Na, suvesiu ir aš šiokius tokius galiukus šiais metais .
Taigi:
Metų kvapo atradimas (nežinau, ar čia įvardint kaip natas): rožė ir labdanas (cistas).
Metų suvokimas: kad labiausiai, vienok, kvepia tai, kas jau ir seniau patiko (na, tarkime prieš 10 metų kvepėjo), apskritai, "senesnio leidimo kvepalai", o naujienos (taip pat ir nišos, nors dar, be abejo, nesu baisi ekspertė), nors ir patinka, bet neužsilieka. Tad po "išvarymų" į kvepalyną grįžo seni geri dalykai [dar ne visi, beje], ir ant dūšios ramiau patapo.
Metų tendencija - kaip ir pas rutuliuką_j - švarinimasis (spinta, kosmetika, taip pat ir kvepalai).
Metų parfumerinis atradimas: Andy Tauer "Incense Rose". Wow.
Metų brand'as - tas pats, Tauer Parfums.
Metų kvepalų pasakotoja (kažkaip net "konsultante" nekyla noras vadint:))- nerealioji mergina iš VDK
QUOTE(Benicio @ 2012 12 27, 20:10)
Metų nesusipratimas - Tauer ''Incense Rose''. Uosčiau iš mėginuko. Nieko nesupratau, nuo aromato plaukai piestu stojosi. Pasirodė ''prarūgęs'' neaiškus skystis. Išmečiau lauk. Bet dar kartą purkštelt ant riešo norėčiau. Mažą ką.
Geras
Nerealus kvapas. O tas "prarūgimas" - spėju, aš tai vadinu "rūštele" - ir, beje, jaučiu ją didžiumoj Tauer'io kvepalų [vadinu "tauerio rūgštele" ]. Ir aš ją dievinu!!!
QUOTE(rastafarinas @ 2013 12 19, 19:04)
aš tai vadinu "rūštele" - ir, beje, jaučiu ją didžiumoj Tauer'io kvepalų [vadinu "tauerio rūgštele" ].
Man kaip ir Benicio - ta rūgštelė niekaip ne Turim šiprinę rožę ("turim", nes dukrai labai patinka) - tai net uostyt nenoriu
Laba diena, mielosios. Visas (visus) sveikinu su šventėm ir linkiu daug gražių akimirkų kasdienybėje ir olfaktoriniame gyvenime. Drįstu paskelbti savo metų suvestinę.
Metų tendencija - Kolekcijos išgryninimas.
Metų brandas - Mona di Orio
Metų ištikimybė - Chanel Nr.5 (EDT, PP), Kilian L'Ouvre Noir serijos kvapai.
Metų nusivylimas - XMan'o atsiųsti kvepalai bei pirkti SM ir kitur testeriai - Purkštuvai turi purkšti, kvapai testeriuose turi kvepėti, kaip ir kvepalai dėžutėse.
Metų susipažinimai - Molinard Habanita, AG Grand Amore, SL Rose de Nuit.
Metų запой - Amouage Opus 5
Metų fėjos - Biologė, Ciooce, Daim Blond, Seeme.
Metų įgyvendinta svajonė - Mona di Orio Signatures - Oiro, Nuit Noire, LNd'O Oud
Metų neįgyvendinta svajonė - Mona di Orio Signature - Jabu, Chamarre.
Metų suvokimas - Πάντα ῥεῖ καὶ οὐδὲν μένει Visi grįžę į namus kažkada turėti kvepalai surado ar dar ieško naujų šeimininkių.
Gražių Naujųjų metų
Metų tendencija - Kolekcijos išgryninimas.
Metų brandas - Mona di Orio
Metų ištikimybė - Chanel Nr.5 (EDT, PP), Kilian L'Ouvre Noir serijos kvapai.
Metų nusivylimas - XMan'o atsiųsti kvepalai bei pirkti SM ir kitur testeriai - Purkštuvai turi purkšti, kvapai testeriuose turi kvepėti, kaip ir kvepalai dėžutėse.
