Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(edelveise @ 2009 12 17, 08:46)
Labai grazus visu darbeliai, as tai paskaitau komentarus  - aciu uz geras idejas, receptus ir patarimus  bigsmile.gif
O dabar pasiguosiu ir pagalbos paprasysiu blush2.gif
vis bandau, bandau baltymus su pudra plakti  doh.gif
pirmieji tai "dziuna" jau savaite, bet baltymas dar limpa   doh.gif
kitu bandymu tartum geriau, bet vistiek nepasidaro iki galo kieti - limpa altymas
Vakar plakiau baltyma, kai jau pakelus sluotele "stovi" po puse arbatinio saukstuko barsčiau cukraus pudrą, sudėjau apie 4 valgomus šaukštus. kai jau tikrai tokie pasirodė geros konsistencijos dekoravau, bet per nakti tie kurie labai plonomis juostelemis, nesustingo - nekalbu apie tuos kurie padengti baltai sad.gif lipalas toks ten sad.gif

Ka ne taip darau?
Gal kaikas gali man paaiškinti apie ta baltyma?

Kiek laiko džiuna jie jums? ar buna visiškai kieti?
Tai gal reikia pasildyti orkaiteje - kaip morengus (jau dekoruota meduoli)

Kiausini esu bandziusi ir salta ir kambario temperaturos...
Pasimetusi, meduolius tai su pirktiniais flomasteriais ir glaistais puosiau, bet kaip nameli "sulipdyti? sad.gif

As irgi kaip Akvilyte noriu paklaust ar juokaujat blink.gif Kaip dar uztepet toki. Man iseina dar daugiau cukraus pudros, jei tikrai tirsta noriu pasidaryti. Va, vakar kaip tik dariau, tai vienam didesniam baltymui koks 300 g isejo, tik truputi paskui skiedziau, per tirstas buvo blush2.gif Tad 200-250g kazkur orientacine norma butu mirksiukas.gif Ir baltyma irgi paplakiau sakute. Nors anksciau plakiau ir mikseriu, bet tik iki minkstu putu, o paskui koki 100 g sudejau pudros ir po truputi isplakiau, vis dadedama dar rolleyes.gif O ploni kringeliukai sustingsta per kelias minutes ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 17 gruodžio 2009 - 10:25
QUOTE(edelveise @ 2009 12 17, 11:10)
O gal 4 valgomų šaukštų pudros vienam baltymui mažai? reikia daugiau  g.gif

einu bandyti su 8 šaukštais
Dar paklausiu, o kaip gaminat glajų meduoliams (balta, ruda) ? aš tai maksimoje pirkau, bet nedaug jo ten, gal imanoma išlygiti balta ir juoda sokolada?

Man pirma karta irgi nesigavo. Dariau taip pat - is pradziu gerai isplakiau baltyma. Kita karta baltymo neplakiau. Tik kaip Akvilyte, pamaisiau, tada supyliau apie 100 g pudros ir plakiau viska kartu ( su mikseriu), tada paziurejau, jog glajus skystokas ir dar iberiau cukraus ir paplakiau toliau. Viskas gavosi puikiai.
Isvada - nereikia baltymo isplakti iki putu ir naudoti gerokai daugiau cukraus pudros.
Atsakyti
QUOTE(edelveise @ 2009 12 17, 11:46)
Labai grazus visu darbeliai, as tai paskaitau komentarus  - aciu uz geras idejas, receptus ir patarimus  bigsmile.gif
O dabar pasiguosiu ir pagalbos paprasysiu blush2.gif
vis bandau, bandau baltymus su pudra plakti  doh.gif
pirmieji tai "dziuna" jau savaite, bet baltymas dar limpa  doh.gif
kitu bandymu tartum geriau, bet vistiek nepasidaro iki galo kieti - limpa altymas
Vakar plakiau baltyma, kai jau pakelus sluotele "stovi" po puse arbatinio saukstuko barsčiau cukraus pudrą, sudėjau apie 4 valgomus šaukštus. kai jau tikrai tokie pasirodė geros konsistencijos dekoravau, bet per nakti tie kurie labai plonomis juostelemis, nesustingo - nekalbu apie tuos kurie padengti baltai sad.gif lipalas toks ten sad.gif

Ka ne taip darau?
Gal kaikas gali man paaiškinti apie ta baltyma?

