Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(rapugis @ 2009 12 21, 19:46)
help.gif mergaites, kaip nulupti migdolus, ju reikia maltu sausainiukams? Nepykit jei buvo apie tai kalbeta, jau neturiu kada ieskoti ir skaityti 4u.gif Aciuuuu ir laukiu ziniu bigsmile.gif

Mano procesas ilgas biggrin.gif uzpilu verdanciu vandeniu, leidziu pora minuciu pastovet, tada vandeni nupilu ir tada lupu odeles, veliau migdolus apkepinu orkaitej ir tada susmulkinu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2009 12 21, 17:05)

Neryte, patarimo prašau smile.gif kaip suminkstinti pagal tavo recepta keptus meduoliukus? kai tik iskepe minksti buvo, bet va pastovejus kelias dienas pakietejo  g.gif

o man nesukietėjo,minkštučiai liko 4u.gif
matyt kiek kepėjų, tiek ir recepto "patobulinimų" 4u.gif čia ta prasme, kad skirtingai gaunasi pas visas 4u.gif

QUOTE(rapugis @ 2009 12 21, 18:46)
help.gif mergaites, kaip nulupti migdolus, ju reikia maltu sausainiukams? Nepykit jei buvo apie tai kalbeta, jau neturiu kada ieskoti ir skaityti 4u.gif Aciuuuu ir laukiu ziniu bigsmile.gif

užplikyk verdančiu vandeniu, palik biški pastovėti - tada gerai nusilups 4u.gif
Atsakyti
Tieg grožių visokių pridėjot bigsmile.gif Parodysiu ir savus meduoliukus pagal Nerytės receptą. Skanučiai gavosi, ačiū, Neryte 4u.gif
user posted image
Taip atrodė nemarginti smile.gif
user posted image

Man tas jų paišymas visai patiko, kur kas smagiau, nei kiaušinius per Velykas marginti biggrin.gif Nors ne tokie gražūs, kaip kai kurių, bet vis tiek rolleyes.gif
Atsakyti
As turiu klausima 4u.gif Kazkaip nerandu ats doh.gif
Noriu klijuot meduolini nameli, bet su baltimais ir pudra nenoriu blush2.gif
Gal kas galit imest kita recepteli karameles? blush2.gif
Atsakyti
Aciu visoms 4u.gif Jus nuostabios, o ir mano migdolai jau gatavi. Ryt malsiu ir pradesiu kepti sausainiukus.
Grazuoliai meduoliukai, turit kantrybes puosti 4u.gif As pernai kepiau ir dekoravau su vaikais, taciau skonis nesuzavejo hihihi.gif Siemet kitokius bandysiu ax.gif
Graziu svenciu newyear.gif
Atsakyti
Man asmeniškai tie spalvotai dekoruoti meduoliai gražus, bet... neapetitni... Nes tos ryškios spalvos visai negundo valgyt, tik žiūrėti ir namus puošt smile.gif
Geriausia be jokių dažų plona balta juostele dekoruoti - tokie patys prašyte prašosi į burną smile.gif
Atsakyti
Sveikos.Turiu tokia sena gera E.Binkauskienes knyga "Kepiniai".Ten duoti 3 meduolines kociojamos teslos receptai:
I receptas
500 g miltu
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiausiniai
5 g sodos
0,5 a.s. prieskoniu misinio

II receptas
500 g miltu
100 g margarino
200 g medaus
100 g cukraus
100 g grietines
5 g sodos