Metų susipažinimai - Molinard Habanita, AG Grand Amore, SL Rose de Nuit.
Metų запой - Amouage Opus 5
Metų fėjos - Biologė, Ciooce, Daim Blond, Seeme.
Metų įgyvendinta svajonė - Mona di Orio Signatures - Oiro, Nuit Noire, LNd'O Oud
Metų neįgyvendinta svajonė - Mona di Orio Signature - Jabu, Chamarre.
Metų suvokimas - Πάντα ῥεῖ καὶ οὐδὲν μένει Visi grįžę į namus kažkada turėti kvepalai surado ar dar ieško naujų šeimininkių.
Gražių Naujųjų metų
QUOTE(by ki @ 2013 12 27, 16:33)
Laba diena, by ki
Aciu uz suvestine, buvo idomu perskaityti...
Sita pinktuka kaip suprasti? Del purkstuvu viskas aisku, bet del "kvapai testeriuose turi kvepėti, kaip ir kvepalai dėžutėse"...?
QUOTE(MilGana @ 2013 12 27, 17:15)
Laba diena, by ki
Sita pinktuka kaip suprasti? Del purkstuvu viskas aisku, bet del "kvapai testeriuose turi kvepėti, kaip ir kvepalai dėžutėse"...?
apturėjau šiokį-tokį patyrimą, tad dabar tiesiog fobiją prasidėjo. jau pusė vilniaus ir daugelis SM forumo parfiumisčių - eksperčių padėjo man mįslę išspręsti. pirmas iš įvardintų testerių buvo pirktas darbe - platintojas, kolegės geras pažįstamas. kvapas buvo skanus, bet pradžia tikrai skirtinga nuo parduodamų kristėje ar duglase. po 10 minučių kvapas buvo tas pats, net, anot labai išmanančios ir mano ypač gerbiamos forumietės, gražesnis nuo pradžios iki galo. bet ne tas!.. na ir prasidėjo - paieška inte, ar tikrai tikras, ar išdūrė, ar neišdūrė... žodžių, labai mane pati situacija išvargino - išdalinau draugėm ir visom norinčioms tą buteliuką dovanų, kad tik jo nematyčiau.
po kiek laiko draugė atnešė nupiltuką kito popsinio kvapo (testeris pirktas MD forume), specialiai ėjome palyginti - labai panašus, bet kiek skirtingas (bandėm abi - dešinė parduotuvinis testeris, kairė - pirktas forume). trečią pirkau SM, man jį atvežė į panoramą. ten irgi eksperementavau ir grąžinau savininkei.
visi trys buvo gražūs, ypač panašūs į tai, ką parduoda parduotuvėse. ilgai, skaniai kvepėjo, bet aš tiesiog noriu TOKIŲ PAČIŲ. mane erzina mintis, jog čia kažkas ne taip, ne tas... aš nebeeksperementuosiu...
p.s. nišos testeriai iš klaipėdos absoliučiai identiški stovintiems CdC
QUOTE(by ki @ 2013 12 28, 01:11)
apturėjau šiokį-tokį patyrimą, tad dabar tiesiog fobiją prasidėjo.
užjaučiu dėl tokių patyrimų.
Aišku į jokias tiesas nepretenduoju, bet paskutiniu metu ne pirmą tokią patirtį skaitau/girdžiu ir ne tik mūsų šalyje. Paaiškinimų yra įvairių, ir tarkim tas, kuris labiausiai įtikimas man, kad gamintojo skirtingų partijų kvapai galimai šiek tiek skiriasi.
Rašo rusaitės, pvz, kad pirmieji Lancome La vie est belle buvo sunkesni, sodresni, paskui atseit gamintojas palengvino formulę (čia turima galvoje būtent patys pagrindiniai palengvėjo ir pasikeitė pradinėm natom ypač, o ne tai, kad palengvintų limitkių-versijų priviso). Testerių yra ir senesnių, ir naujesnių. Kaip ir prekinių pakuočių. Ir net patikimose parduotuvėse pirkę kelia klausimą, kodėl skiriasi kvapas testerio ir prekės...
