Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(saide @ 2009 12 16, 15:03)
as jau gal pasikartosiu, bet man nei is senuku nei tas is rimi  schmoll.gif gal tas is rimi ir geresnis nei is senuku bet....
vis del to grizau prie maiselio arba kepimo popieriaus tuteles....

Na aš kaip nesu didelė kulinarė, tai gal tiks. Vistiek ne į parodą tieksiu meduolius rolleyes.gif Tiesą sakant, aš dar niekad ir nebandžius tokių rinkinių. Šįmet bus proga cool.gif
Atsakyti
As taip pat kepiau nameli ir sienas lipdziau is karameles: saukstas medaus ir cukraus kiek reikia. Viska kaitini pakol pasidaro vientisa karameline mase ir ja klijuoji smile.gif Sulimpa per kelias sekundes ir nereikia vargti nei su jokiais dantu krapstukais, nei kantrybes laikant, ramstant sienas smile.gif Tikrai rekomenduoju taip pameginti, nes su glajumi pameginau, bet ne mano kantrybei taip zaisti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridG: 16 gruodžio 2009 - 14:19
QUOTE(IngridG @ 2009 12 16, 14:11)
As taip pat kepiau nameli ir sienas lipdziau is karameles: saukstas medaus ir cukraus kiek reikia. Viska kaitini pakol pasidaro vientisa karameline mase ir ja klijuoji smile.gif Sulimpa per kelias sekundes ir nereikia vargti nei su jokiais dantu krapstukais, nei kantrybes laikant, ramstant sienas smile.gif Tikrai rekomenduoju taip pameginti, nes su glajumi pameginau, bet ne mano kantrybei taip zaisti  ax.gif

o kiek cukraus det? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JViktorija @ 2009 12 16, 14:21)
o kiek cukraus det?  4u.gif

As dejau tiek, kiek man reikejo tos mases. Pildavau is akies. Jei pritruksta - tai dar pasidarau. Medus reikalingas tam, kad cukrus greiciau ir lengviau tirptu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridG @ 2009 12 16, 14:11)
As taip pat kepiau nameli ir sienas lipdziau is karameles: saukstas medaus ir cukraus kiek reikia.

Gera idėja. Ir aš svarsčiau apie tokį variantą, o dabar kai sužinojau, kad kažkam pavyko, tik karamele ir kitąsyk ir klijuosiu.
Atsakyti
Sveikos gaspadines 4u.gif
As su savo klausimais patrukdysiu, vat susigundziau kept meduoliu, tesla darysiu pagal Askulia, kazin man is tos teslos iseitu ir nameli surest g.gif dabar dar apie meduoliu prieskonius, aplaksciau visa musu miestuka, ne su ziburiu pas mus tokio dalyko nerasi doh.gif , tai turiu vanilinio cukraus, cinamono, malto imbiero, gvazdikeliu, gvazdikelius man sumalt, ar uzteks tik imest keleta i tirpinama medu g.gif

dar mano orkaite dujine doh.gif , kazin nepridegs apacios g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 12 16, 14:15)
Sveikos,

gal galit pasakyti, kiek mazdaug laiko stingsta glajus, papuosus meduolius?  g.gif

Man pakankamai greit sustingo, aš buvau nusiteikus džiovint per naktelę, bet kai kurie sustingo maximum per 30 minučių, kur storiau dėta glajaus stingo apie valandą.

Na o aš savo parodau jau supakuotus...

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2009 12 16, 07:52)
Labas rytas.

doh.gif siaubas kazkoks...

kokioj temp plikau tai nepasakysiu, niekad nematavau... tiesiog juos pakaitinu su prieskoniu, svesto, kiausiniu mase. nereikia ju visu uzplikyti, dali uztenka

o cipciuko labai faini meduoliai thumbup.gif

QUOTE(Deborah @ 2009 12 16, 15:47)
Na o aš savo parodau jau supakuotus...

