Sveikutės,
pasirodau ir aš su savo pirmą kart gyvenime darytu namuku. Namukas keptas iš Bea meduoliukų tešlos, klijuota karamele (šaukštas medaus + 2 šaukštai cukraus), puoštas glajum (cukraus pudra+baltymas+cirtinos rūgštelė) ir saldainiukais, mažoka jų , bet dariau naktį, o daugiau neturėjau:
o kiek prieskonių dedat į nerytės meduolius?
Papildyta:
labai gražu. šaunuolė
Papildyta:
QUOTE(Alexi @ 2009 12 23, 11:49)
Sveikutės,
pasirodau ir aš su savo pirmą kart gyvenime darytu namuku. Namukas keptas iš Bea meduoliukų tešlos, klijuota karamele (šaukštas medaus + 2 šaukštai cukraus), puoštas glajum (cukraus pudra+baltymas+cirtinos rūgštelė) ir saldainiukais, mažoka jų , bet dariau naktį, o daugiau neturėjau:
pasirodau ir aš su savo pirmą kart gyvenime darytu namuku. Namukas keptas iš Bea meduoliukų tešlos, klijuota karamele (šaukštas medaus + 2 šaukštai cukraus), puoštas glajum (cukraus pudra+baltymas+cirtinos rūgštelė) ir saldainiukais, mažoka jų , bet dariau naktį, o daugiau neturėjau:
labai gražu. šaunuolė
Tas šokoladinis desertas išties įdomus, labai lengvai pagaminamas ir smagesnis nei vien šokoladas
Pašilaičių maximoje yra spalvotų, o vat baltų mačiau Gerduvoje, bet ten kaina
Kokie gražūs paskutiniai du nameliai
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 12 22, 15:26)
o kur tokias popierines formeles perkate(Vilniuje)
Pašilaičių maximoje yra spalvotų, o vat baltų mačiau Gerduvoje, bet ten kaina
Kokie gražūs paskutiniai du nameliai
HELP!! o kiek prieskonių dedat į nerytės meduolius?
QUOTE(giedre_giee @ 2009 12 23, 13:38)
HELP!! o kiek prieskonių dedat į nerytės meduolius?
as dariau is trigubos normos tai dejau 3 valgomus sausktus. nors noretusi daugiau
Papildyta:
noriu parodyti savo meduolius , bet neleidzia prisegti nuotraukos ;( nors jos dydis tik 373 kb, raso "bendras failu dydis virsija vietos limta " :(gal padesite kaip ikelti nuotrauka?
Sveikos,
Dar karteli dekavoju uz info, del migdolu
Taigi rodau keptainius
Gal kas susidomes, man patiko, skanu, receptas verstas is italu:
Apelsininiai sausainukai
Per maždaug 30 sausainių
Ingridientai: 200 g šalto sviesto
100 g cukraus purdos
1 apelsino tarkuota žievelė
1 žiupsnelis druskos
1 š. vanilės ekstrakto
2 Š. apelsininio likerio
20 g smulkiai sukapotų apelsinų cukatų
300 g miltų
75 g sumaltų migdolų riešutų
1 kiaušinis
Kito: 50 g juodojo šololado
100 g apelsinų arba persikų uogienės
Išsukti sviestą su cukraus pudra, tarkuota apelsino žievele, druska, vanilės
ekstraktu, apelsinų likeriu ir apelsinų cukatomis.
Sumaišyti miltus su maltais migdolais ir išminkyti rankomis viską kartu su
sviestu. Įmušti kiaušinį ir išminkyti.
Palaikyti tešlą šaldytuve 3 valandas.
Iškočioti tešlą (0,5 cm storumo), išpjauti sausainių formeles ir dėti į orkaitę.
Atvėsinti sausainius.
Pusę sausainių pamirkyti tirpdytame šokolade (bet nepanardinti visiškai) ir juos
išdžiovinti.
Likusių sausainių viršų patepti uogiene ir sulipdyti su kita puse mirkytais
šololade.
