, juo labiau, kad buvau susitarus del vizito pas Daunoraviciu.
jis mane pagulde i akusherini skyriu, nes gimda atsidarinejo labai letai ir i gimdykla buvo dar per anksti. bet jau ta pacia diena apie 13 val saremiai eme kartotis kas 2 min ir mane perkele i gimdykla. prasikankinau iki 11 val vakaro bet gimda taip ir neatsidare, vaikas didelis . man leido maximalias skatinamuju dozes. tagi is gydytojo isgirdau atsargu pasiulyma daryti cezari. Jis susauke konsiliuma ir visi trys nusprende, kad nieko cia nebus, sirdutes tonai eme silpti, o ir vandenys jau buvo zali...
taigi mane isoperavo ir 0:20 min man gime grazi ir aciu Dievui sveika mergaite. Veliau man pediatrasi sake, kad mano saulute labai laiku istrauke, nes ji galejo ir uzdusti. o ir man paciai grese infekcija, nes ji jau pradejo i mane kakoti (vandenyse jau buvo mekonijaus) bet aciu dievui viskas baigesi gerai ir po savaites mus isleido namo.
atsistatymas po cezario ne tiek sunkesnis, kiek ilgesnis... tik po 3 menesiu visiskai atsistate priekines pilvo sienos jautrumas ir svoris krenta leciau (nors tai nelabai ir priklauso nuo to ar cezaris ar ne)
dabar praejus pusei metu jauciuosi puikiai ir pjuvio beveik nesimato. Bet vistiek sirdies gilumoj jauciu nusivylima, kad nepagimdziau pati... labai to norejau... Dabar mane kamuoja klausimas kodel taip atsitiko. kazkur perskaiciau, kad taip galejo buti del to, kad iki paskutines neshtumo dienos geriau magni. B 6 Kad jo perteklius gali apsunkinti gimdos atsidaryma. Pasidalinkite patirtimi, gal kas zino ar taip tikrai gali buti? ar kaltas magnis? Gal cia yra kvalifikuotu medikiu ar farmacininkiu mamyciu, kurios galetu man atsakyti i si klausima?
QUOTE (Ieva Marija @ 2004 06 24, 16:16) |
as gimdziau antakalnio moteru klinikoje ir likau patenkinta, nors gimdymas ir buvo komplikuotas. Jeigu ne Daunoravicius nezinau ar siandien tureciau sveika ir grazia mergaite man saremiai prasidejo 3 nakties ir kartojosi kas 6 minutes, bet nutariau sulaukti ryto ir tik tada vaziuoti i Ligonine, juo labiau, kad buvau susitarus del vizito pas Daunoraviciu. jis mane pagulde i akusherini skyriu, nes gimda atsidarinejo labai letai ir i gimdykla buvo dar per anksti. bet jau ta pacia diena apie 13 val saremiai eme kartotis kas 2 min ir mane perkele i gimdykla. prasikankinau iki 11 val vakaro bet gimda taip ir neatsidare, vaikas didelis . man leido maximalias skatinamuju dozes. tagi is gydytojo isgirdau atsargu pasiulyma daryti cezari. Jis susauke konsiliuma ir visi trys nusprende, kad nieko cia nebus, sirdutes tonai eme silpti, o ir vandenys jau buvo zali... taigi mane isoperavo ir 0:20 min man gime grazi ir aciu Dievui sveika mergaite. Veliau man pediatrasi sake, kad mano saulute labai laiku istrauke, nes ji galejo ir uzdusti. o ir man paciai grese infekcija, nes ji jau pradejo i mane kakoti (vandenyse jau buvo mekonijaus) bet aciu dievui viskas baigesi gerai ir po savaites mus isleido namo. atsistatymas po cezario ne tiek sunkesnis, kiek ilgesnis... tik po 3 menesiu visiskai atsistate priekines pilvo sienos jautrumas ir svoris krenta leciau (nors tai nelabai ir priklauso nuo to ar cezaris ar ne) dabar praejus pusei metu jauciuosi puikiai ir pjuvio beveik nesimato. Bet vistiek sirdies gilumoj jauciu nusivylima, kad nepagimdziau pati... labai to norejau... Dabar mane kamuoja klausimas kodel taip atsitiko. kazkur perskaiciau, kad taip galejo buti del to, kad iki paskutines neshtumo dienos geriau magni. B 6 Kad jo perteklius gali apsunkinti gimdos atsidaryma. Pasidalinkite patirtimi, gal kas zino ar taip tikrai gali buti? ar kaltas magnis? Gal cia yra kvalifikuotu medikiu ar farmacininkiu mamyciu, kurios galetu man atsakyti i si klausima? |
Nemanau, kad nuo magnio. As per abu nestumus geriau daug magnio (2-3 kapsules arba Diasporalio maiselius per diena). Pirmas gimdymas buvo sunkus, antras - lengvas.
