Sveikutes,
o mano meduoliai kaip iskepe minkstuciai, tai ir po 2 savaiciu vis dar labai minksti. Tik labai jau pasikeite mano meduoliu vaizdelis po "nuspalvinimo". Nedzyti buvo zymiai grazesni
QUOTE(laurindre @ 2009 12 15, 22:02)
O kuom pasireiskia tas kietumas Meduoline tesla ir yra kieta, jei ji minkoma. Pradesi kocioti suminkstes As nieko nedeciau KOcioti ja sunku, ji trukineja, bet taip ir turi buti
Man netrūkinėjo, bet aš kepiau pagal Nerytė receptą
Plaukia laivas, labai smagūs, tikrai kalėdiniai
Mergaites Vilnietes,
o jau meduoliu grozis visu
kur nusipirkti plona antgaliuka (aisku su desertiniu maiseliu) meduoliams puosti , niekur nerandu
o jau meduoliu grozis visu
kur nusipirkti plona antgaliuka (aisku su desertiniu maiseliu) meduoliams puosti , niekur nerandu
Labas rytas.
bandžiau kepti meduolius pagal Nerytės receptą. Deja, turbūt kažko nesupratau su tuo tešlos plikymu, nes būtent po šildymo tešla tapo nemaloniai lipni ir elastinga (sunku net paaiškinti, kas jai atsitiko). Kočiojant tešla traukėsi, formele išspaudus meduolį, nelaikė formos, todėl pabandžiau iškepti tik vieną skardą ir nusprendžiau, kad neverta. Likusią tešlą suverčiau į skardą ir išsikepiau pyragą-meduolį Kuris, beje, visai neblogas išėjo, brandinsiu ir valgysiu riekėmis su arbata
Vaizdelis "nemeduoliškas", bet skonio jie buvo skanūs. Beje, berods anksčiau šioje temoje mačiau, kad kažkam nenusisekė lygiai taip kaip man (tešla traukėsi, o meduoliai labai išsikėlė).
Vidus čia dar nepilnai iškepęs, nes iškart pamačiau, kad neišeina ir po 5 min. traukiau iš orkaitės:
Visgi iki galo nesuprantančioms recepto siūlau kepti Cipciuko meduolius Mano kepti pagal Cipciuką atrodo taip:
Užvakar pagaliau leidau sau vieną paragauti, matosi, kad laikymas jiems į naudą, skanesni nei ką tik iškepti. Laikau dėžutėje, kartu pridėjau obuolių, gal tikrai iš jų kažkiek drėgmės perima.
Neryte, iki kokios maždaug temperatūros įkaista tavo tešla, kai plikai miltus? Na, gal kažkaip detaliau tą darbo eigos vietą nupasakotum Aš moku plikyti tešlą eklerams (ir jie man gerai išeina), bet va meduoliams nesugebėjau.
bandžiau kepti meduolius pagal Nerytės receptą. Deja, turbūt kažko nesupratau su tuo tešlos plikymu, nes būtent po šildymo tešla tapo nemaloniai lipni ir elastinga (sunku net paaiškinti, kas jai atsitiko). Kočiojant tešla traukėsi, formele išspaudus meduolį, nelaikė formos, todėl pabandžiau iškepti tik vieną skardą ir nusprendžiau, kad neverta. Likusią tešlą suverčiau į skardą ir išsikepiau pyragą-meduolį Kuris, beje, visai neblogas išėjo, brandinsiu ir valgysiu riekėmis su arbata
Vaizdelis "nemeduoliškas", bet skonio jie buvo skanūs. Beje, berods anksčiau šioje temoje mačiau, kad kažkam nenusisekė lygiai taip kaip man (tešla traukėsi, o meduoliai labai išsikėlė).
Vidus čia dar nepilnai iškepęs, nes iškart pamačiau, kad neišeina ir po 5 min. traukiau iš orkaitės:
Visgi iki galo nesuprantančioms recepto siūlau kepti Cipciuko meduolius Mano kepti pagal Cipciuką atrodo taip:
Užvakar pagaliau leidau sau vieną paragauti, matosi, kad laikymas jiems į naudą, skanesni nei ką tik iškepti. Laikau dėžutėje, kartu pridėjau obuolių, gal tikrai iš jų kažkiek drėgmės perima.
Neryte, iki kokios maždaug temperatūros įkaista tavo tešla, kai plikai miltus? Na, gal kažkaip detaliau tą darbo eigos vietą nupasakotum Aš moku plikyti tešlą eklerams (ir jie man gerai išeina), bet va meduoliams nesugebėjau.
QUOTE(kismet @ 2009 12 16, 06:52)
Labas rytas.
