Įkraunama...
Įkraunama...

Veterinarai - 3

Rašau skunda dėl vilniaus Jeruzalės veterinarijos gydyklos:

Pasiemiau mažą kačiuką (maždaug 5 savaičių), nunešiau į Jeruzalės gydyklą patikrinti jos sveikatos buklę, na ir turėjau įtarimų dėl blusų. Nuo blusų mums išrašė Neostomazana!!! Ten pat jų vaistinėje man jį ir pardavė.
Paiškino ir net parašė ant lapelio kaip naudoti: 1ml Neostomazano praskesti 200ml vandens ištepti visą kailiuką ir nenuplauti, po 7 dienų procedūrą pakartoti. Po pirmos procedūros (kailiukas jau buvo sausas, visą laiką kol džiuvo kailiukas kačiukas pramiegojo) pastebėjau, kad mano kačiukas keistai elgesi, šokinėja vietoj pastoviai bei drasko snukelį ir ausis.
Viskas vyko velai vakare, pirmiausia aš išmaudžau kačiuką su šampūnu, bet tai ne padėjo, keistas elgesys išliko. Interente radau vieną gydyklą, kuri dirba visą parą, ir nuvežiau kačiuką. Diagnozavo stiprų apsinuodijimą Neostomazanu, kačiukui suleido stiprus vaistus.
Kitą dienos rytą nuvažiavau su kačiuku į Jeruzales gydyklą parodyt ir įrodyt jiems, kad jie padarė didžiulę klaidą, bet jie net nesuprato kad kačiuko keistas elgesys buvo apsinuodijimo simptomai ir nepripažino nei kiek savo kaltes. Aš išejau iš ten pilna nevilties ir pykčio.
Dar kelias dienas vežiau kačiuką į "naktinę" gydyklą inkstų ir kraujo valymui.

Dėja, buvo pasekmės inkstams ir nervų sistemai. Kačiukas išgyveno bet pradėjo drebint galvą. Jau nebebuvo toks judrus ir žaismingas. Po kelių mėnesių pradėjo atsisakinet galinės letenos, eidamas pastoviai griuvinėjo, o inkstai labai stipriau padidėjo per tą laikotarpį.
Teko užmigdyti...

Pati pasidomėjau internete dėl Neostomazano, visur pataria, jei namie yra mažas kačiukas tai nerekomenduoja net baldams jo naudoti.
Nors Jeruzales veterinarijoj man kišo anotaciją po nosim, sakydami, kad ten parašyta galima naudoti šuniukams. Ar šunikas ir kačiukas tai yra tas pats???

Jaučių kaltę dėl mano augintinio mirties, bet taip pat noriu visus kitus įspėti dėl Jeruzalės veterinarų ir dėl Neostomazano!!!

P.S.: Atsiprašau dėl gramatinių klaidų (aš ne lietuvė), bet vis dar dreba širdis ir šurpuliai per visą kūną eina kai prisimenų paskutines kančios dienas mano kačiuko ir kaip teko nuvežti užmigdyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubysia: 13 kovo 2011 - 20:33
Bubysia didele uzuojauta del kaciuko.
Na nezinau ar jus tai paguos, ar ne, kaciuko aisku nebesugrazinsit.
Kiek man sake vetai, Neostomozan naudoti katem negalima, o ka jau kalbeti apie kaciukus (nors to anotacijoj dabartinej ir neraso).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juruliutuke: 13 kovo 2011 - 20:58
Mes Pife sėkmingai naudojom Neostomozaną katėms ir kačiukams, tik nepalikdavom įprastai jo ant kailio, išpurkšdavom, palukėdavom kol blusos išgaiš, tada iš karto plaudavom su šampūnu. Stebėjom, kad nenusilaižytų. Nei vienam gyvūnui jokio neigiamo poveikio nepastebėjome.
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2011 03 14, 07:53)
Mes Pife sėkmingai naudojom Neostomozaną katėms ir kačiukams, tik nepalikdavom įprastai jo ant kailio, išpurkšdavom, palukėdavom kol blusos išgaiš, tada iš karto plaudavom su šampūnu. Stebėjom, kad nenusilaižytų. Nei vienam gyvūnui jokio neigiamo poveikio nepastebėjome.

