labai aciu kepejeles tikiuosi pavyks man tie meduoliai
Graikiskos Kaledos ir ju tradiciniai Melomakarona
400 g apelsinu sulciu (pageidautina svieziu...)
530 g saulegrazu aliejaus (galima maisyti per puse su alyvuogiu)
1200 g miltu
30 g cukraus pudros
1 saukstelis sodos
0.5 saukstelio cinamono (galima ir daugiau)
0.5 saukstelio maltu gvazdikeliu
50 g lydyto sviesto
1 apelsino nutarkuota zievele
Sirupui
500 g vandens
700g cukraus
1 per puse perpjautas apelsinas
pora cinamono lazdleliu
100 g medaus
ir pabaigai
smulkinti graikiski riesutai
medaus
Visu pirma issiverdame sirupa, nes jis turi atvesti, dedame visus ingridientus isskyrus medu, po uzvirimo pakaitiname minute ir nukeliame nuo ugnies, sudedame medu ir paliekame vesti.
Visus teslos ingridientus sudedam i dideli inda ir maisome, geriau nenaudoti jokiu mikseriu, labai paprasta ismaisyti rankomis, stengiames trumpai ir atsargiai, nes tesla riebi. Formuojame sausainiukus, ne per didelius, dedame i kepimo popierium isklota skarda ir kisam i ikaitinta iki 180 orkaite, kepimo laikas priklauso nuo orkaites, apie koki pusvalandi plius minus, sausainiukai turi buti graziai rudi.
Is sirupo isgriebiam apelsina ir cinamona ir beriam i ji karstus, tieisiai is orkaites melomakaronus, palaikom trumpai. Cia velgi, vieni megsta labiau sirupuotus, kiti maziau, as tik kelias sekundes laikiau, nors siuloma iki minutes. Isgriebiam ir dedam ant sietelio, kad nuvarvetu.
Didele lekste palaistom medum, barstom riesutais ir deliojam sausainius, tada vel medus, riesutai ir t.t.
Is sios normos gaunasi tikrai nemaza porcija. Man labai skanu, graikiskos Kaledos be ju neisivaizduojamos
400 g apelsinu sulciu (pageidautina svieziu...)
530 g saulegrazu aliejaus (galima maisyti per puse su alyvuogiu)
1200 g miltu
30 g cukraus pudros
1 saukstelis sodos
0.5 saukstelio cinamono (galima ir daugiau)
0.5 saukstelio maltu gvazdikeliu
50 g lydyto sviesto
1 apelsino nutarkuota zievele
Sirupui
500 g vandens
700g cukraus
1 per puse perpjautas apelsinas
pora cinamono lazdleliu
100 g medaus
ir pabaigai
smulkinti graikiski riesutai
medaus
Visu pirma issiverdame sirupa, nes jis turi atvesti, dedame visus ingridientus isskyrus medu, po uzvirimo pakaitiname minute ir nukeliame nuo ugnies, sudedame medu ir paliekame vesti.
Visus teslos ingridientus sudedam i dideli inda ir maisome, geriau nenaudoti jokiu mikseriu, labai paprasta ismaisyti rankomis, stengiames trumpai ir atsargiai, nes tesla riebi. Formuojame sausainiukus, ne per didelius, dedame i kepimo popierium isklota skarda ir kisam i ikaitinta iki 180 orkaite, kepimo laikas priklauso nuo orkaites, apie koki pusvalandi plius minus, sausainiukai turi buti graziai rudi.
Is sirupo isgriebiam apelsina ir cinamona ir beriam i ji karstus, tieisiai is orkaites melomakaronus, palaikom trumpai. Cia velgi, vieni megsta labiau sirupuotus, kiti maziau, as tik kelias sekundes laikiau, nors siuloma iki minutes. Isgriebiam ir dedam ant sietelio, kad nuvarvetu.
Didele lekste palaistom medum, barstom riesutais ir deliojam sausainius, tada vel medus, riesutai ir t.t.
Is sios normos gaunasi tikrai nemaza porcija. Man labai skanu, graikiskos Kaledos be ju neisivaizduojamos
Benardydama tarp gausybes receptu radau jusu temele
Skubu pasirodyti ir as su savo kalediniais meduoliais
Tiesa, sie meduoliai yra kieti, noreciau minkstu meduoliuku
Skubu pasirodyti ir as su savo kalediniais meduoliais
Tiesa, sie meduoliai yra kieti, noreciau minkstu meduoliuku
QUOTE(skaistukas @ 2009 12 16, 23:59)
Deborah meduoliai nerealus
labai graziai tavo baltas glajus atrodo-gal gali tikslu receptuka? nes as darau su citrina ir cukraus pudra tai nebuna toks baltutis
Jolanka ir tavo pasakiski
skaistukas- viska darau taip kaip tu : vienas kiausinio baltymas ir iskart dedu is akies cukraus pudra pacia pigiausia Sauda berods buvo parasyta...dedu is akies, bet tikrai ne 200gr. nes tas pokiukas manau ir buvo apie 200gr o man dar liko ir ispaudziau puse citrinos sulciu...ir viska sukau sukau su sakute ir viskas.
QUOTE(edelveise @ 2009 12 17, 11:10)
O gal 4 valgomų šaukštų pudros vienam baltymui mažai? reikia daugiau
nematuok sausktais, dek tol kol sirdis pajus kad jau gana
turi begt tarp sakutes, kaip skystas medus, nu gal siek tiek tisciau...bet turi begt...
p.s. einu kept Simtalapio
As taip pat pasirodau su savo meduoliukais - brieziukais(dariau pagal Cipciuka) ir imbieriniais ale "skonis ir kvapas" sausainiais .
QUOTE(plateau @ 2009 12 17, 19:47)
As taip pat pasirodau su savo meduoliukais - brieziukais(dariau pagal Cipciuka) ir imbieriniais ale "skonis ir kvapas" sausainiais .
šaunuolė
QUOTE(Will @ 2009 12 17, 16:20)
Dar citrinos rūgšties reikia- aš į šaukštą grietinės įberiu kelis grūdėlius rūgšties, tada dedu sodą ir viskas ten smarkiai suputoja
Kai kepiau Nerytės meduolius, buvau pamiršus rūgštį, dėjau vien į grietinę, nenusigesino ir nevisi meduoliai kilo...
Kai kepiau Nerytės meduolius, buvau pamiršus rūgštį, dėjau vien į grietinę, nenusigesino ir nevisi meduoliai kilo...
aha, kiaura mano galva, nepaminėjau rūgštelės Man tai labai gerai cicpiuko meduoliai iškilo Net nemėgstantis saldžiai valgyti mano vyras slapta nukarosino kelis angeliukus mano
kur jūs perkate pakavimui maišiukų? Šiandien perėjau visus užkampius,neradau pirkti...
QUOTE(Čili @ 2009 12 17, 21:54)
kur jūs perkate pakavimui maišiukų? Šiandien perėjau visus užkampius,neradau pirkti...
na aš tai nepirkau. biški pavargau ir supakavau su permatomu dovanu popierium