Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XIX tema

Ausru, pamirsau pasakyt-mes vistik uzsisakem amazonkej (UK) duonkepe Panasonic SD255, kadangi atsirado norinciu susimesti ir padaryti mums kaledine dovana biggrin.gif

Dautan smagu girdeti geras zinias 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 12 11, 20:40)
Per naktį? Čia tu pati taip sumąstei ar tau patarė gydytojas/vaistininkas/žolininkas? Kiek žinau, tai žoles maximum 20min galima laikyti užplikytas ir reikia nukošti. Jei plikai žiedus - tada 10min. Šaknis arba žievę reikia virti.

Man žolininkė taip kažkadais patarė sirupą daryt kai dar vaikučių neturėjau, mat aš pati kaip dusulingas veršiskie kvieną žiemą kėsinuos plaučius išvirkščiai iškosėt, tai man toks sirupas skaniau už betkokias mikstūras ir sausą lojantį kosuplį gerai malšina..ir pigiau smile.gif .. Arbatai tai taip, 20 min ir košt. bet man ataušus arbata šlykšti, mirkobangėj šildyt nerekomenduojama, o va sirupo tai šaukštą išlenkei ir viskas. Žodžiu, nesigilinau aš į visas technologijas iki pašaknių, bet mums padeda.
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2009 12 11, 21:08)
ausru - onkologai griežtai nerekomenduoja kordisepso onkologiniams ligoniams. O dėl kinų tautos - jiems genetiškai priimtinas tų platumų grybas.

Gal gali konkreciau Dautan? Kokie onkologai? Absoliuciai visi ar kazkoks vienas tavo pazistamas? Tikrai butu idomu is kur pas tave sita info g.gif

Ir kodel tada jau net musu lietuviu gamintojas Aconitum eme gaminti kordicepsa, ivardija ji kaip maisto papilda ir pateikia jo efektyvuma irodancius tyrimus?

is http://www.aconitum.lt/

"Cordyceps sinensis – viena iš medicininių grybų rūšių, puikiai žinomų tiek tradicinėje, tiek šiuolaikinėje Kinijos medicinoje, naudojama organizmui stiprinti. Kitaip dar vadinamas „Žiemos vikšru, vasaros žole“ arba „vikšro grybu“. Cordyceps sinensis daugiausia aptinkamas Kinijos aukštikalnėse, Tibete, Nepale. Farmakologinį veikimą apsprendžia Cordyceps sinensis ekstrakto sudėtyje esantys bioaktyvūs polisacharidai, modifikuoti nukleozidai ir į ciklosporiną panašūs metabolitai. Ypač Cordyceps sinensis savybėmis susidomėta 1993 metais, kuomet grupė Kinijos ilgų distancijų bėgikų pasiekė 9 pasaulio rekordus. Paaiškėjo, kad tie sportininkai vartojo Cordyceps sinensis ekstraktą, kaip tonizuojančią, energiją bei ištvermę didinančią priemonę. Atlikus daug mokslinių tyrimų nustatyta, kad Cordyceps sinensis ekstraktas yra puiki priemonė imuninei sistemai stiprinti, apetitui didinti, kraujo gamybai skatinti, taip pat esant polinkiui peršalimo ligoms, alerginiam rinitui, lėtiniam bronchitui, bronchinei astmai, naktiniam prakaitavimui. Aprašytas teigiamas Cordyceps sinensis ekstrakto poveikis esant inkstų funkcijos nepakankamumui, padidėjusiam AKS bei kraujo lipidų kiekiui, sumažėjusiam seksualiniam aktyvumui.