Nors čia gali būti ir kitaip. Popsas yra popsas. Gyvenam padielkių sočiam pasauly. Padielkė ar ne, o baimės akys vis tiek plačios. Pati pvz. Chanel'io ne parduotuvėje pirkti nenoriu (gerai, kad aš jų ir nemėgstu). Man per visą likusį jų gyvavimą suktųsi galvoje klausimas ar tai originalas. Ir kažin ar sugebėčiau save įtikinti, kad viskas su jais gerai... Net jei nebūtų prie ko prikibt, vis tiek turbūt susigalvočiau ir kibčiau ...
Ir aš bandau apžvelgt metus
Metų brandas - Histoires de Parfums. Įdomūs, tyrinėtini kvapai. Žavi ir platus spektras - nuo absoliučiai netikėtų ir nepaprastai gražių tuberozinių Tubereuse 3 Animale iki subtiliųjų 1969 Parfum de Revolte. O kur dar puikioji jų ambra arba pačiulė
Metų meilė - Aedes de Venustas Eau de Parfum
Metu tendencija - visiškas garderobo išgryninimas (kaip ir ne man vienai, matau ). Su labai nemaža dalimi kvepalų atsisveikinau, o priglaudžiau, berods, tik keturis butelaičius ir vieną likutį
Metų suvokimas - gėliniai kvepalai (ypatingai baltos gėlės) yra visai ne man. Jei seniau dar galėjau pakęst, dabar dominuojančių gėlių kvepaluose jau nebenoriu ir uostyt, tiesa, su retom išimtim (tokiom, pavyzdžiui, kaip Guerlain L'Heure Bleue) . Už tai daug tolerantiškiau pradėjau žiūrėti į citrusus, nors visai citrusinių kvepalų gal ir nepakelčiau
Metų ištikimybė - Guerlain. Su puikiaisiais Shalimar, Mitsouko, L'Heure Bleue priešaky.
Metų nata - oda ir jos variacijos, pradedant į saldžios miros skraistę įausta oda (Parfumerie Generale Cuir Venenum) ar stipriai padūminta ir prieskonizuota (Mona di Orio Les Nombres d'Or Cuir).
Metų nuostolis - išgaravęs nemažas (20 ml.) Byredo Accord Oud atomikas.
Metų klaida - iš namų išvarytas Hermes Voyage d'Hermes EDT. Tik išvariusi supratau, kad atsisveikinau neapgalvotai. Kitais metais pati sau pasižadu parsiganyti atgalios
Metų nusivylimas - labai daug nusivylimų būta, net nevardinsiu visų. Labiausiai - visos populiariosios naujienos, taip pat išuostyta nemaža dalis Maison Francis Kurkdjian, MDCI Parfums kvepalų, iš kurių nemažai tikėtasi, bet nieko įdomaus nerasta. Apskritai visos naujienos, nesvarbu, nišos ar ne jos, bet nuvilia arba savo blankumu, pasirodo jau girdėtos, arba visai nepatinka. Tikriausiai galiu pritarti žemiau merginų išsakytai minčiai, kad viskas, kas geriausia, jau atrasta
Metų įgyvendintos svajonės - Aedes de Venustas Eau de Parfum, Maitre Parfumeur et Gantier Ambre Precieux.
Metų neįgyvendintos svajonės - didelių svajonių kaip ir nebeliko. Nebent susigrąžint Hermes Voyage d'Hermes kada nors
Metų brandas - Histoires de Parfums. Įdomūs, tyrinėtini kvapai. Žavi ir platus spektras - nuo absoliučiai netikėtų ir nepaprastai gražių tuberozinių Tubereuse 3 Animale iki subtiliųjų 1969 Parfum de Revolte. O kur dar puikioji jų ambra arba pačiulė
Metų meilė - Aedes de Venustas Eau de Parfum
Metu tendencija - visiškas garderobo išgryninimas (kaip ir ne man vienai, matau ). Su labai nemaža dalimi kvepalų atsisveikinau, o priglaudžiau, berods, tik keturis butelaičius ir vieną likutį
Metų suvokimas - gėliniai kvepalai (ypatingai baltos gėlės) yra visai ne man. Jei seniau dar galėjau pakęst, dabar dominuojančių gėlių kvepaluose jau nebenoriu ir uostyt, tiesa, su retom išimtim (tokiom, pavyzdžiui, kaip Guerlain L'Heure Bleue) . Už tai daug tolerantiškiau pradėjau žiūrėti į citrusus, nors visai citrusinių kvepalų gal ir nepakelčiau
Metų ištikimybė - Guerlain. Su puikiaisiais Shalimar, Mitsouko, L'Heure Bleue priešaky.
