Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame tunikas

Labas mezgėjėlės biggrin.gif Gal kas turi, ar kur užmatė lietuvišką šitos tunikytės aprašymą.
tunika

Rusišką turiu, bandžiau skaityti, tai sunkiai doh.gif Nesu niekad mezgusi nuo viršaus, bet kaip ir įsivaizduoju, nes principas turėtų butį tas pats, kaip mezgant nuo apačiuos, tik atvirkštinis g.gif
Bet vat su kišenėm tai man žalias miškas doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
su kisenem lengva viska pagal aprasyma darai. As esu ja pradejus. Paskui kaip ir rankoves su papildomais virbalais teks kisenes uzbaigt.
Atsakyti
QUOTE(Inesiuuu @ 2014 04 02, 19:03)
su kisenem lengva viska pagal aprasyma darai. As esu ja pradejus. Paskui kaip ir rankoves su papildomais virbalais teks kisenes uzbaigt.

Bet čia ir yra bėda doh.gif , reikia aprašymą suprasti, su anglų kalba nedraugauju, o rusiškas, tą kurį turiu, sunkiai įskaitomas. Po truputis galvoje doliojasi vaizdas, tik nežinau ar geras, labai jau nesinori megzti ardyti, megzti ardyti, juo labiau, kad ratu mezgant ne taip jau greitai pasimatytų klaidos lotuliukas.gif
Net mintis kilo kokiai lėlei tuniką numegzti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeliukė9: 08 balandžio 2014 - 09:23
irgi geras variantas thumbup.gif
Atsakyti
Tokia paprasta tunika biggrin.gif , ilgis 72 cm
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inesiuuu @ 2014 04 02, 18:03)

Pagal rusiska aprasyma mezgant sia tunika nuo virsaus kaklui reikia uzdeti 152 akis. Mano nuomone, tai labai daug doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvyte @ 2015 03 09, 11:59)
Pagal rusiska aprasyma mezgant sia tunika nuo virsaus kaklui reikia uzdeti 152 akis. Mano nuomone, tai labai daug  doh.gif

Daugoka. Kas mėgsta nuogą kaklą, gal ir nieko. Aš paimprovizavau truputį. Pabaigusi mezginį surinkau akis po apykakle ir primezgiau dar vieną, iš apačios išlendančią kitos spalvos apykaklę .
Atsakyti
QUOTE(vivilitta @ 2015 03 09, 15:36)
Daugoka. Kas mėgsta nuogą kaklą, gal ir nieko. Aš paimprovizavau truputį. Pabaigusi mezginį surinkau akis po apykakle ir primezgiau dar vieną, iš apačios išlendančią kitos spalvos apykaklę .

Pasirodyk blush2.gif
Atsakyti
Cia tunikos aprasymas gerai iskaitomas:
http://webdomovodstv...eglanom-sverxu/

Bet man atrodo kazkaip labai sudetingai aprasytas tas reglano mezgimas nuo kaklo blink.gif . Reiketu tiesiog isikaityti ir suprasti kiseniu mezgimo principa, o visa kita megzti savo nuoziura.
Atsakyti
Gera ta schema, Virvyte. Aš pagal ją mezgiau. Man čia ir reglanas aiškus buvo. Jeigu kas neaišku, klauskit, padėsiu.
Kaklas čia gal kiek mažokai matosi, Comma, bet gal suprasit.
user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
QUOTE(vivilitta @ 2015 03 10, 17:00)
Jeigu kas neaišku, klauskit, padėsiu.

As labai noreciau pagalbos del kiseniu formavimo. Su reglanu viskas aisku
Atsakyti
QUOTE(Viksė @ 2015 03 10, 17:36)
As labai noreciau pagalbos del kiseniu formavimo. Su reglanu viskas aisku

Kišenės mezgamos analogiškai, kaip pirštinės nykštys. Toj vietoj, kur bus kišenės, akys nuo šoninės iki priekinio platinimo linijos nukeliamos ant akių laikiklio. Vietoj jų uždedamos akys naujos ant darbinio virbalo. Pridėti reikia žymiai mažiau, nei nukėlėm ant laikiklio, tada prieky taip gražiai susimeta klostė, kuri įeina į kišenę (skaičiai akių pagal išmieras surašyti schemoje). Tada mezgam iki pabaigos ratu padalkas. Po to mezgam kišenes: Surenkam ant keturių virbalų nuo laikiklio ir tas akis, kurias uždėjom vėliau. Mezgam ratu gerom akim 15 cm. Užsiuvam ar sumezgam kišenės "dugną" ir įvelkam į vidų.
Tikiuosi, kad kiek tai padėjau smile.gif
Atsakyti