Įkraunama...
Įkraunama...

Nebenoriu tokio pažeminimo

QUOTE(jurga_m @ 2005 11 05, 19:28)
Nu žinot negalėjau susilaikyti nepakomentavus.... blush2.gif

Oi kaip suprantu...vai ir aš vis negaliu ir negaliu susilaikyt laugh.gif
Atsakyti
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue]
QUOTE(Karbynė @ 2005 11 05, 17:23)
Išsisukinėji...skaičiau skaičiau...atidžiai...aš kai matau, galiu punkčiukais surašyt, kas kliūva konkrečiai.
Apie kariamą šunį tai vargu ar pati supratai ką norėjai pasakyt laugh.gif Nu kad mandrai norėjai tai jasno, bet tiek to... rolleyes.gif

Nu gal ir pabaisos tie gydytojai. Tebūnie (nors aš to nematau). Bet kokią teisę mes turim smerkt žmones, kuriems čia nesuteikta proga apsiginti? Iš kur žinot kokia būtų jų "istorijos versija"? Ar iš anksto žinot, kad jie kiaulės, vien todėl, kad jie medikai ir kad gimdymas buvo komplikuotas? Kad autorė pasakojo viską objektyviai objektyviai, o jie kiaulės tik meluotų? Va kur neetika. Kai antra pusė aptarinėjama, o žodis jai nesuteikiamas.

"Suo kariamas pripranta" - tai pripratimas prie blogo, neteisingo elgesio - priimimas to, kaip norma. Cia buvo pamastymas, kad gal tau iprastas siurkstus, nemandagus elgesys tavo atzvilgiu, todel tau si istorija ir yra paprasta, nieko ipatinga, labai naturali ir normali? g.gif Na, nesupratai, tai nesupratai... nurasykim tai mano mandrumui.
Nejau, gydytoju neetiskas elgesys gali buti svarstomas tik istorijai pasibaigus tragiskai? Tada butu visi irodymai, kuriu tu nori, bet ar tada nebutu per velu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pure: 05 lapkričio 2005 - 18:41
laba diena mergaites ir as noreciau savo nuomone pasakyti apie lt. gydytojus viena vaikuti as gimdziua lt. o kita usa.....tai buvo skirtumas kaip diena ir naktis ....nieko gero ir grazaus negaliu pasakyti apie lt. daktarus.....truksta jiems dar pagarbos gimdyvem ...dar daug ko jiems reiketu pasimokintu....niurus ir nemalonus prisiminimai apie mano pirma gimdyma ..... nenoreciau gimdyti lt........
Atsakyti
QUOTE(Pure @ 2005 11 05, 19:39)
Cia buvo pamastymas, kad gal tau iprastas siurkstus, nemandagus elgesys tavo atzvilgiu, todel tau si istorija ir yra paprasta, nieko ipatinga, labai naturali ir normali?

Nu koks dar "gal". Savaime suprantama, kad man kaip lietuvei tai eilinė kasdienybė. kaip dar galėjai kitaip pagalvot? Gyvenu tai aš taip:
1. Atsibundu ant grindų, nes į lovą nepriima, o ant manęs dar smirdinčias kojines numeta.
2. Jei nepateikiu pusryčių į lovą - suspardo. Jei pateikiu - irgi, nes matote skonis netinka.
3. Suvalgę pusryčius tiek diedas, tiek vaikai trenkia nešvarius indus tiesiai į mane, o aš tada parpuolus keturpėsčia juos renku nuo žemės.
4. Vyras tuo momentu dar prisitaiko išspardyti, o vaikai rauna plaukus.
5. Kai surenku indus ir atsistoju, mane vėl trenkia su visais indais žemėn, nes ant kilimo ryžis nukritęs liko.
6. Vėl viską surenku ... Su visais paspardymais aišku.
7. Tada vyras man į nugarą užgesina cigaretę ir trenkęs durim išeina į darbą.
8. Vaikai užsidaro savo kambary, užsileidžia visu garsu muziką.
9. Kaimynai iš apatinių aukštų skambina ir staugia, kad iškvies dėl triukšmo policiją.
10. Kadangi vaikai manęs neklauso, atvažiuoja policija, surašo aktą ir apskundžia vaikų teisėm. Taigi mane dažnai tikrina.
11. Kai ateina patikrinti dažniausiai miegu apsikabinus šunį ant grindų, taigi mane apkaltina girtuoklyste ir apdeda baudomis už vaikų nepriežiūra.

Tikiuosi dabar suprantate, kad man buvimas bet kokioje ligoninėje su bet kokiais medikais man atrodo kaip pasaka. Na matyt todėl ir nesuprantu, na "šuo ir kariamas pripranta".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 05 lapkričio 2005 - 19:28
QUOTE(cafe girl @ 2005 11 05, 19:43)
nieko gero ir grazaus negaliu pasakyti apie lt. daktarus

Tu taip apibendrink, kai pas visus pagimdysi. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2005 11 05, 18:19)
. Juk skirtinga mūsų visų patirtis, charakteris, supratimas ir t.t., todėl tai, kas vienam ašaros, kitam gali būti juokas.

