VA ir reikėjo ją sudėti į vietą... Man irgi mėgino aiškinti,kad pavėlavau, nors įėjau į kabinetą kai išėjo kita pacientė ir ,,pavėlavau" tik 1 minutę...Bet čia dar ir blogas darbo organizavimas kaltas, poliklinikos valdžia...
Pritarciau Karbynei - nera cia kriminalo, gal gydytojai kiek balansavo ant etikos ribos. Linkeciau autorei kito leliuko laukiantis gal palankyti akuseriu paskaitas (aka Semeta, Liuda Kaune), tai nereiskia, kad gimdytum namie, taciau galetum "pasinerti". Nesciajai ne adfvokato ieskoti reiketu, o dvasines ramybes gal.
Beje, nuskausminamieji galejo salygoti toki ne visiskai sklandu gimdyma taip pat. Ne visos gydytojos apie tai informuoja.
As nelabai moku paaiskinti, bet antra vaika gimdziau kur kas prastesnej emociniu poziuriu aplinkoj (pirmo gimdymo metu muzikele grojo, zvakute dege, gydytoja sokinejo), o andtra gimdant viskas vyko zaibiskai, nieks neguode (bet ir nesokdino), aakusere vadovavo paradui (gydytoja stengesi vyrui paaiskinti situacija taip, kad as nesuprasciau), bet po antro vaiko gimimo uzpludo niekad iki tol nepatirta euforija...
Beje, nuskausminamieji galejo salygoti toki ne visiskai sklandu gimdyma taip pat. Ne visos gydytojos apie tai informuoja.
As nelabai moku paaiskinti, bet antra vaika gimdziau kur kas prastesnej emociniu poziuriu aplinkoj (pirmo gimdymo metu muzikele grojo, zvakute dege, gydytoja sokinejo), o andtra gimdant viskas vyko zaibiskai, nieks neguode (bet ir nesokdino), aakusere vadovavo paradui (gydytoja stengesi vyrui paaiskinti situacija taip, kad as nesuprasciau), bet po antro vaiko gimimo uzpludo niekad iki tol nepatirta euforija...
QUOTE(Dobšiukas @ 2005 11 05, 15:40)
VA ir reikėjo ją sudėti į vietą... Man irgi mėgino aiškinti,kad pavėlavau, nors įėjau į kabinetą kai išėjo kita pacientė ir ,,pavėlavau" tik 1 minutę...Bet čia dar ir blogas darbo organizavimas kaltas, poliklinikos valdžia...
kur jau sudėsi...mano mama susibarė su stomatologe, tokia garsia aferiste visam mūsų mieste, bet kadangi labai reikėjo, nes aš buvau dar kūdikis, tai po barnio ta dantistė jai dar taisė dantį- taip "sutaisė", kad ištraukė nervą, kuris paralyžiavo jai ranką, paralyžius dingo , bet visą gyvenimą liko padariniai....aišku dabar nebeišsiaiškinsim- tyčia ar netyčia....gal čia nelabai vieta kalbėt apie etiškus ir neetiškus medikus- reiktų atskiros temos, bet įtariu, kad kone muštynės būtų

QUOTE(Cikadelė @ 2005 11 05, 16:35)
va du gydytojai- yra gerų, yra blogų, bet tie, apie kuriuos rašė miluka- blogiukai
jie neverti gydytojo vardo 

O aniem gal atrodytų, kad tu savo darbo vietoj sėdėt neverta

Hm, žiū ką padariau iš dalies teksto. Išmečiau visus "atseit", "lyg tarp kitko", "nesusitarė, kuriam atiteks garbė skerst", "super daktarai", "kodėl anksčiau tai jiem nekėlė įtarimų?" ir t.t. t.y. emocijas. Kai kuriuos žodžius pakeičiau švelnesniais (pvz vietoj "sugalvojo", "sušvietė" į pvz. "nusprendė" ar dadėjau švelnesnę eilutę, komentarą, grynas emocijas (pvz. IR ČIA PRASIDĖJO MANO LINKSMYBĖS ) nutryniau. Ir gavosi va kas....Nelengvas gimdymas, tik kriminalo mažiau

