QUOTE(aitė @ 2009 12 18, 13:54)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
tik nesuprantu,kiek reik kepimo miltelių, gal kas jau darėt ir žinot?
ačiū!
Aš darau tik pagal šį receptą. Kepimo miltelių dedu 3 arb. šaukštelius. O ir prieskonių tikrai žymiai daugiau reikia, irgi dedu apie 3 šaukštelius, nors ir tai norėtųsi, kad priskoniai labiau jaustųsi. Vos tik išimtus iš kepimo skardos iškart dedu į plastmasinius indelius ir uždarau. Po kelių dienų pasidaro man jie minkštučiai, nes kai atšala sukietėja. Šeimynai labai patiko šie sausainukai. Iš viso esu sukepusi 5 porcijas, nes ir dovanėlėm ir valgymui norėjau, bet amžinai nelikdavo dovanėlėms
tai dabar paslėpusi laikau nuo šeimynos.
PAmiršau dar paminėti, kad kočioju maždaug 1-1,5 cm storio ir kepu žymaii trumpiau nei nurodyta recepte, nes kai pirmą kartą dariau, tai pagal recepte nurodytą kepimo laiką, man jie sudegė.