Metų nata - oda ir jos variacijos, pradedant į saldžios miros skraistę įausta oda (Parfumerie Generale Cuir Venenum) ar stipriai padūminta ir prieskonizuota (Mona di Orio Les Nombres d'Or Cuir).
Metų nuostolis - išgaravęs nemažas (20 ml.) Byredo Accord Oud atomikas.
Metų klaida - iš namų išvarytas Hermes Voyage d'Hermes EDT. Tik išvariusi supratau, kad atsisveikinau neapgalvotai. Kitais metais pati sau pasižadu parsiganyti atgalios
Metų nusivylimas - labai daug nusivylimų būta, net nevardinsiu visų. Labiausiai - visos populiariosios naujienos, taip pat išuostyta nemaža dalis Maison Francis Kurkdjian, MDCI Parfums kvepalų, iš kurių nemažai tikėtasi, bet nieko įdomaus nerasta. Apskritai visos naujienos, nesvarbu, nišos ar ne jos, bet nuvilia arba savo blankumu, pasirodo jau girdėtos, arba visai nepatinka. Tikriausiai galiu pritarti žemiau merginų išsakytai minčiai, kad viskas, kas geriausia, jau atrasta
Metų įgyvendintos svajonės - Aedes de Venustas Eau de Parfum, Maitre Parfumeur et Gantier Ambre Precieux.
Metų neįgyvendintos svajonės - didelių svajonių kaip ir nebeliko. Nebent susigrąžint Hermes Voyage d'Hermes kada nors
[quote=rusma,2013 12 28, 09:38]
Aišku į jokias tiesas nepretenduoju, bet paskutiniu metu ne pirmą tokią patirtį skaitau/girdžiu ir ne tik mūsų šalyje. Paaiškinimų yra įvairių, ir tarkim tas, kuris labiausiai įtikimas man, kad gamintojo skirtingų partijų kvapai galimai šiek tiek skiriasi.
cia taip pat kaip su milteliais gamintais musu rinkai- rytu europai ir vakaru, skirtumas tikrai nemazas. o is tikruju gali skirtis net tai paciai rinkai skirtingu leidimu.
esu addict gerbeja iki kaulu ciulpu, visada turiu keliose tarose, dabar trijose, skiriasi visu triju taru kvapai, nors leidimas senasis, bet skiriasi leidimo metai ir is kur gauta.nei vieni is LT:)
cia taip pat kaip su milteliais gamintais musu rinkai- rytu europai ir vakaru, skirtumas tikrai nemazas. o is tikruju gali skirtis net tai paciai rinkai skirtingu leidimu.
esu addict gerbeja iki kaulu ciulpu, visada turiu keliose tarose, dabar trijose, skiriasi visu triju taru kvapai, nors leidimas senasis, bet skiriasi leidimo metai ir is kur gauta.nei vieni is LT:)
QUOTE(by ki @ 2013 12 28, 01:11)
visi trys buvo gražūs, ypač panašūs į tai, ką parduoda parduotuvėse. ilgai, skaniai kvepėjo, bet aš tiesiog noriu TOKIŲ PAČIŲ. mane erzina mintis, jog čia kažkas ne taip, ne tas... aš nebeeksperementuosiu...
jooo... kaip tik vakar fragranticoje radau stai toki komentara (как грица, на злобу дня):
"Lady Vengeance Juliette Has A Gun
С этой Ледей у меня целая эпопея...
