ir tiesa dabar atsimenu tų dviejų mane ankščiau laiko gimdyti išsiuntusių gydytojų patarimą : sakė nevažiuok tik į mažylį ten negausi tinkamos priežiūros be to jeigu įvyks nelaimė vistiek veš į klinikas mažylyje neturi tokios aparatūros, dėl šventos ramybės važiuok į klinikas. bet tada tik pasijuokiau kad pavydi jos mano gydytojai kad jos vyrui pinigus sumokėsiu. bet dabar suprantu kokios jos teisios buvo.
QUOTE(miluka @ 2005 11 04, 16:08)
Aciu dievui anesteziologė labai faina pasitaikė, visą laiką man galvą glostė ir ramino.
Galbūt čia ir slepiasi visų čia išsakytų nuoskaudų esmė: ne gydytojų kompetencijoje, gimdymo taktikoje ir pan., o tame, kad moteris komplikuojantis situacijai negavo iš kitų gydytojų to paglostymo ir nuraminimo
QUOTE(NeringaJ @ 2005 11 10, 15:15)
man atrodo kad nė vienas normaliai mąstantis žmogus jau apie medikus nekalbu nepasakys gimdančiai moteriai kad jos vaikas gali numirti o iki paskutinės akimirkos tęs kad viskas gerai.
Ir kaip tu tai įsivaizduoji: tarkim gimdymas komplikuojasi, vaiko ar mamos būklė blogėja, gydytojai atkakliai aiškina, kad viskas normaliai, viskas gerai, mes tave tik truputėlį paoperuosim ir pan.
QUOTE(dange @ 2005 11 10, 21:44)
Galbūt čia ir slepiasi visų čia išsakytų nuoskaudų esmė: ne gydytojų kompetencijoje, gimdymo taktikoje ir pan., o tame, kad moteris komplikuojantis situacijai negavo iš kitų gydytojų to paglostymo ir nuraminimo
Ir kaip tu tai įsivaizduoji: tarkim gimdymas komplikuojasi, vaiko ar mamos būklė blogėja, gydytojai atkakliai aiškina, kad viskas normaliai, viskas gerai, mes tave tik truputėlį paoperuosim ir pan.
nuo varcios ir vel is pradzios... jau rodos, tiek isdiskutuota, ir vel nuo pradziu apie ta pati.siulau sia tema palikt ramybeje
Taip būtent tokius žodžius aš norėčiau išgirsti, o ne tai kad "Tavo vaikas gal jau negyvas, na atliksim cezarį- žiurėsim kaip bus" Gimdyvės emocinė būsena taip pat lemia tiek natūral;aus gimdymo tiek cezario eigą bei atsigavimą po visko.
Aš tave kuo puikiausiai suprantu, nes pati patyriau gydytojų abejingumą (taip pat esu aprašius savo istoriją), svarstymą ką daryti su manim, dar negimusio kūdikio nepriežiūra . Tai pačios baisiausios mano gyvenime akimirkos. Ir visai ne dėl sąrėmių, ne ne dėl to, o dėl gydytojų nepriežiūros, išrėktų žodžių, kad nenori atsakomybę už mane prisiimti....... net dabar negaliu ramiai, be ašarų apie tai kalbėti
O aš taip laukiau, taip tikėjaus kažko dieviško - gražaus, nors ir skausmingo be galo, o gydytojai, pasityčiojo iš tokios mano gyvenime svarbios akimirkos Dėkoju Dievui lig šiol, kad mano dukrelė sveika ir šypsos žiūrėdama į mane
Linkiu tau daugiau to nepatirti, tebūnie kitas gimdymas bus nuostabus
O aš taip laukiau, taip tikėjaus kažko dieviško - gražaus, nors ir skausmingo be galo, o gydytojai, pasityčiojo iš tokios mano gyvenime svarbios akimirkos Dėkoju Dievui lig šiol, kad mano dukrelė sveika ir šypsos žiūrėdama į mane
Linkiu tau daugiau to nepatirti, tebūnie kitas gimdymas bus nuostabus
O kaip tu įsivaizduoji, guli sąrėmis po sąrėmio, atsikvėpt nėr kada, o čia gydytojas rėkia, kad aš nenoriu atskomybės už tokią gimdyvę, kadangi vandenys pažaliavę, o kūdikio tonai silpnėja . Žinai, tikrai nemanau, kad tokiu atveju taip "švelniai" ištarta tiesa, geriau už tai, kad nežinai, na gal mažą dalelę tiesos, bet ne taip, kad kūdikis silpsta ir aš nenoriu atsakomybės
Nu sakes paskaisciau komentarus ir kai kuriais pasislikstejau(ipac karbynes,ir dar kitu)nu tu ir pavarai,zinai ka,gal tu pati pasiskaityk savo komentarus sudejus juos i kruva zinok tikrai juokas ima.man tokia mintis netycia kilusi buvo kad gal tu pati dirbi kazka panasaus.
