Įkraunama...
Įkraunama...

Ar abejojote prieš įvaikinant?

QUOTE(Laima29 @ 2009 12 22, 02:30)
Bet kaip gerai, kad ta auklėtoja Jovita buvo jos gyvenima, gerai, kad mažytė turėjo ką mylėti, jei moka mylėti vieną, išmoks ir kitą. Kiek laiko jūs kartu?

ne ne,ji myli dabartine darzelio aukletoja,mano sese Jovita ir dar nemazai kitu zmoniu...
Ji pradeda nuo mamytes,tecio,seses,suniuko,lelytes ir taip tesia,o buvusios grupes neprisimena.Nezinau,ar istikruju neprisimena ar todel,kad tada kalbejo tik savo kalba ir pasakydavo tik zodi:kate. Kate vadino visus gyvunus.

Siandien vaziavom i darzeli,tai ji su tokiu dziaugsmu kartojo:mano mama,mano tetis.mano mama,mano tetis...
Suprask,ji turi mama ir teti!Ji dabar labai daug kalba,ne viska istaria,bet sugeba kuo puikiausiai destyti mintis sakiniais.
Tik atvaziavus sveciams vis dar kisa savo uodegyte,kad pakeltu,panesiotu.
Turiu pasakyti,kad pardzioje labai skaudu del to budavo...kaip sakoma teoriskai as suprantu kodel taip,bet...Paskui pasitarem su kursu vadove,ji patare perspeti draugus isanksto,kad neimtu ant ranku...Bet ka daryti su tais zmonemis kuriuos sutinkam parduotuvese,jos visiems drauges,o kas baisiausia visi joms draugai!
Viena karta vyresnioji buvo isejusi i parduotuve su vyriausia dukra,tai parejus ta papasakojo,kad priejus kazkokia pagerus moteriske pradejo kalbinti mergaite,o paskui paeme uz rankos...ir ta net nesipriesino.Aisku tai buvo jau pries pora men.,bet baime islieka,kad koks diedas kur nenusivestu.

Bet as dziaugiuosi kiekvienu apsikabinimu,dar pries menesi vyresnioji man sakydavo: -mama,as tave myliu.
o dabar sako:mamyte,as tave labai labai labai myliu.
Mazoji vakare pries uzmigdama ta pakartoja begale kartu ir jei neliepciau miegoti,tai kartotu ir kartotu!

o kartu mes nuo geguzes 20 dienos,sveciu teisemis, teismas buvo gruodzio 02.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 22 gruodžio 2009 - 14:45
QUOTE(sri lanka @ 2009 12 22, 14:40)
Viena karta vyresnioji buvo isejusi i parduotuve su vyriausia dukra,tai parejus ta papasakojo,kad priejus kazkokia pagerus moteriske pradejo kalbinti mergaite,o paskui paeme uz rankos...ir ta net nesipriesino.Aisku tai buvo jau pries pora men.,bet baime islieka,kad koks diedas kur nenusivestu.

pas mumi buvo tas pats, kol kartą svečiuose nenusprendė "pamyluoti", o teisingiau apkabinti mano dėdės draugas. mano Braškė baisulingai jautri kvapams, o anas pagėręs - alaus ir dar kažko.. tada tik sustingo (ji svetimiems niekada nesipriešina sad.gif ) pasičiupau pati pamačiusi, o po to susitarėme, kad kai jai nepatiks - pasakys iš karto ir stengsis pasitraukti iš jai nemalonios vietos. o jų pasirodo, ne taip jau ir mažai..
Papildyta:
QUOTE(sri lanka @ 2009 12 21, 20:40)
as ir galvojau,kad kazkas tavo laiskuose"jauciasi".tarytum pyktis,tarytum nerimas...
gal vistik stresai kalti?   

tikiuosi kad tik tai, ir kad savo pyktį ir agresiją išmoks valdyti, reikšti tinkamai.... ir kad ji "išsipyks" ir praeis...
kol kas jų labai daug. jie tenka išskirtinai man. su kitais - linksma, besistengianti įtikti netgi. viena vertus, galvoju, kad gerai, vadinasi ji su manimi jausčiasi saugiai, kad gali ir pykti.. antra vertus aš pavargau nuo nuolatinio nepasitenkinimo, užžviegimų, isterijos priepuolių. tos iškrovos - retesnės, bet...
Atsakyti
Matyt tos 4-5 metu mergytes laaabai jautrios kvapams!
Vyresnele irgi nosi tik suka nuo nepatinkanciu kvapu,yra ir teciui pastaba pasakius!
Bet as tai dziaugiuosi,kad ji tokia,bet apkiautus niekada nebus...
Tikliau manau,kad ji kaip tik tvarkinguole bus...Savaitgali atskeliau ir begioju po virtuve su naktiniais,o ji man:
Kodel lova nepaklota,ir dar su marskiniais?
Zada praradau,bet kaip sakoma kaip sauksi,taip atsilieps..
Atsakyti
ne srei lanka, manoji mergaitukė į pastabas reaguoja - arba labai irzliai, arba priešiškai. nesu jai autoritetas sad.gif
Atsakyti
Zinok,kad pas mus tas pats,jos tikrai "atsilo".Negali net palyginti,nes kokios buvo pirmus men,o kuo toliau tuo labiau visos isterijos islenda,kartais tikrai del tokio mazmozio,o dar zinai ka musu vyresnioji zino,kad tetis nepakencia asaru ir kad taip ji galima paveikti.
As tai stengiuosi ramiai reaguoti i jos kazkokias uzgaidas,o tetis is karto ima panikuoti ir nusileidzia,bet cia yra ir kita medalio puse,ji vienokia su teciu,o kitokia su manimi.

