Įkraunama...
Įkraunama...

Parfumerinė metų suvestinė

Bellete, dėkui! 4u.gif
Kažkada su smagumu perskaičiau visiškai lengvą, bet mane įtraukusį romaniuką "Parduotuvių maniakės išpažintis"-ten mergina negali nustoti pirkti, visko. Labai gražiai aprašytas tas mechanizmas, kuris įsijungia: pvz kad sumažintų išlaidas kavinėse valgymo ji nusprendžia gaminti namuose, bet tam, kad pradėtų gamintų namuose, ji perka gražių puodų ir receptų knygų thumbup.gif

Ačiū už nuorodą knygos! Įdomu!: )
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 01 09, 11:04)
Bellete, dėkui! 4u.gif
Kažkada su smagumu perskaičiau visiškai lengvą, bet mane įtraukusį romaniuką "Parduotuvių maniakės išpažintis"-ten mergina negali nustoti pirkti, visko. Labai gražiai aprašytas tas mechanizmas, kuris įsijungia: pvz kad sumažintų išlaidas kavinėse valgymo ji nusprendžia gaminti namuose, bet tam, kad pradėtų gamintų namuose, ji perka gražių puodų ir receptų knygų  thumbup.gif

Ačiū už nuorodą knygos! Įdomu!: )

Knygos šitos neskaičiau, bet mačiau pagal ją pastatytą filmą apie merginą žaliu šalikėliu biggrin.gif biggrin.gif
Kol kas pati pačiausia knyga apie beatodairišką ir žudančią (tiesiogine to žodžio prasme!) žmogaus aistrą kvapams - Patrick Suskind "Kvepalai".. Ir filmas puikus.
Abu jie mano top'ų 10-ke, o gal ir 5-uke! thumbup.gif
Kaip norėčiau nurodant dar ko nors panašaus (nes 4 kartą tą patį skaityti ir žiūrėti kaip ir nepadoru net.. ax.gif )
Kaži kaip knyga "Kvepalų kolekcionierė"? Kažko manau, kad eilinis "tuštukas"..
Gal kas ką užėjote? Dar kvepalų vaidmuo atskleistas Janet Fitch knygoje (ir vėl - yra ir filmas) "Baltasis Oleandras". Ten "vaidina" smile.gif Carven Ma Griffe ir Nina Ricci L'Air du Temps. Ir dar kažkurie g.gif
Atsiprašau už ne į temą ax.gif (nežinau kur eiti)
Metų suvestinę tik sudarinėju...
Atsakyti
Na, ką gi. Pradėkim. 2015 metų suvestinė.

Šiais metais apturėjau Grand įvykį, kuris padėjo riebų tašką. Taškas užgesino parfumerinę aistrą, norą kvėpintis, ko nors norėti. Labai seniai netikrinau parfumerinio sandėlio, nečiupinėjau ir neglosčiau, neuostinėjau ir džiaugiausi. Išskyrus vieną butelaitį.
Kaip aklai vištai auksinis grūdas, diždiausias parfumerinis noras nukrito tiesiai prieš nosį. Ir ... griebiau visom keturiom, kad nepaspruktų. Juodosios Magijos Parfumo nuostabioji Taurė mano rankose. Viskas. Amen. Aleliūja.

Dabar esu įpareigota supirkti parfumerines Kalėdines dovanas. Kaip tai atbulom rankom darau... be polėkio, kas būdavo ankščiau. Gal kada nors atsigausiu.
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2015 12 14, 15:52)
Na, ką gi. Pradėkim. 2015 metų suvestinė.
[...]

Prašau sukonkretinkite, kas tai per Juodoji Magija, Taurė? smile.gif

Mano suvestinė tai... Pavadinčiau, "sugrįžusi nemarioji klasika" biggrin.gif . Berašant susimąsčiau, kas gi ta klasika, gal čia ir ne klasika visai pas mane. Bet man tai yra klasika, su vos keletu naujovių. Aistra irgi apmalšus, kuo džiaugiuos. Gal, duok Die, branda čia kokia kvepia.
Atsakyti
Lancome Magie Noire Parfum senolis. O Taurė, butelaitis tauriai užvadintas smile.gif .
user posted image
Nuotrauka skolinta iš neto platybių.
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2015 12 14, 20:51)
Lancome Magie Noire Parfum senolis. O Taurė, butelaitis tauriai užvadintas  smile.gif .
user posted image
Nuotrauka skolinta iš neto platybių.

ir tai taškas - pilna kolekcija? Ar netaip supratau? ax.gif Jei taip supratau - sveikinu 4u.gif beje, ta Juodoji magija tai tikrai Taurė.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 12 14, 21:45)
ir tai taškas - pilna kolekcija?

Kaip čia pasakius. Velkasi seni norai, kuriuos labai panorėjus gan lengvai įgyvendinčiau, bet emociškai nieko nenoriu jaučiu, kad jau viską turiu.
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2015 12 14, 19:51)
Lancome Magie Noire Parfum senolis. O Taurė, butelaitis tauriai užvadintas  smile.gif [..]

