Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančiosioms

QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2010 02 01, 11:56)
mezgu merginai paltuka.siulai pusvilne.apdaila tai yra apacia ir uzsegima su kapisonu bei rankoves siulais vadinamais ''zolyte''ar nebus skysta ta apdaila g.gif gal megzt kartu su pagrindiniu siulu
g.gif

o kaip su mano reikaliuku g.gif
Atsakyti
Merginos padekite !!!

Na nezinau neiseina man tas museliu rastas nors tu ka... Pirma schemoje eiliu nesuprantu nurodoma 1 ir 3 eiles bet pagal schema tenai po 2 eiles kaip megzti kita puse? Nedaeina man kaip ismegzti tas penkias akis is sumegztu...Nurodoma uzmetimas gera uzmetimas gera tai lieka kelios akys is tu 5.Bandziau visaip ir niekaip,aplamai geriausiai kaip man kas rodo...Nors dar nebuvo ,kad pagal schema man nesigautu...

Rasiau kazkurioj temoj,merginos vis juk schema temose yra,na neiseina man.

Jei nebutu sunku gal man kuri mergina galetu paaiskinti 4u.gif
Atsakyti
labuka ax.gif nesenai susidomejau mezgimu,jau ismokau megzti salika,kojine,kepure,bet dabar mezgu savo zirniukui megztuka ir niekaip nesuprantu kaip reikia megzti kakla,gal kas galite paaiskinti ar ikelti kokia nuoroda nes man zalias miskas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Anzeliunia @ 2010 02 01, 19:47)
Merginos padekite !!!

Na nezinau neiseina man tas museliu rastas nors tu ka... Pirma schemoje  eiliu nesuprantu nurodoma 1 ir 3 eiles bet pagal schema tenai po 2 eiles kaip megzti kita puse? Nedaeina man kaip ismegzti  tas penkias akis is sumegztu...Nurodoma uzmetimas gera uzmetimas gera tai lieka kelios akys is tu 5.Bandziau visaip ir niekaip,aplamai  geriausiai kaip man kas rodo...Nors dar nebuvo ,kad pagal schema man nesigautu...

Rasiau kazkurioj temoj,merginos vis  juk schema  temose yra,na neiseina man.

Jei nebutu sunku gal man kuri mergina galetu paaiskinti 4u.gif

1 eilė: 2 kraštinės akys, paskui iš 5 akių išmezgi 5 akis (iškart perkiši dešinį virbalą per 5 akis, ištrauki siūlą, o akių nenukeli, jos lieka ant kairiojo virbalo, paskui užmetimą padarai, po to vėl per tas pačias 5 akis išmezgi akį, vėl nenukeli ir darai užmetimą ir tada dar per tas 5 akis išmezgi akį ir tada tik nukeli nuo kairiojo virbalo tas akis - ant dešiniojo virbalo gaunasi 5 naujai išmegztos akys), 1 gera akis ir vel 5 is 5 išmezgamos, vėl 1 geroji ir vel 5 is 5 ir t.t....., gale 2 kraštinės.
2(blogoji mezginio pusė) eilė: visos blogosios akys
3 eilė: visos blogosios akys (arba visos gerosios akys, čia kaip kam patinka)
4 (blogoji mezginio pusė) eilė: visos blogosios akys
5 eilė tokia pat, kaip ir 1
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2010 02 01, 18:59)
o kaip su mano reikaliuku g.gif

Visu pirma reiketu pasidaryti meginuka ir paziureti kas gaunasi . Jei per minkstas- tai dekit dviguba siula arba numegzt dviguba ilgi ir sulenkti, tai bus galima ir virvute iverti.
Atsakyti
QUOTE(janneta @ 2010 02 01, 20:22)
labuka ax.gif nesenai susidomejau mezgimu,jau ismokau megzti salika,kojine,kepure,bet dabar mezgu savo zirniukui megztuka  ir niekaip nesuprantu kaip reikia megzti kakla,gal kas galite paaiskinti ar ikelti kokia nuoroda nes man zalias miskas doh.gif

Neaišku, kokia apykakle megztuką mezgate ir kas jums neišeina, ar akis kaklui nuleisti, ar numegzti pačią apykaklę, pavartykite bet kokį vaikiškų rūbelių mezgimo žurnaliuką, rusiškuose, angliškuose žurnaluose yra išsamūs paaiškinimai, tik reikia paieškot panašaus modelio megztuko. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2010 02 01, 21:10)
Neaišku, kokia apykakle megztuką mezgate ir kas jums neišeina, ar akis kaklui nuleisti, ar numegzti pačią apykaklę, pavartykite bet kokį vaikiškų rūbelių mezgimo žurnaliuką, rusiškuose, angliškuose žurnaluose yra išsamūs paaiškinimai, tik reikia paieškot panašaus modelio megztuko.  mirksiukas.gif

dekui bandysiu narsyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(janneta @ 2010 02 01, 21:16)
dekui bandysiu narsyti ax.gif

