Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(Nerytė @ 2009 12 09, 22:46)
karsta.gif dziaugiuosi, kad pavyko, nors ir su lyriniais nukrypimais 4u.gif

O tavo tesla reikia laikyt saldytuve? g.gif Gal praleidau biggrin.gif
Bet nelaikiau ir meduoliai gavosi superiniai, pirma karta kepiau. Tesla minkstute gerute, kociojau dar silta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nonna @ 2009 12 09, 23:08)
O tavo tesla reikia laikyt saldytuve?  g.gif Gal praleidau  biggrin.gif
Bet nelaikiau ir meduoliai gavosi superiniai, pirma karta kepiau. Tesla minkstute gerute, kociojau dar silta  biggrin.gif

nereikia 4u.gif

as irgi kocioju dar silta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 12 10, 00:09)
nereikia 4u.gif

as irgi kocioju dar silta 4u.gif

tai tada viskas gerai drinks_cheers.gif

gal kas pirkot is arevitos egles rinkinuka?
kaip ten kept ta egle? g.gif gal kas man galit paaiskint kam reikalingas medinis pagrindas ir medinis pagaliukas? g.gif
Atsakyti
Kepiau Nerytės meduolius- super, labai meduoliški , minkštučiai wub.gif

Kažkaip sužiūrėjau tik produktus ir ėjau gaminti, tai eigoj iškilo klausimas doh.gif Kaip žinoti kada jau gana tuos miltus kaitinti? g.gif
O dėl pūtimosi ir nelygumų , manau, kaltas gali būti nelygus iškočiojimas ir gal netikslus sodos/ kepimo miltelių panaudojimas. Aš su soda jau n metų nekepu, pamenu, kad ji gesinasi su grietine, nustebau, kad pabandžius gesinti neputojo lotuliukas.gif tik gerokai vėliau prisiminiau, kad citrinos rūgšties reikėjo... tai meduoliai nesipūtė labai smarkiai, bet vistiek gavosi minkščiai, o kur storiau pakočiojau, tai išvis super wub.gif Kadangi čia bandomasis variantas, tai iš tų likučių, kur vėliau sudėjusi kočiojau ir man gavosi nelygių meduolių, bet aš jau iškart mačiau, kad nevienodai išsikočiojo, tai čia gal ir yra priežastis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nonna @ 2009 12 09, 23:22)
gal kas pirkot is arevitos egles rinkinuka?
kaip ten kept ta egle?  g.gif gal kas man galit paaiskint kam reikalingas medinis pagrindas ir medinis pagaliukas?  g.gif

kokie cia rinkinukai ir mediniai pagaliukai? bigsmile.gif

QUOTE(Will @ 2009 12 10, 00:24)
Kepiau Nerytės meduolius- super, labai meduoliški , minkštučiai  wub.gif

Kažkaip sužiūrėjau tik produktus ir ėjau gaminti, tai eigoj iškilo klausimas  doh.gif  Kaip žinoti kada jau gana tuos miltus kaitinti?  g.gif

thumbup.gif smagu, kad pavyko ir patiko

dali ju reikia pkaitinti su medaus mase kaitinti tol kol matysi kad jau tuoj gali pradeti kibti prie indo (iki to aisu nedaleisti), juos stipriai uzplikinti nereikia, geriau maziau, nei prideginti 4u.gif

o sodai reikia rugsteles nugesinimui, arba rugscios grietines arba acto arba citrinos rugsties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 12 10, 09:19)
dali ju reikia pkaitinti su medaus mase kaitinti tol kol matysi kad jau tuoj gali pradeti kibti prie indo (iki to aisu nedaleisti), juos stipriai uzplikinti nereikia, geriau maziau, nei prideginti 4u.gif

o sodai reikia rugsteles nugesinimui, arba rugscios grietines arba acto arba citrinos rugsties 4u.gif

Ačiū 4u.gif Kad dalį, tai suprantu, taip ir dariau , tik maišydama ir vis berdama miltus mąsčiau kiek ilgai čia reiks kaitinti lotuliukas.gif