Sudėtinės dalies efektyvumą įrodantys tyrimai

* Cordyceps sinensis ekstraktą vartojo 25 žmonės, sergantys hepatitu B. Po 3 mėnesių vartojimo pastebėta, kad ženkliai padidėjo T limfocitų CD4, CD8 skaičius. (P < 0.05). Tai rodo, kad Cordyceps sinensis ekstraktas turi teigiamą poveikį koreguojant T limfocitų kiekį ir gydant kepenų fibrozę.(Gong HY, Wang KQ, Tang SG. Hunan Yi Ke Da Xue Xue Bao 2000;25:248-250. [Article in Chinese] )

* Kliniškai yra patvirtinta Cordyceps sinensis ekstrakto nauda stiprinant imuninę sistemą, gerinant inkstų ir plaučių funkcijas.(Zhu, J., et al., The Scientific Rediscovery of an Ancient Chinese Herbal Medicine: Cordyceps sinensis, Part 1. The Journal of Alt and Comp Med. 1998 (4); 3:289-303. Zhu, J., et al., The Scientific Rediscovery of an Ancient Chinese Herbal Medicine: Cordyceps sinensis, Part 2. The Journal of Alt and Comp Med. 1998 (4); 4:429-57. )

* Cordyceps sinensis ekstraktas padeda palengvinti lėtinio bronchito ir astmos simptomus(Reference 2, Chapter “Effects on the Respiratory System”, pages 429-432).

* Keletas studijų parodė Cordyceps sinensis ekstrakto naudą esant širdies aritmijoms ir lėtiniam širdies nepakankamumui (Reference 2, Chapter “Effects on the Cardiovascular System”, pages 436 – 441).

* Cordyceps sinensis ekstraktas padeda sumažinti bendro cholesterolio kiekį 10- 21%, trigliceridų – 9-26% bei padidinti gerojo cholesterolio kiekį 27-30%. (Reference 1, Chapter “Effects on blood lipid metabolism and arteriosclerosis”, pages 299 – 301).

* 51% pacientų, sergančių lėtinėmis inkstų ligomis, 1mėnesį pavartojus Cordyceps sinensis ekstrakto, stebėtas būklės pagerėjimas.(Jiang JC, Gao YF. J Administration Traditional Chinese Med 1995;5(suppl):23-24)

* Viena klinikinė studija parodė, kad, vartojant Cordyceps sinensis ekstraktą, žymiai padidėjo T limfocitų kilerių aktyvumas sergant leukemija.(Liu C, Lu S, Ji MR, Xie Y. effects of Cordyceps sinensis on in-vitro natural killer cells.)

* Cordyceps sinensis ekstraktas 74% padidino T limfocitų kilerių aktyvumą sveikiems pacientams, o sergantiems leukemija ir melanoma T limfocitų kilerių aktyvumas padidėjo net 400%. (Xu RH, Peng XE, Chen GZ, Chen GL. Effects of Cordyceps sinensis on natural killer activity and colony formation of B16 melanoma. Chinese Med J 1992;105(2):97-101)

* Atlikus tyrimus pastebėta, kad Cordyceps sinensis ekstraktas didina lytinių hormonų kiekį (Wan F, Guo Y, Deng X. Chinese Traditional Patented Med 1988;9:29-31).

* Atlikta klinikinė studija su 189 žmonėmis, kuriems buvo sumažėjęs libido, ir 66% stebėtas lytinio potraukio padidėjimas. (Wan F, Guo Y, Deng X. Chinese Traditional Patented Med 1988;9:29-31).

* Ištyrus 22 vyrus, kurie 8 savaites vartojo Cordyceps sinensis, paaiškėjo, kad 33% vyrų padidėjo spermatozoidų kiekis, 29% vyrų sumažėjo spermatozoidų pakitimai, (Guo YZ. J Modern Diagnostics Therapeutics 1986;(1):60-65)

Vartojimas. Gerti po 1 kapsulę 1-2 kartus per dieną.