III receptas
500 g miltu
100 g margarino
200 g medaus
100 g cukraus
75 g pieno
5 g sodos

iseiga apie 800- 900 g

Medus, cukrus ir margarinas sildomi kartu, kol suskysteja medus.Receptuose medus nurodytas nesusicukraves.Kai vartojamas kietas medus, pridedama kefyro, kad tesla nebutu per kieta. Po to mase praausinama iki kambario temperaturos, i ja imusami kiausiniai arba supilamas skystis (grietine, pienas), ziurint kas dedama pagal recepta. Viskas suplakama. Jeigu norima, kad meduoliai butu tamsesnes spalvos, ipilama cukraus degintines. Po to i mase po sauksta beriami su soda ismaisyti miltai ir sukama. Kai mase pasidaro tirsta, suberiami prieskoniai, likusieji miltai ir labai gerai isminkoma. Tesla galima tuojau kepti arba ja uzdengti dregna marle ir islaikyti saltai 24 valandas. Islaikytos teslos kepiniai buna skanesni.
Atsaldyta tesla kociojama ant miltais pabarstytos lentos. Pjaustoma formelemis arba formuojama rankomis. Kad formeles neliptu prie teslos, jos padazomos i miltus. Meduoliai kepami tepti arba netepti kiausiniu. Patepta pavirsiu galima apibarstyti kapotais riesutais, puosti riesutu puselemis.
Skardos patepamos riebalais ir pabarstomos miltais, kad meduoliai nepriliptu. Jeigu meduoliai prie skardos prilimpa, tai susidaro tustumos ir pusles.
Meduoliai kepami 200 laipsniu temperaturoje. Netepti meduoliai kepami su garais (i krosni istatomas nedidelis puodelis su vandeniu), tada ju isvaizda buna grazesne.
Iskepti meduoliai sudedami i sandaru inda, uzdengiami ir paliekami, kol atausta. Jie buna aromatingesni ir minksti. Paprastai atause meduoliai suminksteja, kai atidreksta.
Atause meduoliai pertepami vaisiu kose, ivairiomis masemis. Kiausiniu neteptas pavirsius glazuruojamas, barstomas kapotais pakepintais riesutais, puosiamas paprastais ir glazuruotais riesutu branduoliais.

Vakar pabandymui uzminkiau visas tris teslas, siandien kepiau meduoliukus.Puikus skonis, aisku sukietejo, bet manau atsileis.Rytoj dar laukia puosimas. Beje, nepasakyciau, kad skiriasi skonis ar spalva- visi meduoliai panasus.
Atsakyti
Kadangi man Kaledos asocijuojas ir su riesutais, tai imesiu skanaus riesutinio pyrago recepta cia mirksiukas.gif
user posted image

Receptas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 22 gruodžio 2009 - 09:58
Sveikos 4u.gif
Nerytes meduoliu receptukas nuostabus!!! Vakar surizikavau ir kepiau is karto is trigubos normos (mano mergytei reikejo siandien nesti i mokykla vaisiu, ir i meno mokykla) Tai skonis pasakiskas, gavosi minkstuciai, skanuciai wub.gif Atnesiau ir darban maisiuka, tai vyrai nuo stalo nenorejo atsitraukti lotuliukas.gif thumbup.gif
Tik vat fotoaparatas sugedes, tai negaliu foto ikelti blush2.gif
O puosti lai labiausiai patiko merginoms mano thumbup.gif
Atsakyti
aguonele
Kaip skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Ateinu ir as prisiduot su savo meduoliais 4u.gif
kepiau pagal Cipciuka, man jie nerealiausi thumbup.gif Isviso iskepiau tris kg doh.gif
Nuotraukoj tik saujele to, kas liko uz kadro lotuliukas.gif
user posted image

Ir labai prasau idekit kas nors skaniu kuciuku recepta, noreciau tu , pagerintu bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos,
prisizhiurejus chia tu skanestu, neatsispyriau ir as, kepu shiandien Nerytes meduoliukus..
tik ishkilo klausimas, nei karto nesu dariusi shokoladinio glajaus, gal galit patart kaip shokolada tirpdyt reiktu? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(rasyte_ @ 2009 12 22, 11:23)
Ateinu ir as prisiduot su savo meduoliais 4u.gif
kepiau pagal Cipciuka, man jie nerealiausi thumbup.gif Isviso iskepiau tris kg doh.gif
Nuotraukoj tik saujele to, kas liko uz kadro lotuliukas.gif

meduoliukai labai grazhuchiai, tikiu kad ir skanuchiai essen.gif
o ish kur tokie grazhus maisheliai? ax.gif
Atsakyti