QUOTE(katutis @ 2009 12 17, 22:50)
Aha, tikrai idomi
Daugelis tiek tavo, tiek kunigundos minčių man priimtinos
Nesu radikaliai nusistačius nei prieš kavą, nei prieš kitus produktus, turinčius kofeino, bet tai, ką pastaruoju metu girdėjau ir skaičiau, privertė suabejoti
Dėl to ir rašau čia, nes žinau, kad čia yra žmonių, valdančių teisingą info
Apie žaliąją ir juodąją arbatą žinau. Dar reikėtų paminėti, kad kofeino yra ir kakavoje bei šokolade, o apie energizuojančius gėrimus ir coca-cola manau šioje temoje nereikia kalbėti
Tačiau nereikia pamiršti, kad būtent kavoje be kofeino yra dar dvi medžiagos - teofilinas ir teobrominas. Tad kofeino naudojimas 'topiškai', be to, tik mažais kiekiais (tuo labiau šokolado/kavos uostymas), o ne tokiais, kurie dedami i kofeino tabletes (jų nesu vartojus ir jų poveikį įsivaizduoju tik iš nuogirdų) ar tuos Naturalmente pleistrus (tokiais kiekiais, kad toks vaistas tampa tik receptiniu), apie kuriuos man pasakojo kirpėja bei kurių stiprumas ko gero prilygsta kelioms dešimtims išgertų kavos puodelių, ko gero duos tik naudos ir jokios žalos. Bet jeigu mergina yra užkietėjus kavagėrė ir geria nemažai puodelių per dieną
Beje, esu skaičiusi apie stimuliuojančių medžiagų tyrimus, tikrai, kofeino perdozavimas sukelia simptomus, panašius į maniją, psichikos sutrikimus... O priežastis yra ta, kad žmogus tampa alergiškas kofeinui, nes jo organizmas nesugeba tokio kiekio detoksikuoti. Dar kitas dalykas, tas 11 puodelių, kurį minėjo kunigunda - jis nusako kiekį vidutinio svorio žmogui. Dauguma mūsų moterų yra mažesnio nei vidutinios svorio, tad tas kiekis manyčiau būtų mažesnis.
Neteigiu, kad blogai vartoti kofeiną kosmetiškai (tik suabejojau tuo), bet lašas po lašo ir akmenį pratašo
O dėl celiulito jūs teisios, juk celiulitas - toksiškų atliekų ir vandens susikaupimas poodiniame riebaliniame sluoksnyje, o įvertinant tai, kad kofeinas ištraukia vandenį iš ląstelių (labai tikiuosi, kad su visais toksinais), jis tikrai turėtų padėti
Taigi viską kiekvienas turi rinktis pagal savo organizmo būklę, žinoti, kad organizmas prie jų pripranta, ir kad nė vienos produkto, nei vienos medžiagos perteklius nėra gėris.
Na ką gi, einu pasidarysiu kavos, seniai begėriau, o ją ir jos kvapą irgi labai mėgstu, ypač žiemą
Ir spėju, kad kofeiną ir pačiai norėsis išbandyt, nei tik skaityt jūsų atsiliepimus