Įkraunama...
Įkraunama...

Nebenoriu tokio pažeminimo

QUOTE(neras @ 2005 11 07, 17:33)
Nu jooo, išvadas geras jūs padarot  thumbup.gif  blink.gif Šiaip tai žmonės/gimdyvės miršta nuo ligų/komplikacijų, tik Lietuvoje juos nužudo medikai  cool.gif .

Neras, miršta nuo komplikacijų, kurios sukeliamos dėl gydytojų neprofesionalumo ir savo darbo neatlikimo... O apie nužudymus tai yra Tavo išvados.

QUOTE(mazylle @ 2005 11 07, 18:28)
zinai pasakysiu paprastai. Jeigu as gimdyciau n valandu, su aplink kakla vaikui apsisukusia virkstele, ir mane laikytu ant gimdymo stalo 3 valandas, ir lieptu stumti, man ta situacija neatrodytu tokia paprasta. kaltinti anesteziologa absoliuciai yra neprofesionalu. daznai pasitaiko per didele, ar per maza doze, kad kai buvo man. reikia ieskot iseities tokioj situacijoj, o ne badyt pirstu vienam i kita kieno kalte. As pasikartosiu, bet baisu pagalvojus, kas galejo nutikti kudikiui. ir tai daro ta istorija dar nepaprastesne. .

Šioje istorijoje dar labai laiminga pabaiga: ir mažylė, ir gimdyvė sveika... Aš nekalbu apie tai, kad gydytojai turi čiulbėti kaip lakštingalos, tačiau atlikti savo darbą jie turi. O 3 val stumti vaikelį tikrai labai didelis laiko tarpas. Sprendimus gydytojai turėjo priimti greičiau, o nesistumdyti tarpusavyje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eimutė: 08 lapkričio 2005 - 09:08
perskaičiau dar kartą-nes bediskutuodamos tikrai pamirštam, kas autorės surašyta...Tikrai, trys valandos yra daug. Ir tai, kad vaikelio širdelės tonai nebuvo fiksuojami, yra negerai..Kiek jau čia aš teišmanau...Ko gero, būtų labai neprošal, jei medikas pakomentuotų , nes mūsų komentarai ir komentarų komentarai gali būt į lankas...Apie medicininę reikalo pusę. Tačiau apie žmogiškąją-laikausi savo nuomonės.

A, dar apie tai, kur miršta žmonės:ar nesėkmių ir nekvalifikuotos medicininės pagalbos atvejų pasitaiko tik LT ?

Paprastas klausimas- kaip čia yra? Šaukiančių, kad LT medicina/medikai niekšai, nemokšos ir nedorėliai, gausu, bet aš jiems dėkinga už du vaikus ir save gyvą...Agotukas štai pritaria-dėkinga irgi..Ir mūsų tikrai ne dvi...Ar tai neverta kalbos? Ar būtina manyt, kad gerai tik kitiems ir kitur?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 08 lapkričio 2005 - 09:38
Jo , mamagitana drinks_cheers.gif
Dar pridursiu, kad mano puske, gyvenusi Airijoje, net negalvojo ten "daryti" leliuko ir gimdyti, nes girdejo daug nelabai graziu atsiliepimu apie nestukiu prieziura toje salyje. Tiesa, ji ten buvo legaliai ir medicinos paslaugas gaudavo kaip ir visi pilnateisiai tos salies pilieciai mirksiukas.gif
Atsakyti
vieną komentarą gavau- sako, kad neišstūmė gal ir todėl, kad per daug buvo nuskausminančiųjų...Gal...Šiaip jau trys valandos su epidūru yra normos ribose...O "nesistatė" galvutė -neaišku kodėl, rašiusiosji mažokai informacijos pateikia..Dėl virkštelės to kaip ir neturėjo būt-greičiau dėl moters anatomijos arba gimdymo eigos ypatumų...Jei per tris valandas nesiklausė nė karto vaisiaus širdelės tonų-blogai, bet, sako, menkai įtikėtina, nes tai absoliuti taisyklė...Blogiausiai buvo įvertintas gydytojų bendravimas su paciente-t.y. emocinė dalis. Tų paaiškinimų, pakomentavimų, matyt labai ir trūko-gal juos gavusi moteris būtų jautusis saugesnė ir ramesnė. Oi, dar vieną dalyką sakė-anesteziologas, ko gero, ją tiesiog užmigdė, padidindamas dozę-kad nesiklausytų diskusijų ir nesinervintų be reikalo.

