QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 05 05, 23:03) |
Kodėl, yra juk matavimai, aišku, preliminarūs, bet vis tiek...Pvz., galima numatyti, kad vaikelio galvutė labai didelė ir pan. O šiaip jau dažniausiai vaikelis prisitaiko prie motinos dubens kaulų formos - siauresnis dubuo - mažesnis vaikas. Bet jei galvutė ilgai neįsistato į dubenį, tarkim, prieš pat gimdymą vis dar nenusileidžia, galima spėti, kad dubuo visgi per siauras... |
Dažniausiai taip ir būna, kad vaikelis nebūna per daug didelis savo mamai, tiesiog taip jau gamtos surėdyta.
O tie matavimai echoskopu..., tai mano nuomonė tokia, kad echoskopija, tai šešėlių mokslas. Kartais klystama bematuojant. Kai buvau nėščia su dukra, tai spėjo, kad jos svoris bus 2900 g (max), o ji gimė 3200 g svorio. Sūnelio svorį tai beveik tiksliai apskaičiavo, skirtumas 40 g, tačiau labai stipriai buvo abejojama ar galvutė įsistatys. Viskas baigėsi gimdymu, natūraliais takais.
QUOTE (mažulka @ 2004 05 06, 07:17) |
[ O tie matavimai echoskopu..., tai mano nuomonė tokia, kad echoskopija, tai šešėlių mokslas. Kartais klystama bematuojant. |
Žinoma, echoskopas negali būti 100 procentų tikslus Bet galvutės matmenis apskaičiuoti bent jau preliminariai įmanoma, o tai ir yra svarbiausia...
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 05 06, 12:04) |
Žinoma, echoskopas negali būti 100 procentų tikslus Bet galvutės matmenis apskaičiuoti bent jau preliminariai įmanoma, o tai ir yra svarbiausia... |
Echoskopu matuojama ne raumenu ir riebaliuku mase, o kaulai, ty, atstumai tarp ju, todel echoskopo matavimai yra tikrai labai tikslus. Su salyga, aisku, kad echoskopuotojas yra patyres. O lyti ir kudikio mase nustatyt yra sunkiau, nes ten jau reikalas ne kauluose
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 05 06, 14:04) |
Žinoma, echoskopas negali būti 100 procentų tikslus Bet galvutės matmenis apskaičiuoti bent jau preliminariai įmanoma, o tai ir yra svarbiausia... |
Echoskopas kartais ir pora kg pameluoja. Pvz, mano sunaus atveju - skirtingose vietose darytos echoskopijos, skirtingos gydytojos vis irasinejo numatoma svori 2, max 2.5kg. Kai sunus gime 3730g, visi buvo .
QUOTE (Kuzia @ 2004 05 06, 14:17) |
Echoskopas kartais ir pora kg pameluoja. Pvz, mano sunaus atveju - skirtingose vietose darytos echoskopijos, skirtingos gydytojos vis irasinejo numatoma svori 2, max 2.5kg. Kai sunus gime 3730g, visi buvo . |
Visiskai sutinku. Mums ten matavo ir slaunikaulius, ir galvas ir t.t. ir sake (kompas apskaiciavo), jog bus kokie 2900, gal siek tiek daugiau. O kai klecka pasvere ir pamatavo buvo 3950 g ir 54 cm. O dar jis i pasauli labai greit sustartavo, tai as po to tris savaites pusiau gulom i ta pasauli ziurejau .
QUOTE |
Va radau zurnale "Tavo vaikas" 2004-Nr:5 raso: dilgeles del jose esanciu medziagu nerekomenduojamos vaikams iki 3 m, taip pat netinka nescioms ir zindyvems. |
Gaila, kad gerb. gydytojas nenurode, apie kokias medziagas kalbama. Kiek zinau, kenksmingiausia medziaga dilgelese yra skruzdziu rugstis, kuri organizme virsta oskalo rugstimi, o si - kalcio rugstimi, kuri zaloja inkstus. Taciau dziovinant dilgeles arba jas nuplikius, skruzdziu rugsties netenkama.
Dar dilgelese yra organiniu sieros junginiu, kuriuos reikia vartoti apdairiai sergant kai kuriomis inkstu ir slapimo pusles ar tulzies ligomis. Taciau siu junginiu yra ir svogunuose, cesnakuose, garstyciose, krienuose, ridikuose, net kopustuose, pipirneje.
Papildyta @ [mergetime]1083875759[/mergetime]
Apie dubeni ir galvute: tikrai nustatyti, kad dubuo per siauras is tiesu sunku. Vaiko galvute prisitaiko prie dubens plocio. Girdejau, kad vartojant daug kalcio nestumo metu, buna, kad galvute per daug sukauleja ir nepraeina pro dubens kaulus. Todel su tais maisto papildais irgi nereiketu perlenkti
Gimdziau 16 h su kirpimais ir klubu isnarinimais ir t.t. Bet kiek zinau cezaris tikrai neiseitis, geriau pagimdyti paciai. Po cezario ilgiau ir ligonineje laiko (del galimos infekcijos), o ir atsistatymas po gimdymo atrodo sudetingesnis, bent man taip pasakojo.
QUOTE (mažulka @ 2004 06 18, 13:58) |
Turi. Šiaip, kai nuvažiuosi gimdyti, gydytojas paklaus apie mamos gimdymus. |
Nemanau, kad mamos gimdymas turi itakos dukters gimdymui. Mano mama, tiek mane, tiek broli gimde labai lengvai ir greitai, na, o mano gimdymai nepasakyciau, kad buvo lengvi ir greiti
Smulkute, mano abu vaikai gime gana nemazi, o as pati esu smulki ir taip pat galvojau apie cezari, bet akusere sake, jog smulkios, kad ir didelius vaikus pilnai gali pagimdyti pacios, nes slenkant vaikuciui gimdymo takais, smulkus kaulai turi kur pasislinkti.
