Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(Monica @ 2009 12 13, 20:13)
Katuti, spanguolės su kažkuo sureagavo, kitasyk gal bandyk be jų.

manau, kad jos su dumbliais nesusitarė smile.gif

QUOTE(Rasma @ 2009 12 13, 22:09)
keistu balsu sako "kas čia per kvapas?" blink.gif Paaiškinau, kad augalų ekstraktu plaukus ištryniau..o jis' kas čia per augalas toks?". Dilgėlė, aiškinu.

aš panašiai jaučiuosi po dumblių kaukės plaukams.... Negana to, kad poveikio kažkokio nerealaus nepajutau, tai ir kitą dieną išsiplovus galvą man plaukai vis dar atsidavė dumbliais....

QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 13, 23:12)
o kokios medziagos iejo i scruba, kurios neiejo i prausikli? spanguoles i abu dejai? vienoda procenta?

į abu, bet kūnui visko dėjau daugiau, aišku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 13, 23:09)
Pirmąkart MBD vakar sureagavo į grožio procedūrų pasekmes doh.gif
Kai plaukai visiškai išdžiūna to stipraus kvapo kaip ir nelieka...bet kol drėgni cool.gif  doh.gif

biggrin.gif kazkaip labai smagiai perskaiciau tavo pasakojima 4u.gif bet tas kvapas bent jau man vel "prisikelia", kai kitakart plaunu galva. juo atskratyti ne taip paprasta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ernesin @ 2009 12 14, 00:34)
Merginos, kokius akių pieštukus naudojate, ieškau, kad būtų pusiau kietas, nes antakiams. Katutis yra rekomendavęs Dr. Hauschkos, bet užsiminė, kad minkštokas rolleyes.gif

man hauschkos irgi patinka, bet kol kas tai vienintelis gerietis piestukas kuri bandziau, tai neturiu su kuo palygint kietumo atzvilgiu, bet jis man irgi atrodo minkstokas ax.gif
Atsakyti
Mane irgi domina kietesnis pieštukas rolleyes.gif Bet naudoti planuoju akims, ne antakiams. Minkšti man greit nubėga blush2.gif Gal kas lavera bandėt?

Kažkas klausė, kokiu teptuku eye liner'į iš elysambre tepu, tai artdeco eye liner brush

Beje, apiūrėjau elysambre plunksnelę, tai ji kieta, bet pats galiukas minkštas, toks kaip trumpas trumpas teptukas smile.gif

Vakar kažkas man susišvietė ir padariau eksperimentą, pabandžiau išsiplauti galvą muilu rolleyes.gif Tai neišplovė iki galo, nors putojo nerealiai. Neatrodo plaukai tragiškai, bet ir ne kaip šviežiai išplauti. Daugiau nebandysiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2009 12 14, 00:55)
dar ir kaip gali

Ačiū Tau labai už atsakymą 4u.gif tiesą sakant šitokie skausmai man pirmą kart gyvenime, o ant odos tai jokio sudirgimo unsure.gif

------------

Dar labai įdomu ar eteriniams turite atskiras pipetes? Kaip dozuojat lašelius? Iš buteliuko su lašintuvu man pasipila nesuskaičiuojamas kiekis lašelių, ta prasme nespėju aš jų suskaičiuot unsure.gif
Ačiū jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 14 gruodžio 2009 - 10:07
QUOTE(Saulužė @ 2009 12 14, 10:06)
Kaip dozuojat lašelius? Iš buteliuko su lašintuvu man pasipila nesuskaičiuojamas kiekis lašelių, ta prasme nespėju aš jų suskaičiuot unsure.gif
Ačiū jei kas atsakys 4u.gif

Yra skirtingos skylutės ea lašintuvams. Reiktų dėti skirtingus skirtingiems ea. Paprasčiau būtų uždėti kitą lašintuvą su siauresne skylute. Galima aišku ir pipetes naudoti, bet taip patogu nebus. Nežinau, kuriam rajone būnat. jei pvz savanoriai pakeliui, tai yra ten gera parduotuvė, kur parduoda tuos lašintuvus.

Pro race, toj sudėty dar pilna glikolių, kurie iyra dideji blogiečiai, taip kad tikrai nekokia sudėtis.

