Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(Renatina @ 2009 12 18, 14:52)
Genda, Neryte, - pagal kokius receptuskepėte šiuos meduoliukus?
4u.gif

As kepiau pagal bea 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Genda: 18 gruodžio 2009 - 14:13
sveikos kepejeles 4u.gif o jau kad kvepia sita tema kaledomis, tai net sirdis apsalo wub.gif

kadangi pagaliau ir mes sulaukem gausybes sniego, tai ir nuotaika sventiskesne iskarto wub.gif nutariau pameginti ir as iskepti tu nuostabiu kalediniu meduoliu, pasirinkau cipciuko recepta. visus produktus turiu, viskas gerai. tik va iskilo klausimas g.gif su kuom jus taip graziai papuosiat tuos meduolius, ispaisot, ismarginat juos? na su kokiu irankiu? g.gif kad tos juosteles tokios plonos, grazios ir dailios wub.gif g.gif
Atsakyti
Prieš tai mamytės rašė, kad susuka tutele iš kepimo popieriaus ir prakerpa mažytė skylute, arba į maišiuką deda baltymą ax.gif

Atsakyti
Šiandien kepiau pagal Bea receptą, tikrai skanūs gavos, tokie traškučiai rolleyes.gif paglazūravusi įdėjau dar į dėžutę, gal šiek tiek suminkštės...
Bet tokie tikri kieti meduoliukai, su arbatyte bus mmm... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2009 12 18, 14:25)
Prieš tai mamytės rašė, kad susuka tutele iš kepimo popieriaus ir prakerpa mažytė skylute, arba į maišiuką deda baltymą  ax.gif

Tai kad ne baltymą, o aisingą - baltymas, cukraus pudra ir citrinos rūgštis g.gif
Atsakyti
QUOTE(aitė @ 2009 12 18, 13:54)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

tik nesuprantu,kiek reik kepimo miltelių, gal kas jau darėt ir žinot?

ačiū!

Aš darau tik pagal šį receptą. Kepimo miltelių dedu 3 arb. šaukštelius. O ir prieskonių tikrai žymiai daugiau reikia, irgi dedu apie 3 šaukštelius, nors ir tai norėtųsi, kad priskoniai labiau jaustųsi. Vos tik išimtus iš kepimo skardos iškart dedu į plastmasinius indelius ir uždarau. Po kelių dienų pasidaro man jie minkštučiai, nes kai atšala sukietėja. Šeimynai labai patiko šie sausainukai. Iš viso esu sukepusi 5 porcijas, nes ir dovanėlėm ir valgymui norėjau, bet amžinai nelikdavo dovanėlėms doh.gif tai dabar paslėpusi laikau nuo šeimynos.
PAmiršau dar paminėti, kad kočioju maždaug 1-1,5 cm storio ir kepu žymaii trumpiau nei nurodyta recepte, nes kai pirmą kartą dariau, tai pagal recepte nurodytą kepimo laiką, man jie sudegė.
Atsakyti
QUOTE(Blondie* @ 2009 12 18, 15:10)
gal šiek tiek suminkštės...

suminkštės biggrin.gif vaikai vakar įsisuko į kalėdinį namuką doh.gif patvarkė tvorą.. ir porą eglučių.. tai įdomumo mėlei ir aš paragavau eglutės... minkštutė thumbup.gif

QUOTE(uogyte777 @ 2009 12 18, 15:28)
bet amžinai nelikdavo dovanėlėms  doh.gif tai dabar paslėpusi laikau nuo šeimynos.

lotuliukas.gif pas mane tas pats doh.gif sakiau reiks ryt vėėėėėėlai vakare kept kai jau vaikai sumigs lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
PAsirodysim ir mes kokie mums meduoliai gavos ax.gif Kepem pagal Bea. Skonis neispasakytas 4u.gif
Tik maniau puost bus lengviau..Labai suvargau kol papuosiau.. Sakykit su kokiais irankiais reik puost, kad gautusi tokie smulkus rasteliai kaip 1psl?
user posted image
Papildyta:
Radau jau ats ax.gif
Atsakyti
mistika
nerytės meduoliukai nesigavo.
cipciuko iškepiau vėl.ir vėl išėjo traškūs traškūs ir skanūs.
kai kepiau bea,buvo skanūs,bet per minkšti.tik iškeptus,garuojančius tada uždariau ir išėjo vs ne kaip kempinės;DD

nutariau dovanoms naudoti cypciaus receptąsmile.gif ačiū dar kart.
Atsakyti
thumbup.gif ACIU CIPCIUKUI UZ NUOSTABU SAUSAINIU RECEPTA thumbup.gif man gavosi super, namai kvepia nerealiai, labai laukiu kad greiciau seimyna namo gryztu - i kvepiancius namucius wub.gif jokiu spec. prieskoniu neturejau tai ipyliau migdolu kvapu ir idejau paciu smulkintu migdolu - skonis wub.gif thumbup.gif man gavosi minksti, tikrai ne per minksti, nors viena kepima biski perdaug pakepiau tai gavosi daug rudesni ir traskus bei ne tokie iskile, bet vistiek skanus thumbup.gif

zodziu mano pirmas blynas neprisvilo thumbup.gif vakarop uzsiimsiu puosyba, tikiuosi ir cia seksis gerai thumbup.gif kai papuosiu tada ir foto ikelsiu rolleyes.gif
Atsakyti
Neryte,

grazi eglute, o tie meskiai po egle tai jau is allegro tie wosp, sventines akcijos?
Atsakyti
QUOTE(e-glory @ 2009 12 17, 22:31)
Pirmasis, ir dekoras toks mano pirmas

Drasi, saunuole 4u.gif

QUOTE(Nerytė @ 2009 12 17, 22:53)
o stai cia musu eglute puosta meduoliais ax.gif kadangi meduoliu pasirode mazoka teko issitraukti ir zaisliukus biggrin.gif

Eglute nuostabiai papuosta. O mes dar neturime eglutes, tetis stabdo verysad.gif
Muset reikes istarti stebuklinga fraze "be eglutes namo neileisiu" blush2.gif
Atsakyti