neblogas komentaras...visiems komentarams. Rimtai. Kadangi autorė gimdė, o ne mezgė, ir gimdė, kaip supratau, pirmą kartą, ir dar, kaip pavyko suprast, nėra medikė ir apie darbą/specifiką menkai nutuokia, tai jos emocijos visiškai suprantamos. Bet tik tiek. Pagimdė gerai, vaikelis sveikas ( kaip faina, bus dar viena Miglė, mamai pavydžiu), mama-sveika. Vadinasi, medicinos pagalba buvo suteikta gera. O štai atmosferos, psichologinio palaikymo pritrūko-gal tai totalinis deficitas ir visos tos gimdyklos klientės jaučiasi panašiai, o gal tai, kaip rašo Laisvė, individualus poreikis, padidintas jautrumas...Komentuojantiems, kad "privalo", "niekšai", "atlyginimas" ir t.t. norisi pastebėt- nefiga. Geru būt neprivalo niekas. Ypač, kai imama kalbėt apie atlyginimą. Neprivalo-bet būna. Džiaugiuosi, kad man teko sutikt tokių medikų. Pasakojančioms apie nuostabius medikus užsieniuose noriu pastebėt, kad nemažai pastaruoju metu yra straipsnių ( tiek respublikinėje, tiek rajoninėje spaudoje), kur svetur nugydyti ligoniai skundžiasi ne tik dėmesio trūkumu, bet ir nekvalifikuota pagalba, sukėlusia komplikacijas. Labai gerai ir dėmesingai aptarnaujami tie, kurie moka ekstra arba turi labai gerą draudimą, leidžianti rinktis aukštesnio lygio medicinos įstaigas. Aš , gimdydama čia, LT, vieną kartą buvau globojama kaip giminaitė, kitą-sumokėjau. ir gavau viską-palaikymą, globą, pokalbius tame tarpe. Paprasta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 05 lapkričio 2005 - 19:59
laikykis, nes viskas dabar turi buti da lampacki drinks_cheers.gif o jei neviesinsi informacijos, musu sirdys vis vien itars ir gimdysim namie beee.gif
Atsakyti
Ai, mergos, gal jau iš tikro baikit. Retai taip sakau, bet... Autorė nieko konkrečiai nekaltina, čia aš išreikalavau, kad parašytų, kas ir kur, visų skaitančių nėščiųjų labui, bet ko gero nelabai gerai padariau dry.gif Nu jautė jinai taip, jautė, taip ir parašė. Tai ką jinai turėjo rašyt? Kaip jai gera buvo, jeigu nebuvo? Ar galima smerkti, kad moteris gimdydama jautėsi taip, kaip jautėsi ir tai parašė? Į teismą tai ji nieko nepadavė...

Šiaip apibendrinant galiu pasakyt, kad pagrindinės autorės klaidos buvo dvi - trūkumas vyro ir trūkumas litų. Be šito (bent jau vieno kurio) bet kuriuose gimdymo namuose bus analogiškai, o jei netyčia pataikysi kitaip, tai gali laikyt, kad loterijos laimėjai... Bet čia mano nuomonė. Gal autorė turi kitokią nuomonę tiek tuo, tek kitu klausimu, ir čia jos, taip sakant, asmeninis reikalas... smile.gif

Ir baikit čia ginčytis, nu. kaip jai dabar jaustis? Atrodo, kad kažką siaubingo būtų parašius... Gi daugelis mūsų ir baisiau prirašo, ir nieko... smile.gif
Atsakyti
Na ir istorija, siaubas kazkoks, tikrai manau,kad jei vyras butu buves pasonej, viskas butu klostesi geriau...Svarbiausia, kad pabaiga laiminga, nors ir prisiminimai prasti.Sekmes graziai seiminytei:)
Atsakyti
Man kazkaip direktoriaus pavaduotojas viska isdave g.gif
Siaip as pati ne kokios nuomones apie ji, teko praeiti jo apziura su gresianciu.... ojojoj daugiau nenoriu.... buvau apsaukta, kad pilvas kietas.... Bet aciu Dievui viskas tas buvo senokai jau

QUOTE(Noa @ 2005 11 04, 19:48)
A nu vot... Nemaniau, kad ten taip būna blink.gif Nu va, nėščiosios, žinokit, Karalienės saugokitės doh.gif

Užtai Miglė - labai vardas gražus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 11 05, 21:27)
Gi daugelis mūsų ir baisiau prirašo, ir nieko... smile.gif

Nu kaip nieko?...baisiau ir būna laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 05 lapkričio 2005 - 21:22
QUOTE(Noa @ 2005 11 05, 21:27)
Šiaip apibendrinant galiu pasakyt, kad pagrindinės autorės klaidos buvo dvi - trūkumas vyro ir trūkumas litų. Be šito (bent jau vieno kurio) bet kuriuose gimdymo namuose bus analogiškai, o jei netyčia pataikysi kitaip, tai gali laikyt, kad loterijos laimėjai...

o tai uz ka gydytojams mokami atlyginimai ir mes visi dirbantieji mokame uz sveikatos draudima? Na kai kurie netgi dvigubai - pvz man pagal istatymus uz du vaikus sveikatos draudimas priklauso kol vyresniam sukaks 18 metu, bet is mano uzdirbamo atlyginimo ji vistiek atskaiciuoja dar karta.
Ne litu cia trukumas, o atsakomybes bei galimybes reikalauti, kad uz neprofesionalu darba, nepagarba pacientui kaip zmogui gydytojas privaletu atsakyti.
Zinai, kai atvaziuoji greitaja su jau gimstanciu kudikiu, o budinti akusere tave apibumba tik todel kad isdrisai atvaziuoti nakti ir ja prizadinti, tai irgi normalu...
Labai idomu buvo matyti jos mina, kai vistik per apziura uzciuope jau belendancia vaiko galvute
Atsakyti