Gali ieškot va čia 4u.gif Tik kad gautum schemas, žurnaliuką reikia parsisiųsti iš žemiau nurodytų nuorodų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolancike: 01 vasario 2010 - 21:27
Jolancike didelis aciuks.gif ryt meginsiu.Aprasyta labai issamiai.Dekui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anzeliunia: 01 vasario 2010 - 22:30
sveikos mergaites smile.gif ,
gal kas galetu pasakyti ka daryti su mohera 70% 30 %akrilas ,,prety,, siulais kad taip nesisertu schmoll.gif neimanoma apsivikti rubo,visi pukai lieka ant kitu drabuziu unsure.gif turiu sali,tunika nusimezgusi,o svarbiausiai kad mezgu is situ siulu uzsakimus kitoms moterims ir kiekviena syki bijau sulaukt atsiliepimu...
taip pat pastebejau kad taip pat stipriai seriasi ir kid mohera su silku.gal kaskokia gudrybe zinot kaip su tuo susitvarkyt???busiu labai dekinga sulaukusi atsakymu-patarimu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amber_piece: 01 vasario 2010 - 23:20
QUOTE(makse* @ 2010 02 01, 13:02)
aciu gadget3! super viskas pavyko smile.gif
gal netycia kazka panasaus turi ir nerimui? visus pagrindus. reikia cia toki viena ratuka isnarpliot, paaiskinima gavau, bet ir is to sunkiai gaudaus, nepamenu jau..
aciu smile.gif  4u.gif

va stai sitam reik pagalbos
user posted image
Nuneri iiiiilgą pynutę.
1 e.: pusiniai į kiekvieną pynutės kilpą (pusinis -- su vienu užmetimu, bet ištrauki siūlą vienu kartu, ne dviem).
2 e.:
- du stulpeliai su vienu užmetimu,
- dvi pynutės,
- stulpelis su dviem užmetimais įneriamas į tą pačią praeitos eilės vietą, kur buvo ankstesnis stulpelis su vienu užmetimu. Nepabaigi išnerti paskutinės akies (ant vąšelio lieka dvi kilputės; t.y., pertrauki vąšelį tik du kartus, o ne tris).
- praleidi dvi kilputes. Stulpelis su vienu užmetimu įneriamas į trečią kilputę. Irgi nepabaigi išnert stulpelio (ant vąšelio jau lieka trys kilputės).
- praleidi dvi kilputes. Stulpelis su dviem užmetimais įneriamas į trečią kilputę. Irgi nepabaigi išnert stulpelio (ant vąšelio lieka keturios kilputės).
- pertrauki siūlą per visas keturias kilputes, esančias ant vąšelio -- sumezgi tris stulpelius į vieną (gaunasi kažkas panašaus į "sumegzti tris akis į vieną" virbalais)
- dvi pynutės
- stulpelis su vienu užmetimu neriamas į tą pačią vietą, kur buvo paskutinis stulpelis su dviem užmetimais.
- stulpelis su vienu užmetimu
3 e.:
- 2 stulpeliai su vienu užmetimu
- stulpelis su dviem užmetimais įneriamas į tą akį, kur buvo "trys į vieną"
- 2 pynutės
- stulpelis su vienu užmetimu įneriamas į tą akį, kur buvo "trys į vieną"
- 2 pynutės
- stulpelis su dviem užmetimais įneriamas į tą akį, kur buvo "trys į vieną"
- stulpelis su vienu užmetimu į praeitos eilės stulpelį su užmetimu
4 e.: pusiniai stulpeliai į kiekvieną kilpą
5 e.: sakyčiau, kad paprastas žemas stulpelis.

nelabai aisku paaiskinimas..

nagikas pagelbes man su tuo nerimo intarpu?
Atsakyti
QUOTE(diwol @ 2010 02 01, 23:06)
Visu pirma reiketu pasidaryti meginuka ir paziureti kas gaunasi . Jei per minkstas- tai dekit dviguba siula arba numegzt dviguba ilgi ir sulenkti, tai bus galima ir virvute iverti.

2gubam as ko gero siulu pritrukciau as masciau.o jei sudeciau pusvilnes siuliuka kartu su ta zolyte?aisku kol nepameginsi nesuprasi.
Atsakyti