aha, na, nieko, kitą kartą žinosiu ax.gif

Bet keista, kad vaikas nevalgo meduolių blink.gif Gal šiaip nenori, nes ir pusryčių beveik nevalgė unsure.gif anuos kai kepiau, tai vos spėjau atiminėti, o dabar nea unsure.gif Na bet nieko, man daugiau liks lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes 4u.gif . Esu visiskai naujoke saldumynu pasaulyje ir siais metais nutariau be misrainiu ir mesos pasigaminti ir meduoliuku Kaledoms ax.gif . Bandysiu siandien keleta, kaip supratau, populiariausiu receptuku pagal Cipciuka, Bea ir Neryte, tik norejau pasitikslinti - kokio storio tesla reikia iskocioti, ar skirtingiems receptams ir skirtingo storio tesla gali buti? Ir kada veliausiai galima Meduoliukus puosti, ar tai neturi jokios reiksmes? g.gif Stai tokie, neitin protingi klausimai blush2.gif biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2009 12 10, 12:16)
Sveikos, mamytes 4u.gif . Esu visiskai naujoke saldumynu pasaulyje ir siais metais nutariau be misrainiu ir mesos pasigaminti ir meduoliuku Kaledoms ax.gif . Bandysiu siandien keleta, kaip supratau, populiariausiu receptuku pagal Cipciuka, Bea ir Neryte, tik norejau pasitikslinti - kokio storio tesla reikia iskocioti, ar skirtingiems receptams ir skirtingo storio tesla gali buti? Ir kada veliausiai galima Meduoliukus puosti, ar tai neturi jokios reiksmes? g.gif Stai tokie, neitin protingi klausimai blush2.gif  biggrin.gif .

nu nepatingekit temos paskaityt doh.gif nepykit bet jau bloga nuo tų pačių klausimų doh.gif nieko asmeniško mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2009 12 10, 12:16)
Sveikos, mamytes 4u.gif . Esu visiskai naujoke saldumynu pasaulyje ir siais metais nutariau be misrainiu ir mesos pasigaminti ir meduoliuku Kaledoms ax.gif . Bandysiu siandien keleta, kaip supratau, populiariausiu receptuku pagal Cipciuka, Bea ir Neryte, tik norejau pasitikslinti - kokio storio tesla reikia iskocioti, ar skirtingiems receptams ir skirtingo storio tesla gali buti? Ir kada veliausiai galima Meduoliukus puosti, ar tai neturi jokios reiksmes? g.gif Stai tokie, neitin protingi klausimai blush2.gif  biggrin.gif .

eglaite, maniskius reikia gan plonokai iskocioti, nes pasipucia.. kai kepiau pagal Bea, tai man visiskai neisispute, kokio storio idejau tokius ir isemiau, o cipciuko nebandziau

gali puosti kada nori 4u.gif na tik atsimink kad reikia dienos ar dvieju (priklauso kokio skystumo glaju pasidarysi) kad isdziutu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš šiemet irgi pirmą kartą kepiau meduolius pagal Nerytės receptą. gavosi labai skanūs thumbup.gif . Dukra nešėsi į darželį, tai viesiem patiko didis.gif .
Man taip pat kilo klausimas kiek kaitinti miltus reikia, net šiek tiek pritraukė, bet skonio nesugadino, dar pusė liko iš iškeptų tikiuosi sulauks švenčių smile.gif
Atsakyti
O mano istorija tokia.Nerytės bandžiau,bet man iš kart pradėjo traukt prie puodo ir kiek bemaišiau vis tiek traukėsi ir viskas išvažiavo katinams į patvorį.Katinams patiko sokiai.gif Kitą kart bandyčiau ant garų,o gal taip ir reikėjo fool.gif ??????
Antra partija iš Cipciuko,gavosi superiniai viskas tobulai.Nameliui kočiojau storiau gavosi storesni,sausainukus kočiojau ploniau,na ir atitinkamai plonesni gavosi ir sausainukai. Laukia puošyba,kepimas niekis irnesakyk.gif palyginus kas laukia .....
Pernai kepiau pagal Bea,Cipciuko man labiau.Tešla smagenė gavosi.Tai va, tiek mano patirties flirt.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terija:): 10 gruodžio 2009 - 13:09
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 10, 13:24)
nu nepatingekit temos paskaityt  doh.gif  nepykit bet jau bloga nuo tų pačių klausimų  doh.gif  nieko asmeniško  mirksiukas.gif  4u.gif

unsure.gif Skaiciau visa praejusia tema, todel ir tik tiek klausimu, nes be skaitymo cia dar visa litanija buciau ju prirasius blush2.gif biggrin.gif .

QUOTE(Nerytė @ 2009 12 10, 13:24)
eglaite, maniskius reikia gan plonokai iskocioti, nes pasipucia.. kai kepiau pagal Bea, tai man visiskai neisispute, kokio storio idejau tokius ir isemiau, o cipciuko nebandziau

gali puosti kada nori 4u.gif na tik atsimink kad reikia dienos ar dvieju (priklauso kokio skystumo glaju pasidarysi) kad isdziutu 4u.gif

Aciu labai uz trumpa ir aisku atsakyma 4u.gif aciuks.gif.
Atsakyti