Apie gimtadieni cia prabilta, tai dar turiu klausima, as noriu padaryti toki dienos albuma, gal trumpai gali apibudint kaip jis turetu atrodyt ir is ko susidet. As manau fotografuoti ja ta diena, na kaip atsikelia ryte, kaip valgo, prasiasi, eina i lauka, zaidzia ir t.t. Ar tokiu principu daromi dienos albumai? kaip atvaizduoti tema? ar reikia kazkokiu spec detaliu?
na zodziu prasom man smulkiau
na zodziu prasom man smulkiau
Mini albumas 1-ojo gimtadienio yra sprendimas kaip įamžinti visos dienos prisiminimus.
Pradėk nuo pasiruošimo baliukui...fotografuočiau taip:
-macro kadras (gėlytės ikonas ant fotiko), detalių kaip suknytės nertiniai, galbūt kokie mergytiški karoliukai ar bateliai. (padėk kur nors arti lango kad natūralus apšvietimas būtų...bandyk fotografuoti tik natūraliu apšvietimu...blykstė yra fotografijos priešas
-Pasipuošusios portretas (kol dar tortu neišsitepliojo)...žmogaus profilio ikonas ant fotiko
-vaišių stalas kol dar "nesugriautas svečių"
-tortas kol dar nepjaustytas.
-su seneliais, teta, ir t.t kol namai [ir dukriukas] dar ramūs ir nėra svečių.
-su draugais, kada svečiai atvyko.
-pučianti žvakutę.
***būtiniausias kadras 1-ojo gimtadienio: vaikiukas kertantis tortą, tortu išmozotas veidukas (šis kadras yra beveik visuose 1-ojo gimtadienio skrebuose)
- ir taip pat labai svarbu pačiai patekti nors į kelis kadrus, tad nepamiršk paduoti aparatą kitiem
----
o kaip pagaminti patį albumą: patarčiau naudoti panašią spalvinę gamą albumui: pavyz. jei pasirinkai pastelinias spalvas (raštuoto popieriaus ir detalių), kad nebūtų vienas lapas pastelinis o kitas ryškiom spalvom. Atskirų lapų panašumas suteikia albumui vientisumo.
Jei nuotraukos netinka prie sakykim pastelinių spalvų, visad gali jas spausdinti juodai/baltas arba sepia.
O dėl detalių: galbūt pasilik kelis "pobalinius" balionus--galėtum juos pritvirtinti prie viršelio; Netgi žvakytę (jei pakankamai smulki) pasilikčiau. Detales taikyk prie nuotraukų (pavyz. dukriuko suknytė gali suteikti idėjų); taip pat pasilik atvirukus. Mini albumo pabaigoj gali prisegti ir atvirukus.
------
darydama si skrebuka is merginu suzinojau dvi manau labai svarbias taisykles, kuriu dabar visada laikysiuos. Nes perziurejusi senesnius darbus matau, kad palaida bala kazkokia, reikes kai kuriuos pataisyti.
Beje, noreciau scrap taves paprasyti, parasyti man kelias esmines skrebinimo taisykles, visgi supratau, kad tokios yra ir ju reikia laikytis bent minimaliai.
Beje, noreciau scrap taves paprasyti, parasyti man kelias esmines skrebinimo taisykles, visgi supratau, kad tokios yra ir ju reikia laikytis bent minimaliai.
Skaitau fotografijos knygą, apie kadravimą, ir tenai paminėtos tos "taisyklės" kurios egzistuoja ir skrebe Dizaino taisykles yra patariama žinoti--kitaip galutinis vaizdas bus chaosas jei nesilaikoma jokių. Bet tuo pat, dera jų ir nesilaikyti. Kad jas laužyti, reikia sąmoningai suvokti kodėl jas laužai (?), ir ką bandai tuom pasakyti žiūrovui? Labai didelis skirtumas yra "nesilaikau [taisyklių] kadangi kitaip nemoku" ir "nesilaikau prasmingai, kadangi pageidauju kažką, galbūt simboliškai, perteikti žiūrovui
---
ankstesnėj temoj buvau kažkokį sąrašiuką lygtai surašius (galbūt kas nors atseks?).
Seniau buvau pasiruošus ScrapManijoj išsamiai pateikti kiekvieną dizaino pagrindą "taisyklę", su vaizdine medžiaga, gausiais pavyz... po vieną išaiškinti, bet....būtent tuo laiku man buvo pakirstas azartas ir paskandinau šį projektą
Galbūt pateiksiu šį projektą angų k. dienorašty (man lengviau anglų k. rašyti ). Jeigu kuri iš skrebukių, ar šios temos sekėjų gerai valdo anglų k. ir sutiktų išversti į lietuvių k. aš tada talpinčiau "Dizaino taisykles" ScrapManijoj.