В январе заказываю в интернет магазине,который никогда не подводил.В результате получаю еле слышимую пачульно-лавандовую водицу.
Недавно захожу в Ильку де Боте.Пробую из тестера-умопомрачительная ярчайшая,можно сказать, орущая роза.Сразу всплыли все шикарные комментарии,поющие оду этому аромату!Так вот ты какая -настоящая Месть!!!Покупаю флакон,дома вскрываю-аналогичная слабоощущаемая водица.Бегом возвращаюсь-продавщица соглашается:да разница между тестером и натурфлаконом налицо.Умоляю-продайте этот тестер конкретно.Нет,говорит, не имеем права,у нас это не практикуется.
В результате становлюсь обладательницей двух одинаковых блекло-безликих флаконов из разных источников.Вот уж,действительно,какая-то изысканнная Месть.Настроение испорчено.Теперь при виде флаконов Джульетт меня начинает трясти мелкой дрожью.
Это я так,к сведению желающих приобрести.Будьте осторожны."
Pasirodo, buna ir atvirksciai
QUOTE(rusma @ 2013 12 28, 09:38)
Rašo rusaitės, pvz, kad pirmieji Lancome La vie est belle buvo sunkesni, sodresni, paskui atseit gamintojas palengvino formulę
Aga, pilna fragrantica tokiu pasisakymu... Bet as drisiu nesutikti. Turiu Lancome La vie est belle testeri (Дата производства: июнь 2012 года), pats pirmas buteliukas buvo nupirktas duty free 2012 gruodzio men (pagamintas t.p. liepos men). Kitu sunaudotu testeriu pagaminimo datos: 2012.12 ir 2013.03. Kvapas 1:1, niekas nepasikeite. As galvoju stai ka: La vie est belle buvo kone pirmi is liuksines/popsines parfumerijos tokie SALDUS, sodrus, sinkus, labai uzsiuodziantys ir ilgai isliekantys (nekalbu apie nisa, kurioje galima rasti ir grybu, smelio bei slapio asfalto, cigareciu nuoruku aromatus bei dar baisesniu kvapu. Bet tu eini i kitokiu kvepalu parduotuve moraliskai nusiteikes bet kokiam "siurpraizui" ). Zinoma, pirma pazintis daugeliui buvo labai netiketa, kai kurios net patyre olfaktorini soka. Mane jie taip pat pradzioj labai isgasdino. Ka as pagalvojau, kai pirma kart uzpurskiau ant rankos... hm.... nu jei trumpai - pyyyyyp... Tik antra diena as supratau visa siu kvepalu grozi ir nuo tada buvo tik laiko klausimas, kada sis Nuostabus gyvenimas apsigyvens pas mane.
Dabar kas del kvapo. Juk visos mes zinom, kad zmogus adaptuojasi visose salygose. Ir kas vakar mus gasdino ir sokiravo, siandien jau nebeatrodo taip baisia, o rytoj atrodys, kad taip buvo visada. Lygiai taip pat ir su kvapais, tuo lab po tokio La vie est belle papuliarumo kaip is gausybes rago parfumerijos namai mums pradejo siulyti kvepalus одни слаще других. Gal but todel atrodo, kad pirmieji Lancome La vie est belle buvo sunkesni, sodresni? Nors... kas ten gali zinoti, kuo prekiauja Rusijoje...
Nu va, prasom, "sviezus" atsiliepimas
"муж купил на это рождество мне духи la vie est belle в испании ....я попробовала , чуть чуть подушилась(запах сразу не понравился). муж же не выдержал и этой малой химической атаки и сказал что больше дарить наобум не будет а чтобы эти духи кому нибудь отдала и никогда не душилась. запах проникающий всюду , стоящий в носу ..очень сладкий ,очень резкий, очень цветочный.... даже закрытый флакон источает сильнейший аромат т к им один раз попользовалась и запах еще остался..как тот сыр у джером к джером ... пойдет на днях покупать другие .."