Ir vėl aš tą patį-svarbu, kad rezultatas geras, o tai, kas nepatiko, reikia anlizuot ir aiškintis-gal ne vienintelis tas gimdymas bus, reikia kitam kartui pasiruošt , kaip pridera.
Atsakyti
blink.gif tiesa pasakius pasibaisejau!!!!!!!! Na bet svarbiausia, kad viskas gerai baiges. manau gydytojai prarade zmogiskuma, jiems zmogus nieko nebevertas, dirba kaip kokiam fabrike... baisu
Atsakyti
Na tema jau nuklydo į lankas.
Visą nėštumą lankiaus pas Karalienę ir nieko blogo apie ją negaliu pasakyt. Man, asmeniškai, ji patiko ir kaip gydytoja, ir kaip žmogus. Mokėt aš jai nemokėjau, tiesa, gimdžiau, ne pas ją (tuo metu ji kaip tik atostogavo).
O gimdymas jau šiaip stresinė situacija, tad sunku objektyviai viską įvertint, tuo labiau, būnant gimdyvės pozicijoj.
Valio, kad ir mama, ir dukrytė sveikos. Tai svarbiausia.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 11 04, 20:12)
Jeigu jau spėliot, tai kaip tik sakyčiau - Klinikos arba antra... Vien dėl to, kad nei mažyly, nei Krikščioniškuose negimsta per parą 11 naujagimių, o kokie 4 - maksimum g.gif
Iš kitos pusės - gimdymo namų direktoriaus pavaduotojas - ir odinis kampas su TV gimdykloj g.gif Antra gal? Ar gal tikrai krikščioniški? Mažyly odinių kampų tikrai nėra, ten jie iš tokios pusiau medžiagos, pusiau ceratos g.gif

Miluka, prisipažink, nebeintriguok taip  smile.gif

labas,noriu pareikst savo nomone,Krikscioniskuose per mano gymdima gyme 8 vaikai tai buvo 23 rugseju, ir ten nera odiniu kampu.As nekoda ne norejou ten gymdit,no taip iseju ir as ir vyras likum labai patenkiti,labai geras personalas.GYMDIKIT ne bijokit
Atsakyti
Zinot, as kaip tik dabar mastau kur gimdyt.Svarstau apie Mazyli ir Krikscioniskus.Na po tokiu straipsniu baisu vaziuot i mazyli. Viena zinau, kad vyras dalyvaus gimdyme.
Atsakyti
QUOTE(Eimutė @ 2005 11 08, 07:02)
miršta nuo komplikacijų, kurios sukeliamos dėl gydytojų neprofesionalumo ir savo darbo neatlikimo...

Nukrypimas į šoną, bet...
Man įspūdį daro blink.gif , kai žmonės, akivaizdžiai neturėdami žalio supratimo apie mediciną ima daryti išvadas apie gerą ar blogą ligos eigą, komplikacijų priežastis ir pan. Pasiskaitykit elementarias visuomenei skirtas knygeles ar populiarų "Nėščiosios vadovą",- komplikacijos atsiranda ne tik dėl medikų neprofesionalumo, savo darbo neatlikimo ar pan. Kai kuriais atvejais jų neįmanoma išvengti net ir padarius viską, ir net tos, kurios "susimoka" už gimdymą, nėra nuo jų apsaugotos, deja...
Atsakyti
QUOTE(mazhulia @ 2005 11 04, 23:23)
visur visko buna. bet budama jav nesirinkciau niekad ruses gydytojos daugiau schmoll.gif per savo gimdyma oi kiek prisinervinau, bet labiausiai del to, kad su pilnai atsidariusiu kakleliu 4 val su biskeliu laukiau kol pasirodys gydytoja, o po to per valanda stumimo, gydytoja byuvo nuejus pavalgyt(mat buvo labai isalkus) ir dar karteli kavos atsigert- tonusui pakelt blink.gif gerai,kad nors sesele stumt padejo tongue.gif o neisejo kartu kavutes doh.gif ir aisku buvau aprekta gydytojos kad stumt nemoku ir tttt...
miluka, dziaugiuos kad jums viskas gerai baiges 4u.gif

Mazhulia, pas kokia ruse gydytoja gimdei? man uzteko poros profilaktiniu apsilankymu pas rusus. daugiau niekas manes pas juos nenuvarytu doh.gif
Atsakyti
Baisu... Bet, sunku pasakyti kas kaltas. Gal šie modernūs laikai. Ir tas nelemtas epidūrinis nuskausminimas. Apie jį girdėjau keletą nelinksmų istorijų. Ir ta nelemta mamų baimė pajusti gimdymo skausmus. Jei nebūtų vaistų leidusisi būtų jautus viską. Ir žinotų eina tas vaikas pats ar ne. Abu savo vaikučius gimdžiau natūraliai. Pirmasis buvo sudėtingas ir labai skausmingas (beja irgi dėl daktarų nejautrumo). Antrasis buvo greitas ir neskausmingas, nes buvau pasiruošus ir žinojau pati ką ir kada daryti. Nuvažiavau praktiškai paskutinę minutę. Galiu išpažinties autorę tik užjausti, nes gimdant lauki stebuklo, nieko nežinai ypatingai pirmąjį kartą ir telieka pasitikėti daktarais. O jie nuvilia. O vyras reikalingas gimdyme būtent tam , kad su tavimi elgtusi kaip su žmogum o ne kaip su gyvuliu (nors mano uošvienė gyvena kaime ir esu mačius kaip svelniai ji elgiasi su karve kai ji atsiveda veršiuką) Kartais to švelnumo taip trūksta daktarams.
Atsakyti
QUOTE(IndreL22 @ 2005 11 04, 18:52)
Jo jo, pritariu Noa. Turiu itarima, kad tai yra MAzylio gimdymo namai g.gif

