Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

Sveikutes,
o mano meduoliai kaip iskepe minkstuciai, tai ir po 2 savaiciu vis dar labai minksti. Tik labai jau pasikeite mano meduoliu vaizdelis po "nuspalvinimo". Nedzyti buvo zymiai grazesni verysad.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 12 15, 22:02)
O kuom pasireiskia tas kietumas g.gif Meduoline tesla ir yra kieta, jei ji minkoma. Pradesi kocioti suminkstes 4u.gif As nieko nedeciau schmoll.gif KOcioti ja sunku, ji trukineja, bet taip ir turi buti 4u.gif

Man netrūkinėjo, bet aš kepiau pagal Nerytė receptą thumbup.gif

Plaukia laivas, labai smagūs, tikrai kalėdiniai thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites Vilnietes,

o jau meduoliu grozis visu wub.gif wub.gif

kur nusipirkti plona antgaliuka (aisku su desertiniu maiseliu) meduoliams puosti , niekur nerandu verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas.

bandžiau kepti meduolius pagal Nerytės receptą. Deja, turbūt kažko nesupratau su tuo tešlos plikymu, nes būtent po šildymo tešla tapo nemaloniai lipni ir elastinga (sunku net paaiškinti, kas jai atsitiko). Kočiojant tešla traukėsi, formele išspaudus meduolį, nelaikė formos, todėl pabandžiau iškepti tik vieną skardą ir nusprendžiau, kad neverta. Likusią tešlą suverčiau į skardą ir išsikepiau pyragą-meduolį smile.gif Kuris, beje, visai neblogas išėjo, brandinsiu ir valgysiu riekėmis su arbata smile.gif
Vaizdelis "nemeduoliškas", bet skonio jie buvo skanūs. Beje, berods anksčiau šioje temoje mačiau, kad kažkam nenusisekė lygiai taip kaip man (tešla traukėsi, o meduoliai labai išsikėlė).

user posted image
Vidus čia dar nepilnai iškepęs, nes iškart pamačiau, kad neišeina ir po 5 min. traukiau iš orkaitės:
user posted image

Visgi iki galo nesuprantančioms recepto siūlau kepti Cipciuko meduolius smile.gif Mano kepti pagal Cipciuką atrodo taip:
user posted image
Užvakar pagaliau leidau sau vieną paragauti, matosi, kad laikymas jiems į naudą, skanesni nei ką tik iškepti. Laikau dėžutėje, kartu pridėjau obuolių, gal tikrai iš jų kažkiek drėgmės perima.

Neryte, iki kokios maždaug temperatūros įkaista tavo tešla, kai plikai miltus? Na, gal kažkaip detaliau tą darbo eigos vietą nupasakotum smile.gif Aš moku plikyti tešlą eklerams (ir jie man gerai išeina), bet va meduoliams nesugebėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 16 gruodžio 2009 - 07:59
QUOTE(kismet @ 2009 12 16, 06:52)
Labas rytas.
Mano kepti pagal Cipciuką atrodo taip:



As vakar irgi kepiau pagal Cipciuka, tik kazkodel man gavosi ne tokie rudi kaip tavo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(norita @ 2009 12 15, 18:14)
Kaunietės, gal kur užmatėt maistinių dažų?? Noriu kept meduolių antrą partiją, tik labai jau nesinori su sultim visokiom terliotis blush2.gif

yra dazu Taikos prospekte prie bazes, maisto institute 6 aukste smile.gif pati dar nebuvau, bet kas buvo sake kad yra ir dazu ir dezuciu tortams, sakociams, ir serveteliu ir t.t
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 16 gruodžio 2009 - 08:13
kepiau pagal cypsiuką. o išėjo traškūs traškūs trekšt;) labai skanūs.tik gal ne meduoliai..piparkūkai labiau.geras receptas.ačiū:)
Atsakyti
Grazus meduoliai visu labai thumbup.gif wub.gif

Jeigu as tesla uzsiminkyciau ketvirtadieni vakare, o kepciau tik penktadieni vakare g.gif . Ar nieko tokio, nebus per ilgai prastovejus tesla?
Atsakyti
Galima laikyti ir net ilgiau 4u.gif
Atsakyti
Labas mergaites

kepiau Kaldedini nameli, tai gavosi toks nevykelis doh.gif Nors pats meduolio skonis labai labai - vaikai soniukus valge taip, net ausys krutejo lotuliukas.gif
Turiu tik kelis klausimukus Jums profesionalems, nes ketinu kepti ji is naujo. Sita atiduosiu dabar mano mergaitems valgyti blush2.gif
1. forma Jus ispjaunat dar tik ant iskociotos teslos, ar tada kai iskepa meduolis? ( klausiu todel, kad man krasteliai buvo lb traskus, ir nejo jo sutvirtint)
2. sienas tvirtinate su padarytu glajumi??? ( nes mano gavosi kreivas sleivas, smeigiau su d. krapstukais)
Ir trecias klausimas, kur Jus perkate tuos maisiukus meduoliams ipakuoti???
Beja, niekur nerandu minkstu kuciuku receptelio, nes vaikuciai labai praso iskepti, o ne pirkti! Ar galetumete mestelti blush2.gif
ACIU visoms uz atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzanetukas: 16 gruodžio 2009 - 09:41
QUOTE(giedre_giee @ 2009 12 14, 23:49)
o ar bandete kepti imbierinius sausaniukus pagal sita recepta? http://www.manovirtu...sausainiai.html



QUOTE(laurindre @ 2009 12 15, 13:22)
Skanus, jei megsti kietus imbierinius sausainius thumbup.gif



giedre_giee, as kepiau pagal šį receptą, man gavosi labai skanučiai ir tikrai ne kieti kaip minėjo laurindre, aš kepiau tiksliai pagal receptą, dabar laikau ant stalo vazelėje, jie minkštučiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2009 12 16, 07:52)


Labai gražūs ir labai skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Majita: 16 gruodžio 2009 - 11:56
QUOTE(skaistukas @ 2009 12 16, 08:34)
kur nusipirkti plona antgaliuka (aisku su desertiniu maiseliu) meduoliams puosti , niekur nerandu  verysad.gif


Pirkau prizmoje, tik dar neisbandziau.


QUOTE(kismet @ 2009 12 16, 08:52)

Visgi iki galo nesuprantančioms recepto siūlau kepti Cipciuko meduolius smile.gif Mano kepti pagal Cipciuką atrodo taip:


O as vakar bandziau pagal Cipciuko ir nesamone gavosi su cukraus kepinimu - gavosi karamele, bet visai jis neparudavo, suvertus i tesla buvo didziuliai kieti karameles gabalai. Neisivaizduoju, kiek ten reikia kaitinti ant garu voneles, kad jie istirptu, tad vargau vos ne pusvalandi, kol isgraibiau viska is teslos schmoll.gif

Dar kada pabandysiu Nerytes, nes namuka kepiau pagal Bea ir tesla buvo labai paprasta pagaminti.
Atsakyti