Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XIX tema

QUOTE(ausru @ 2009 12 29, 19:19)
Nu kas cia dabar su ta lupa  mastau.gif . Saket gydytojai apie sitas melstancias lupytes? Gal reiketu sirdele patikrint  g.gif ?
O mazakraujyste ji turi?
Vandenuko duodat tam kraujui skystinti?

Vaje, kaip sunku su tais mazuliais kai pasisakyt kas jiems blogai negali  unsure.gif . Prisimenu ir as kiek baimes apturejus  - pirmieji metai buvo kazkoks kosmaras  doh.gif .

nesakem, nes kelis kartus kai pastebedavau, tai manydavau, kad susalo lauke (1 karta), o kitus- maniau, kad vaidenasi, nes nebuvo ta lupa violetine ar ryskiai melyna, tik vos vos smile.gif siaip gyd kas menesi/ kas 2 sav vis paklauso sirdeles, na profilaktiskai, bet matyt, tuo metu nebuna tokiu jokiu "permusinejimu" tai ir neuzfiksuoja ax.gif tiek bedu, kiek turi maze, kai suvardinu skirtigiem gydytojam- griebiasi uz galvos vos ne i ligonine guldyt, taciau apziureje vaika, pasako, kad jis atrodo LABAI GERAI, ir vos ne apkaltina issigalvojimu. Pvz kai buvo del slogos dusimo priepuoliai ir vaikas negalejo ikvepti, zisti, nuvezem pas gydytoja, o ten viskas normalizavosi, ir ji tik nusistebejo, ko cia ta SVEIKA vaika mes tampom ir t.t.
Mazakraujyste turi sunkios formos, Hb 86.... Vandenuko bandziau duoti- negeria....gastroenterologe patikino, kad dehidratacijos ner. Nors as jai minejau, kad momenelis buna idubes daznai (tuo metu buvo viskas gerai, kaip tycia), kad oda raukslejasi, bet uztikrino, kad "del tiek i ligonine niekas neguldo".

QUOTE(ausru @ 2009 12 29, 19:44)

Viena syki pasitepiau ts ir as savo atsinaujinusias ad vietas, tai vos nenukvaisau nuo niezulio  lotuliukas.gif . Sakau nu kaip cia tas mano vaikis istveria, jei toki niezuli sukelia  doh.gif . Bet jam kazkaip nepastebejau, kad intensyvintu  g.gif - ko gero kiekvienam individualiai.

musiske patepta parausta ir niezti jai, manau. o sianakt vaikas nesikase gal 10 minuciu- kai laikydavau rankytes jos. Siaip guli jau tik ant nugaros, ir butinai trina galva, o prakaitavimas naktimis tai isvis patyliu. Visa salta buna, bet slapia. Gal temperatura krenta, o gal tikrai cia kazkas rimciau sad.gif (pediatre sake, kad tai ne rachitas, bet KAS- nezino).

QUOTE(ausru @ 2009 12 29, 22:57)
Ir as sakau, kad butinai reikia tikrint - visi mazytes veiksmai rodo, kad ji prastai jauciasi  unsure.gif . Kycia, vaziuokit vel pas savo pediatre ir sakykit kas darosi su ta sirdute ir kad lupos melsta - tegul tikrina is esmes. Ir kuo greiciau turit mazakraujyste naikint, nes ji labai sirdutei kenkia.

buvom siandien pas pazistama homeopata, israse nuo mazakraujystes zirniuku, nuo viduriavimo na ir siaip patarimu gavom....

o mes savo ruoztu irgi pas gydytojus apsilankem. Nu ka, apziurejo mane "is esmes", padare tepineli, o jis rodo uzdegima doh.gif jo as sulaukti nespejau, nes vaikas masinoj pradejo verkti, tad ejau maitinti, o atsakylo lapeli su parasytu gydytojos komentaru paeme vyras (jis ejo po manes i ta pacia klinika). Ir atsakymas toks, kad uzdegimas, reikia vartoti BETADINE, ir parasiusi salia, kad jei as nejautri jodui. Jei jautri, neva tinka macmiror, bet tabletes (esu naudojusi zvakutes, bet blin jos kazkaip antibiotines...)...
nu ka, griztu namo, susivedu pavadinimus ir...
Betadine negalima zindancioms, macmiror tableciu (sake butent tableciu reik, ne zvakuciu)- irgi negalima.
Tai kam as sumokejau 260 lt- uz tai, kad parasytiu man vaistu, kuriu vartot negaliu??

ka siulot daryt? kaip gydytis?
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 12 30, 21:22)
Jei jautri, neva tinka macmiror, bet tabletes (esu naudojusi zvakutes, bet blin jos kazkaip antibiotines...)...

ka siulot daryt? kaip gydytis?