As kai pasikalbu su tavimi,tai ir pati aprimstu,nes pasirodo,kad tas pats ir pas mus.
Apie kazkoki baudima net kalbos negali buti,nes tada gali pamelynuoti nuo verkimo,jei tik pasakysi:eik,pasedek kiek ant lovos...
tai viskas,vyresnioji vos ne alpsta.Mazoji atvaziavus verkdavo tik kai reikedavo miegoti,o dabar jau irgi oi,oi...

Ir dar,kiek prisimenu is savo ir sesiu vaiku,tai iki 5 metu jie tiesiog kartais nesuvaldomi...musiskiu raida kiek veluoja,tai gal tai ir yra tas krizes metas?!
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 12 22, 15:48)

kol kas jų labai daug. jie tenka išskirtinai man. su kitais - linksma, besistengianti įtikti netgi. viena vertus, galvoju, kad gerai, vadinasi ji su manimi jausčiasi saugiai, kad gali ir pykti.. antra vertus aš pavargau nuo  nuolatinio nepasitenkinimo, užžviegimų, isterijos priepuolių. tos iškrovos - retesnės, bet...

QUOTE(Karusia @ 2009 12 22, 15:54)
nesu jai autoritetas

smile.gif Kaip pažystama....... Mums 3 metų reikėjo, kad tai baigtusi... Tiesa retsykiais išlenda, bet labai retai, o gal tiesiog aš nebepergyvenu tiek kiek pradžioje, išmokau nuryti ir pamiršti smile.gif Laikykis, kiekvienas tavo parašytas žodis mano išgyventas ir tas praeis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 12 22, 04:54)
ne srei lanka, manoji mergaitukė į pastabas reaguoja - arba labai irzliai, arba priešiškai. nesu jai autoritetas sad.gif

Karusia,tikrai ieskok ir rasi kelia...manau ji bando tave:"ji myli mane,bet kiek myli?"

As kartais pagaunu save galvojant:ar tikrai tas vaikiukas mane myli,ar jam gerai cia todel,kad perkam saldumynus,zaislus?!
Bet juk meile neatejo ta pacia pirma diena ,kai tu ja pamatei!Meile,bet man ji dabar tikrai kitokia,dabar tie vaikai savi.Seniau reikejo pratintis,perprasti...kaip vyras sako:jei ne toks akcijos,tai ir pamirsciau,kad jos is ten...
Papildyta:
Matai,ir Selma taip sako...
Labai aciu mamytems,kurios pasidalina savo patirtimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 22 gruodžio 2009 - 15:21
nuraminto cool.gif Nepaisant to, mažumą draugausim su psichologais wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Medetka @ 2009 12 13, 23:33)
Apie įvaikinimą su vyru mąstėm keletą metų, turbūt labiausiai abejojom dėl paveldimumo ir norimo paimti amžiaus smile.gif iš pradžių planavome paimti 3-5  metų vaikiuką, dabar mąstome apie gerokai jaunesnį. Į VTAT nuėjau, kai supratau, kad jokių abejonių nebėra, tik viena - ko mes dar laukiam???? reikia eit, tvarkyt dokumentus ir imt džiaugsmą į namus wub.gif o gal net du 4u.gif  Ir dabar, kai pradėjom lankyt kursus, tvarkyt dokumentus, tokia laimė širdy abiem wub.gif

labai dziaugiuos uz jus wub.gif

QUOTE(Ute @ 2009 12 14, 17:01)
Tikrai abejojome. Ar įvaikinti - abejonių nebuvo. Buvo abejonių susijusių su pačiu vaiku,

Iki pamatėme savo dukrytę labai bijojau, ar atpažinsiu savo vaiką, kurį galėsiu mylėti visą gyvenimą.  Mūsiškė nebuvo pirmoji pasiūlyta

va mane ir kankina ta abejone kaip as atpazinsiu ta vieninteli kuri as mylesiu ir jis mane.Pati tik gyliai viduje pamasatu apie isivaikinima,dar net su vyru nekalbejau nezinau ar jis noretu.bet stengiuosi save jau lenkti linj tos minties ,paruosti,bandau susigaudyti savyje.Turiu keleta zmoniu kurie turi isivaikine ti garzu ziureti kokie jie laimingi
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 12 22, 14:54)

Nepergyvenk.
Mano abi biologines, bet abi laukinukes, amazones, kaip mes su vyru juokaujam. Su vyru esam ganetinai ramaus budo, tai mums sunkoka jas suprasti, bet stengiames. Stengiames atrasti kiekvieno vaiko meiles kalba.
Nuo temperamento viskas priklauso. Juk ir zmones visi skirtingi ir skirtingai reaguoja i pastabas ir situacijas.
Iki keturiu metuku daznai pagalvodavau, ar tik as su jom neisprotesiu biggrin.gif
Dabar jau zymiai lengviau.
Nelabaipaguodziama, bet vadinamoji triju metu krize gali uzsitesti ir iki penkeriu metu.

Taigi, dar syki linkiu nepergyventi, nusiraminti, apsiginkluoti kantrybe, mastyti pozityviai, ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bzzz: 25 vasario 2010 - 23:49
QUOTE(Bzzz @ 2010 02 25, 23:42)

Taigi, dar syki linkiu nepergyventi, nusiraminti, apsiginkluoti kantrybe, mastyti pozityviai, ir viskas bus gerai 4u.gif

Ačiū, bet su kiekvienu mėnesiu vis geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 02 26, 05:45)
Ačiū, bet su kiekvienu mėnesiu vis geriau  4u.gif

tau gerai,o mus mazoji "stebina",liepiau sesti ant lovytes pasedeti,tai ji sunervino,kad pradejo spardytis...dabar pas ja 3 metu "krize":nedarysiu,nenoriu,neisiu... bebe.gif
Atsakyti