Rasma, tai visgi kaip su tuo daliniu rafinavimu ir dezodoravimu. Ar po to aliejai lieka vertingi ar nelb? . as mano aromantic fitolis tai tikrai bus dalinai rafinuotas, apei jokias drumzles kalbos negali būti. Ir iš vis, kiek mačiau parduodant saul. aliejų, jis visad buvo dalinai rafinuotas, kaip beje ir arganas (dėl ko nusprendžiau jo nepirkti..)

Daddy girl, sudėtinga su santalu. Žinau, kur galima įsigyti Indiško, bet ten be proto brangu, aš jo mėginuką turiu, bet l. nesužavėjo. Kunigunda sakė,kad kuo geresnis santalas, tuo mažiau kvepia (uostant iš buteliuko) iš principo labiausiai prieinamas australietiškas, man jis visai nieko, saldokas, mačiau jį ND visai papigiai parduoda... Materijoj yra iš Naujosios Kaledonijos- irgi visai nebloga kaina.
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2009 12 14, 10:51)
Vakar kažkas  man susišvietė ir padariau eksperimentą, pabandžiau išsiplauti galvą muilu  rolleyes.gif  Tai neišplovė iki galo, nors putojo nerealiai. Neatrodo plaukai tragiškai, bet ir ne kaip šviežiai išplauti. Daugiau nebandysiu  schmoll.gif

kokiu muilu plovei? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2009 12 14, 11:43)
kokiu muilu plovei? ax.gif

Daddygirl šilko smile.gif

Vergine koks gražus katinas avatare! bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kniaumiau: 14 gruodžio 2009 - 10:54
QUOTE(Saulužė @ 2009 12 14, 10:06)
šitokie skausmai man pirmą kart gyvenime, o ant odos tai jokio sudirgimo unsure.gif

------------

Iš buteliuko su lašintuvu man pasipila nesuskaičiuojamas kiekis lašelių, ta prasme nespėju aš jų suskaičiuot unsure.gif

įdomu, nuo kurio EA čia tau? g.gif

yra tirštesnių, yra skystesnių EA. Jeigu man taip "pilasi", tuomet įsidėmiu, kurie ir darau maždaug taip - paverčiu buteliuką, kad iš lašintuvo išeitų oro burbuliukas ir staigiai pakeičiu jo padėtį į daugmaž horizontalią. Tad EA išbėga nedaug ir įmanoma norimą lašiukų kiekį išgauti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 12 14, 10:31)
Rasma, tai visgi kaip su tuo daliniu rafinavimu ir dezodoravimu. Ar po to aliejai lieka vertingi ar nelb? . as mano aromantic fitolis tai tikrai bus dalinai rafinuotas, apei jokias drumzles kalbos negali būti. Ir iš vis, kiek mačiau parduodant saul. aliejų, jis visad buvo dalinai rafinuotas, kaip beje ir arganas (dėl ko nusprendžiau jo nepirkti..)

Aišku, kad vertingi.
Kodėl manot, kad jei aliejus 'dalinai rafinuotas' tai netenka visos savo vertės?
Saulėgrąžų aliejus praktiškai visada 'dalinai rafinuoja': filtruoja ir labai dažnai deodoruoja.
Arba pvz. medvilnės: nebūtų įmanoma nerafinuoto (bent jau 'dalinai') naudot..ne tik dėl kvapo, išvaizdos, bet ir kenksmingumo.
Nemanau, kad kai kuriuos aliejus būtų įmanoma maloniai naudoti visai nieko nedarant.
Pvz. http://www.sanga.lt/index.php?cid=407 (du kartus pravarytas per filtrus..jis tikrai yra 'dalinai rafinuotas' ax.gif O čia rašo, nerafinuotas cool.gif )
Kai kurie aliejus rafinuojant pašalinamos tiesiog kenksmingos ir net nuodingos medžiagos, kurios nesveikos nei kūnui, nei odai.

Uosčiau KN aliejų mišinius. Ir užmuškit, netikiu, kad juose absoliučiai nerafinuoti, 'gryni' aliejai ax.gif Pvz. šis: http://www.kvapunama...t/produktas/95/
Mažų mažiausiai filtruoti..o pagal kvapą, tai panašu, kad ir jis susilpnintas gerokai cool.gif Uosčiusi aš nerafinuotus aliejus..ypač saulėgrąžų biggrin.gif Tris dienas neatsiploviau pabuvus patalpoje su tokiu aliejum cool.gif Kvepėjau sena tarybine varškės spurga virta riebaluose biggrin.gif

