Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking

ader skrebukas thumbup.gif wub.gif taip linksma kad visos prie jo prisidėjo thumbup.gif
Apie gimtadieni cia prabilta, tai dar turiu klausima, as noriu padaryti toki dienos albuma, gal trumpai gali apibudint kaip jis turetu atrodyt ir is ko susidet. As manau fotografuoti ja ta diena, na kaip atsikelia ryte, kaip valgo, prasiasi, eina i lauka, zaidzia ir t.t. Ar tokiu principu daromi dienos albumai? kaip atvaizduoti tema? ar reikia kazkokiu spec detaliu?
na zodziu prasom man smulkiau 

Mini albumas 1-ojo gimtadienio yra thumbup.gif sprendimas kaip įamžinti visos dienos prisiminimus.
Pradėk nuo pasiruošimo baliukui...fotografuočiau taip:
-macro kadras (gėlytės ikonas ant fotiko), detalių kaip suknytės nertiniai, galbūt kokie mergytiški karoliukai ar bateliai. (padėk kur nors arti lango kad natūralus apšvietimas būtų...bandyk fotografuoti tik natūraliu apšvietimu...blykstė yra fotografijos priešas schmoll.gif
-Pasipuošusios portretas (kol dar tortu neišsitepliojo)...žmogaus profilio ikonas ant fotiko
-vaišių stalas kol dar "nesugriautas svečių"
-tortas kol dar nepjaustytas.
-su seneliais, teta, ir t.t kol namai [ir dukriukas] dar ramūs ir nėra svečių.
-su draugais, kada svečiai atvyko.
-pučianti žvakutę.
***būtiniausias kadras 1-ojo gimtadienio: vaikiukas kertantis tortą, tortu išmozotas veidukas (šis kadras yra beveik visuose 1-ojo gimtadienio skrebuose) mirksiukas.gif
- ir taip pat labai svarbu pačiai patekti nors į kelis kadrus, tad nepamiršk paduoti aparatą kitiem wink.gif
----
o kaip pagaminti patį albumą: patarčiau naudoti panašią spalvinę gamą albumui: pavyz. jei pasirinkai pastelinias spalvas (raštuoto popieriaus ir detalių), kad nebūtų vienas lapas pastelinis o kitas ryškiom spalvom. Atskirų lapų panašumas suteikia albumui vientisumo.
Jei nuotraukos netinka prie sakykim pastelinių spalvų, visad gali jas spausdinti juodai/baltas arba sepia.
O dėl detalių: galbūt pasilik kelis "pobalinius" balionus--galėtum juos pritvirtinti prie viršelio; Netgi žvakytę (jei pakankamai smulki) pasilikčiau. Detales taikyk prie nuotraukų (pavyz. dukriuko suknytė gali suteikti idėjų); taip pat pasilik atvirukus. Mini albumo pabaigoj gali prisegti ir atvirukus.
------
darydama si skrebuka is merginu suzinojau dvi manau labai svarbias taisykles, kuriu dabar visada laikysiuos. Nes perziurejusi senesnius darbus matau, kad palaida bala kazkokia, reikes kai kuriuos pataisyti.

Beje, noreciau scrap taves paprasyti, parasyti man kelias esmines skrebinimo taisykles, visgi supratau, kad tokios yra ir ju reikia laikytis bent minimaliai.

Skaitau fotografijos knygą, apie kadravimą, ir tenai paminėtos tos "taisyklės" kurios egzistuoja ir skrebe smile.gif Dizaino taisykles yra patariama žinoti--kitaip galutinis vaizdas bus chaosas jei nesilaikoma jokių. Bet tuo pat, dera jų ir nesilaikyti. Kad jas laužyti, reikia sąmoningai suvokti kodėl jas laužai (?), ir ką bandai tuom pasakyti žiūrovui? Labai didelis skirtumas yra "nesilaikau [taisyklių] kadangi kitaip nemoku" ir "nesilaikau prasmingai, kadangi pageidauju kažką, galbūt simboliškai, perteikti žiūrovui mirksiukas.gif
---
ankstesnėj temoj buvau kažkokį sąrašiuką lygtai surašius (galbūt kas nors atseks?).

Seniau buvau pasiruošus ScrapManijoj išsamiai pateikti kiekvieną dizaino pagrindą "taisyklę", su vaizdine medžiaga, gausiais pavyz... po vieną išaiškinti, bet....būtent tuo laiku man buvo pakirstas azartas ir paskandinau šį projektą ax.gif rolleyes.gif
Galbūt pateiksiu šį projektą angų k. dienorašty (man lengviau anglų k. rašyti blush2.gif ). Jeigu kuri iš skrebukių, ar šios temos sekėjų gerai valdo anglų k. ir sutiktų išversti į lietuvių k. aš tada talpinčiau "Dizaino taisykles" ScrapManijoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 21 vasario 2010 - 20:10
va jej scrapuke, visa diena taves laukiau, ir neveltui . Aciu tau tikrai, is visos sirdies, uz patarimus, butinai juos visus isnaudosiu.
Labai noreciau pirmiausia ismokti tu taisykliu, butent tam kad paskui galeciau nenugrybauti kurdama.Pavzdziui, man buvo netiketa, kai merginos prabilo apie taip vadinama trikampio taisykle, kad detales taip deliojamos, todel , kad sufokusuot zvilgsni i esme, t.y. nuotrauka ar kita objekta kuri norim isryskinti. Taip pat pasirodo svarbu yra "priristi" uzrasus, o man jie dabar dazniausiai plaukioja bet kur. Na zodziu man tokia informacija siuo metu yra tikrai naudinga, matyt neturiu tokios zvitrios akies, reikia teorijos.
bandau daryti skrebukus pagal schemas, bet velgi nezinant pagrindiniu principu lengva interpretuoti ta schema savaip ir vel nugrybaut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ader: 21 vasario 2010 - 20:38
user posted image
taip vadinama trikampio taisykle, kad detales taip deliojamos, todel , kad sufokusuot zvilgsni i esme, t.y. nuotrauka ar kita objekta kuri norim isryskinti.

