Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(X-iuke @ 2009 12 22, 12:18)
sveikos,
prisizhiurejus chia tu skanestu, neatsispyriau ir as, kepu shiandien Nerytes meduoliukus..
tik ishkilo klausimas, nei karto nesu dariusi shokoladinio glajaus, gal galit patart kaip shokolada tirpdyt reiktu?  blush2.gif
Papildyta:
meduoliukai labai grazhuchiai, tikiu kad ir skanuchiai  essen.gif
o ish kur tokie grazhus maisheliai?  ax.gif

Sokolada tirpink ant garu mirksiukas.gif
O maiseliai, tai radau tokioj mazoj parduotuvelej, kuri prekiauja visokiais ipakavimais, maiseliais ir t.t vnt kaina 0.08 cnt thumbup.gif Tiesa, cia Siauliuose biggrin.gif
Atsakyti
Ir labai prasau idekit kas nors skaniu kuciuku recepta, noreciau tu , pagerintu bigsmile.gif
[/quote]
As kepiau pagal si kuris buvo idetas kuciuku temoje:
kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios Iš šito produktų kiekio išeis apie 1kg. Skanaus

tikrai skanus, kepiau is puses porcijos tai gavosi 2 orkaites skardos
Atsakyti
QUOTE(rasyte_ @ 2009 12 22, 12:32)
Sokolada tirpink ant garu mirksiukas.gif
O maiseliai, tai radau tokioj mazoj parduotuvelej, kuri prekiauja visokiais ipakavimais, maiseliais ir t.t vnt kaina 0.08 cnt thumbup.gif Tiesa, cia Siauliuose biggrin.gif

achiu 4u.gif
Atsakyti
labukas, siandien atejo eile puosti meduoliukus mano wink.gif noreciau paklausti gal zinote kokiu nuorodeliu su jau papuostais meduoliais? noreciau ideju prisigaudyti... puost ketinu tik baltu ir rudu glajais, nes man patinka minimaliai papuosti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozine_svajone: 22 gruodžio 2009 - 13:12
Sveikutės 4u.gif

Gal kam pravers idėja kaip padaryti saldžias dovanėles 4u.gif dar laiko yra iki Kalėdų ax.gif darosi labai greitai, tikrai nesunku smile.gif

Reikės:po plytelę balto(Princas, Milka) ir juodo šokolado(Karūna, Pergalės) aš iš tokių dariau ax.gif , 6v.š. grietinėlės, 3v.š. sviesto, riešutų, razinų, dž.vaisių. Aš baltus puošiau su dž. spanguolėm thumbup.gif

Juodo ir balto šokolado plyteles sulaužyti ir atskirai dubenėliuose išlydyti( aš paimu atskirą dubenėlį, į jį įpilu karšto vandens, ant viršaus uždedu kitą dubenėlį su šokoladu), į šokoladą įdėti po 3 š. grietinėlės ir po 1,5 š. sviesto, maišyti, kol masė visiškai ištirps, tada paimti popierines mažas formeles( panašios kaip keksiukų, tik daug mažesnės), iki pusės formelės įpilti balto šokolado, įdėti smulkintų riešutų ar vaisių, formeles sudėti į šaldytuvą, kad sustingtų, paskui išimti, ir ant viršaus vėl užpilti juodo šokolado ir viršų vėl papuošti.
Čia rašymo buvo daugiau, nei užima laiko pagaminti, jie tikrai labai greitai pasidaro, o prie kavutės fantastinis saldainukas gaunasi thumbup.gif
Dedu nuotrauką, gal bus daug aiškiau bigsmile.gif
user posted image

user posted image

Jūsų visų kepinukai nuostabūs wub.gif šaunuolės visos 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Kuciukai (pagerinti) Vienos mamytes is kito forumo smile.gif