Man tai buvo israse macmiror zvakutes, juomis ir apgydziau. O infolapely, parasyta kad zindancioms vartoti nedraudziama. g.gif Bet zinok dabar neatgaminau ar dar maitinau, atrodo dar maitinau kai israsinejo.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 12 30, 21:15)
Nereikia teist kitu, tik uz tai kad jie bando vaikui padet kitaip.

Atsipeikekit jus biski - kas cia teisia? Jeigu parasiau kodel mano manymu sintetiniai padeda, tai vadinasi cia teisimas? Man tai tikrai visiskai vienodai kuo jus tepat - juk ne mano vaika. O jeigu nenorit zinoti apie sintetiniu zala, tai neskaitykit mano postu, kas jums liepia? Perskaitys kas nores zinoti.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 12 30, 21:59)
Man tai buvo israse  macmiror zvakutes, juomis ir apgydziau. O infolapely, parasyta kad zindancioms vartoti nedraudziama.  g.gif Bet zinok dabar neatgaminau ar dar maitinau, atrodo dar maitinau kai israsinejo.

nu as kai vaikui buvo 8 savaites, sunaudojau kursa zvakuciu, bet po to man pradejo sviesiu krauju tepti, biski keista buvo. O dabar tai ne zvakutes israse, o butent tabletes. Siaip gyvent galiu, jokio super uzdegimo ar dar ko nejauciu, vis tiek negalima meiles su vyru, tai koks man skirtumas doh.gif lotuliukas.gif bandysiu kiek imanoma ilgiau maitinti, tikrai nenutrauksiu zindymo siuo metu.
Beje, del SALTALANKIU, as galvyte keleta sykiu buvau patepusi su aliejum saltalankio, bet kasdien is eiles netepiau- tiesa sakant, ne viena rubeli jau sugadinau, tai toliau neisskalbiamai gadinti nesiryzau, o ir efekto kazkokio nepastebejau superinio. Tas luobas buvo didelis sasas, na toks storas, tad istepus butent siuo aliejumi, luobas labai lengvai nusilupo. Po 2 savaiciu, tiesa, vel susidare pleiskaneles, bet jau mazesnes, plonesnes, o jas istepus aliejumi- nenusilupa, nes per plonos. Tai tiek pastebejimu del seborejinio dermatito smile.gif

QUOTE(ausru @ 2009 12 30, 22:55)
Atsipeikekit jus biski - kas cia teisia? Jeigu parasiau kodel mano manymu sintetiniai padeda, tai vadinasi cia teisimas? Man tai tikrai visiskai vienodai kuo jus tepat - juk ne mano vaika. O jeigu nenorit zinoti apie sintetiniu zala, tai neskaitykit mano postu, kas jums liepia? Perskaitys kas nores zinoti.

baikit tas diskusijas nesusipratimo smile.gif viskas cia su visais gerai. Nesu dar maciusi tokios forumo temos, kur visos butu suinteresuotos viena kitai padeti. saunuoles mes cia visos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 12 30, 20:30)
Kažin ar mūsų proseneliai naudojo šitiek parabenų ir visokio kitokio š..., kurio pilnas būtent šiandieninis mūsų gyvenimas - oras, maistas, kosmetika ir t.t.

Jei Olginos vaikui blogai šiandien, tai negali juk pasakyti vaiko odai - odele, palauk kol surasiu tau tinkamų natūralių drėkiklių. Pagalbos odai reikia dabar, o ne rytoj ar už savaitės/mėnesio. Ne taip paprasta greitai atrasti tinkamą natūralų drėkiklį. Tam laiko reikia. Va tepė Olgina su emu. Ir ką - netiko. Tepė su kordicepsu, gėrė jį - netiko. Gerai tinka TS su glicerinu, bet vistiek šiai dienai jos vaiko odai to per mažai. Tai ką, kankinti vaiką toliau su ieškojimais? O gal duoti realią pagalbą šiandien ir toliau ieškoti natūralių priemonių, kurios tiktų taip pat gerai kaip aderma, o gal net dar geriau. Yra ir dar vienas dalykas.