Kai kuriu daktaru darbu tikrai ne pateisinu,ipac sios srities,jie juk studijavo,juk taip pat zino kad svarbu yra psichologinis elgesys ypac su nesciomis moterimis.Tai gal geriau i skerdykla eina dirbt.(aisku ne visi,kai kurie tai labai liuks)
As suprantu kad nuomone visi turi teise issakiti,bet nevisada reiketu kitus zmones skaudint,nes jie niekuo deti del tavo gyvenimisku problemu,zmones bukit zmoniski o ne zveriski.
Kai kuriu daktaru darbu tikrai ne pateisinu,ipac sios srities,jie juk studijavo,juk taip pat zino kad svarbu yra psichologinis elgesys ypac su nesciomis moterimis.Tai gal geriau i skerdykla eina dirbt.(aisku ne visi,kai kurie tai labai liuks)
As suprantu kad nuomone visi turi teise issakiti,bet nevisada reiketu kitus zmones skaudint,nes jie niekuo deti del tavo gyvenimisku problemu,zmones bukit zmoniski o ne zveriski.
QUOTE(pupuliuk @ 2005 11 14, 17:21)
Nu sakes paskaisciau komentarus ir kai kuriais pasislikstejau(ipac karbynes,ir dar kitu)nu tu ir pavarai,zinai ka,gal tu pati pasiskaityk savo komentarus sudejus juos i kruva zinok tikrai juokas ima.man tokia mintis netycia kilusi buvo kad gal tu pati dirbi kazka panasaus.
Pupuliuk
Užjaučiu, liūdna, kad taip yra pas mus.
Aukit sveikos ir laimingos, viskas bus gerai
Aukit sveikos ir laimingos, viskas bus gerai
istorija daugiau nei baisi. priešui nelinkėčiau to patirti
daugelis mano pažįstamų norėjo gimdyti tik Kaune ar Vilniuje. Neva ten profesionalesni gydytojai, o aš sakydavau, kad nė velnio, tik pinigų daugiau sumokėsi. aš pati gimdžiau Kėdainiuose, eilinėj provincijoj, ir sulaukiau tikrai žymiai daugiau pagarbos ir priežiūros.
galbūt gydytojai negali prisiimti kiekvieno paciento skausmo ir baimių, tačiau ir beširdžiai negali būti. jei nėra jokių jausmų darbui ir žmogui, manau neturėtų dirbti tokio darbo.
daugelis mano pažįstamų norėjo gimdyti tik Kaune ar Vilniuje. Neva ten profesionalesni gydytojai, o aš sakydavau, kad nė velnio, tik pinigų daugiau sumokėsi. aš pati gimdžiau Kėdainiuose, eilinėj provincijoj, ir sulaukiau tikrai žymiai daugiau pagarbos ir priežiūros.
galbūt gydytojai negali prisiimti kiekvieno paciento skausmo ir baimių, tačiau ir beširdžiai negali būti. jei nėra jokių jausmų darbui ir žmogui, manau neturėtų dirbti tokio darbo.
QUOTE(jurga_m @ 2005 11 05, 19:28)
Nu žinot negalėjau susilaikyti nepakomentavus.... Tokie žmogaus išgyvenimai tampa kažkokių ...... diskusijų objektu Ir man panašiai buvo Mažylyje, tai 100% suprantu tokias emocijas.
Gal as jau per daug seniai ten gimdziau, bet mano prisiminimai patys graziausi Niekam nieko nemokejau, vyras nedalyvavo (tada dar kazkokiu kursu reikejo, o buvo Nauji metai...) Aisku, cia kaip kam pasiseka... Ai, tik gydytoja Ly ir Sakaliene buvo, bet as ja maciau tik kai avaziavau ir kai namo israsinejo. Bet uztat labai patiko akusere ir anesteziologe. Labai geda prisipazinti, bet as net ju pavardziu nezinau
As vietoj taves paviesinciau viska, bet svarbiausia kad viskas gerai baigesi, sekmes.