Įkraunama...
Įkraunama...

Parfumerinė metų suvestinė

MANO TAPIMO PARFUM MANIAKE ISTORIJA: 2014 pavasaris buvo tas laikas, kai atradau nišinių kvepalų įvairovę. Ir nesuprantu kas nutiko, kad atradau būtent tuo laiku. Tik tiek, kad kvapai man visada buvo be galo svarbūs. Esu iš tų žmonių, kurie uosto viską, ne tik maistą smile.gif Prieš keliolika metų, aišku, esu išbandžiusi kažkiek kvepalų, dar dabar stovi tušti buteliukai – „Poison“, „Dune“, „Samsara“, „Poeme“ ir mano meilė pirmoji bei ilgiausia – juodas „Paloma Picasso“. Atsimenu tą jausmą/pojūtį, kurį man suteikdavo Paloma...Dar jų kažkiek turiu, bet kvėpinausi seniai. Keletą paskutinių metų mane jau ėmė nervinti, kad reikia rinktis iš 3 variantų rytais. S. J. Parker „Lovely“, Come des Garsons 888“ ir dar toks saldus aliejukas. Vyriškiai kažkaip vis buvo tokie, kad kvepalų nedovanoja, natūralistai gamtininkai biggrin.gif Tada nusprendžiau, kad pasidovanosiu artėjančio gimtadienio proga kažkokius naujus kvepalus iš Creme de la Creme – noriu GD proga tapti kitokia. CDlC buvau buvusi, bet tada leidau konsultantui man nešti kvepalus, pati neieškojau, o šį kartą ėmiau ieškoti. Kažkodėl pradėjau uostyti nuo Killian ir S. Lutens. Supratau, kad iš karto neišsirinksiu. Ir visagalis google nukreipė mane į SM forumus, į fragantica ir t.t. . Ir ką – įvyko kažkokia magija – supratau kiek daug yra kvapų, kurių aš noriu! Kad įklimpau supratau, kai nusipirkusi vienus kvepalus bei pajutusi jų jėgą bei grožį nebegalėjau sustoti – skaičiau ir norėjosi uostyti bei pažinti visą tą gausybę kvapų bei buteliukų bigsmile.gif Tai yra gražu, prašmatnu, moteriška ir akimirksniu padeda sukurti tam tikrą atmosferą bei nuotaiką. Tai yra kažkas, kas leidžia patirti naujus pojūčius. Ir, kaip viena forumietė gražiai parašė, kvapai yra „nelyg inkariukai į tą būseną, kuomet mes buvome laimingiausi“. Ar į kokią kitą būseną ax.gif Labai skausmingas hobis piniginei, bet šie materialūs pirkiniai man yra ne visiškai iš materijos pasaulio, jie kaip susisiekiantys indai, per emocijas užkliudantys giliausius sąmoningus ir ne visai suvokiamus išgyvenimus...
METŲ DŽIAUGSMAS: dalintis savo įspūdžiais, mėginukais ir „nupurškimais“ su kitomis bei jas užkrėsti smile.gif Likau apstulbinta, kad kai kam kvepalų pasaulis nei kiek neįvairus – „smilkalai“, „o, čia vėl smilkalai“, „čia gėlės“, o kai kas prapliumpa įspūdžiais ir sentencijomis užsipurškęs dar nebandyto aromato, gražu matyti kaip moteris skleidžiasi uostydama ir bandydama kvepalus...
MANO METŲ ATRADIMAS: kvepalų pasaulis ir šis forumas su išparduotuve! Ačiū visoms, kurios dalijosi savo žiniomis, įspūdžiais, kvepalais, visoms, su kuriomis bendravau forume ir gyvai. Labai gera žinoti, kad yra daug moterų, jaučiančių panašią aistrą.
Kaip svarbiausią atradimą tarp kvepalų vis tik įvardiju Serge Lutens. Jų turiu daugiausiai, jais dar nenustojau žavėtis, nors atradau ir daug kitų brand‘ų. Labai patinka ir F. Malle. Paskutiniu metu labai susižavėjau Amouage. Dėl jų smagios kainos, kol kas turiu tik atomiukus.
MANO DŽIAUGSMAS NOSIAI: irisas, bergamotė, hiacintas, medis, oda, šafranas, medus, tabakas, mira, samanėlės ir ladanas, pačiulis, pamažu vis labiau patinka ambra. Šipras, prieskoniai, rytai ir kai kurie saldumai.