Tai kodėl tu šitiek laiko girdei vaikui antihistamininius? Reikėjo negirdyti, o ieškoti natūralaus pakaitalo tiems vaistams. Bet girdei. Kad vaikui būtų lengviau, ir kad patiems būtų lengviau. O kai atradai, kad jums gerai padeda druska su vandeniu, pradėjot naudoti natūralią priemonę.

Jei atvirai - vieningos nuomonės mes neprieisim. Nes AD pas vaikus skirtingi, kas tinka vienam, tas netinka kitam ir t.t. ir pan. Manau, kad šioje temoje mamos ieško informacijos, o kaip kuri tą informaciją panaudos lai jau būna tai kiekvienos asmeninis reikalas  4u.gif . Nes, kaip sakoma - gerais norais pragaras grįstas...

Musu seneliai ir proseneliai kitokio s... naudojo - pavyzdziui dustu laukus barste - cia tik vienas is daugelio pavyzdziu. Ir to oro, maisto ir tt. niekas kitas mums neuznuodino, kaip mes patys - zmones.
O kas liecia drekiklius (naturalius ar sintetinius) - aklesnis uz akla tas, kuris galvoja, kad vien tik drekikliu galima isspresti problema. Pagalbos reikia - sutinku, bet suteikus ta laikina pagalba reikia pagaliau sesti ir is pagrindu permastyti "O kas vis delto ne taip, kad vis blogeja?" Galbut netgi priimti radikalius sprendimus ir pakeisti gyvenama vieta, kur svaresnis oras, aplinka - cia tik pavyzdys. Atopinio dermatito pavidalu vaiko kunas saukiasi pagalbos, o kokia leiskit paklausti suteikia sintetiniai ar hormoniniai tepalai? Prilyginciau tik greitajai pagalbai, kuria suteikia medikai vezdami sunku ligoni greitosios automobilyje, bet po to jam jau reikia rimtos pagalbos, o ji kaip neateina taip neateina doh.gif . Mastyti reikia, atsisesti ir mastyti - ka darau ne taip?

Girdziau, nes musu lb sunkus atvejis. Bet tuo paciu visa laika ieskojau ir netgi tokiam atvejui kaip musu sugebejau surasti kaip palengvinti padeti, kaip atsisakyti vaistu. Girdziau, kol neturejau sukaupusi pakankamai patirties. Bet sitas forumas yra nuostabi vieta mokytis is kitu patirties. Esme ta, kad vienas skaito ir pas ji galvoj nusvinta, o kitas kiek beskaitytu - kaip tamsa taip tamsa. As jusu neraginu sekti manim pazingsniui, as jums tiesiog nurodau gaires (savo laiku as taip pat peremiau tas gaires is kitu mamu) - jusu valia jomis naudotis ar ne.
Atsakyti
Kycia, iš tiesų tai baisoka kai skaitai apie tavo mergytę unsure.gif . Gal bandykit dar su kokiais gydytojais tartis g.gif

QUOTE(ausru @ 2009 12 30, 23:21)
Musu seneliai ir proseneliai kitokio s... naudojo - pavyzdziui dustu laukus barste - cia tik vienas is daugelio pavyzdziu. Ir to oro, maisto ir tt. niekas kitas mums neuznuodino, kaip mes patys - zmones.
O kas liecia drekiklius (naturalius ar sintetinius) - aklesnis uz akla tas, kuris galvoja, kad vien tik drekikliu galima isspresti problema. Pagalbos reikia - sutinku, bet suteikus ta laikina pagalba reikia pagaliau sesti ir is pagrindu permastyti "O kas vis delto ne taip, kad vis blogeja?" Galbut netgi priimti radikalius sprendimus ir pakeisti gyvenama vieta, kur svaresnis oras, aplinka - cia tik pavyzdys. Atopinio dermatito pavidalu vaiko kunas saukiasi pagalbos, o kokia leiskit paklausti suteikia sintetiniai ar hormoniniai tepalai? Prilyginciau tik greitajai pagalbai, kuria suteikia medikai vezdami sunku ligoni greitosios automobilyje, bet po to jam jau reikia rimtos pagalbos, o ji kaip neateina taip neateina  doh.gif . Mastyti reikia, atsisesti ir mastyti - ka darau ne taip?