čia aplamai dizaino taisyklė kurios panaudojimas matosi šimtmečius prieš, pavyz. senųjų dailininkų šedevruose kaip tas viršutinis kurį įkėliau.
Pabandykite ir Jūs taip padaryti: žiūrint į Jum patinkamą nuotrauką, paveikslą ar šiaip ką, bandykite matyti tik formas.
Viena iš vertingiausių patarimų man buvo pažerta dailės studijų profesoriaus, tai išmokti primerkus matyti tiktai bendro dizaino formas (kada prisimerki tai nesimato detalės o tiktai formos elementų). Iki šiol, jei kas nesidėsto tai numetu skrebuką ant grindų, atsistoju ant kėdės ir žiūriu iš viršaus primerkus akis...visada išsisprendžia kas ne taip thumbup.gif
Atsakyti
oho , o ka as sakau, teorija reikalinga, as kadangi vietoj dizaino, tapybos ir visu kitu dalyku studijavau pastatu projektavimus ir kanalizacijas lotuliukas.gif tai man reikia labai mirkseti norint pamatyt. O jei rimtai, tai labai aciu uz patarima. Dabar bent zinosiu ko ieskot tose nuotraukose ir kaip i jas ziureti.
Atsakyti
user posted image
user posted image

ader: pamirsau dar pasakyti kad Gimtadienio progai labai tiktu Basic Grey "Cupcake" kolekcija/rinkinukas. Popieriu rastas su balionais, tortu, ledais....chipboard'ai su klounais, "Happy Birthday" uzrasu...vz labai tiktu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 21 vasario 2010 - 22:34
QUOTE(Scrap8 @ 2010 02 21, 20:02)
----
Galbūt pateiksiu šį projektą angų k. dienorašty (man lengviau anglų k. rašyti blush2.gif ). Jeigu kuri iš skrebukių, ar šios temos sekėjų gerai valdo anglų k. ir sutiktų išversti į lietuvių k. aš tada talpinčiau "Dizaino taisykles" ScrapManijoj.

As nesu labai gera angliste, bet sutikciau pagelbeti isversti smile.gif Visu pirma todel, kad ir paciai butu naudinga tos taisykles. Nors is visu perskaitytu SM temu nemazai ju prisigaudziau, taciau toli grazu negana. Neturiu ir as tos zvitrios akies schmoll.gif reikia mokytis uztai.
Atsakyti
aciu scrapuke. laukiu kaip tik vaikisko popieriuko, raideliu visokiu margu turiu, taigi meginsiu meistrauti. smile.gif
Atsakyti
Labukas
Kaip sveikatos ?

Kiek naudingos isnformacijos - liuks, ir labai dekui bigsmile.gif
As vakar bandziau screbinti kompiuteryje, tai supykau kad neleido atspausdinti ... nesusimokejus unsure.gif teks daryti ant popieriaus ta paty rolleyes.gif
Atsakyti
*Ačiū, sveikatėle vakar šlubavo--pusgyvė ant sofkutės gulėjau, gerai kad dar MB šiek tiek su vaikais padėjo, o šiandien aš su jais viena...sunkiai prasisuksiu, bet (+) kad geriau jaučiuosi negu vakar smile.gif
*Ačiū žmogiuke kad pasisiūlei išversti friends.gif didelė galimybė kad prireiks pagalbos.

Šiaip, naujokėm patariu naudotis eskizais--tokiu būdu įprasite dizaino pagrindus thumbup.gif ...

Taip pat...jau ne pirmą kartą minėjau kad galite manęs paklausti, diskutuoti, patarti, pasiūlyti ką mano skrebukams( kuriuos įkeliu ar čia ar bloge). Nekeliu aš savo darbų su nuostatu "tik pasigrožėjimui" rolleyes.gif . Diskusija ir panagrinėjimas, manau kad tai irgi puikus būdas kaip suvokti kitų darbo eigą, bei dizaino pasirinkimą, taisyklių panaudojimą, ar nenaudojimą. Jei kas neaišku kaip ir kodėl pasirinkau kai kurias detales, spalvas ar dizainą, drąsiai klauskite....aš išsamiai paaiškinsiu. Kelis kartus man pažėrėte naudingų pastabų kuriomis pasinaudojau thumbup.gif , tai ir man konstruktyvi kritika į naudą.
As vakar bandziau screbinti kompiuteryje, tai supykau kad neleido atspausdinti ... nesusimokejus   teks daryti ant popieriaus ta paty  

reikia daryt isvada kad Jum nulemta uzsiimti tradiciniu skrebu biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 22 vasario 2010 - 16:20
QUOTE(Scrap8 @ 2010 02 22, 15:53)
*Ačiū žmogiuke kad pasisiūlei išversti  friends.gif didelė galimybė kad prireiks pagalbos.

Skaityk, kad mano pazada turi mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar vienas pabaigtukas 4u.gif
user posted image
Daugiau mano bloge po parašu
Atsakyti
Aciu scrapuke uz gerus patarimus thumbup.gif
QUOTE(Zmogiuke @ 2010 02 22, 19:18)
Skaityk, kad mano pazada turi  mirksiukas.gif

Na ir as galesiu padeti, labai reikia tobulinti anglu igudzius tai bus spyris i uzpakali blush2.gif

Kristi13 labai sauniai parinktos detales thumbup.gif
Atsakyti