Kepiau siandien meduoliukus pagal Cipsiuko recepta ir dabar iskilo klausimas ar ne per anksti ar issilaikys man jie iki kaledu o meduoliukai labai skanu minksti kvepia visi namai
QUOTE(vija @ 2009 12 13, 18:51)
Kepėm ir mes meduolius.
gražumėlis.
Čia mano sūnužio namelis. Tėtis padėjo lipdyti, o puošė pats Nepasiruošus vistik namelio kepimui buvau. Na bet kitąmet jau žinosiu kas ir kaip. Nežinau pagal kokį receptą kepiau. Meduoliukai šiaip labai skanūs, bet vat nameliui lig ir nelabai tinkama. Pasidalinkit jūs, pagal kokį receptą kepat ir ar gerai tarkim paskui apsipjausto kampučiai nereikalingi. Kitiems metams užsirašysiu
QUOTE(Noelle @ 2009 12 13, 20:20)
Čia mano sūnužio namelis. Tėtis padėjo lipdyti, o puošė pats Nepasiruošus vistik namelio kepimui buvau. Na bet kitąmet jau žinosiu kas ir kaip
Noelle, labai mielas namelis, o sunu kaip graziai papuose
QUOTE(ausrine261 @ 2009 12 13, 20:07)
Kepiau siandien meduoliukus pagal Cipsiuko recepta ir dabar iskilo klausimas ar ne per anksti ar issilaikys man jie iki kaledu o meduoliukai labai skanu minksti kvepia visi namai
Jei nesuvalgysit tai tikrai issilaikys Yra kas pries menesi kepa
Vakar kepiau tikrai labai skanų keksą, rastą vienam bloge.
Tikiuos autorė nesupyks, kad pakopinsiu
Kalėdinis keksas
300 g cukraus,
4 kiaušinių
250 g tirpinto sviesto
140 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
2 stiklinių džiovintų vaisių
1 stiklinės riešutų
tarkuotos 1 citrinos žievelės
250 ml pieno
Cukrų išplakti su kiaušiniais. Po truputį supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir vėl išplakti. Sudėti miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir supilti pieną. Tešlą maišyti iki vientisos masės.
Vaisius nuplauti, nusausinti. Kartu su riešutais susmulkinti. Viską sudėti į tešlą ir išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į sviestu patepą kepimo formą ir kepti 160C orkaitėje 60-80 min.
Tik mano būtų toks pastebėjimas : kitąkart dėčiau mažiau cukraus, kadangi džiovinti vaisiai saldūs, ir į tešlą teko pilti daugiau miltų, nes gavos skystoka.
Tikiuos autorė nesupyks, kad pakopinsiu
Kalėdinis keksas
300 g cukraus,
4 kiaušinių
250 g tirpinto sviesto
140 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
2 stiklinių džiovintų vaisių
1 stiklinės riešutų
tarkuotos 1 citrinos žievelės
250 ml pieno
Cukrų išplakti su kiaušiniais. Po truputį supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir vėl išplakti. Sudėti miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir supilti pieną. Tešlą maišyti iki vientisos masės.
Vaisius nuplauti, nusausinti. Kartu su riešutais susmulkinti. Viską sudėti į tešlą ir išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į sviestu patepą kepimo formą ir kepti 160C orkaitėje 60-80 min.
Tik mano būtų toks pastebėjimas : kitąkart dėčiau mažiau cukraus, kadangi džiovinti vaisiai saldūs, ir į tešlą teko pilti daugiau miltų, nes gavos skystoka.
Isduokit paslaptį kur Vilniuje perkate dažus meduoliukams (dekoravimui)?
QUOTE(paslaptukai @ 2009 12 14, 00:59)
Isduokit paslaptį kur Vilniuje perkate dažus meduoliukams (dekoravimui)?
Labas rytas,
Prieskonių parduotuvėje Delona, Kalvarijų gt./Lvovo g. kampas, trys spalvos:geltona, mėlyna, vyšninė
Man kilo vienas klausimas dėl meduolių kietumo/minkštumo.
Jau daug metų kasmet kepu imbierinius sausainėlius (pagal švedišką tradicinį receptą). Iškeptus juos rekomenduoja iškart sudėti į stiklinį ar metalinį indą ir sandariai uždaryti, kad išliktų trapūs. Kambario temperatūroje jie suminkštėja.
Tai kodėl su meduoliais rekomenduojama elgtis atvirkščiai, uždaryti juos tam, kad išliktų minkšti?..
Mano dėžutėje sudėti meduoliai pagal Cipciuko receptą kieti Ne tokie, kad dantį išsilaužtum, kąsti nesunku, bet tikrai nėra minkštučiai ar "guminiai".
Į tešlą tikrai nepridėjau per daug miltų.
Jau daug metų kasmet kepu imbierinius sausainėlius (pagal švedišką tradicinį receptą). Iškeptus juos rekomenduoja iškart sudėti į stiklinį ar metalinį indą ir sandariai uždaryti, kad išliktų trapūs. Kambario temperatūroje jie suminkštėja.
Tai kodėl su meduoliais rekomenduojama elgtis atvirkščiai, uždaryti juos tam, kad išliktų minkšti?..
Mano dėžutėje sudėti meduoliai pagal Cipciuko receptą kieti Ne tokie, kad dantį išsilaužtum, kąsti nesunku, bet tikrai nėra minkštučiai ar "guminiai".
Į tešlą tikrai nepridėjau per daug miltų.
QUOTE(kismet @ 2009 12 14, 08:27)
Man kilo vienas klausimas dėl meduolių kietumo/minkštumo.
Jau daug metų kasmet kepu imbierinius sausainėlius (pagal švedišką tradicinį receptą). Iškeptus juos rekomenduoja iškart sudėti į stiklinį ar metalinį indą ir sandariai uždaryti, kad išliktų trapūs. Kambario temperatūroje jie suminkštėja.
Tai kodėl su meduoliais rekomenduojama elgtis atvirkščiai, uždaryti juos tam, kad išliktų minkšti?..
Mano dėžutėje sudėti meduoliai pagal Cipciuko receptą kieti Ne tokie, kad dantį išsilaužtum, kąsti nesunku, bet tikrai nėra minkštučiai ar "guminiai".
Į tešlą tikrai nepridėjau per daug miltų.
Jau daug metų kasmet kepu imbierinius sausainėlius (pagal švedišką tradicinį receptą). Iškeptus juos rekomenduoja iškart sudėti į stiklinį ar metalinį indą ir sandariai uždaryti, kad išliktų trapūs. Kambario temperatūroje jie suminkštėja.
Tai kodėl su meduoliais rekomenduojama elgtis atvirkščiai, uždaryti juos tam, kad išliktų minkšti?..
Mano dėžutėje sudėti meduoliai pagal Cipciuko receptą kieti Ne tokie, kad dantį išsilaužtum, kąsti nesunku, bet tikrai nėra minkštučiai ar "guminiai".
Į tešlą tikrai nepridėjau per daug miltų.
Man irgi labai keista, dezuteje geriau kieti islieka, o ant stalo palikti sudreksta Gal nuo namu priklauso
Neryte,
specialiai tavo prašymu
Papildyta:
superinis nors pati kažkodėl darau tokius nucackintus, bet dūšiai mielesni man tokie kaip jūsiškis reiks ir man kitais metais tokius kept
specialiai tavo prašymu
Papildyta:
QUOTE(Noelle @ 2009 12 13, 20:20)
Čia mano sūnužio namelis. T
superinis nors pati kažkodėl darau tokius nucackintus, bet dūšiai mielesni man tokie kaip jūsiškis reiks ir man kitais metais tokius kept