Girdziau, nes musu lb sunkus atvejis. Bet tuo paciu visa laika ieskojau ir netgi tokiam atvejui kaip musu sugebejau surasti kaip palengvinti padeti, kaip atsisakyti vaistu. Girdziau, kol neturejau sukaupusi pakankamai patirties. Bet sitas forumas yra nuostabi vieta mokytis is kitu patirties. Esme ta, kad vienas skaito ir pas ji galvoj nusvinta, o kitas kiek beskaitytu - kaip tamsa taip tamsa. As jusu neraginu sekti manim pazingsniui, as jums tiesiog nurodau gaires (savo laiku as taip pat peremiau tas gaires is kitu mamu) - jusu valia jomis naudotis ar ne.

Gal ir barstė. Bet faraonų laikais juk niekas nebarstė, o, kaip tu rašei, vistiek žmonės AD sirgo.
Dėl drėkiklių... Aš jau ne kartą esu minėjusi, kad kiekvieno vaiko AD yra skirtingas. Mano vaiko atveju blogėjo todėl, kad mano vaiko odai trūko drėgmės, todėl, kad TS ją blogai drėkino, todėl, kad buvau durna, aklai klausydama kai kurių patarimų (kalbu apie tą kritinį atvejį, kai teko pirmą kartą vaiką tepti hormonais ir drėkinti veiduką paprastu vazelinu). Mano vaiko AD visiškai kitoks nei pvz tavo vaiko AD. Tad kaip galima rasti vienodą gydymo būdą skirtingiems atvejams? Vieniems pabuvimas prie jūros pagerina situaciją, kitiems pablogina, vieniems tinka vienas kremas, kitiems kitas ir t.t. ir pan. Sakai, kad reikia pergalvoti dėl ko blogėja, ką daryti. O tai manai mamos šito nedaro? Kasdien šimtus kartų apie tai galvoja. Ir ne tik galvoja, bet ir ieško. Kitu atveju tų mamų nebūtų šitame forume. Sakai reikia atsisėsti ir pagalvoti ką darau ne taip? Kai pagalvojau, tai nebeseku aklai kiekvienos mamos gydymo būdais. Darau taip, kaip atrodo geriau man. Susirenku tik info, o sprendimus darau pati. Ir dar. Nereikia pamiršti, kad AD išaugamas. Ne 100proc., bet daugumoje atvejų išaugamas. Jei tai, žinoma, tik AD.

Na matai. Girdei, nes tada neturėjai kito pasirinkimo. Olgina dabar irgi neturi kito pasirinkimo. Kito pasirinkimo šiandien. Jei rytoj ji turės geresnį pasirinkimą, net neabejoju, kad juo ir pasinaudos. Kaip ir tu pasinaudojai naujai atrastu būdu.

Visas sveikinu su artėjančiais Naujaisiais metais 4u.gif . Sveikatos jums ir jūsų vaikučiams, kad ateinantys metai būtų geresni visomis prasmėmis 4u.gif
Atsakyti
Sveikinam ir mes visas su Naujaisiais Tigro metais. Tegu viskas kas buvo bloga liks 2009 m., o 2010 atnes tik dziaugsma, meile ir svarbiausia sveikata jusu vaikuciams!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
tikrai atrodo baisoka? o gal as perdedu?.... vienoj temoj man "apibare" ir pareiske, kad nesidziaugiu motinyste, o issigalvoju milijona ligu savo vaikui. Tai ir neskubedavau nei greitosios kviesti, kai neikvepdavo, nei pati kazkur i ligonine vezti, kai visa diena prasikase vaikas nervingai, o nakti beveik nemiegojo, nes manau/maniau, kad tai normalu, kai serga vaikas sloga, ir isbertas, viduriuoja ir bla bla....