"Akušerė papriekaištavo anesteziologei, kad per daug nuskausmino ir uždraudė leisti nuskausminamuosius,tada ir pajutau kas tai yra gimdymas... Gal ir logiškas sprendimas, nes nuskausminamieji kartais tikrai komplikuoja gimdymo eigą
Lengviau atsidusau, kai gydytoja sugalvojo pasikviesti dar viena gydytoja pasikonsultuoti,o ši nustebo išgirdusi kiek laiko aš "gimdau". Tada nusprendė, kad reikia paklausyti vaiko tonu,ar jis dar gyvas. Aciu Dievui Miglei viskas buvo gerai.
11,00 val. į gimdyklą užeina gimdymo namų direktoriaus pavaduotojas. Gydytojos nusprendė paklausti jo nuomones ką su manim daryti. Jis nusprendė savo vyriška ranka man "padeti stumti" ir gerokai išmaigė man pilva. Pojūčiai ne patys maloniausi.
Nuo skausmo ir pačiai mintys galvoje maišėsi. Paeiliui "padėję man stumti" nusprenė, kad Miglė labai jau šone pilve guli,gal ji bus į vikrštelę susisukusi... Ir tada daktarai priėmė sprendimą operuoti, davė pasirašyti būtinus dokumentus, dar paklausė "ar aš sutinku operuotis?"Argi aš galėjau rinktis?
Tada pradėjo vė leisti nuskausminamuosius ir skubiai nuvežė į operacinę.
Aš guliu ant operacinio stalo ir matau kaip stovi man iš abiejų pusių po gydytoją besitardami kuris mane operuos. Vienai rankas skauda nuo vaikų stumdymo, kitai nepriklauso,nes ne jos budėjimas, o direktoriaus pavaduotojas iš viso tik šiaip į operacinę atėjo...tai jie gal 5 minutes tai sprendė. Nemalonu prisiminti.
Aciu dievui anesteziologė labai faina pasitaikė, visą laiką man galvą glostė ir ramino. Savo aukselio gimimo neatsimenu, kadangi praradau sąmonę...
Grįžau į pasaulį kai mane jau siuvo nuo tokio jausmo,kad tuo mirsiu kaip šalta ir nuo drebulio dantis ant danties nesueina. Bet taip būna daugumai.
Gydytojai meiliai šokineja aplink. Pasirodo mano Miglė labai norėjo gimti, tik visa iki kaklo buvo susisukusi į virkštelę ir pasikabinusi,todėl ir nejaučiau noro stumt.
Į gimdyvės kortelę įrašė,kad mano dubuo yra deformuotas,todėl negalėjau pagimdyti pati.
Tiesa susiuvo nevienodais siūlais. Nežinau kodėl. Bet toje vietoje randas ir nesuaugo. Kaip ten bebuvę esu laiminga turėdama nuostabią dukrytę."
Kabryne,jeigu iš gyvenimo išbrauktum visas emocijas ir spalvas,tai kažin kas gautusi???
Gimdymą aprašiau būtent taip kaip pati jį mačiau ir nesu kokia mergelė iš vidurio kaimo,kuri neįsivaizduoja kaip viskas turi vykti ir kas tai yra medikų etika ir bendravimas su pacientu. 2 savaites lankiau paskaitas tuose pačiuose Mažylio gimdymo namuose ir tikrai po gimdymo sugebėjau atskirti pažadus nuo realybės
Todėl savo nuomonės apie medikus,kurie gimdyvei į akis pareiškia,kad nesiruošia atlikti savo tiesioginės pareigos - "padėti stumti vaikutį", tikrai nepakeisiu. aš nesakau,gal gyd.Karalienė tikrai profesionalė,tačiau manęs kaip gimdyvės tikrai nedomino jos prėjusio budėjimo statistika ar bloga nuotaika atsinešta iš namų...

QUOTE(miluka @ 2005 11 05, 17:47)
1. Kabryne,
2. po gimdymo sugebėjau atskirti pažadus nuo realybės
2. po gimdymo sugebėjau atskirti pažadus nuo realybės
1. Karbyne