Literatūra:

1. Zhu, J.S., Halpern, G.M., and Jones, K. (1998): The Scientific Rediscovery of an Ancient Chinese Herbal Medicine: Cordyceps sinensis. Part I. Journal of Alternative and complementary Medicine 4(3), pp 289-303.
2. Zhu, J.S., Halpern, G.M., and Jones, K. (1998): The Scientific Rediscovery of a Precious Ancient Chinese Herbal Regimen: Cordyceps sinensis. Part II. Journal of Alternative and complementary Medicine 4(4), pp 429-457.
3. Mizuno T. (1999): Medicinal effects and utilization of Cordyceps (Fr.) Link (Ascomycetes) and Isaria Fr. (Mitosporic Fungi) Chinese Caterpillar Fungi, “Tochukaso” (Review). International Journal of Medicinal Mushrooms 1 (3), pp 251-261.
4. Xiao Y., Huang X.Z., Chen G.,Wang M.B., Zhu J.S., Cooper C.B.: Increased Aerobic Capacity in Healthy Elderly Humans given fermented Cordyceps Cs-4: a Placebo controlled Trial. Ann. Meeting American College of Sports Medicine, Seattle, WA, June 3-5, 1999.
5. Hobbs, C., Medicinal Mushrooms. Botanica Press. 1995.
6. Xie, Z., Huang, X., Lou, Z., Li, S., Zhou, L., Yuan, S., Yang, Z., Tang, Z., Dictionary of Traditional Chinese Medicine. The Commercial Press Ltd., Hong Kong. 1988.
7. Liu, B., Bau, Y., Fungi Pharmacopoeia. Kiniko Press. 1980.
8. Chen, D., et al. Effects of natural Cordyceps and the cultured mycelia of Cordyceps sinensis on murine immune organs and functions of mononuclear phagocyte system. Abstracts of Chinese Medicine, 1:371. 1985.

GAMINTOJAS

UAB "Aconitum", Taikos pr. 102, Kaunas, Lietuva.

www.aconitum.lt

Parengė gyd. Gražina Vasiliauskienė
Konsultavo med.dr. Romualdas Basevičius "
Papildyta:
Atkreipkit demesi, kad nera amziaus limito - vadinasi galima ir vaikams.

Beje, dar vienas idomus faktas - musu didziai gerbiamam amzina atilsi Kernagiui buvo siuloma imti vartoti kordicepsa, bet jis pasitikejo tradicine medicina ir stai jums rezultatas - o gal butu ir po siai dienai zmogus gyvas? Skaiciau, kad onkologiniai ligoniai eme vartoti kordicepsa jau negali jo nutraukti, bet gal geriau ji gerti ir gyventi, nei guleti po zeme? Kaip jus manot? g.gif

Kaip matau nera atlikta tyrimu sergantiems atopiniu dermatitu, bet mes butume pirmieji, kuriems pastebetas teigiamas poveikis thumbup.gif . O gal ir ne pirmieji, tik pirmieji apie tai plysojantys visa gerkle siame forume hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Mortele @ 2009 12 11, 22:47)
Ausru, pamirsau pasakyt-mes vistik uzsisakem amazonkej (UK) duonkepe Panasonic SD255, kadangi atsirado norinciu susimesti ir padaryti mums kaledine dovana  biggrin.gif

Vau, kaip faina bigsmile.gif . Tai dabar lauksiu atsiliepimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 12 gruodžio 2009 - 10:06
QUOTE(ausru @ 2009 12 11, 19:43)
Nu ne, jis kaip tik vezines lasteles naikina. O del suaktyvinimo tai taip - suaktyvina visa imunine i geraja puse, ko pasekoje mums net reikalai su alergijom pagerejo, padeda atsistatyti pazeistiems organams, padidina atsparuma ligoms, kas ypac aktualu dabar - t.y. padeda apsisaugoti nuo gripo.

Nerasiau dar to iki siol, bet kai mes emem gerti kordicepsa, po kokio menesio pakito vaiko oda - ypac veiduko - pasidare tokia sveikai spindinti ir atgavo normalia spalva. Iki tol tai artimieji ir pazistami vis stebedavosi ko musu mazulis toks nenormaliai isblyskes, odos atspalvis buvo sakyciau net i pilkuma ar melsvuma. Ir vat butent sitas odos spalvos pasikeitimas, kaip man aiskino, rodo, kad kepenys eme gaminti savus fermentus, o kaip zinote geresnis virskinimas - mazesne alergija, maziau odos problemu.

