mes uzvakar kepem meduoliukus is pirmo psl,tai zodziu pirmas blynas gavosi net LABAI prisiviles pirmiausia didziausia beda tai musu orkaite,vienam gale dega jau,o kitam dar zalia tai taip nuo kiekvienos skardos prametydavom i siuksliadeze kitas blogumas,kad as iskociojau gan plonai nes maniau jie pakils tai kur tau,nieko nepakilo ir gavosi labai ploni ir kieti,tai dantis galima issilauzyti,tai viska sudejau i puoda,apdangsciau ir tikiuosi jie paminkstes ir paskutinis kad jie visi labai baisiai atrodo miltais visi aplipe,bandziau peiliu krapstyti bet kad niekas nesikeicia...o visur limpa,tai be miltu nebutu iseje pliusas tik tas,kad bent skanus... bandyt reiks imbierinius sausainukus,manau nebandzius neismoksiu visgi jaunoji semininke
vajei, kiek cia groziu pamaciau reikes ir man namuka konstruoti - eglute jau papuosta meduoliukais, na, tie meduoliukai tik tai tep lep papuosti
as su tokiais puosiau - na, man isejo, tik vat piesimo "rastai" ne per graziausi, bet cia jau gal ranka kreiva as su sitais milteliais dariau, nes man kazkaip tas kiausinio baltymas zalias ir tiek stovintis... nu kazkaip nelabai valgomas rodos turetu but paskui ar cia tik as issigalvoju kazkokias nesamones? tik vat idomu, ar su tais cukraus pudros milteliais susiklijuos normaliai namukas
beje, meduoliukus kepiau pagal Bea recepta - gerai, kad dar partija nemaza buvo neatvesusiu, tai spejau kol minkstesni skylutes kaspineliams pradurti
QUOTE(delamorte @ 2009 12 14, 11:40)
as su tokiais puosiau - na, man isejo, tik vat piesimo "rastai" ne per graziausi, bet cia jau gal ranka kreiva as su sitais milteliais dariau, nes man kazkaip tas kiausinio baltymas zalias ir tiek stovintis... nu kazkaip nelabai valgomas rodos turetu but paskui ar cia tik as issigalvoju kazkokias nesamones? tik vat idomu, ar su tais cukraus pudros milteliais susiklijuos normaliai namukas
beje, meduoliukus kepiau pagal Bea recepta - gerai, kad dar partija nemaza buvo neatvesusiu, tai spejau kol minkstesni skylutes kaspineliams pradurti
Kokiu cia groziu prikepet
sveikinimai su laimejimais
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 13, 01:53)
neryte, na paskutiniai keksiukai kazkas nuostabaus kaip norėčiau kalėdų rytą tokio prie kavos
kadangi konkursas jau baigėsi tai jau rodau savo šiųmetinį namuką
kadangi konkursas jau baigėsi tai jau rodau savo šiųmetinį namuką
QUOTE(Nerytė @ 2009 12 13, 02:03)
aciu uz keksiukus ir uz eglutes
galiu ir as ideti savo elgutes, gal kas susigundys issikepti
galiu ir as ideti savo elgutes, gal kas susigundys issikepti
sveikinimai su laimejimais
QUOTE(skarbonke @ 2009 12 14, 14:15)
miltais visi aplipe,bandziau peiliu krapstyti bet kad niekas nesikeicia...o visur limpa,tai be miltu nebutu iseje pliusas tik tas,kad bent skanus... bandyt reiks imbierinius sausainukus,manau nebandzius neismoksiu visgi jaunoji semininke
As truputi dregnu skudureliu miltu pertekliu nuo iskepusiu meduoliuku nuvaliau. Bet pas mane buvo tik miltuoti, bet neapkibe.
Sveikutės,
Ilgai skaitinėjau, brendau brendau šitam kalėdinių kepinukų reikalui ir pagaliau pribrendau. Nors galutinai nesu apssisprendus pagal kurį receptą kepsiu šį vakarą meduolius, bet kad kepsiu tai tikrai.