Girdejau, kad gimdymas sunkus, jeigu pastojant buvo skatinta ovuliacija. Nezinau, kaip cia atsirasti rysys, bet man pasitvirtino: pirma syki ovuliacija buvo skatinta, antra - ne.
Muset meno smegenys kitaip sustatytos, ale ko cia liudet, kad dare cezari? Koks skirtumas, kaip vaikas gime, jei tik sveiki abu. As po pirmo sunkaus gimdymo norejau tik operacijos. Jau rasiau - itare placentos pirmeiga, apsidziaugiau - 38 sav. sulaukiam ir pjaunam!!!!! Nebuvo tos pirmeigos, prasidejo preeklampsija. Jau buvo beveik 39 sav., as su tokia viltim - gal pjaunam???!!!! Baisiai nenorejau vel kankintis. O neprireike, greit ir be dideliu kanciu gime Marčiukas.
Miau
gal ir tikrai nera skirtumo kaip vaikas gime, svarbiausia, kad mes abi sveikos ir vystomes normaliai (nors ir turim problemu - smulkmenu), taciau tikiuosi kad antra pagimdysiu pati... bet zinoma jeigu vel gres pavojus ar man ar vaikui negalvodama sutiksiu operuotis, kad tik viskas butu gerai...
Kad echoskopu svori tik apytikriai nustato, tai jau tikrai. Likus porai dienu iki gimdymo, sake kad vaikelio svoris bus apie 3.8kg, o gime beveik 4.6 kg. Gerai, kad mano "vartai" platus , tai maziu pati pagimdziau. Del paveldejimo Palyginkit: Mane mama pagimde per 16 val, gimiau 4 kg. As gimdziau lygiai tiek pat laiko. Saremiai prasidejo is vakaro 8 val kaip ir mano mamai su manimi. Pati gimusi diena 11.35. o vaikiukas gime 11.50 . Tikriausiai 15 min ilgiau tinginiavau Uz tai po keletos metu sesei padariau gera kelia, ta strimgalviais isleke , vos daktarai pagauti spejo
Sveikutės,
šiandien grįžau iš ligoninės po apžiūros(šiandien kaip tik gimdymo data nustatyta) vos neverkiu, pradėjau nervintis...
Gydytoja pasakė, kad dubens kaulai vyriško sudėjimo , vaikelis niekaip nenusileidžia į apačia, per aukštai galvele, leliukas panašiai 3,5+,-200gr, dar linksmiau paliko, kai pasakė, kad neleis darytis epidūro, jei galvelė nenusileis...
Galiausiai išdrįsau paprašyti darytis cezarį, išgirdau atsakymą ne, nes reikalinga rimtesnė priežastis
Žiauriai bijau ir nervinuosi...
šiandien grįžau iš ligoninės po apžiūros(šiandien kaip tik gimdymo data nustatyta) vos neverkiu, pradėjau nervintis...
Gydytoja pasakė, kad dubens kaulai vyriško sudėjimo , vaikelis niekaip nenusileidžia į apačia, per aukštai galvele, leliukas panašiai 3,5+,-200gr, dar linksmiau paliko, kai pasakė, kad neleis darytis epidūro, jei galvelė nenusileis...
Galiausiai išdrįsau paprašyti darytis cezarį, išgirdau atsakymą ne, nes reikalinga rimtesnė priežastis
Žiauriai bijau ir nervinuosi...