Dar vienas niuansas - daugiau nei 8 menesius gereme antihistamininius, ko pasekoje musu limfmazgiai taip isdidejo, kad daejome vos ne iki limfadenito, kuri tradicine medicina neismano kuo gydyti, tai po puse metu ir daugiau skiria vaikams antibiotikus, po kuriu kurso kai kuriems kepenys jau buna ties atsisakymo riba. As kazkaip ankciau nesigilinau ka daro tie antihistaminai - dziaugiausi, kad maziau kasosi, kad grazesne oda, o kai isigilinau, tai galva i siena uzejo noras padauzyti. Antihistaminai nieko negydo - jie tik slopina imunines sistemos darba, kuri ir taip jau nusiplukus nuo kovos su alergenais. Vadinasi, kai vaikas gauna antihistaminus, jo organizmui tenka kovoti ne tik su alergenais, bet ir su ja slopinanciais antihistamininiais, ko pasekoje mums visam kune nenormaliai isdidejo limfmazgiai. Po menesio kordicepso vartojimo mums, aciu dievui, jie eme po truputi mazeti.

Aisku, mes visi bijom naujoviu, daug kas verciau renkasi visiskai nualinti vaiko organizma antibiotikais, nes sita zodi uzaugo girdedamas nuo vaikystes, nei isbandyti kazka naujo. Jeigu kordicepsas butu kenksmingas, tai kinu tauta jau seniai butu isnykus nuo zemes pavirsiaus, o kaip zinia yra priesingai  biggrin.gif . Kas liecia amziaus riba, tai juk maziems vaikams nerekomenduojami nei antibiotikai, nei antihistaminai, nei hormonai nei tt. ir tt. Bet kai reikia, tai reikia. Ir tokiu atveju geriau rinktis naturalu gamtini preparata, nei organizma griaunancia chemija.
Beje, pamirsau dar viena lb svarbu dalyka - kordicepsas suskaido sunkuosius metalus ir skatina ju pasisalinima is organizmo, kaip ir kitu toksinu.

Kai pamaciau kokia nauda mums dave kordicepsas, as kartojau ir kartosiu koks nuostabus tai yra preparatas ir nenustosiu jo rekomenduoti kitiems. Olgina buvo teisi - nors vienam vaikuciui padeciau ir tai jau gerai.

Sakyki, o tas kordicepsas, tai cia skaitosi prie homeopatiniu vaistu? Zinau, kad cia grybas. O ar buna nuo jo pradzioje pablogejimas??? ir kur ji galima isigyti???
Atsakyti
dautan sveikinu su gerom naujienom 4u.gif

O del kordisepso,tai ir as zinau,kad vezininkai(atsiprasau uz toki issireiskima) ji vartoja. Mano draugei net ginekologas liepe ji gerti,nes jai pastoviai visokios moteriskos bedos. Tai va sako pagerk kordisepsa,ji net vezininkai geria. Cia ginekologo zodziai. As,tai ir geros nuomones apie ji.

ausru o koki kordisepsa jus geriat,ta fohow firmos? Nes as tai skysta geriau jis su priedais truputuka ir brangokas.

As geriau stai sita. Vieno buteliuko kaina 60lt. buteliuko uztenka 2sav. cia net parasyta kiek kokiai ligai esant vartoti

http://www.feniksas....as-kordicepsas/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 12 gruodžio 2009 - 11:28
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 12 12, 11:19)
O del kordisepso,tai ir as zinau,kad vezininkai(atsiprasau uz toki issireiskima) ji vartoja. Mano draugei net ginekologas liepe ji gerti,nes jai pastoviai visokios moteriskos bedos. Tai va sako pagerk kordisepsa,ji net vezininkai geria. Cia ginekologo zodziai. As,tai ir geros nuomones apie ji.

ausru o koki kordisepsa jus geriat,ta fohow firmos? Nes as tai skysta geriau jis su priedais truputuka ir brangokas.