2. Kokie dar pažadai?

Tu geriau papasakok kaip jauteisi, kai vis tik pamatei savo dukrytę

QUOTE(Karbynė @ 2005 11 05, 15:08)
O aniem gal atrodytų, kad tu savo darbo vietoj sėdėt neverta 
Hm, žiū ką padariau iš dalies teksto. Išmečiau visus "atseit", "lyg tarp kitko", "nesusitarė, kuriam atiteks garbė skerst", "super daktarai", "kodėl anksčiau tai jiem nekėlė įtarimų?" ir t.t. t.y. emocijas. Kai kuriuos žodžius pakeičiau švelnesniais (pvz vietoj "sugalvojo", "sušvietė" į pvz. "nusprendė" ar dadėjau švelnesnę eilutę, komentarą, grynas emocijas (pvz. IR ČIA PRASIDĖJO MANO LINKSMYBĖS ) nutryniau. Ir gavosi va kas....Nelengvas gimdymas, tik kriminalo mažiau
"Akušerė papriekaištavo anesteziologei, kad per daug nuskausmino ir uždraudė leisti nuskausminamuosius,tada ir pajutau kas tai yra gimdymas... Gal ir logiškas sprendimas, nes nuskausminamieji kartais tikrai komplikuoja gimdymo eigą
Lengviau atsidusau, kai gydytoja sugalvojo pasikviesti dar viena gydytoja pasikonsultuoti,o ši nustebo išgirdusi kiek laiko aš "gimdau". Tada nusprendė, kad reikia paklausyti vaiko tonu,ar jis dar gyvas. Aciu Dievui Miglei viskas buvo gerai.
11,00 val. į gimdyklą užeina gimdymo namų direktoriaus pavaduotojas. Gydytojos nusprendė paklausti jo nuomones ką su manim daryti. Jis nusprendė savo vyriška ranka man "padeti stumti" ir gerokai išmaigė man pilva. Pojūčiai ne patys maloniausi.
Nuo skausmo ir pačiai mintys galvoje maišėsi. Paeiliui "padėję man stumti" nusprenė, kad Miglė labai jau šone pilve guli,gal ji bus į vikrštelę susisukusi... Ir tada daktarai priėmė sprendimą operuoti, davė pasirašyti būtinus dokumentus, dar paklausė "ar aš sutinku operuotis?"Argi aš galėjau rinktis?
Aš guliu ant operacinio stalo ir matau kaip stovi man iš abiejų pusių po gydytoją besitardami kuris mane operuos. Vienai rankas skauda nuo vaikų stumdymo, kitai nepriklauso,nes ne jos budėjimas, o direktoriaus pavaduotojas iš viso tik šiaip į operacinę atėjo...tai jie gal 5 minutes tai sprendė. Nemalonu prisiminti.
Aciu dievui anesteziologė labai faina pasitaikė, visą laiką man galvą glostė ir ramino. Savo aukselio gimimo neatsimenu, kadangi praradau sąmonę...
Grįžau į pasaulį kai mane jau siuvo nuo tokio jausmo,kad tuo mirsiu kaip šalta ir nuo drebulio dantis ant danties nesueina. Bet taip būna daugumai.
Gydytojai meiliai šokineja aplink. Pasirodo mano Miglė labai norėjo gimti, tik visa iki kaklo buvo susisukusi į virkštelę ir pasikabinusi,todėl ir nejaučiau noro stumt.
Į gimdyvės kortelę įrašė,kad mano dubuo yra deformuotas,todėl negalėjau pagimdyti pati.
Tiesa susiuvo nevienodais siūlais. Nežinau kodėl. Bet toje vietoje randas ir nesuaugo. Kaip ten bebuvę esu laiminga turėdama nuostabią dukrytę."

O kodel tu redaguoji kitu zinutes, a?

QUOTE(Pure @ 2005 11 05, 18:02)
O kodel tu redaguoji kitu zinutes, a?
Redaktore tu cia kokia, ar kas?
Zmogus nuoskauda jaucia del patirtos moralines traumos, o tu cia zinutes redaguoji. 

redaguoju

Nu ot, ne tik medikai pikti būna

Pure pagal forumo taisykles ir cituojamas tekstas neturi užimt didžiosios posto dalies

Viskas , ką noriu pasakyti, kad mano galva "ne toks velnias baisus, kaip jį piešia"

QUOTE(Karbynė @ 2005 11 05, 16:13)
redaguoju
man rods jos žinutė nepasikeitė, kokia buvo , tokia liko
Ar ne? O čia jau mano " istorijos versija" . Ir žinutė mano.
Pure pagal forumo taisykles ir cituojamas tekstas neturi užimt didžiosios posto dalies

Nepikta as

O autores vietoje nenoreciau pati buti ir tau to nelinkeciau

QUOTE(Pure @ 2005 11 05, 18:27)
O autores vietoje nenoreciau pati buti ir tau to nelinkeciau
, ji turi priezasti buti pikta.

Ech tu, nieko tu nesupratai

Man visai nepasirodė autorė pikta, tik kad gyd. psichoterapija neužsiėmė su ja tai tikrai, o reikėjo, galėjo ir akušerė padirbėti teisinga kryptim

QUOTE(Dobšiukas @ 2005 11 05, 18:40)
kad gyd. psichoterapija neužsiėmė su ja tai tikrai, o reikėjo, galėjo ir akušerė padirbėti teisinga kryptim 

Hm, psichoterapija dalykas geras, aš už, bet tiesą sakant realiai, kad tai kur gimdymo namuos specialiai daroma nelabai ir teko girdėt. Ypač kai gimdymas baigėsi ekstrine operacija.