vilmandra, 03 Sau 2012 - 11:05, parašė:
vilmandra, 03 Sau 2012 - 11:05, parašė: ![]()
labai aciu Karusiai
as, mama, auginanti 3 vaikus, turiu omeny patirties tai turiu daug, radau tokiu perliuku jos pasakymose , apie laikroduka-palauksiu as, paskui tiek pat palauksi tu - cia fainai, geras budas su jais tartis ... mane ,kaip ir Ute, labiausiai tik neramina, del vaiko pasirinkimo.. kas jei pirmas pasiulytas vaikas ,nu man nelips visai, ziuresiu ir nejausiu nieko. zaviuos mamytem, kurios skaiciau ,gal kitoj temoj, rase : nusprendem ka pasiulys, ta ir imam, tai musu... nu as bijau, kad man taip neiseina, esu gal perdaug jausmu zmogus, o kas jei nieko nepajusiu. is kitos puses vaikas ne daiktas, tas nepatinka, to neimu..negerai, tai Dievo dovana, lauki eilej ilgai, pasiulo, o tu neimi...baisu. bet jei nejausiu jai nieko. va to tai bijau. ir kaip pasakyt priezasti: sorry ji man nelimpa. to tai bijau. nepasmerkite uz atviruma.

vilmandra, 04 Sau 2012 - 22:19, parašė:
vilmandra, 04 Sau 2012 - 22:19, parašė: ![]()
ar buvo vaiko foto ar pan??
Man pačiai tai visada įdomu ką rašo moteris - o jeigu AŠ nepajusiu, o jeigu AŠ nemylėsiu... Juk čia nebiologinis vaikas. o jeigu nepajus JIS - vyras? kaip tada? Čia daugiausia rašo moterys. Vyrų nerasta ir visiškai neaišku - ką iš tiesų pajuto jie? Aš tiesiog siūlau ties tuo sustoti ir susimąstyti - ar įmanoma, kad du kartu esantys žmonės pajustų absoliučią meilę vienam?
Anksčiau aš buvau dar tvirtesnė šiuo atžvilgiu. Metams bėgant tapau lankstesnė, bet iki šiol sunkiai suprantu detalų vaiko rinkimąsi ir ypač iš nuotraukų - dabar skaitau ir klausiu jūsų - ar dabar siunčia vaiko nuotraukas?

vilmandra, 04 Sau 2012 - 09:45, parašė:
vilmandra, 04 Sau 2012 - 09:45, parašė: ![]()
zaika2, pasakykit kaip neemet,paskaiciusi apie sveikata. kokia situacija. jus sedit pries VTAT darbuotojas, paskaitot anketa, ir sakot neimu ???
Nu nesuprantu, man baisoka. kaip jus pasaket ?

Nu nesuprantu, man baisoka. kaip jus pasaket ?
Visai ramiai. Kartą teko tai padaryti, nes vaikas turėjo problemų. Su didele širdgėla ir atvirai žvelgdama į akis tam, kam tai sakiau, aš ir pasakiau: "mes nesame tokie stiprūs ir bijome problemų, dar norėtume pagalvoti". Bet tai nebuvo vaiko grožio problemos.
šeimos kaklas, 08 Sau 2012 - 22:19, parašė:
šeimos kaklas, 08 Sau 2012 - 22:19, parašė: ![]()
mūsų atveju buvo labai skurdus aprašas vaikų, kur buvo surašyta faktiškai nieko, bet svarbiausia, kad nieko baisaus, nes man buvo svarbiausia vaikų sveikata. neišgąsdino ir tai, kad yra dar šeši broliai ir sesės. nebuvo ir foto.
Na, beveik identiškai buvo ir mums - vaikų sąrašas buvo - penki. Ir beveik jokių detalių. Visiškai neaišku, kodėl motina atsisakė mūsiškio, jos motyvai buvo sunkiai protu suvokiami. Kai ką man pasistengė papasakot paslaugios ligoninės darbuotojos

aš šiek tiek norė2iau paprieštarauti. Iš nuotraukos, manyčiau, tikrai nieko negalima spręsti ir svarbiausia įvertinti ligų aprašus (susidorosi, ar ne ). Man atrodo, kad labai svarbu ir pabendravimas su vaiku: "limpa" ar "nelimpa". Priežastys gali būti įvairios (dažniausiai kompleksas) ir abipusės to "lipimo", bet "nelipimas" apsunkina adaptaciją, o "lipimas" gerokai padeda. Bent man taip buvo.

kas dėl nuotraukų, tai nežinau, man jos buvo reikalingos tik tam, kad pažiūrėti ar nėra alkoholinio vaisiaus sindromo, nes gydytojai man buvo sakę, kad realiai jis matomas išoriškai iš akių, nosies, lūpų ir kai pamačiau vaikų foto, tai tik atsidusau iš palengvėjimo, kad nereikės atsisakyti. Kai nuvažiavom pas vaikus, tai nuotraukoje matytas vaizdas visiškai nepadėjo mums atskirti savų iš krūvos, nes visi jie ten trumpai kirpti ir panašūs. Žodžiu, sėkmės Jums visokeriopos.
šeimos kaklas, 11 Sau 2012 - 08:38, parašė:
šeimos kaklas, 11 Sau 2012 - 08:38, parašė: ![]()
nes visi jie ten trumpai kirpti ir panašūs. Žodžiu, sėkmės Jums visokeriopos.
vadinasi vėl buvo kas nors iš viešnagės gimtuosiuose namuose parsivežęs utėlių. Tada visus nukerpa trumpai, paskui vėl po truputį augina plaukučius.
Beje TIE globos namai, kad kaip neįtikėtinai skamba turi savo kirpėją. ir dėl to, kad "turi", ir dėl to, kad vaikai atrodo kaip su peiliu pjautais plaukais.

šeimos kaklas, 11 Sau 2012 - 13:12, parašė:
šeimos kaklas, 11 Sau 2012 - 13:12, parašė: ![]()
dėl nuotraukos tebūnie taip, bet kalbant apie kantrybę visiškai neturiu minty bemieges naktis, ligas ar kaprizus. Nepamirškite iš kur vaikas ateis. Kai aš laukiau savo vaikų, daug čia kas man piešė visą pradžią juodom spalvom, bet tokiom abstrakčiom frazėm, kurios man nekėlė baimės. Bet sakiau ir sakysiu, kad adaptacija, tai juodas reikalas ir apie tai reikia daug kalbėti, dalintis patirtimi, nes kai tai išgyveni atrodo, kad tik su tavimi viena taip vyksta,bet mūsuose kažkaip privengiama atvirai kalbėti. Tai yra psichologiniai dalykai ir nemanau, kad tam galima pasiruošti, bet tai reikia išgyventi. Vat tame aš Jums stiprybės linkiu. Bus sunku Jūsų vaikams, Jūsų vyrui, bet Jums bus sunkiausia, nes turėsite dirbti ne tik su savimi, bet dar ir savo vaikais. Kėlimaisi naktį, ligos ar kaprizai, tai yra tik saldainiai.
na va ...ir dar kartą abstrakčiai