As geriau stai sita. Vieno buteliuko kaina 60lt. buteliuko uztenka 2sav. cia net parasyta kiek kokiai ligai esant vartoti

http://www.feniksas....as-kordicepsas/

Nu va, nors kas geros nuomones apie kordicepsa 4u.gif

Ne, mes ne Fohow, o Tianshi. Galvojau, kuri pasirinkti, bet apsisprendziau Tianshi labui, nes jis grynas - tik kordicepsas, o Fohow Fenikse yra daugiau sudedamuju daliu (galvojau jei sualergizuos, tai bent zinosiu kas su tianshiniu). Dar zinau, kad vaistinese jau seniai yra pirkti Highway firmos kordicepso ( http://www.vaistai.l...amp;searchword= )ir dabar neseniai ir musu Aconitum eme savo gaminti . Bet musu pediatre sako, kad pvz Tianshi kordzio poveikio ir tu is vaistiniu, tai net nera ka lyginti. Bet apie Fohow produkcija siaip esu gera ispudi susidarius.
Papildyta:
QUOTE(jurate_k @ 2009 12 12, 11:07)
Sakyki, o tas kordicepsas, tai cia skaitosi prie homeopatiniu vaistu? Zinau, kad cia grybas. O ar buna nuo jo pradzioje pablogejimas??? ir kur ji galima isigyti???

Vaistinej ivardinamas kaip maisto papildas. Mums pablogejimas buvo. Gal nevertetu norint pabandyti pirkti visos pakuotes - galit kelias kapsules pradzioj isigyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 12 gruodžio 2009 - 12:24
QUOTE(ausru @ 2009 12 12, 12:19)
Nu va, nors kas geros nuomones apie kordicepsa  4u.gif

Ne, mes ne Fohow, o Tianshi. Galvojau, kuri pasirinkti, bet apsisprendziau Tianshi labui, nes jis grynas - tik kordicepsas, o Fohow Fenikse yra daugiau sudedamuju daliu (galvojau jei sualergizuos, tai bent zinosiu kas su tianshiniu).

O kaip tu perki?netu?is tianshi.lt? g.gif
Paziurejau,raso,kad kaina be sutarties 193,o sudarius sutarti 154 g.gif
Ir ten neparasyti po kiek tab. jo gerti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 12 gruodžio 2009 - 12:40
Ir as cia nu visai ne i tema ax.gif sorry,bet gal ka patarsit...

MB si rudeni jau kelintas kartas surakina nugara,panasu,kad neisgydau iki galo. Gal galit ka patart?Gal zinot kokius gerus vaistus?

Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 12 12, 12:33)
O kaip tu perki?netu?is tianshi.lt? g.gif
Paziurejau,raso,kad kaina be sutarties 193,o sudarius sutarti 154 g.gif
Ir ten neparasyti po kiek tab. jo gerti unsure.gif

Nei taip nei taip. Pas mus yra galima sakyti kaip po tokia sios produkcijos parduotuve pacioje poliklinikoje ir ten pardavineja be antkainio ir jokios sutarties nereikia buti sudarius, tai nuvaziuoju ir nusiperku kiek ir ko man reikia. O del dozes galima pasitarti su konsultante ten arba as tai su musu pediatre ar Voveriene pasitariu. Ant pacio buteliuko yra rekomenduojama doze suaugusiems ir vaikams nuo 12 metu - 1 arba 2 kapsules 1 arba 2 kartus dienoje. Bet kas vat lb idomu - net Tianshistai apsidraudzia ir raso, kad vaikams nuo 12 metu, o kur pardavineja vaistines Highway ir Aconitum firmos, tai ten is viso jokiu amziaus ribojimu. Uztai as ir nesuprantu, kaip zmones taip pasitiki vaistiniu produkcija - jeigu jau is vaistines, tai duoda vaikams nedrebancia ranka, o jeigu tik is platintoju, tai iskart kreivai ziuri.
Papildyta:
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 12 12, 13:44)
Ir as cia nu visai ne i tema ax.gif sorry,bet gal ka patarsit...