Tiesiog jau senai supratau, kad 'natūralistai' skirtingai traktuoja sąvoką rafinavimas. Vieni netgi menką fizinį įsikišimą vadina 'daliniu rafinavimu', kitiems produktas nerafinuotas tol, kol nebuvo paveikta chemija ax.gif Čia mano asmeninė nuomonė...
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2009 12 14, 08:51)
Vakar kažkas  man susišvietė ir padariau eksperimentą, pabandžiau išsiplauti galvą muilu  rolleyes.gif  Tai neišplovė iki galo, nors putojo nerealiai. Neatrodo plaukai tragiškai, bet ir ne kaip šviežiai išplauti. Daugiau nebandysiu  schmoll.gif

nu isbandyt verta. yra procentas zmoniu, kurie muilu plauna galva ir patenkinti (tiesa, butina perplauti actu). perplovei?
as irgi bandziau. kol isistikinau, kad as nepriklausau tam nedideliam procentui...smile.gif

QUOTE(Monica @ 2009 12 14, 09:31)

Daddy girl, sudėtinga su santalu. Žinau, kur galima įsigyti Indiško, bet ten be proto brangu, aš jo mėginuką turiu, bet l. nesužavėjo. Kunigunda sakė,kad kuo geresnis santalas, tuo mažiau kvepia (uostant iš buteliuko) iš principo labiausiai prieinamas australietiškas, man jis visai nieko, saldokas, mačiau jį ND visai papigiai parduoda... Materijoj yra iš Naujosios Kaledonijos- irgi visai nebloga kaina.

man irgi idomu del rafinavimo ax.gif kazin ar imanoma mums, paprastiems mirtingiesiems smile.gif, issiaiskint karta visiems laikams, ar reiks kiekviena karta klausineti, abejoti ir spelioti smile.gif
as kazkaip netikiu, kad perkosima 'per marle' kas nors vadintu rafinavimu (kad ir daliniu) rolleyes.gif deodoravimas, tai tikiu, kad gali buti vadinamas daliniu rafinavimu. bet Rasma, rodos, rase, kad vien deodoravimo neatlieka, kad jis tik uzbaigia rafinavimo procesa g.gif
o gal vistik gali buti vien tik deodoruotas aliejus? ir kiek tai pakeicia jo gerasias savybes?..

tiesa, jei kam idomu, gavau kelis atsakymus is parduotuviu del saulegrazu aliejaus. (ne visi atsake, matyt, del uzimtumo pries X-mas smile.gif)

Baldwins: morku fitolis be konservantu, galioja 18 men.
saulegrazu aliejus, ekologiskas nerafinuotas, be konservantu, galioja
apie metus.

MA: morku fitolis, ekologiskas. be konservantu. galioja 1 metus.

Dekui, Monica, uz atsakyma apie santala. As irgi skaiciau, kad pigesnis (pvz sumaisytu rusiu) geriau kvepia. Kazko labai uzsimaniau as jo. Einu pasiziuret kokios kainos tavo minetose parduotuvese.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 14 gruodžio 2009 - 11:11
QUOTE(kniaumiau @ 2009 12 14, 10:52)
Daddygirl šilko  smile.gif

Vergine koks gražus katinas avatare!  bigsmile.gif

mes irgi vakar su MB išbandėm šilko muilą rolleyes.gif Man tai labai patiko thumbup.gif Labai švelnus, su švelnia puta ir nesausinantis biggrin.gif MB nuomone, tai mažai putoja ir nebus čia jokios ekonomijos tongue.gif Na, žiūrėsim, aš greit nepasiduodu cool.gif

iš visų Daddygirl muiliukų man labiausiai patiko kvapai tų, kurie eis tėvams Kalėdoms - su avižom, ramunėlėm ir dar vienas, kur korio tinkliukas viršuj įspaustas wub.gif Kaip skiriasi skoniai - linutiaaa tuo Jūros muilu susižavėjo, aš - visais žoliniais ir kruopiniais biggrin.gif

man atrodo, kad čia yra jos kačiukas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 14, 12:09)
nu isbandyt verta. yra procentas zmoniu, kurie muilu plauna galva ir patenkinti (tiesa, butina perplauti actu). perplovei?

Nea, nežinojau dėl acto biggrin.gif Šaukštelis obuolių acto puodeliui vandens tinka? Gal čia ir buvo mano klaida g.gif O kuom tau pasireiškė tas netikimas? ax.gif

Katuti, aš taip irgi pamaniau. Miau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kniaumiau: 14 gruodžio 2009 - 11:44