Dėl to noro tai pastebėjau, kad dar KT labai skirtingai veikia jau turinčiom vaikų ir dar neturinčiom... Dažniausiai turinčiom pakelia norą (bet nebūtinai)...
O aš ir iki pastojimo ir dabar vartojau ir vartoju, bet poveikis tas pats, tiksliau jokio poveikio - nei slopina norą, nei jį kelia, nei storina, nei kūdina.
o aš vartojau Marvelon kokius 8 mėn, po to Mercilon. Jokių problemų. Ciklas susitvarkė, skausmai dingo, o svarbiausia- jokių pašalinių poveikių. todėl buvau labai patenkinta.
Aš naudoja Logest, o viso to pasekmės, vakar buvau tikrintis pas momologą echoskopijai, nes labai skauda krūtys, skausmas pereina net į kairę ranką, tinsta kojos, o potraukio jokio. Vartojau apie 10 mėn, viskas buvo lyg ir gerai, svoris neaugo, sumažėjo spuogų, menesinės reguliarios, bet paskutinį mėn. viskas tarsi apsivertė, skausmas, depresija, kojų maudimas, konfliktai dėl lovos , nes kaip minėjau apie net galvoti nesinori. Dabar mečiau gerti, ir kol kas tikrai nesiruošiu vėl pradėti, o be to jai ir būtų visi tik apsidžiaugtų.
Nepamirškit, kad kiekvienas vaistas kiekvienai veikia skirtingai...., tad jei taip buvo man, dar nereiškia, kad bus ir tau
Nepamirškit, kad kiekvienas vaistas kiekvienai veikia skirtingai...., tad jei taip buvo man, dar nereiškia, kad bus ir tau
na nezinau ar cia i sita skyreli btoks klausimas bet pagal pavadinima "Viskas apie kontraceptines priemones" turetu tikti. o klausimukas toks:
ipusejau as savo pirmaja "yarinos" pakuote ir jau labai ant jos pykstu. na siaip viskas lyg ir ok, bet toks jausmas kad tos mmm niekada nesibaigs. nors aisku cia menesinem turbut nepadadinsi, tepliojimas, ane? bet kiekviena diena!? 24val per para?! sokoladines spalvos.. ar cia tikrai taip turi but? ir apskritai jausmas kaip per menesiniu pirmas dienas, toks sunkumas pilve. be to isbere taip pat kaip buna menesiniu pirmom dienom (nors yarina lyg ir odai gerai turetu buti) cia dar istverciau bet kad 3 menesiai (tas tepliojimas tiek maximum turi testis, ane?) menesiniu ir dar vasara! man kazko tai nedziugina... tai visus graziausius apatinius i palepe..?
bukit gerutes papasakokit, kaip jums buvo
aciu!
ipusejau as savo pirmaja "yarinos" pakuote ir jau labai ant jos pykstu. na siaip viskas lyg ir ok, bet toks jausmas kad tos mmm niekada nesibaigs. nors aisku cia menesinem turbut nepadadinsi, tepliojimas, ane? bet kiekviena diena!? 24val per para?! sokoladines spalvos.. ar cia tikrai taip turi but? ir apskritai jausmas kaip per menesiniu pirmas dienas, toks sunkumas pilve. be to isbere taip pat kaip buna menesiniu pirmom dienom (nors yarina lyg ir odai gerai turetu buti) cia dar istverciau bet kad 3 menesiai (tas tepliojimas tiek maximum turi testis, ane?) menesiniu ir dar vasara! man kazko tai nedziugina... tai visus graziausius apatinius i palepe..?
aciu!
Nors turbūt jau buvo užduotas toks klausimas, bet...
Kaip manote kas yra saugiausia: ar pleistrai, ar tebletės, ar...
QUOTE(Joana1 @ 2005 06 23, 20:30)
Nors turbūt jau buvo užduotas toks klausimas, bet...
Manau, kad tai kiekviena moteriai skirtingai. Svarbiausia pasirinkti sau tinkama kontraceptika, kad nebutu jokiu neigiamu pasaliniu poveikiu.
As isbandziau zieda. niekas nepasikeite, tiek kad lytinio akto metu ir as ir mano vyras ji jautem. Nors ir skausmo tai nesukele daugiau jo nevartosiu.
KT geriau 3 metus. Sumazejo kraujavimas, pradingo PMS ir menesiniu skausmai. Jokiu neigemu pokyciu. Nutraukus KT vartojima pastojau sekanti menesi (planuotai). Po gimdymo isbandziau jau 3 skirtingas KT, ne vienos netiko. Dabar renku visa galima info apie KT. Lyginu ju sudeti ir poveiki.
Pleistro dar nebandziau, bet manau jis turetu buti
Spirale - bijau menesiniu pagausejimo (ir taip bega kaip is kibiro).
Na bet cia kiekveinai individualiai.
QUOTE(garbane @ 2005 06 17, 16:23)
na nezinau ar cia i sita skyreli btoks klausimas bet pagal pavadinima "Viskas apie kontraceptines priemones" turetu tikti. o klausimukas toks:
aciu!
aciu!
Kuo greiciau kreipkis i savo ginekologa. Tikriausia tau netinka yarina. Pabandyk kitas tabletes. Pasirinkimas tikrai gausus.
sveikos merginos noriu paklausti jusu patarimo. Noriu pradeti gerti kontraceptines tabletes Cilest, taciau dabar paskaitinejau, kad jos negimdziusioms nelabai tinkamos, tai kaip cia is tiesu yra gydytojas taip pat minejo sias tabletes, taciau bijau, kad tai nebutu reklama
QUOTE(^^liutuke @ 2005 06 26, 12:24)
sveikos merginos noriu paklausti jusu patarimo. Noriu pradeti gerti kontraceptines tabletes Cilest, taciau dabar paskaitinejau, kad jos negimdziusioms nelabai tinkamos, tai kaip cia is tiesu yra gydytojas taip pat minejo sias tabletes, taciau bijau, kad tai nebutu reklama
As pries nestuma geriau 1m. Diane-35, bet jos po to labai brango ir perejau prie Cilest. Gydytoja taip pat pritare, kai pasakiau , kad noriu keist KT.Nei vienu nei kitu atveju pasaliniu pojuciu nebuvo.Tik siek tiek krutys padidejo, pastandejo, tai man cia buvo kaip KT privalumas. Svorio tikrai nepriaugau, ir gyvendama intensyvu gyvenima, tik krito ( saikingai), tai ir gi gerai .O nustojus gert Cilest, po menesio is karto pastojau. Ir manau, kad jaunoms kaip tik labiau tinka KT, o vyresnio amziaus, kai jau nbeplanuoji vaiku, tai galima ilgalaikes spirales detis ( priklauso koks aktyvus bus vyresniam amziuj tas lytinis gyvenimas )
Ant Cilest rklaminio bukleto, kaip tik pabrezia , kad sis KT skirtas panelems ir jaunoms moterims.
kaip saunu aciu, nuraminai mane skorpione, isgeriau siandien jau pirmaja tabletyte