500 g miltų,
250 g pieno,
25 g mielių (galima daugiau),
2 kiaušinių tryniai (galima visai nedeti, bet idejus kubiukai bus minksti),
100 g cukraus (galima daugiau - bus saldesni),
100 g margarino ar sviesto,
5 g druskos,
aguonu sauja
galima ideti razinu (labai skanu valgyti sausus, ne aguonpienyje)

Į dubenį išsijojami miltai. Viduryje padaroma duobutė. Tešlai maišyti skirtas skystis pašildomas, į jį supilamos praskiestos mielės, pamaišoma ir supilama į miltuose padarytą duobutę. Miltų į skystį primaišoma tik tiek, kad viduryje tešla pasidarytų rūgščios grietinės tirštumo. Tešla apiberiama šonuose likusiais sausais miltais, uždengiama ir pastatoma kilti, kol ji išsiveržia pro miltus. Per tą laiką ištrinami kiaušiniai su cukrumi, paruošiami riebalai, prieskoniai, skardos. Kai įmaišalas iškyla, į jį sudedami paruošti priedai, tešla vėl minkoma ir kildoma taip pat, kaip paprasta. tada pridedu razinu, aguonu, vel isminkau ir darau kuciukus.

Atsakyti
Aš kūčiukus kepiau taip, kaip mano mama visą gyvenimą daro smile.gif
0,5 l pieno
0.5 pok. Šviežių mielių
200 g sviesto
Apie 1 stikl. cukraus (pagal skonį, kas mėgsta saldžiau, galima daugiau berti))
Žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
Miltai (maždaug 1,5 kg iš viso)
Aguonos
Mieles ištirpinti pašildytame piene, berti miltus ir maišyti, kad gautųsi tiršta masė. Truputį miltų pabarstyti ant viršaus ir padėti šiltai, kad tešla iškiltų. Tada dėti cukrų, ištirpintą sviestą, druską, aguonas, kiaušinį ir berti likusius miltus (jų reikia tiek, kad tešla neliptų prie pirštų). Gerai išminkyti, tešlą aptepti lydytu sviestu ir vėl padėti šiltai, kad pakiltų. Tada kočioti, pjaustyti mažais kubeliais ir kepti. Jei norite traškių, pjaustykite mažesniai gabaliukais, jei minkštesnių - didesniais ir trumpiau kepkite.
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 12 22, 12:23)
tada paimti popierines mažas formeles( panašios kaip keksiukų, tik daug mažesnės), iki pusės formelės įpilti balto šokolado, įdėti smulkintų riešutų ar vaisių, formeles sudėti

o kur tokias popierines formeles perkate(Vilniuje) ax.gif
Atsakyti
[quote=saide,2009 12 22, 14:35]
Ir labai prasau idekit kas nors skaniu kuciuku recepta, noreciau tu , pagerintu bigsmile.gif
[/quote]
As kepiau pagal si kuris buvo idetas kuciuku temoje:
kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios Iš šito produktų kiekio išeis apie 1kg. Skanaus

tikrai skanus, kepiau is puses porcijos tai gavosi 2 orkaites skardos
[/quote]
vakar kepiau kuciukus pagal si receptuka, tai gavosi tooooookie skanuciai thumbup.gif
niam niam, tikrai receptas vertas demesio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 12 22, 16:26)

As pirkau Thomas Philipse. 4u.gif Tik saldainiukus darau kitaip- sokolade mirkau dziovintus vaisius, riesutus, ir kraunu i krepseli, pabarstau vrsu kazkuo. Gal ne tokie taisyklingi gaunasi, bet idomus.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 12 22, 15:26)

Aš ne vilnietė ax.gif bet didžiuosiuose PC turėtų būti smile.gif aš pirkau "rimi" ir "iki" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 12 22, 17:26)

as pirkau Panoramos rimi tai ten 3 ar 4 dydziu buvo o siaip tai esu maciusi ir mazoje rimi ir maximoj ne vienoj.
Atsakyti