"муж купил на это рождество мне духи la vie est belle в испании ....я попробовала , чуть чуть подушилась(запах сразу не понравился). муж же не выдержал и этой малой химической атаки и сказал что больше дарить наобум не будет а чтобы эти духи кому нибудь отдала и никогда не душилась. запах проникающий всюду , стоящий в носу ..очень сладкий ,очень резкий, очень цветочный.... даже закрытый флакон источает сильнейший аромат т к им один раз попользовалась и запах еще остался..как тот сыр у джером к джером ... пойдет на днях покупать другие .."
QUOTE(MilGana @ 2013 12 29, 01:02)
Aga, pilna fragrantica tokiu pasisakymu... Bet as drisiu nesutikti.
As galvoju stai ka: La vie est belle buvo kone pirmi is liuksines/popsines parfumerijos tokie SALDUS, sodrus, sinkus, labai uzsiuodziantys ir ilgai isliekantys
Dabar kas del kvapo. Juk visos mes zinom, kad zmogus adaptuojasi visose salygose. Ir kas vakar mus gasdino ir sokiravo, siandien jau nebeatrodo taip baisia, o rytoj atrodys, kad taip buvo visada. Gal but todel atrodo, kad pirmieji Lancome La vie est belle buvo sunkesni, sodresni?
As galvoju stai ka: La vie est belle buvo kone pirmi is liuksines/popsines parfumerijos tokie SALDUS, sodrus, sinkus, labai uzsiuodziantys ir ilgai isliekantys
Dabar kas del kvapo. Juk visos mes zinom, kad zmogus adaptuojasi visose salygose. Ir kas vakar mus gasdino ir sokiravo, siandien jau nebeatrodo taip baisia, o rytoj atrodys, kad taip buvo visada. Gal but todel atrodo, kad pirmieji Lancome La vie est belle buvo sunkesni, sodresni?
o aš tai nežinau sutikt, ar ne. Bent vienas iš tų komentarų buvo toks, kad mergina daug kartų testavo juos skirtingose vietose, skirtingose šalyse, įsiminė testerių kvapą, kai nusipirko - jai pasirodė, kad pirmos natos kitokios, po kiek laiko jau kaip ir susivienodina su tuo įsimintu.
Kas keisčiausia - pati įmyniau į tą patį, tik nesureikšminau. Pratestavau parduotuvėj, patiko. Kai man atvežė iš UK - iš visų pusių varčiau tą butelį ir žiūrinėjau koncentracijas ir limitkes ir t.t. nes man irgi atrodė, kad kvapas - nuostabus, buteliukas tobulas, bet kaip ir sakyčiau lyg ir ne visai tas kurį Kristėj uosčiau. Tik tiek, kad savo šaltiniu aš pasitikiu visiškai ir jokių pašalinių minčių turėti negalėjau, tai ir pamiršau. Iki tol, kol vakar perskaičiau, kad ne aš viena tokia .
Dabar kad jie buvo pirmieji - tai pvz. Flowerbomb buvo daug pirmesnis, tik gal ne toks populiarus ir ne tokio garsaus vardo, tai dėl įspūdžio stiprumo nesutikti negaliu. Mano diedas vos manęs namie nepaliko, kai į svečius susiruošus Nuostabiuoju apsivanojau. Paskui visą kelią bumbėjo, kad jo gyvenimas visai nenuostabus, o kvapas - bulkučių kepėjos/kepyklos natūralus kvapas ir kad tokių baisių kvepalų aš dar neturėjau (nors prie Flowerbomb nekibdavo taip aršiai)...
bet kur čia tikrasis šuo pakastas - tai lieka mįsle... Su Džiuljeta, tik kitu kvapu, irgi švelniai tariant buvau šokiruota - tik tada, kad ką nors šnekėt apie reformuluotes buvo per ilgas laiko tarpas praėjęs. Irgi atrodė, kad skiriasi kaip kisielius ir sysius, nuo to, ką atrodė atsimenu ir to, ką tuo momentu pauosčiau... Tada suabejojau savo prisiminimais. O po šitos citatos vėl kyla mintis, o tai kažin ar nepakeitė kvapų toji Džiuljeta .