Kiek laiko džiuna jie jums? ar buna visiškai kieti?
Tai gal reikia pasildyti orkaiteje - kaip morengus (jau dekoruota meduoli)

Kiausini esu bandziusi ir salta ir kambario temperaturos...
Pasimetusi, meduolius tai su pirktiniais flomasteriais ir glaistais puosiau, bet kaip nameli "sulipdyti? sad.gif

jo ir as prisidesiu prie tu kurios sako kad cia laaaaaaaaaaaabai mazai cukraus pudros. o del tu kurie vis dar limpa pabandyk i silta orkaite ideti ir padziovinti, man padejo kai kazkada buvau bloga glaju pasidariusi ir ilgai nestingo,o reikejo greito rezultato, nes kai gerai pasidarai tai jis sudziuna per kelias minutes, bet ne su 4 saukstais pudros.
Atsakyti
Tai jus mergaites taip nesistebekit, as tikrai nemoku, todel ir bandžiau bandžiau blush2.gif blush2.gif blush2.gif o kai jau truko kantrybe - jūsų pagalbos prašau blush2.gif Atsiprašau, jei kam juokingas tas klausimukas unsure.gif

Kiek maždaug vienas valgomas šaukštas turi gr? Kaip man atmatuoti 250-300 gr, neturint svarstykliu?

tiesa as plaku rankomis (su sluotele) Bet gal imanoma gera "lipala" namukui sumeistrauti ir su ja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edelveise: 17 gruodžio 2009 - 11:29
QUOTE(edelveise @ 2009 12 17, 11:28)
Tai jus mergaites taip nesistebekit, as tikrai nemoku, todel ir bandžiau bandžiau  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  o kai jau truko kantrybe - jūsų pagalbos prašau  blush2.gif Atsiprašau, jei kam juokingas tas klausimukas  unsure.gif

Kiek maždaug vienas valgomas šaukštas turi gr? Kaip man atmatuoti 250-300 gr, neturint svarstykliu?

tiesa as plaku rankomis (su sluotele) Bet gal imanoma gera "lipala" namukui sumeistrauti ir su ja

http://www.youtube.c...h?v=Npruax2tSCg va parodyta.. bandyk paziuret... tiksliai niekas nepamatuos.. nes baltymas vienas didesnis kitas mazesnis.. cia riek is akies daugiau.. bet pakeliai bent lt tai po puskilį būna.. tai puse pakiuko ir bus 250 4u.gif sėkmės atradimuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(edelveise @ 2009 12 17, 11:28)

Paziurek cia: http://www.manovirtu..... lentele.html

smile.gif
Atsakyti
ačiū visoms už pagalba 4u.gif 4u.gif 4u.gif

tai as mazdaug 64 gr dejau, o reikia apie 300 doh.gif

va is kur problemos, kai nežinai

einu daryti, aciu dar karta
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2009 12 16, 22:46)
smile.gif pabandziau vistik sivakar dar ir Cypsiuko meduoliukus  4u.gif  thumbup.gif

user posted image

Cukraus nedeginau, man jie ir taip grazus  biggrin.gif  o jau skanuuuuuuuuuuuus!!!

Smagu kai pavyksta  ax.gif

labai raziai atrodo... as irgi kepiau pagal cipciuko recepta ir formeles mano va tokios pacios wink.gif tik as nesuprantu manieji kieti kaip akmuo gavosi ;( gal miltu padauginau? ir spalva gavosi sviesesne , nors deginau cukru... labai gaila kad nepavyko man jie, na bet pirmas blynas kaip sako turi buti prisviles smile.gif
Atsakyti
labai atsiprasugal as cia biski nei tema(nezinau daugiau kur ideti) bet drauge vis neduoda ramybes...tai va ji siulo kadelinius kepinius:
user posted image
visi 70ct/vnt o kastonai 1.5lt/vnt, dar daro eglutes kaledines tai jei ka donima skambinkit 865222987 Snieguole..
veiksmas Klaipedoje...
dar karta atsiprasu
Atsakyti
susiruosiau ir as kepti meduoliukus pagal Cipsiuko recepta,bet galvoju kaip ta soda uzgesinti g.gif neteko ,nes naudoju tik kepimo miltelius...zinau,kad galima gesinti su grietine,citrinos rugtele ir actu,su kuo ir kokiu kiekiu cia gesinti? aaaaaaciiiiuuuuuu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 12 17, 16:11)
susiruosiau ir as kepti meduoliukus pagal Cipsiuko recepta,bet galvoju kaip ta soda uzgesinti g.gif  neteko ,nes naudoju tik kepimo miltelius...zinau,kad galima gesinti su grietine,citrinos rugtele ir actu,su kuo ir kokiu kiekiu cia gesinti? aaaaaaciiiiuuuuuu 4u.gif

aš ant sodos dedu grietinės ir nusigesina..
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 12 17, 16:14)
aš ant sodos dedu grietinės ir nusigesina..

Dar citrinos rūgšties reikia- aš į šaukštą grietinės įberiu kelis grūdėlius rūgšties, tada dedu sodą ir viskas ten smarkiai suputoja thumbup.gif
Kai kepiau Nerytės meduolius, buvau pamiršus rūgštį, dėjau vien į grietinę, nenusigesino ir nevisi meduoliai kilo...
Atsakyti