Dėja, man sakė patepti kailiuką. O per purškimą ir kailiuko patepimą skirtingas preparato kiekis patenka ant odos ir įsigeria. Be to man buvo pasakyta ne nuplauti ir pakartoti procedūrą po 7 dienų.
Ir dar kiek aš skaičiau, visur pataria skiesti Neostomozana su vandeniu santykiu 1:1000 ml

Labiausiai, kas nustebino tai, kad veterinarė net nesuprato, kad ausų ir galvos draskymas yra apsinuodijimo požymiai, nes butent ten yra daugiausia nervų galunių. Man pasiūlė apžiūrėti kačiuko ausis, gal ten koks gribelis yra.
O kai aš pradėjau kalbėti apie apsinuodijimą jie atmetė tą mintį.

Šiaip tai aš nuvažiavau pas veterinarą gauti kvalifikuotos pagalbos ir patarimo. Už apžiūrą aš sumokėjau pinigus. O pateikta Jeruzalės veterinarų paslauga neatitiko nei kaina nei kokybe. Aš savo rankom pasirašiau kačiukui mirties nuosprendį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubysia: 14 kovo 2011 - 11:02
Skiedėm ampulę (nepamenu, kiek ten ml) 1 litru vandens, purškėm kol peršlapdavo pilnai, tad nelabai skiriasi nuo tepimo, bet gal koncentracija padarė žalos. Prieš mažiau nei pusę metų irgi radau kačiuką mažiuką, blusuotą visą, neostomozaną naudojau, Filaretų klinikoj kažkuo kitu išpurškė jį, bet ne visos blusos žuvo.

Gaila, kad jums taip nutiko, nors aš visgi nebūčiau 100 procentų tikra, kad būtent Neostomozanas kaltas. Maži kačiukai, ypač jei priglausti iš lauko ar prieglaudos, gali mirti dėl daugelio priežasčių, tai neretas atvejis. Pastaruoju metu virusas kažkoks labai staigiai kačiukus žudė. Greitosios žirafos klinika man visgi paliko prastoką įspūdį po to, kai teko kartą pas juos kreiptis. Kai šuniukus skiepyt į namus kviečiau viskas normaliai buvo, bet nuvežus susirgusį kačiuką į jų kliniką labai šaltai užmigdyt pasiūlė, net nededant pastangų apžiūrai. Paskui popierius vos ne pusvalandį visiškai neskubant pildė, kačiukas tuo metu kankinosi, kol pagaliau teikėsi užmigdyti. Stengsiuos daugiau jų paslaugomis nesinaudoti.
Atsakyti
Manau, jei naktį nebučiau nuviažus kačiuko i Greitąją Žirafą, iki ryto jis tikrai neišgyventų, labai stipri organizmo reakciją buvo į apsinodijimą, net minutes negalėjo ramiai išsedėti arba išgulėti, apie miegą aš visai nekalbu. O Žirafa vienintelė dirba visą parą, kitokios informacijos internete aš neradau.
Vistiek tai kažkiek padėjo ir prailgino gyvenimą.

Suprantat, aš pati neišgalvojau tos procedūros, aš aklai ptikėjau gydytoją. O kai įvyko tai kas įvyko, ta pati gydytoja nei kiek nepripažino, kad yra ir jos kaltės. Man buvo pasakyta "Na jeigu Jūs norite, tai mes galime pradėti gydyti kačiuką". Viskas šaltai buvo pasakyta, ir kačiuko mano net nenorėjo apžiūrėti kitą rytą po apsinuodijimo.