QUOTE (Kuzia @ 2004 05 06, 12:17) |
Echoskopas kartais ir pora kg pameluoja. Pvz, mano sunaus atveju - skirtingose vietose darytos echoskopijos, skirtingos gydytojos vis irasinejo numatoma svori 2, max 2.5kg. Kai sunus gime 3730g, visi buvo . |
Mano atvėju irgi taip buvo- sako mažas vaisius-3kg- 3.400, o merga pasirodo buvo jau užderėjus iki 4,050... ir dar atloštinė pirmeiga(galvytė buvo atsilošus), niekas nieko nematė per tą echoskopą normaliai...bent jau ten, kur gimdžiau...Poliklinikoj visad sakydavo, kad didelis vaisius, o vat kai atėjo laikas gimdyt....
QUOTE (Elvita @ 2004 06 18, 14:06) |
Nemanau, kad mamos gimdymas turi itakos dukters gimdymui. Mano mama, tiek mane, tiek broli gimde labai lengvai ir greitai, na, o mano gimdymai nepasakyciau, kad buvo lengvi ir greiti Smulkute, mano abu vaikai gime gana nemazi, o as pati esu smulki ir taip pat galvojau apie cezari, bet akusere sake, jog smulkios, kad ir didelius vaikus pilnai gali pagimdyti pacios, nes slenkant vaikuciui gimdymo takais, smulkus kaulai turi kur pasislinkti. |
Manau, kad turi. Kai pastojusi nuejau pas gydytoja klause apie mamos gimdymus, kokio svorio as gimiau ir .t.t Kai pasakiau, kad mane mama pernesiojo ir daug (gimiau jau zaliuose vandenyse. Turejau gimt liepos 2. o gimiau 19 ir tai skatinus gimdyma), broli taip pat pernesiojo, tik saugojo jau ja, tai ne taip ilgai. Jai sake, kad labai nejautrus gimdos kaklelis. Tai mano gydytoja kazka pasizymejo ir sake, kad mane saugos nuo tokiu dalyku.
Nu gal ir yra koks paveldimumas, bet cia gali isijungti labai daug visokiu sunkiai numatomu veiksniu.
As gimdziau sakyciau sunkiai - trylika valandu, ir jei rpadzia ejosi gerai, tai tik todel, kad buvau namie ir atsidare iki keturiu cm. Beveik neskaudejo, uztat nuvaziavus apziurejo pradzioj ne tas daktaras, su kuriuo buvom sutare, o kazkoks diedas - tai suvare puse rankos tenai, tai baigesi mano atsidarinejimai, tai per dvi valandas vos po cm atsidarinejo.
bet net kai buvo atsidare desimt, vis tiek negalejo maziukas iseiti, nes - pasirode - per siaura jam buvo. Ir eme ruosti mane operacijai. dar ir popierius atnese pasirasyti. ismeciau as juos, sakau tegu kas nors samoningas pasirasineja, o man jau viskas vienodai. Bet kita daktare atejusi sviezia galva is ryto emesi iniciatyvos, sustate mane taip gudriai (suraite) ir suskatino staigiai paskutinius tris saremius - ir isstenejau
Aisku, kad geirau, nei per cezari. O jei dar ir atkenti visa malonuma tu desimties cm... Biaju tik, kad antras gimdymas nebutu toks pat ilgas...
Bet net daktaras mano nustebo, kad visgi pati isstenejau. O ka, sakau jam - jau papjoves mane butumete . sako - nu jus labai motyvuota matyt buvote pagimdyt pati. .. Tas tiesa, taigi, kuriosm pries akis dar viskas, susimotyvuokite, ir daugiau sansu, kad bus taip, kaip tikites.
As gimdziau sakyciau sunkiai - trylika valandu, ir jei rpadzia ejosi gerai, tai tik todel, kad buvau namie ir atsidare iki keturiu cm. Beveik neskaudejo, uztat nuvaziavus apziurejo pradzioj ne tas daktaras, su kuriuo buvom sutare, o kazkoks diedas - tai suvare puse rankos tenai, tai baigesi mano atsidarinejimai, tai per dvi valandas vos po cm atsidarinejo.
bet net kai buvo atsidare desimt, vis tiek negalejo maziukas iseiti, nes - pasirode - per siaura jam buvo. Ir eme ruosti mane operacijai. dar ir popierius atnese pasirasyti. ismeciau as juos, sakau tegu kas nors samoningas pasirasineja, o man jau viskas vienodai. Bet kita daktare atejusi sviezia galva is ryto emesi iniciatyvos, sustate mane taip gudriai (suraite) ir suskatino staigiai paskutinius tris saremius - ir isstenejau
Aisku, kad geirau, nei per cezari. O jei dar ir atkenti visa malonuma tu desimties cm... Biaju tik, kad antras gimdymas nebutu toks pat ilgas...
Bet net daktaras mano nustebo, kad visgi pati isstenejau. O ka, sakau jam - jau papjoves mane butumete . sako - nu jus labai motyvuota matyt buvote pagimdyt pati. .. Tas tiesa, taigi, kuriosm pries akis dar viskas, susimotyvuokite, ir daugiau sansu, kad bus taip, kaip tikites.