Mano kepti pagal Cipciuką atrodo taip:
Mano kepti pagal Cipciuką atrodo taip:
As vakar irgi kepiau pagal Cipciuka, tik kazkodel man gavosi ne tokie rudi kaip tavo
Papildyta:
QUOTE(norita @ 2009 12 15, 18:14)
Kaunietės, gal kur užmatėt maistinių dažų?? Noriu kept meduolių antrą partiją, tik labai jau nesinori su sultim visokiom terliotis
yra dazu Taikos prospekte prie bazes, maisto institute 6 aukste pati dar nebuvau, bet kas buvo sake kad yra ir dazu ir dezuciu tortams, sakociams, ir serveteliu ir t.t
kepiau pagal cypsiuką. o išėjo traškūs traškūs trekšt;) labai skanūs.tik gal ne meduoliai..piparkūkai labiau.geras receptas.ačiū:)
Grazus meduoliai visu labai
Jeigu as tesla uzsiminkyciau ketvirtadieni vakare, o kepciau tik penktadieni vakare . Ar nieko tokio, nebus per ilgai prastovejus tesla?
Jeigu as tesla uzsiminkyciau ketvirtadieni vakare, o kepciau tik penktadieni vakare . Ar nieko tokio, nebus per ilgai prastovejus tesla?
Galima laikyti ir net ilgiau
Labas mergaites
kepiau Kaldedini nameli, tai gavosi toks nevykelis Nors pats meduolio skonis labai labai - vaikai soniukus valge taip, net ausys krutejo
Turiu tik kelis klausimukus Jums profesionalems, nes ketinu kepti ji is naujo. Sita atiduosiu dabar mano mergaitems valgyti
1. forma Jus ispjaunat dar tik ant iskociotos teslos, ar tada kai iskepa meduolis? ( klausiu todel, kad man krasteliai buvo lb traskus, ir nejo jo sutvirtint)
2. sienas tvirtinate su padarytu glajumi??? ( nes mano gavosi kreivas sleivas, smeigiau su d. krapstukais)
Ir trecias klausimas, kur Jus perkate tuos maisiukus meduoliams ipakuoti???
Beja, niekur nerandu minkstu kuciuku receptelio, nes vaikuciai labai praso iskepti, o ne pirkti! Ar galetumete mestelti
ACIU visoms uz atsakymus.
kepiau Kaldedini nameli, tai gavosi toks nevykelis Nors pats meduolio skonis labai labai - vaikai soniukus valge taip, net ausys krutejo
Turiu tik kelis klausimukus Jums profesionalems, nes ketinu kepti ji is naujo. Sita atiduosiu dabar mano mergaitems valgyti
1. forma Jus ispjaunat dar tik ant iskociotos teslos, ar tada kai iskepa meduolis? ( klausiu todel, kad man krasteliai buvo lb traskus, ir nejo jo sutvirtint)
2. sienas tvirtinate su padarytu glajumi??? ( nes mano gavosi kreivas sleivas, smeigiau su d. krapstukais)
Ir trecias klausimas, kur Jus perkate tuos maisiukus meduoliams ipakuoti???
Beja, niekur nerandu minkstu kuciuku receptelio, nes vaikuciai labai praso iskepti, o ne pirkti! Ar galetumete mestelti
ACIU visoms uz atsakymus.
QUOTE(giedre_giee @ 2009 12 14, 23:49)
o ar bandete kepti imbierinius sausaniukus pagal sita recepta? http://www.manovirtu...sausainiai.html
QUOTE(laurindre @ 2009 12 15, 13:22)
Skanus, jei megsti kietus imbierinius sausainius
giedre_giee, as kepiau pagal šį receptą, man gavosi labai skanučiai ir tikrai ne kieti kaip minėjo laurindre, aš kepiau tiksliai pagal receptą, dabar laikau ant stalo vazelėje, jie minkštučiai
QUOTE(skaistukas @ 2009 12 16, 08:34)
kur nusipirkti plona antgaliuka (aisku su desertiniu maiseliu) meduoliams puosti , niekur nerandu
Pirkau prizmoje, tik dar neisbandziau.
QUOTE(kismet @ 2009 12 16, 08:52)
Visgi iki galo nesuprantančioms recepto siūlau kepti Cipciuko meduolius Mano kepti pagal Cipciuką atrodo taip:
O as vakar bandziau pagal Cipciuko ir nesamone gavosi su cukraus kepinimu - gavosi karamele, bet visai jis neparudavo, suvertus i tesla buvo didziuliai kieti karameles gabalai. Neisivaizduoju, kiek ten reikia kaitinti ant garu voneles, kad jie istirptu, tad vargau vos ne pusvalandi, kol isgraibiau viska is teslos
Dar kada pabandysiu Nerytes, nes namuka kepiau pagal Bea ir tesla buvo labai paprasta pagaminti.