Mano pirmas gimdymas komplikuotas (tik iš pradžių negalėjau suprast kodėl?, nes man nieko komplikuoto nebuvo ) - didelis vaikas, kirpimas, revizija (gimdos valymas). Antras - kirpimas, po gimdymo gausiai kraujavau -komplikuotas Trečiąkart - plyšau, revizija, bet gimdymas nekomplikuotas
Ir suprask kaip nori, kada komplikuotas, o kada ne
Ir suprask kaip nori, kada komplikuotas, o kada ne
Kai aš gimdžiau man abu kartus darė cezarį.Kažkodėl daugelis galvoja,kad cezaris labai jau paprasta išeitis operacija ir tiek.Tikrai taip nėra,aš norėjau pati gimdyti bent jau antrą vaikutį,bet deja...Po cezario gijimas ilgas būna [ aišku ne visoms,keikvienai viskas skirtingai ],bet man tai kažkokie du košmarai buvo.Per pirmą gimdymą gijimas sunkus buvo komlikacijų dauk .Per antrą gimdymą operacijos metu gydytojai pradėjo kovoti jau dėl dviejų,o ne vienos gyvybės.
Tik nieko savo pasisakymu nenoriu gąsdinti,kaip sakiau kiekvienam viskas skirtingai
Tik nieko savo pasisakymu nenoriu gąsdinti,kaip sakiau kiekvienam viskas skirtingai
Daugeliui tenka patirti gimdymo metu fizini skausma, oman teko daug psichologiniu isbandymu. Gimdymas laiku neprasidejo, nesiojau savo mazyli 12 d. ilgiau nei buvo nustatyta data. Tos dienos ejo ilgiau nei 9 men., gyd. nesugebejo vaiko matmenu, svorio bent apytiksliai nustatyti. sake gims max. 3,6, o buvo net 4,750 kg ir 59 cm ilgio. kadangi kaklelis neatsidarinejo, vandenys irgi zalsvai gelsvi buvo, tai po ilgo kankinimo skatinamaisiais kai rezultato po 7 val. nebuvo ir galvute nenusileidus, padare cezari. Dare patyrus gyd. su kuria tariausi is anksto del gimdymo. graziai susiuvo dabar tik vos melsvas randelis matosi. po to dar savaite leido atibiotikus del gresiancio uzdegimo. viskas gijo labai greitai, antra diena po operacijos bandziau vaikscioti, nors buvau istinus ir pilvas atrode po gimdymo ne kiek nesumazejas.Atrodziau veiidrodyje klaikiai. milzinuka suneli buvo sunku kilnoti, bet dabar viskas ok, vaikiukas graziai auga o mes begalo laimingi
žinot ka, jei susitarsi su kokia gydytoja tai ir nebijok, viska padarys geriausiu budu, bet štai ka noriu pasakyti, man po gimdymo net prisiminti baisu buvo apie viską , bet tai laikina, nes laimės banga užlieja ir jau nesvarvu kaip ten buvo ar skaudėjo, tiesiog tai jau nebesvarbu, kai žinau kad sveikas vaikas tai pamiršti savo skausmus, o aš gimdžiau sunkiai.....
man irgi kliniskai siaura dubeni israize, o dar galvute neisistate, teko skubeti, nes cezaris lauke, bet kankinausi tai 18 val. ir skatino ir epidura taike ir ko tik nelauke, bet pilvuka graziai paliko, pacioje apacioje linijite nubreze ir istrauke sveika mergyte 4300 ir 54 svorio/ugio
Man komplikacija irgi buvo - neatsidalino placenta ir jos net nepamačiau. Kažkoks sutapimas, mano mamai, kai ji mane gimdė ir tetai (iš tėvo pusės) tokia komplikacija taip pat buvo. Apie tai žinojo gimdyme dalyvavę akušerė su gydytoju, todėl praėjus tam tikram laikui, kai turi gimti placenta, daugiau nedelsė - užmigdė ir darė valymą. Bet kaip gerai pailsėjau tą valandėlę Po šios intervencijos akušerė sakė, kad iš skausmo mano kojos trūkčiojo (o aš miegojau ), bet pažadinta nieko skausmingo nejutau (žinoma nuskausminamieji veikė).
Dar vienas įdomus dalykas - placenta gali neatsidalinti jei nėštumo metu buvo sirgta infekcinėmis ligomis. Tad, net paprasčiausios slogos reikia saugotis
Dar vienas įdomus dalykas - placenta gali neatsidalinti jei nėštumo metu buvo sirgta infekcinėmis ligomis. Tad, net paprasčiausios slogos reikia saugotis