oi kaip as siandien issiprocedurinau, viska ka tik imanoma , ir plauku kauke, ir veido molio, po jo derekinanti.............ai, ilga pasaka, bet vainikavo viska po duso vaniles fitolio itrynimas i kuna tai jau tiksliai su tokiu kvapu galima velnia suvilioti MB iki siol slankioja is paskos ir dar sake, kad labai skanus tas vanilinis
Apie jūros dumblius naršiau, ieškojau inf-jos, tai pacituosiu ir jums:
"Dažniausiai naudojami kosmetikoje jūros dumbliai: laminarija, fukus, askofilium."
Paieškojau produktų su šiais dumbliais ir va koks fainuoliškas derinukas grožiui Jaučiu galima pačiam dėti į gaminamus produktus, ne tik vonioms:
http://www.beautylin...logie-250g.html
O čia šiaip inf-ja iš interneto:
"Dabartinė medicina žino apie 25 000 jūros dumblių atmainų. Paprastindami skirstymo sistemą ir grupuodami pagal pigmentą, mokslininkai įvardija keturias atmainas: žali, rusvi, melsvai žali ir žaliai raudoni.
Daugiausiai naudojami rusvieji jūros dumbliai: laminarija ir fukusas.
Laminarija itin turtinga jodo, kurio turi net 15 kartų daugiau nei fukusas, bei selenu. Laminarija greitina riebalų skaidymąsi, šalinimąsi iš organizmo, gerina visų organų ir audinių veiklą, turi atstatomąjį poveikį. Laminarija dažnai naudojama kosmetikos priemonėse, skirtose figūros korekcijoms.
Fukusas daugiausiai naudojamas šalinti iš organizmo toksinus ir šlakus. Fukusas taip pat turtingas jodo, mikroelementų, augalinės kilmės hormonų ir mineralų. Fukusai dažniausiai naudojami anticeliulitinėse kosmetikos priemonėse.
Žaliai raudoni dumbliai - geriausias vitamino B2 ir C bei augalinio glitėsio šaltinis, kuris puikiai maitina odą.
Žali jūros dumbliai, dar kitaip vadinami jūros kopūstais pasižymi didele vitamino B bei geležies koncentracija. (čia man keistas teiginys, nes jūros kopūstais pripažinta vadinti laminaria rūšies dumblius )
Melsvai žali jūros dumbliai (Spirulina) - juose daug baltymų, vitamino B12 ir betakarotino, kurie puikiai stangrina odą ir stiprina audinius.
Visi jūros dumbliai koncentruoja jūros druską, todėl juose gausu mineralų ir mikroelementų. Vitaminai C ir E užkerta kelią senėjimui. Vandens dumbliai turi antioksidantinių savybių, kurie silpnina laisvųjų radikalų veikimą.
Įdomu tai, kad tiek kokybinė, tiek kiekybinė makro ir mikro elementų sudėtis jūros dumbliuose panaši į žmogaus kraujo sudėtį tai geriausias rodiklis, kodėl jūros dumbliai gerina sveikatą ir puoselėja grožį."
"Dažniausiai naudojami kosmetikoje jūros dumbliai: laminarija, fukus, askofilium."
Paieškojau produktų su šiais dumbliais ir va koks fainuoliškas derinukas grožiui Jaučiu galima pačiam dėti į gaminamus produktus, ne tik vonioms:
http://www.beautylin...logie-250g.html
O čia šiaip inf-ja iš interneto:
"Dabartinė medicina žino apie 25 000 jūros dumblių atmainų. Paprastindami skirstymo sistemą ir grupuodami pagal pigmentą, mokslininkai įvardija keturias atmainas: žali, rusvi, melsvai žali ir žaliai raudoni.
Daugiausiai naudojami rusvieji jūros dumbliai: laminarija ir fukusas.
Laminarija itin turtinga jodo, kurio turi net 15 kartų daugiau nei fukusas, bei selenu. Laminarija greitina riebalų skaidymąsi, šalinimąsi iš organizmo, gerina visų organų ir audinių veiklą, turi atstatomąjį poveikį. Laminarija dažnai naudojama kosmetikos priemonėse, skirtose figūros korekcijoms.
Fukusas daugiausiai naudojamas šalinti iš organizmo toksinus ir šlakus. Fukusas taip pat turtingas jodo, mikroelementų, augalinės kilmės hormonų ir mineralų. Fukusai dažniausiai naudojami anticeliulitinėse kosmetikos priemonėse.
Žaliai raudoni dumbliai - geriausias vitamino B2 ir C bei augalinio glitėsio šaltinis, kuris puikiai maitina odą.
Žali jūros dumbliai, dar kitaip vadinami jūros kopūstais pasižymi didele vitamino B bei geležies koncentracija. (čia man keistas teiginys, nes jūros kopūstais pripažinta vadinti laminaria rūšies dumblius )
Melsvai žali jūros dumbliai (Spirulina) - juose daug baltymų, vitamino B12 ir betakarotino, kurie puikiai stangrina odą ir stiprina audinius.