kaip grazu, o kokie kaspineliai dailus wub.gif

o kur tokiu maiseliu pirkai? gal Gertrudos gatvei? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridG @ 2009 12 16, 16:11)
As taip pat kepiau nameli ir sienas lipdziau is karameles: saukstas medaus ir cukraus kiek reikia. Viska kaitini pakol pasidaro vientisa karameline mase ir ja klijuoji smile.gif Sulimpa per kelias sekundes ir nereikia vargti nei su jokiais dantu krapstukais, nei kantrybes laikant, ramstant sienas smile.gif Tikrai rekomenduoju taip pameginti, nes su glajumi pameginau, bet ne mano kantrybei taip zaisti  ax.gif

Ir as taip pat klijavau tik vien cukru lydziau keptuvej, kazkaip nepagalvojau apie medu, nes mano tas namas labai kietas ir didelis, galvojau jau visai man reiks atsisveikint su juo, bet va su ta karamele ir suklijavau, jau pas mane jis vos ne dvi sav. stovi tai ziuriu nebe tokia kieta ta karamele, lyg dregna, na tikiuosi nesugrius dar.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 12 16, 17:50)
kaip grazu, o kokie kaspineliai dailus wub.gif

o kur tokiu maiseliu pirkai? gal Gertrudos gatvei?  bigsmile.gif

dėkui ax.gif stengiausi ne veltui wub.gif
Maišelių planavau važiuot i Gertrutos g. esančią parduotuvę konditeriams, bet buvau MAXIMOJ ir praeidama pamačiau Presto arbatėlių, sausainukų parduotuvėle. Juk jie sveria sausainukus, saldainukus ir deda būtent į tokius maišiukus, pamaniau paklausiu gal turi pardavimui..ir spėkit, kur aš jų gavau tongue.gif va, būtent Presto arbatinėj ax.gif realiai tai nežinau kiek yra tiesos ar juos aplamai jie ten pardavinėja...nes į kasa jų neįmušė cool.gif bet man tai nesvarbu, svarbu, kad gavau tikrai nuostabiu maišelių, su dugniuku, dviejų dydžių pirkau ir. Už 20 maišelių sumokėjau 4 litus rolleyes.gif Vinenas maišelis gavos po 20cnt.
O juosteles MAXIMOJ pirkau blush2.gif šią savaitę kalėdiniams supakavimams -40% nuolaida. Tai pasinaudojau ax.gif ir meduoliukus supakavau ir dovanas kitas papuošiau mirksiukas.gif Praktiškai panaudojau rolleyes.gif Man kažkaip gražiau nei su plstmasinėm juostlelėm. Skaniau atrodo ax.gif
Atsakyti
va čia mano imbieriniai sausainiukai, pagal šį receptą http://www.manovirtu...sausainiai.html

atsižvelgiant į tai kad sausainius kepiau iš viso pirmą kart gyvenime, tai visai neblogai gavosi.. galėtų daugiau imbieras jaustis, kita kart daugiau dėsiu smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre_giee: 16 gruodžio 2009 - 17:23
QUOTE(Deborah @ 2009 12 16, 17:19)
      Maišelių planavau važiuot i Gertrutos g. esančią parduotuvę konditeriams, bet buvau MAXIMOJ ir praeidama pamačiau Presto arbatėlių, sausainukų parduotuvėle. Juk jie sveria sausainukus, saldainukus ir deda būtent į tokius maišiukus, pamaniau paklausiu gal turi pardavimui..ir spėkit, kur aš jų gavau  tongue.gif va, būtent Presto arbatinėj ax.gif  realiai tai nežinau kiek yra tiesos ar juos aplamai jie ten pardavinėja...nes į kasa jų neįmušė cool.gif  bet  man tai nesvarbu, svarbu, kad gavau tikrai nuostabiu maišelių, su dugniuku, dviejų dydžių pirkau ir. Už 20 maišelių sumokėjau 4 litus rolleyes.gif Vinenas maišelis gavos po 20cnt.
      O juosteles MAXIMOJ pirkau blush2.gif  šią savaitę kalėdiniams supakavimams -40% nuolaida. Tai pasinaudojau ax.gif  ir meduoliukus supakavau ir dovanas kitas papuošiau mirksiukas.gif Praktiškai panaudojau rolleyes.gif Man kažkaip gražiau nei su plstmasinėm juostlelėm. Skaniau atrodo ax.gif

thumbup.gif labai faini maiseliai thumbup.gif

gaila, kad as salia maximos neturiu, butinai prigriebciau tuos raudonai baltus wub.gif
Atsakyti