o dar toks del berimo momentas- o negali buti paprastas berimas (nuo organizmo nusilpimo) sumaisytas su AD? Gal visai ne AD cia mano vaikui ... nes garbes zodis, jei tai AD, tai tada ja beria nuo visko. Neturiu galimybes VIENA produkta valgyti ilgiau kaip viena diena, nes tada jos bukle pasunkeja, o su sunkia anemija as nejuokausiu... tai ir berimas laikosi, o atkasti, nuo ko isbere, kai nebuna tokiu staigiu (po pusdienio tarkim) reakciju i maista... nu nezinau.
Skaiciau, kad kai kuriuos AD vaikus isberia pvz po triju paru, nuo kazkokio suvalgyto maisto. Tai atsirinkti jau tampa neimanoma tada. Na, bent jau musu atveju, kai pora dienu valgau viena produkta, ir nuo to pati nusilpstu, ir vaikas, ir dar viduriavimas sustipreja. Matyt, reikia valgyti viska sakingai, ir nuolat keisti valgiarasti.

Ka jusis parduotuves perkat valgomo? be keliu ekologisku produktu as ten nieko nerandu. Na, ruginiai fazer duoniukai, o dar? smile.gif

Su naujaisiais metais visas, tegul ateinantys buna pilni SVEIKATOS, kantrybes, meiles, ramybes ir vaikisko, tyro dziaugsmo wink.gif
Atsakyti
na, dar noreciau prideti info apie sintetines priemones. Ten daug prirasyta, kam idomu, paskaitys iki galo ar tas dalis. kuriu reikia. Panagrinekite ne tik vaiku, bet ir savo kosmetikos sudeti. Gal tie toksinai ir t.t. ir su pienu persiduoda. As asmeniskai metus laiko nenaudojo jokios sintetines kosmetikos (nei sampunu, neii dantu pastu). Drauges sako - pajaunejau, svyciu smile.gif
http://www_bioteka_lt/?p=101
Linkiu visoms atrasti savo kelia i sveikata. Ramybes ir tvirtybes!
Atsakyti
QUOTE(loresa @ 2009 12 30, 17:32)
Sveiki,mums kai slapavo tai Weledos pudryte padejo, turim jei reikia rasykit i AZ.

Labukas. O kas čia per pudrytė- jos yra Lietuvoj ar reikia parsisiųst? Pati šį bei tą Weledos naudoju ir labai patinka man jų produkcija.
Ačiū labai už pasiūlymą, bet turėsim jau šiandien po pietų Fuxin. Man vakar kažkodėl "susišvietė", kad šiandien ne darbo diena doh.gif Bet kadangi darbo, tai ir pagamins mums gamybinė vaistinė. Vienu žodžiu- pagalbos prašymas atšaukiamas. smile.gif
Linksmų Naujų visoms ir linkiu, kad kitais metais čia jau nesusitiktume drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2009 12 31, 12:54)
na, dar noreciau prideti info apie sintetines priemones. Ten daug prirasyta, kam idomu, paskaitys iki galo ar tas dalis. kuriu reikia. Panagrinekite ne tik vaiku, bet ir savo kosmetikos sudeti. Gal tie toksinai ir t.t. ir su pienu persiduoda. As asmeniskai metus laiko nenaudojo jokios sintetines kosmetikos (nei sampunu, neii dantu pastu). Drauges sako - pajaunejau, svyciu smile.gif
http://www_bioteka_lt/?p=101

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 12 30, 21:22)
nesakem, nes kelis kartus kai pastebedavau, tai manydavau, kad susalo lauke (1 karta), o kitus- maniau, kad vaidenasi, nes nebuvo ta lupa violetine ar ryskiai melyna, tik vos vos smile.gif siaip gyd kas menesi/ kas 2 sav vis paklauso sirdeles, na profilaktiskai, bet matyt, tuo metu nebuna tokiu jokiu "permusinejimu" tai ir neuzfiksuoja  ax.gif  tiek bedu, kiek turi maze, kai suvardinu skirtigiem gydytojam- griebiasi uz galvos vos ne i ligonine guldyt, taciau apziureje vaika, pasako, kad jis atrodo LABAI GERAI, ir vos ne apkaltina issigalvojimu. Pvz kai buvo del slogos dusimo priepuoliai ir vaikas negalejo ikvepti, zisti, nuvezem pas gydytoja, o ten viskas normalizavosi, ir ji tik nusistebejo, ko cia ta SVEIKA vaika mes tampom ir t.t.
Mazakraujyste turi sunkios formos, Hb 86.... Vandenuko bandziau duoti- negeria....