Vienas receptukas itin vilioja, tai Nerytės Kalėdiniai meduoliukai[B], tačiau bijau "suklupt" pati spręsdama miltų kiekį, kadangi nesu pasikausčius kepiniuose...gal galėtumet maždaug apytikslį kiekį nurodyt miltų?
Ilgai skaitinėjau, brendau brendau šitam kalėdinių kepinukų reikalui ir pagaliau pribrendau. Nors galutinai nesu apssisprendus pagal kurį receptą kepsiu šį vakarą meduolius, bet kad kepsiu tai tikrai.
Vienas receptukas itin vilioja, tai Nerytės Kalėdiniai meduoliukai[B], tačiau bijau "suklupt" pati spręsdama miltų kiekį, kadangi nesu pasikausčius kepiniuose...gal galėtumet maždaug apytikslį kiekį nurodyt miltų?
QUOTE(insk @ 2009 12 14, 13:39)
aciu
QUOTE(Deborah @ 2009 12 14, 14:55)
Sveikutės,
rekia mazdaug 0,5 - 0,7 kg... tik nepridek per daug, nes jau zinau nuo ko jie raukslejasi - nuo per didelio miltu kiekio!
dek normomis ir leisk miltams isbrinkti
sekmes jei kepsi
aš irgi noriu kepti nerytes meduoliukus. bet niekur neradau pirkti kardamono. gal žinot kur galima būtų jo rasti?
QUOTE(giedre_giee @ 2009 12 14, 16:09)
aš irgi noriu kepti nerytes meduoliukus. bet niekur neradau pirkti kardamono. gal žinot kur galima būtų jo rasti?
jei nerandi PC tai pabandyk paieskoti prie sveriamu arbatu, prieskoniu
QUOTE(giedre_giee @ 2009 12 14, 16:09)
as radau Prizmoj
QUOTE(Nerytė @ 2009 12 14, 16:52)
aciu
rekia mazdaug 0,5 - 0,7 kg... tik nepridek per daug, nes jau zinau nuo ko jie raukslejasi - nuo per didelio miltu kiekio!
sekmes jei kepsi
sekmes jei kepsi
nesulaukiau atsakymo, jau buvau pradėjus visą procesą tešlos...bet labai atsargiai, labai kruopščiai ir man pavyko pagaminti tikrai superinę tešlą
panašiai ir sudėjau miltų nuo 500gr iki 700gr. nes turejau tą mažuliuką poką miltų, tai visų nesunaudojau, liko kokia stiklinė.
QUOTE(giedre_giee @ 2009 12 14, 17:09)
Aš naudojau Dr. Oetger žolelių prieskoniai meduoliui ir karštam vynui. Jo sudėtis: cukrus, kvapieji pipirai, gvazdikėliai, kalendra, cinamonas, muskato riešutas, mairūnai, paprika, garstyčios i rlauro lapai. Mišinio sudėtis kiek didesnė ir neyprasta kiek gal meduoliui, bet ištiesų superinio skonio gavos meduoliukai.
Pirkau tą mišinį RIMI parduotuvėje.
p.s. Ieškau fotoaparato laido, iškrausiu ir parodysiu kokių šedevrų prigaminau. Tik šiandien jau neber ūpo juos papuošt...Bandysiu ryt ryte, mažiau personų bus namie reikalaujančių dėmesio
QUOTE(Deborah @ 2009 12 14, 18:06)
nesulaukiau atsakymo, jau buvau pradėjus visą procesą tešlos...bet labai atsargiai, labai kruopščiai ir man pavyko pagaminti tikrai superinę tešlą
panašiai ir sudėjau miltų nuo 500gr iki 700gr. nes turejau tą mažuliuką poką miltų, tai visų nesunaudojau, liko kokia stiklinė.
grazus gavosi? skanus?
lauksim nuotrauku!