METŲ PIRKINYS: turbūt visą gyvenimą prisiminsiu tą jausmą, kai pirmą kartą išleidau tokią didelę pinigų sumą kvepalams...F. Malle „Carnal Flower“. Didesnis variantas.
NAUJAS ĮPROTIS ŠIAIS METAIS: Jurga Ivanauskaitė savo knygoje apie Indiją pasakoja istoriją kaip viename restorane, visiškai nesuprasdama kalbos, tik gestais, užsisakė valgyti ir tik kai jai atnešė patiekalą, ji suprato, kad užsisakė milžinišką krabą. Kaip tą krabą valgyti, ji nesuprato, po visų nesėkmingų manipuliacijų atneštais stalo įrankiais ji liko alkana. O kai atnešė sąskaitą, buvo jau visai įspūdinga. Nuo to laiko visas savo išlaidas Indijoje ji matavo „krabais“ – šis kambarys atsiėjo tik ketvirtadalį krabo, o štai šią savaitę prasimaitinau už pusę krabo. O aš gi nuo šios vasaros visus kitus didesnius savo pirkinius matuoju „kvepalais“, atraminis kriterijus kažkodėl man yra S. Lutens buteliuko kaina Creme rolleyes.gif
METŲ NEĮVYKDYTA UŽDUOTIS: atsikratyti nenaudojamais atomikais.
METŲ NUOSTOLIS: kvepalai ir atomikai, kuriuos pirkau apimta momentinės „noriu“ nuotaikos, labai dažnai tai buvo klaidinga, dabar tokių klaidų mažėja.
METŲ SUPRATIMAS: man gali baisiai nepatikti kvepalai, kurie kelia susižavėjimą daugybei moterų ir aš nieko su tuo negaliu padaryti. Šis atradimas man sukėlė didžiulę nuostabą – kodėl??? Na kodėl man nepatinka šie gražūs kvepalai??? g.gif Gal juos dar išbandyti?? ax.gif Ir ne tai, kas nepatinka – man jie kelia siaubą kai užsipurškiu juos ant savęs. Galiu pavardinti: Tableau de parfum „Loretta“. F. Kurkidjan „Absolue poir le soir“, R. Piquet „Fracas“, T. Ford „Black Orchid“, Chanel Nr.5.
METŲ IŠŠŪKIS: Mona di Orio. Uosčiau tik kai ką, iš to kas yra parduotuvėse. Ir kol kas man jie nesukėlė stipraus noro įsigyti. Gal dar reikia priaugti? Įdomu ką rašysiu po metų: )
METŲ SVAJONĖ: geriau pažinti dar nepažintas natas ir kvepalus. Savaime suprantama – didinti savo kolekciją: ) Ir mažinti atomiukų skaičių, jie man vis tik nepatinka, bandau save įtikinti, kad patinka, bet nieko nepadarysi..
METŲ SUGRĮŽIMAS: supratau, kad noriu įsigyti keletą iš tų, kur kažkada turėjau: „Dune“, „Samsara“, „Poison“.
METŲ SUSITAIKYMAS: vis tik man patinka ir saldūs kvepalai. Pradžioje buvau juos atmetusi kaip jau kažkokį praeitą etapą. Ieškau ir savo gėlių, pamažu atrandu.
METŲ STABILUMAS: gėliniai lengvi ir ryškūs rožių kvepalai nėra mano, labai atsargiai jaukinuosi kai kuriuos gėlinius, jie turi turėti dar kažkokį kabliuką.
METŲ SVAJONĖ: Puredistance, Roja (pasvajojimui...). Nuvykti į Paryžių, į originalias S. Lutens, F. Malle ir Guerlain parduotuves.
METŲ IŠVADA: vis dar negaliu suprasti ar kvepalai mane „užveš“ taip stipriai, kad norėsiu jų labai dažnai, ar vis tik bus retai naudojami. Tai vis dar man yra paslaptis, kurią kartais atrodo, kad supratau, bet vėliau paaiškėja, kad vis dar ne. Ir kaip tada pirkti??? Vis dar mokausi.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 01 06, 14:44)
Likau apstulbinta, kad kai kam kvepalų pasaulis nei kiek neįvairus – „smilkalai“, „o, čia vėl smilkalai“, „čia gėlės“, o kai kas prapliumpa įspūdžiais ir sentencijomis užsipurškęs dar nebandyto aromato, gražu matyti kaip moteris skleidžiasi uostydama ir bandydama kvepalus...