Kycia, maniskis kai turejo mazakraujyste, tai veidukas buvo tokio melsvo atspalvio ir ratilai po akimis. As pirma karta pastebejau, kad vaikui kazkas negerai kai issiveziau i lauka, o jis sedi vezimuke toks apatiskas ir niekuo nesidomi, nors pries tai net is vezimuko lipdavo kaip viskas idomu budavo. Po to seneliai pamate vaika ir sako "Kas yra? Serga? Labai prastai atrodo". Paskui eme nenoriai valgyti, pasidare labai dirglus, nervingas, istisai verkdavo. Astrauskaite sake, kad dirglumas nuo citomegalo gali buti, bet kai susitvarkem mazakraujyste, jis dingo. O musu hemoglobinas zemiausias buvo ties 100, bet dar buvo ir eritrocitu per mazai. Sirdute kiek klause - vienakart sake, kad uzesiu lyg ir negirdeti, kita karta - kad jau girdeti, trecia - vel negirdeti --- tai taip ir nesupratau buvo jie ar ne, turbut nuo gydytojos klausos subtilumo priklauso.
Prie mazakraujystes vasara dar prisidejo viduriavimas - istisai su gleivem ir zalsvo atspalvio. Alergologiniam kaka tyre - priezastis nepaaiskejo - ir bakteriju norma ir stafilokoko nerasta - nu zodziu liuks kaka, o kodel viduriuoja neaisku. Atsakymas - ialergizuotas zarnynas. Sakiau jau nukvaksiu nuo problemu, bet emem gerti Neocate ir mums viskas susitvarke - ir zarnynas ir mazakraujyste thumbup.gif . Vaikas atkuto, pasidare linksmas energingas, pasviesejo veidukas.
Dabar del mazakraujystes, tai as turiu savo versija, kodel Neocate mus taip greitai is jos istrauke, kai tuo tarpu kiti menesiu menesius geria visokius gelezis preparatus ir nepadeda. Manau, kad gelezies isisavinimas priklauso nuo kitu medziagu, kaip pavyzdziui, vitaminas D lemia kalcio isisavinima. Faktas, kad kai yra mazakraujyste jau truksta ne tik gelezies, bet ir kitu medziagu. O Neocate misinuke yra subalansuota visu reikalingu vaiko normaliam augimui ir vystymuisi medziagu norma, todel jis is karto papildo organizma viskuo, ko truksta ir to pasekoje pagereja gelezies isisavinimas. Butent todel mes ir issikapstem is mazakraujystes per 2 savaites, kas musu pediatrei pasirode tiesiog nerealu. Is tikruju, sunku butu surasti kita toki alergiukams tinkanti preparata, kuris papildytu organizma visomis reikalingomis medziagomis.
Kadangi dabar gauti Neocate kompensavima yra sunku, tai galit bandyti siustis is uzsienio.
Tiesa, pripratinti prie jo nebuvo labai lengva, bet ir labai sunku nebuvo - per kokia savaite ar dvi ir pripratinau. Maitinimo mp nenutraukiau - is pradziu savo pienuku maitindavau 3-4 kartus per diena, o 2 kartus Neocate, dabar mp geriam tik ryte vakare, ir 2 kartus Neocate + papildomas maitinimas aisku, nes mes jau dideli.

O vandenuko tai nenorek, kad tokia maze pati gertu. As tai pasiguldydavau pusiau gulom ir pildavau su sauksteliu - aisku nepatikdavo, rekdavo, bet as mokejau supilti toki kieki, kokio reikia smile.gif .

O del slogos, tai jums nepadeda praplovimas su Humeriu ir istraukimas su ta slangute Rhinomer ar kaip ten ji vadinasi? Mes kiek slogu turejom, tai as kaip palupdavau su Rhinomeriu, tai net paciai galva apsvaigdavo. hihihi.gif

P.S. Gali nebijoti, kad su Neocate neims kruties - tikrai taip nebus, nes Neocate kartokas, o mp saldus ir tai vaikas puikiai skiria. Po Neocate mp tampa didziausiu skanestu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 31 gruodžio 2009 - 15:00