Ačiū smile.gif . - Ir kaip aš galėjau pamiršti ! doh.gif smile.gif
Atsakyti
Man šie metai irgi parodė įdomių dalykų ir gerokai pamokė smile.gif Aš pati sau garsėju aklais pirkimais, praktiškai 92 proc. mano pirkimų yra akli, analizuojant natas arba nežinia dėl ko susižavint tam tikro kvapo gal pavadinimu, gal butelaičiu, gal žmonių dūsavimais koks geras, gal jo paslaptimi ar viskuo tuo iš karto g.gif Ir tada aš kažkaip keistai pamirštu labai gerai išsianalizuoti natas ir to pasekoje gaunu liapsusą. Iš pradžių atrodo dar nieko, patinka, dėvimas, bet vėliau imu po truputį nekęsti tokio pirkinio. Nurimus vien tik teigiamoms emocijoms dėl brando, buteliuko, pavadinimo ar kitų žmonių tikinimų koks tai gėris, blaivia galva nueinu ir patikrinu dar kartą natas. Ir tik žiū išlenda koks liapsusas ir suprantu, kad tikriausiai dėl tam tikros įterptos ne į temą natos ar poros natų, tikriausiai tas kvapas ir yra iš tiesų ne mano.
Taigi metų išvados būtų: mąstyti, mąstyti ir dar kartą mąstyti, kad neįsiterptų į natas kažkoks keistas, nederantis (mano galva) reikaliukas su kitais.
Taip pat, jei kvapas labai retas ir apie jį randu tik kokių 5 žmonių pasisakymus ir nors jie visi teigia, kad nuostabybė, kad primena kokį tais man kitą mylimą kvapą - netikėti ir vėlgi analizuoti natas, nes 5 žmonės, nors ir vienbalsiai pasisakantys, jokiu būdu nėra rodiklis man ir mano nuomonė gali būti kardinaliai priešinga nei jų.
Išimtis būtų, jei išties didelis skaičius žmonių pasisako apie kvapo nuostabumą, nors ir natos man atrodo keistos, nepažįstamos. Tada galima bandyti, o jei nepatiks, tai mėgstamą daugelio kvapą bent prastumti kitiems lengvai bus galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 12 17, 14:07)
Man šie metai irgi parodė įdomių dalykų ir gerokai pamokė smile.gif Aš pati sau garsėju aklais pirkimais, praktiškai 92 proc. mano pirkimų yra akli, analizuojant natas arba nežinia dėl ko susižavint tam tikro kvapo gal pavadinimu, gal butelaičiu, gal žmonių dūsavimais koks geras, gal jo paslaptimi ar viskuo tuo iš karto g.gif Ir tada aš kažkaip keistai pamirštu labai gerai išsianalizuoti natas ir to pasekoje gaunu liapsusą. Iš pradžių atrodo dar nieko, patinka, dėvimas, bet vėliau imu po truputį nekęsti tokio pirkinio. Nurimus vien tik teigiamoms emocijoms dėl brando, buteliuko, pavadinimo ar kitų žmonių tikinimų koks tai gėris, blaivia galva nueinu ir patikrinu dar kartą natas. Ir tik žiū išlenda koks liapsusas ir suprantu, kad tikriausiai dėl tam tikros įterptos ne į temą natos ar poros natų, tikriausiai tas kvapas ir yra iš tiesų ne mano.
Taigi metų išvados būtų: mąstyti, mąstyti ir dar kartą mąstyti, kad neįsiterptų į natas kažkoks keistas, nederantis (mano galva) reikaliukas su kitais.
Taip pat, jei kvapas labai retas ir apie jį randu tik kokių 5 žmonių pasisakymus ir nors jie visi teigia, kad nuostabybė, kad primena kokį tais man kitą mylimą kvapą - netikėti ir vėlgi analizuoti natas, nes 5 žmonės, nors ir vienbalsiai pasisakantys, jokiu būdu nėra rodiklis man ir mano nuomonė gali būti kardinaliai priešinga nei jų.
Išimtis būtų, jei išties didelis skaičius žmonių pasisako apie kvapo nuostabumą, nors ir natos man atrodo keistos, nepažįstamos. Tada galima bandyti, o jei nepatiks, tai mėgstamą daugelio kvapą bent prastumti kitiems lengvai bus galima smile.gif

Po visais teiginiais/išvadomis pasirašau!
Asmeniškai man tik nepasiseks (aklų pasirinkimų/pirkinių atveju)
1. Išnagrinėti natų ir jas prisitaikyti ar atmesti. Gal tam reikia vidinio ir "aklo" girdėjimo kaip kas su kuo skamba. Aš jo neturiu...Ir būna-nemėgstu rožės pvz. Pardon-puikiausia nuostabiausia rožė kažkur suskamba! Patinka pačiulis-bet koks jis būna dusinantis!..Keičiu požiūrį tuomet. Ir bandyti bandyti bandyti..
2. Labai išgirti VISŲ (5% prieš nesiskaito juk?;-)), man būna ir n-e-p-a-t-i-n-k-a... (Chopard Casmir paskutinis).

Et, bet kaip malonu parfume klysti!!!
Pvz., "nurašei", o dar ir "neprastūmei", o vieną dieną paėmei ir....VAU! Rojaus vartai atsidarė.
Žodžiu, nieko nesigailiu, net kvailų pirkimų. Nes ir jie mane kažko išmokė..;-)
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2015 12 17, 17:36)
2. Labai išgirti VISŲ (5% prieš nesiskaito juk?;-)), man būna ir n-e-p-a-t-i-n-k-a... (Chopard Casmir paskutinis).

Chopard Casmir prieš porą metų ar prieš metus, jau tiksliai nepamenu, gavo mano mamytė dovanų. Tai oi, kaip nepavydėjau jai. Labai jis man sunkus ir troškus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 12 18, 11:49)
Chopard Casmir prieš porą metų ar prieš metus, jau tiksliai nepamenu, gavo mano mamytė dovanų. Tai oi, kaip nepavydėjau jai. Labai jis man sunkus ir troškus ax.gif

Noriu apginti Wish'a! Man tiko ir patiko, aplinkiniai gyre, net 2 buteliukus sunaudojau (75ml + 30ml), tik greiciausiai padarysiu pertrauka - dabar Nina Ricci Ricci uzeme jo vieta wub.gif
Atsakyti