Visi jūros dumbliai koncentruoja jūros druską, todėl juose gausu mineralų ir mikroelementų. Vitaminai C ir E užkerta kelią senėjimui. Vandens dumbliai turi antioksidantinių savybių, kurie silpnina laisvųjų radikalų veikimą.
Įdomu tai, kad tiek kokybinė, tiek kiekybinė makro ir mikro elementų sudėtis jūros dumbliuose panaši į žmogaus kraujo sudėtį tai geriausias rodiklis, kodėl jūros dumbliai gerina sveikatą ir puoselėja grožį."
O kas nors plaukams esat naudojusios šitą: http://ekologiskipro...100ml/p_26.html ?
Nusipirkau, eksperimentuosiu...kol jaučiu nuo visų pastangų (sustiprinti plaukus ir sumažinti jų slinkimą) vienądien nupliksiu ir bus rami galva
Dar šitas toks įdomus, bet niekur nemačiusi pirkti http://www.neriba.lt...ce23a1.96579548
Papildyta:
Panaršiau ir tos "Algologie" kosmetikos puslapyje, ieškodama pilnos sudėties, tai iš tirkųjų tuos miltukus sudaro mikronizuoti jūros dumbliai ir lithothamnium pudra. Nežinojau kas tai per daiktas, tai toliau naršiau..pasirodo irgi gėris Tai irgi dumblis (raudondumblis Lithotamnium calcareum), kuris natūraliai yra kietas kaip koralas ir į natūralius kosmetikos produktus, labai smulkiai sutrynus kartais dedami kaip 'šveičiamieji' miltukai
Nusipirkau, eksperimentuosiu...kol jaučiu nuo visų pastangų (sustiprinti plaukus ir sumažinti jų slinkimą) vienądien nupliksiu ir bus rami galva
Dar šitas toks įdomus, bet niekur nemačiusi pirkti http://www.neriba.lt...ce23a1.96579548
Papildyta:
QUOTE(bryyla @ 2009 12 12, 19:44)
Panaršiau ir tos "Algologie" kosmetikos puslapyje, ieškodama pilnos sudėties, tai iš tirkųjų tuos miltukus sudaro mikronizuoti jūros dumbliai ir lithothamnium pudra. Nežinojau kas tai per daiktas, tai toliau naršiau..pasirodo irgi gėris Tai irgi dumblis (raudondumblis Lithotamnium calcareum), kuris natūraliai yra kietas kaip koralas ir į natūralius kosmetikos produktus, labai smulkiai sutrynus kartais dedami kaip 'šveičiamieji' miltukai
QUOTE(bryyla @ 2009 12 12, 19:29)
Labiausiai norėčiau įvyniojimus darytis šlaunims, bet brangiai išeitį, tai nesiryžtu. O kvapo tai nebijau.
šlaunims tai tikrai galėtum parduotivinius naudoti
QUOTE(Odora @ 2009 12 12, 19:30)
aišku Nes pas mane knygoje prie atskirų simptomų viskas
QUOTE(Nidulia @ 2009 12 12, 19:35)
vainikavo viska po duso vaniles fitolio itrynimas i kuna
greit susigėrė?
QUOTE(Rasma @ 2009 12 12, 19:36)
apžiūrėjau savo Newdirections dėžę - ant jos, gaila, nerašo, kokie dumbliai, bet spalva tai žalsva
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2009 12 12, 19:51)
O kas nors plaukams esat naudojusios šitą: http://ekologiskipro...100ml/p_26.html ?
man įsiminė, kad šitas dilgėlių ekstraktas labai nekokį kvapą turi, bet pati neturėjau, neuosčiau
įdomu, su kokiais pagerinimais? Bus varnalėšų fitolis kažkokiame aliejuje, EA ir kažin, kad per ekstraktas bei kiek jo tenai įdėta, nes jei tokio kaip Mėtos ir nemažai, tai neįsivaizduoju, kaip jis ten su aliejumi susimaišė
QUOTE(katutis @ 2009 12 12, 20:58)
labai neblogai susigere ss tikruju. Palyginimui, tai tamanu man 3 kart greiciau susigeria, bet vaniles si karta labai necedinau, labai jau man ji kvepia
Katuti, zinau, kad zvengsi, bet as net i vonia nusitempiau eterine lempa ir kol procedurinausi, kaitinau ea (zvakuciu 2 pakuotes nusipirkau)
verbenos citrinines hidrolanas be konkurencijos
QUOTE(Nidulia @ 2009 12 12, 18:35)
...ai, ilga pasaka, bet vainikavo viska po duso vaniles fitolio itrynimas i kuna tai jau tiksliai su tokiu kvapu galima velnia suvilioti MB iki siol slankioja is paskos ir dar sake, kad labai skanus tas vanilinis
viskas, grizus namo istrauksiu ir naudosiu savo pasigaminta vaniles fitoli
kazkaip neatrode jis man toks fainas, reiks naujai paziuret i ji (tiksliau naujai pauostyt ) skaniai jis kvepia, ypac su kokoso aliejum, bet kazkaip nenaudojau...