Na, nemanau, kad jei apibūdina lakoniškai, tai neįvairus jiems kvepalų pasaulis. Tiesiog žmonės skirtingi. Kažkam svarbiau išreikšti savo emocijas per vaizdinius, o kažkam - "užkabinti" kvepalų esmę. O be to, ne visi juk ekstravertai. Jūs dar šviežia maniakė, po kokių 5 metų gal kitaip galvosit smile.gif Kai nebus viskas taip nauja ir nepakartojama, o vis primins kažką jau uostytą, tai gal ir jūsų požiūriui ta patirtis suteiks savotiško atsainumo smile.gif
Atsakyti
Na, čia mano gal neteisingai aprašyta buvo, tie lakoniški atsiliepimai buvo iš moterų, kurioms kvapų pasaulis apskritai yra toks nelabai svarbus, kvapo jutimas neužkabina joms nieko.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 01 06, 14:44)

Labai meniskai ir idomiai, aciu 4u.gif
Ir dar palinkesiu smagiai braidyti po nuostabu parfumerijos liuna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andorinha @ 2015 01 06, 16:20)
Ir dar palinkesiu smagiai braidyti po nuostabu parfumerijos liuna biggrin.gif

Kristi_na, 4u.gif 4u.gif

taip taip, po liūną braidyti hihihi.gif taip maždaug iki ausų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 01 06, 15:44)
MANO TAPIMO PARFUM MANIAKE ISTORIJA:

ačiū už nuoširdumą, buvo labai gera skaityti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pink Pepper @ 2015 01 06, 16:09)
Na, nemanau, kad jei apibūdina lakoniškai, tai neįvairus jiems kvepalų pasaulis. Tiesiog žmonės skirtingi.

Jūs dar šviežia maniakė, po kokių 5 metų gal kitaip galvosit smile.gif Kai nebus viskas taip nauja ir nepakartojama, o vis primins kažką jau uostytą, tai gal ir jūsų požiūriui ta patirtis suteiks savotiško atsainumo smile.gif

drinks_cheers.gif
jeigu jau sugeba išskirti smilkalai ar gėlės tai jau yra nemažai biggrin.gif . Nes tie, kurie nesidomi kvepalais, dažniau tesugeba pasakyti patinka ar ne...
Ir vaizdiniai su laiku dingsta. Turbūt ne man vienai. Iš pradžių oi kaip užveža - emocijos per kraštus liejasi, o paskui telieka šalta kokybinė ir lyginamoji analizė. Ir patys aprašymai - pagavau save, kad kai ieškau aprašymų apie kvepalus, pirmiausiai perskaitau trumpiausius. Ir dažnai to užtenka. Esmei pagauti. Nes vis tiek tos pačios emocijos ir to pačio vaizdinio iš žmogaus nepasiimsi... Bet va palyginimą su kuo nors jau pažįstamu ar dominuojančias natas - kartais pavyksta...
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 01 06, 15:44)
MANO TAPIMO PARFUM MANIAKE ISTORIJA: 

Aciu labai uz nuosirdu pasakojima, uz emocijas, uz patirti, uz labai grazia kalba ir kad pradejote rasyti forume. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2015 01 06, 17:09)
...suteiks savotiško atsainumo smile.gif

QUOTE(rusma @ 2015 01 06, 20:02)
Iš pradžių oi kaip užveža - emocijos per kraštus liejasi, o paskui telieka šalta kokybinė ir lyginamoji analizė.

drinks_cheers.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 01 06, 16:44)
..Kažkodėl pradėjau uostyti nuo Killian ir S. Lutens...

..Kaip svarbiausią atradimą tarp kvepalų vis tik įvardiju Serge Lutens. Jų turiu daugiausiai, jais dar nenustojau žavėtis, nors atradau ir daug kitų brand‘ų...

Sakyčiau, lemtingas atsitiktinumas 4u.gif

Mano vieni pirmųjų labiau nišinių biggrin.gif - irgi buvo S. L. Savo braižu jie manęs nenustoja žavėti ir šiandieną drinks_cheers.gif

Ačiū už pasakojimą!
Atsakyti
Kristi_na, labai emocingai ir nuoširdžiai rašote. Smagu skaityt smile.gif Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 01 06, 19:02)
Ir vaizdiniai su laiku dingsta. Turbūt ne man vienai. Iš pradžių oi kaip užveža - emocijos per kraštus liejasi, o paskui telieka šalta kokybinė ir lyginamoji analizė. Ir patys aprašymai - pagavau save, kad kai ieškau aprašymų apie kvepalus, pirmiausiai perskaitau trumpiausius. Ir dažnai to užtenka. Esmei pagauti. Nes vis tiek tos pačios emocijos ir to pačio vaizdinio iš žmogaus nepasiimsi... Bet va palyginimą su kuo nors jau pažįstamu ar dominuojančias natas - kartais pavyksta...

drinks_cheers.gif bet jei jau uzveza-tai zenklas, kad uzkabino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 01 06, 18:02)
Ir patys aprašymai - pagavau save, kad kai ieškau aprašymų apie kvepalus, pirmiausiai perskaitau trumpiausius. Ir dažnai to užtenka. Esmei pagauti. Nes vis tiek tos pačios emocijos ir to pačio vaizdinio iš žmogaus nepasiimsi... Bet va palyginimą su kuo nors jau pažįstamu ar dominuojančias natas - kartais pavyksta...

drinks_cheers.gif
Atsakyti