QUOTE |
Mano 1.6 m. dukrytes ugis 88 cm, svoris 14.8 kg. Idomu, ar dar telpam i normas ??? |
Tavo dukrytė yra aukštoka ir truputį per daug sveria, bet išsivysčiusi proporcingai ;)
Aciu gydytojai uz patarima del didelio ugio kreiptis pas endikrinologa. Taip ir padariau. Pagal plastakos rengenograma mano duktros issivystymas kaip 7m. vaiko, nors jai ka tik suejo 6m. Dar eisim pas mergaiciu ginekologa. Ka reiskia kai kaulu issivystimas rodo daugiau metu negu vaikui yra? Ar tai pavojinga ir kaip bus ateity?
Smagu, kad galėjau nors kiek padėti.
Vaiko kaulinis amžius paskaičiuojamas pagal plaštakos rentgenogramą. Vaiko riešo kauliukai kaulėja griežta tvarka, tai yra, tam tikro amžiaus vaikui rentgenogramoje matomi tam tikri riešo kauliukai.
Taigi, gydytojas nustatė, kad jūsų dukrelės kaulai subrendę labiau, nei turėtų (t.y. kaulinis amžius atitinka 7 metus). Tikriausiai, jūsų mergaitės organizme yra per gausiai gaminami hormonai, kurie skatina augimą ir brendimą.
O kokios pasekmės ir ar pavojinga, priklausys nuo priežasties.
Vaiko kaulinis amžius paskaičiuojamas pagal plaštakos rentgenogramą. Vaiko riešo kauliukai kaulėja griežta tvarka, tai yra, tam tikro amžiaus vaikui rentgenogramoje matomi tam tikri riešo kauliukai.
Taigi, gydytojas nustatė, kad jūsų dukrelės kaulai subrendę labiau, nei turėtų (t.y. kaulinis amžius atitinka 7 metus). Tikriausiai, jūsų mergaitės organizme yra per gausiai gaminami hormonai, kurie skatina augimą ir brendimą.
O kokios pasekmės ir ar pavojinga, priklausys nuo priežasties.
Radau inete vaiku svorio ir ugio lenteles, tik tiek, kad jos ne Lt vaikams sudarytos, bet gal labai nesiskiriam nuo amerikieciu:
http://www.babyunive...=article&sid=96
Cia nuo gimimo iki 3 m.
http://www.babyunive...=article&sid=96
Cia nuo gimimo iki 3 m.
O mano bernas 133 cm, svoris 25 kg, amzius 6,5 metai. Irgi lyg daug? Bet as maniau, kad jeigu as - 180, vyras - 192, tai jaudintis kaip ir nereikia? O cia, pasirodo, kaulejimai kazkokie? Kas nuo to gali but ???
Aš jau rašiau, kad jei tėvai yra aukšti, tai ir vaikas bus aukštesnis, nei jo bendraamžiai. Tai visiškai normalu.
Mano dukrai 1m. ir 5 men. Jos ugis 83cm, o svoris 10kg. Visi man sako kad per mazai sveria, bet valgo sakyciau labai daug ir apetitas geras, tik kad laksto nuo ryto iki vakaro. Ar gali svoris buti mazas del to kad judri? Ji smulkiu kauliuku, o siaip tai putlute atrodo. Labiau nei as panikuoja mano uosviene... Duodu ir vitaminu, bet svoris nedideja jau nuo metu. Ugis per tris menesius padidejo 12cm. Ar reikia jaudintis? [smiley=idontnow.gif]
1 metų ir 5 mėnesių mergaitės normalaus svorio vidurkis yra 10,8 kg. Kaip matote, ji nėra labai liesa. Ūgis tokio amžiaus mergaitės svyruoja nuo 76 iki 86 cm.
Žodžiu, jūsų dukrelė yra normalaus išsivystymo.
O kad ji mažiau priauga, gali būti dėl jos judrumo.
Žodžiu, jūsų dukrelė yra normalaus išsivystymo.
O kad ji mažiau priauga, gali būti dėl jos judrumo.
QUOTE |
na mano mazius yra daug jaunesnis taciau budamas 5,5 men jis svere 9 kg ir buvo 71 cm ugio. Palyginus su kitais jo bendraamziais jis zymiai didesnis. per pirmus du savo gyvenimo menesius jis valge tik mano pieneli ir priaugo po 1,5 kg i menesi. 3 menesi jis jau svere 7 kg, kai tuo tarpu mano pazystamu vaikai budami 5-6 men tiek svere. |
eligute, mano biciukas taip pat 3 men sveria apie 7 kg, o ugis 65 cm. zmones pazvelge i ji duoda 5-6 men ;D ;D
valgo vien tik mano pieneli
gydytojai sako, kad bus aukstas. ir nenuostabu, nes vyro giminej visi lubas ramsto
Mano duktė yra 10 mėn. amžiaus ir vos ištempėm iki 69 cm. , bet svorio "turim" visus 9.5 kg. Kažkaip visi sako, kad labai didelė atrodo Ne pagal amžių didelė. O mums panoms taip baisu būti pasendintoms ;D ;D ;D