QUOTE(ZAIKA2 @ 2012 01 11, 21:08)
As apie adaptacija savo laiku daug skaiciau rusu forume
http://conf.7ya.ru/f...?cnf=adopt#null
ir eva.ru
tarp kitko labai gera nuoroda, kuri man irgi padėjo, nes paskaičius supratau, kad ne aš viena tokia ir ne su manimi viena tokie dalykai vyksta ir kad nesu žvėris, o tai tik baisioji adaptacija. Jeigu kalbant konkrečiai, gal kažkur ir esu minėjusi, tai patys vaikai buvo ne tokie jau ir probleminiai, 1 mėn. paverkė naktį, vaikiški kaprizai ir ribų nustatymai, tai nevadinčiau problemomis. Šiame fronte mums gal pasisekė, bet vat kalbant apie savo asmeninius išgyvenimus buvo labai blogai. Staugimas ant vaikų buvo tapusi kasdienybė, dabar kai prisimenu, tai lyg ir nebuvo ko, bet tada nervino juodai. Buvo dažnai momentų, ypač pradžioje, kad negalėjau net į juos pažiūrėt, užplaukdavo kažkokios bangos, kad net pykindavo, natūralus fizinis pykinimas, jau nekalbu kas vykdavo, kai jie prie manęs liesdavosi. Kažkuriuo metu atsirado neapykanta jų tėvams, kurie paliko mūsų vaikus, tą neapykantą išliejau ant vaikų. Būdavo užvoždavau gerai. Dariau viską automatu, be jokio jausmo, tik laikantis režimo:miegas-valgis-laukas-miegas-laukas-valgis-miegas. Buvau apsėsta baimių, kad taip ir nepamilsiu aš jų, kaip reikės taip nemeilėje gyvent ir kad vaikai jaus tik grubumą, kas iš jų išaugs. Vat dėl viso to aš jų dabar širdy ir atsiprašau.
Bet ačiū Dievui laikas daro stebuklus. Dabar aš vis padėkoju mintyse vaikų tėvams už vaikus, kažkaip dingo jiems neapykanta, liko tik užuojauta ir dėkingumas. Žinau, kad nelabai jų gyvenimas ir klostosi, o ir kaip kitaip galėtų būti, už viską reikia susimokėti, o už paliktus vaikus-ypatingai didelė kaina. Aš džiaugiuosi savo vaikais, jeigu bučiuoju, tai su meile, o ne iš reikalo, aš nestaugiu, rankos irgi nekeliu, vakarai namuose tapo ramūs, be jokio streso ir nervų. Vat taip aš viską ir įsivaizdavau kol dar nebuvo vaikų namuose, tik kad taip ne iš karto būna. Aš įsivaizduoju, kad pas mane dar taip viskas švelniai buvo, nes didžiausios problemos buvo many, sunku net įsivaizduoti, jeigu dar ir vaikai būtų probleminiai.
Na va, Sunute, gal kiek konkretumo