QUOTE(katutis @ 2009 12 12, 20:05)
šlaunims tai tikrai galėtum parduotivinius naudoti
Na vakar IKI žiūrinėjaus tų dumblių, bet radau tik tuos tokius dumblių lakštus suši daryti, bet kitokių nemačiau gal per maža parduotuvė, reikės didesnėse pažiūrinėt...
QUOTE(Nidulia @ 2009 12 12, 20:06)
labai neblogai susigere ss tikruju. Palyginimui, tai tamanu man 3 kart greiciau susigeria, bet vaniles si karta labai necedinau, labai jau man ji kvepia
O kuo vanilės fitolis geras odai?
QUOTE(Rasma @ 2009 12 12, 20:51)
Kažkada senai esu turėjusi. Kvapai mėtos ekstraktų man patinka, bet jie keistai veikia mano plaukus, šis dilgėlių tik dar labiau 'sutraukdavo' plaukus. Po jo būtinai man reikia balzamo, kitaip pirštų neįkisčiau. Tai ilgai nenaudojau, todėl negalėčiau pakomentuoti pačio poveikio plaukams.
Turėjau ir aš aubrey plaukų kaukę su dumbliais.Kvapas keistas, bet jų balzamai panašiai kvepia (smirda), iš kažkur aš užuodžiu aloe gelio (iš nimfali ) kvapą (man tas kvapas patinka šiaip ) . Nelabai ji man patiko, atidaviau kažkam.Gal per daug jos užsidėjau, nes plaukai per daug apsunkią buvo,vaizdas visai nepatiko.
Kartais sunku rasti tą viduriuką.
QUOTE(Hibisco @ 2009 12 12, 14:37)
O tu muilus gamini su NaOH ar lydydama kitus muilus?
is alieju ir sarmu
QUOTE(katutis @ 2009 12 12, 15:51)
na, reiks ir man tada bandyti Dar pamąstysiu, su kuo tuos dumblius sumaišyti Kiek laiko tu saviškę kaukę laikai apytiksliai ir ar tepi šaknis, per visą plaukų ilgį? Paskui, kaip supratau, su šampūnu nuplauni?
Tepti ir šaknis ir per visą ilgį, laikyti 15min, išplauti su šampūnu, bet mano tokie sausi, kad laikau ir ilgiau... Turbūt kaip alternatyva aliejaus kaukėms, aš jas labai mėgstu ir dažnai darausi, bet man nenuima sausumo, o šitoj kaukėj turbūt baltymai praturtina.
QUOTE(Manija69 @ 2009 12 12, 20:39)
Kažkada senai esu turėjusi. Kvapai mėtos ekstraktų man patinka, bet jie keistai veikia mano plaukus, šis dilgėlių tik dar labiau 'sutraukdavo' plaukus. Po jo būtinai man reikia balzamo, kitaip pirštų neįkisčiau. Tai ilgai nenaudojau, todėl negalėčiau pakomentuoti pačio poveikio plaukams.
Turėjau ir aš aubrey plaukų kaukę su dumbliais.Kvapas keistas, bet jų balzamai panašiai kvepia (smirda), iš kažkur aš užuodžiu aloe gelio (iš nimfali ) kvapą (man tas kvapas patinka šiaip ) . Nelabai ji man patiko, atidaviau kažkam.Gal per daug jos užsidėjau, nes plaukai per daug apsunkią buvo,vaizdas visai nepatiko.
Pažiūrėjau tikra įeina ir aloe . Gera uoslė . O kaip kiti tie Aubrey balzamai, ką išbandėt? Aš dažnai atradus vieną firmos produktą, jau įsivaizduoju, kad ir kiti man tokie geri bus, ir prisiperku, kas pasirodo vėliau visai nieko gero.
QUOTE(Rasma @ 2009 12 12, 19:51)
Radau, kad jūros dumblis fukusas yra kitaip vadinamas guveinis, tai toks dumblis su puslelėmis, kurį ne retai galima rasti mūsų paplūdimiuose Tai jau reiks rinkti nuvažiavus prie jūros
QUOTE(Nidulia @ 2009 12 12, 20:06)
Katuti, zinau, kad zvengsi, bet as net i vonia nusitempiau eterine lempa ir kol procedurinausi, kaitinau ea (zvakuciu 2 pakuotes nusipirkau)
Klausyk, man atrodo reiks gydyti nuo priklausomybės O jei rimtai, tai tikiuosi, kad tikrai pajausi, kai jau gana
man irgi
QUOTE(bryyla @ 2009 12 12, 20:37)
Na vakar IKI žiūrinėjaus tų dumblių, bet radau tik tuos tokius dumblių lakštus suši daryti,
būna tokiuose pakiukuose, sušiams tai lakštai