Kepimo temperatūra: 160 laipsnių
Kepimo laikas: 10 minučių
P.S. Likerio nepyliau, puosem papildomai kokosais ir cukatas dariau pati.
Graziu svenciu
Dar karteli dekavoju uz info, del migdolu
Taigi rodau keptainius
Gal kas susidomes, man patiko, skanu, receptas verstas is italu:
Apelsininiai sausainukai
Per maždaug 30 sausainių
Ingridientai: 200 g šalto sviesto
100 g cukraus purdos
1 apelsino tarkuota žievelė
1 žiupsnelis druskos
1 š. vanilės ekstrakto
2 Š. apelsininio likerio
20 g smulkiai sukapotų apelsinų cukatų
300 g miltų
75 g sumaltų migdolų riešutų
1 kiaušinis
Kito: 50 g juodojo šololado
100 g apelsinų arba persikų uogienės
Išsukti sviestą su cukraus pudra, tarkuota apelsino žievele, druska, vanilės
ekstraktu, apelsinų likeriu ir apelsinų cukatomis.
Sumaišyti miltus su maltais migdolais ir išminkyti rankomis viską kartu su
sviestu. Įmušti kiaušinį ir išminkyti.
Palaikyti tešlą šaldytuve 3 valandas.
Iškočioti tešlą (0,5 cm storumo), išpjauti sausainių formeles ir dėti į orkaitę.
Atvėsinti sausainius.
Pusę sausainių pamirkyti tirpdytame šokolade (bet nepanardinti visiškai) ir juos
išdžiovinti.
Likusių sausainių viršų patepti uogiene ir sulipdyti su kita puse mirkytais
šololade.
Kepimo temperatūra: 160 laipsnių
Kepimo laikas: 10 minučių
P.S. Likerio nepyliau, puosem papildomai kokosais ir cukatas dariau pati.
Graziu svenciu
SOS gal galite kas skubiai atsakyti kaip pamatuoti 100g medaus neturint svarstyklių kepsiu cypsiuko meduolius.
Ir dar detaliau kokie prieskoniai tinka o ne abstrakčiai-prieskoniai man pirmi meduoliai bus tai nenoriu sugadinti. Ir jei cukraus nekepti tai visą paprastai ir supilti,nes ne visos kepina kiek skaičiau
Ir dar detaliau kokie prieskoniai tinka o ne abstrakčiai-prieskoniai man pirmi meduoliai bus tai nenoriu sugadinti. Ir jei cukraus nekepti tai visą paprastai ir supilti,nes ne visos kepina kiek skaičiau
O kur galima nusipirkti cukatų ar tik pačiai pasidaryti įmanoma. Radau aguoneles sausainius su cukatom ir nežinau, kur jų gauti?
QUOTE(Mulan @ 2009 12 23, 15:11)
O kur galima nusipirkti cukatų ar tik pačiai pasidaryti įmanoma. Radau aguoneles sausainius su cukatom ir nežinau, kur jų gauti?
Prie prieskonių ir džiovintų vaisių būna o būna ir prie saldainių jų pirkti na kur daug sveriamais prekiauja
QUOTE(Kaliteja @ 2009 12 23, 17:06)
SOS gal galite kas skubiai atsakyti kaip pamatuoti 100g medaus neturint svarstyklių kepsiu cypsiuko meduolius.
Ir dar detaliau kokie prieskoniai tinka o ne abstrakčiai-prieskoniai man pirmi meduoliai bus tai nenoriu sugadinti. Ir jei cukraus nekepti tai visą paprastai ir supilti,nes ne visos kepina kiek skaičiau
Ir dar detaliau kokie prieskoniai tinka o ne abstrakčiai-prieskoniai man pirmi meduoliai bus tai nenoriu sugadinti. Ir jei cukraus nekepti tai visą paprastai ir supilti,nes ne visos kepina kiek skaičiau
as nekepinu, jei nori tamsesniu meduoliu, gali kakavos koki puse saukstelio i berti, skonio nepakeis
o del prieskoniu, tai maisau- cinamonas, malti gvazdikeliai, maltas imbieras, kardamonas...