Ar tai yra normalu???
Atsakyti
Jeruzalės klinikoje nė karto nebuvau, apie juos absoliučiai nieko negaliu pasakyti. Prieš keletą metų teko girdėti gerus atsiliepimus apie juos, daugiau nieko ir nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Bubysia @ 2011 03 14, 11:56)
Manau, jei naktį nebučiau nuviažus kačiuko i Greitąją Žirafą, iki ryto jis tikrai neišgyventų, labai stipri organizmo reakciją buvo į apsinodijimą, net minutes negalėjo ramiai išsedėti arba išgulėti, apie miegą aš visai nekalbu. O Žirafa vienintelė dirba visą parą, kitokios informacijos internete aš neradau.
Vistiek tai kažkiek padėjo ir prailgino gyvenimą.

Suprantat, aš pati neišgalvojau tos procedūros, aš aklai ptikėjau gydytoją. O kai įvyko tai kas įvyko, ta pati gydytoja nei kiek nepripažino, kad yra ir jos kaltės. Man buvo pasakyta "Na jeigu Jūs norite, tai mes galime pradėti gydyti kačiuką". Viskas šaltai buvo pasakyta, ir kačiuko mano net nenorėjo apžiūrėti kitą rytą po apsinuodijimo.

Ar tai yra normalu???

Nenormalu. Užuojauta Jums, gerai, kad paviešinote įvykį...
Atsakyti
QUOTE(Zenenhundas @ 2011 03 12, 11:03)
Veterinarai sakė, kad šuo nugaišo dėl įgimtos širdies ligos, bet atlikus NACIONALINIAME MAISTO IR VETERINARIJOS RIZIKOS VERTINIMO INSTITUTE patologinės medžiagos patologinį anatominį tyrimą paaiškėjo, kad jokios įgimtos ligos šuo neturėjo.

Kokia įgimta liga buvo diagnozuota?
Nuo kokių ligų buvo tirtas mėginys?

QUOTE(juruliutuke @ 2011 03 13, 21:57)
Kiek man sake vetai, Neostomozan naudoti katem negalima, o ka jau kalbeti apie kaciukus (nors to anotacijoj dabartinej ir neraso).

Katėms negalima naudoti permetrino - o Neostomosane yra kita veiklioji medžiaga. Jį galima naudoti ir katėms, tačiau kadangi katės aplamai yra jautrios ir turi įprotį švarinti savo kailį, jos daug dažniau prisilaižo to ko nereikia, nei šunys. Mažam kačiui apsinuodijimas neretai baigiasi labai liūdnai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2011 03 14, 12:10)
Jeruzalės klinikoje nė karto nebuvau, apie juos absoliučiai nieko negaliu pasakyti. Prieš keletą metų teko girdėti gerus atsiliepimus apie juos, daugiau nieko ir nežinau.

Kai mes atėjome pirmą kartą į Jeruzalės gydyklą apžiūrai viskas buvo labai gražu iš jų pusės, šypsenos, veterinarės liuliavimas ir žaidimas su mano kačiuku.

Bet kai atėjo su leisgyviu kačiuku ant rankų į tą pačią gydyklą ir tiesiai šviesiai pasakiau "Ka aš padariau? Aš apnuodijau ją su Neostomazanu. Jūs tokį stiprų preparatą prarašėt kačiukui, kuris vos 400 gr sveria. Ka Jūs padarėt?!" man tiesiog atsuko nugaras, nepripažino savo klaidos ir nelabai norėjo jos ištaisyt. O moterys stovinti už kasos aparato, galima sakyti šiurkščiai su manim kalbėjo, atseit "Na nežinau kokius jus ten interneto tinklalapius skaitėt, kokias nesąmones prasimanėt".
Vetirinarė net nenorėjo apžiurėti kačiuko, tik nutarė ausis pažiūrėti, gal ten yra grybelis, nors toj pačioj gydykloj dieną prieš tai žiūrėjo ir nustatė, kad ausites yra tvarkoj.
Motyvacija buvo tokia "Mes gi nežinome kokius preparatus naktį suleido". Bet ar mes gyvename akmens amžiuje ir neįmanoma susisiekti telefonu ir sužinoti?
Taip norėjosi sušaukti "Darykite ką nors nes ji vos gyva ant mano rankų! Ji vos per plauką nenumerė", bet manes nieks nenorėjo ten nei girdėti, nei matyti.