MB si rudeni jau kelintas kartas surakina nugara,panasu,kad neisgydau iki galo. Gal galit ka patart?Gal zinot kokius gerus vaistus?

Galiu, vienam giminaiciui labai padejo mano rekomendacijos, bet biski veliau - dabar turiu begt.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 12 12, 13:50)
Nei taip nei taip. Pas mus yra galima sakyti kaip po tokia sios produkcijos parduotuve pacioje poliklinikoje ir ten pardavineja be antkainio ir jokios sutarties nereikia buti sudarius, tai nuvaziuoju ir nusiperku kiek ir ko man reikia. O del dozes galima pasitarti su konsultante ten arba as tai su musu pediatre ar Voveriene pasitariu. Ant pacio buteliuko yra rekomenduojama doze suaugusiems ir vaikams nuo 12 metu - 1 arba 2 kapsules 1 arba 2 kartus dienoje. Bet kas vat lb idomu - net Tianshistai apsidraudzia ir raso, kad vaikams nuo 12 metu, o kur pardavineja vaistines Highway ir Aconitum firmos, tai ten is viso jokiu amziaus ribojimu. Uztai as ir nesuprantu, kaip zmones taip pasitiki vaistiniu produkcija - jeigu jau is vaistines, tai duoda vaikams nedrebancia ranka, o jeigu tik is platintoju, tai iskart kreivai ziuri.
Papildyta:
Galiu, vienam giminaiciui labai padejo mano rekomendacijos, bet biski veliau - dabar turiu begt.

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif

Kai galesi parasyk man i az del nugaros gydymo,lauksiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 12 gruodžio 2009 - 14:54
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 12 12, 14:53)
Aciu labai uz atsakyma 4u.gif

Laiskriste, mums Otaip kontakta dave moteriskes del kordicepso, tai kaina uz visa pakuote buvo be jokio antkainio - 154 Lt. A tu Vilniuje? paieskociau g.gif

paziurejau - Kaune g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mortele: 12 gruodžio 2009 - 15:01
QUOTE(pirmokelis @ 2009 12 11, 23:26)
Man žolininkė taip kažkadais patarė sirupą daryt kai dar vaikučių neturėjau, mat  aš pati kaip dusulingas veršiskie kvieną žiemą kėsinuos plaučius išvirkščiai iškosėt, tai man toks sirupas skaniau už betkokias mikstūras ir sausą lojantį kosuplį gerai malšina..ir pigiau smile.gif .. Arbatai tai taip, 20 min ir košt. bet man ataušus arbata šlykšti, mirkobangėj šildyt nerekomenduojama, o va  sirupo tai šaukštą išlenkei ir viskas.  Žodžiu, nesigilinau aš į visas technologijas iki pašaknių, bet mums padeda.


Aišku, dėkui smile.gif

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 12 12, 13:44)
Ir as cia nu visai ne i tema ax.gif sorry,bet gal ka patarsit...

MB si rudeni jau kelintas kartas surakina nugara,panasu,kad neisgydau iki galo. Gal galit ka patart?Gal zinot kokius gerus vaistus?


Mano vyrui taip būna, jei apie tą patį dalyką kalbam smile.gif . Jam padeda tik spec masažai pas vieną masažistę ir ukrainietis chirurgas, kuris savo rankomis atstato jam stuburą, sudėlioja slankstelius į vietas. Nupasakoti nemoku visos to atstatymo eigos. Tik po to 3d negalima daryti staigių judesių, lankstytis į šonus, jei nori ką paimti nuo žemės, negalima lenktis ir imti, o reikia atsitūpti ir tada paimti, negalima nieko sunkiai kelti ir pan.
Atsakyti