Sveikos
Vis dar narplioju tą patį megztuką. Dabar iškilo kitas klausimas. Mezgu pirmą eilės akį nukeldama, o ne išmegzdama. Nežinau, kam to reikia, bet taip jau nuo mokyklos laikų mane mokė. Bet nepasakyčiau, kad kraštelis itin dailus gaunasi. Aišku, toms detalėms, kurias susiūsiu, bus gerai. Tačiau dabar ruošiuosi megzti priekį, o megztukas susegiojamas. Taigi, nesusisiūs ta dalis, kur sagutės. Todėl ji turėtų būti itin daili. Gal yra kokių gudrybių, kaip gražiai kraštelį (tą vietą, kur dabar akį nukėlinėju) padaryti? Atskirai pakraščio sagutėms surinkus šonines akis megzti nenoriu, nes pagal raštelį gražiau ištisas mezgimas, ta prasme, ta pačia kryptimi kaip ir visas megztukas. Nežinau, ar aiškiai parašiau.
Kitaip tariant, pavyzdžiui, mezgat šaliką. Kaip padarot, kad kraštai būtų lygūs ir gražūs?
Papildyta:
QUOTE(Deissy @ 2009 12 28, 17:37)
labukas,
esu mezgime galima sakyti visai "zalia"
turiu tik pagrindus apie geraja ir isvirkscia aki ir kaip su jomis galima padaryti tokius nesudetingus rastus
baigineju dabar maziukui kaip pleduka-uztiesliuka ant lovytes
ir jau mastau kokio kito darbelio galeciau imtis...gal galetumete patart, kas butu jau siektiek sudetingiau, bet nepedaug
gal liemene?
Šaliką ar kepurę gali bandyti
Bet jei esi drąsi, tai gali ir rūbelius megzti. Kad ir liemenę. Aš, nors ir turiu menką patirti, einu tiesiai prie rūbelių. Taigi jie maži, siūlų mažai reikia, o repeticija labai gera. Vis vien galvoju, kad kol nepabandysi rūbo megzti, tol ir neišmoksi. Svarbiausia, knygeles paskaityti ar kažką pan. Gal aš labai pasitikiu savimi, bet mėgstu pulti stačia galva į sunkumus