Vienu žodžiu aš iš ten išėjau tik su viena mintim "Niekada, net jei ir man užmokėtų, aš nesilankisiu šitoje gydykloje".
Atsakyti
QUOTE(Bubysia @ 2011 03 15, 08:52)
<...> Bet kai atėjo su leisgyviu kačiuku ant rankų į tą pačią gydyklą ir tiesiai šviesiai pasakiau "Ka aš padariau? Aš apnuodijau ją su Neostomazanu. Jūs tokį stiprų preparatą prarašėt kačiukui, kuris vos 400 gr sveria. Ka Jūs padarėt?!" man tiesiog atsuko nugaras, nepripažino savo klaidos ir nelabai norėjo jos ištaisyt. O moterys stovinti už kasos aparato, galima sakyti šiurkščiai su manim kalbėjo, atseit "Na nežinau kokius jus ten interneto tinklalapius skaitėt, kokias nesąmones prasimanėt"<...>

neginu nei vienos, nei kitos pusės, bet o jei pas jus ateitų su puolimo pozicija, jūs nesigintumėt? Nes kaip suprantu taip ir buvo: įžengėt pro duris ir pasipylė kaltinimų kruša. Automatiškai: kaip šauksi - taip atsilieps. Gydytojai užėmė gynybos pozicija, taip jau sutvertas žmogus ir visas pasaulis. Puola - ginuosi. Niekas nesako, jog gydytojai nekalti, bet ir negalima taip užsipulti, jei nori pagalbos sulaukti. Labai užjaučiu dėl kačiuko, labai gaila, kad taip jums nutiko. verysad.gif

na bet gal čia aš toks katinas Leopoldas, noriu gyventi draugiškai, problemas taip pat spręsti draugiškai. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupkis: 15 kovo 2011 - 08:07
QUOTE(pupkis @ 2011 03 15, 08:05)
neginu nei vienos, nei kitos pusės, bet o jei pas jus ateitų su puolimo pozicija, jūs nesigintumėt? Nes kaip suprantu taip ir buvo: įžengėt pro duris ir pasipylė kaltinimų kruša. Automatiškai: kaip šauksi - taip atsilieps. Gydytojai užėmė gynybos pozicija, taip jau sutvertas žmogus ir visas pasaulis. Puola - ginuosi. Niekas nesako, jog gydytojai nekalti, bet ir negalima taip užsipulti, jei nori pagalbos sulaukti.  Labai užjaučiu dėl kačiuko, labai gaila, kad taip jums nutiko.  verysad.gif

na bet gal čia aš toks katinas Leopoldas, noriu gyventi draugiškai, problemas taip pat spręsti draugiškai. blush2.gif

Aš ižengiau į tą gydyklą po bemiegės nakties, ir tiesą sakant neturėjau jėgų pulti ir ginčiuotis, mano akis vos galėjo atsimerkti ir tai buvo pilnos ašarų.
Pribloškė jų "nieko nedarymas". Mano nuomonė jie turėjo paprašyti apžiųrėti gyvūnėlį, bandyti išsiaiškinti kodėl taip galėjo nutikti, o ne atsiriboti sieną ir nekišti man preparato anataciją po nosim.

Suprantan, jau praėjo pakankamai laiko, kad aš atsigaučiau ir blaiviai galėčiau viską analizuoti ir apmastyti. Aš nerašau "ant emocijų" dabar.
Butent tas atsiribojimas sieną po to lemtingo įvykio mane labiausiai užgavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubysia: 15 kovo 2011 - 08:18