Aš kažkaip net neabejoju jog mažylis

QUOTE(Karbynė @ 2005 11 04, 21:23)
Aš ir negiriu. Tik nedramatizuoju. Iškilus grėsmei pacientas turi būt informuojamas, kitas klausimas - kaip. O gal tau geriau atrodo, kad jie būtų už durų išėję pasitarti, ar jei neduokdie, tų toniukų rimtai būt nebebuvę, būt to nepasakę vien kad mama ramiau jaustųsi? Ir pasakė įtariu be jokių tamstos interpretuotų "ai" .

man atrodo kad nė vienas normaliai mąstantis žmogus jau apie medikus nekalbu nepasakys gimdančiai moteriai kad jos vaikas gali numirti o iki paskutinės akimirkos tęs kad viskas gerai.

QUOTE(DAISY @ 2005 11 04, 22:23)
Dar neperskaičius visų žinučių supratau, kad tai mažylis
ten nesitarus esi labai "prižiūrima"
Dėl to ir antrą gimdžiau klinikose susitarus
užteko 1 gimdymo nesitarus ten
Dėl Karalienės prieš 3 metus lankiausi pas ją per nėštumą
na negaliu labai blogai atsiliept  mirksiukas.gif labai gerai irgi  mirksiukas.gif
bet skųstis ja tikrai negalėčiau mirksiukas.gif

linkiu daug stiprybės mamytei ir dukrytei
aukit sveikos  wub.gif

mane net ir po 5 metų dar šaltukas krečia išgirdus Mažylio gimdymo namų vardą

QUOTE(miluka @ 2005 11 05, 16:47)
Kabryne,jeigu iš gyvenimo išbrauktum visas emocijas ir spalvas,tai kažin kas gautusi??? g.gif Gimdymą aprašiau būtent taip kaip pati jį mačiau ir nesu kokia mergelė iš vidurio kaimo,kuri neįsivaizduoja kaip viskas turi vykti ir kas tai yra medikų etika ir bendravimas su pacientu. 2 savaites lankiau paskaitas tuose pačiuose Mažylio gimdymo namuose ir tikrai po gimdymo sugebėjau atskirti pažadus nuo realybės smile.gif Todėl savo nuomonės apie medikus,kurie gimdyvei į akis pareiškia,kad nesiruošia atlikti savo tiesioginės pareigos - "padėti stumti vaikutį", tikrai nepakeisiu. aš nesakau,gal gyd.Karalienė tikrai profesionalė,tačiau manęs kaip gimdyvės tikrai nedomino jos prėjusio budėjimo statistika ar bloga nuotaika atsinešta iš namų... cool.gif

pritariu miluka ir labai tave suprantu pati ten priimta buvau ne ką geriau dar išklausiau replikų įvairių ir jei gerai pamenu konsiliumo metu pats vedėjas gerokai tyčiojos kol pasibaigus kantrybei neužvėmiau. tada gal ir suprato kad stengiuosi visus įžeidimu priimti tyliai bet anaiptol nesu tokia durna kokia jie mane laikė o tup labiau vadino mergše iš kaimo glūdumų.
be to niekaip nesuprantu vienintelio dalyko kaip operavę du gydytojai per savitę laiko nerado laiko užeiti ir pasižiūrėti kaip lankosi gimdyvė po operacijos. ir galiausiai dar didesnė staigmena išrašo trečias gydytoja kuris visškai nepričiom o gydytoją išeidama iš ligoninės sutikau tai paklausė nu kaip. net siūlus traukė slaugutės. juokinga. viskas mažylyje juokinga patys sau prieštaruja ten medikai. gimdžiau su vyru šone net tas negelbėjo be to vyrui vis lipo ant kulnų kad pinigų duotų. bet tiesa pasakius manau kad pinigus reikia užsidirbti arba užsitarnauti. nes jeigu atvykus gimdyti tau tyrimai padaromi tik po 3-4 dienų kai susitarusiso gimdyvės atsigulę po valandos jau žino rezultatus. be to pamenu aiškai kaip garsioji mano gydytoja gyrysėsi vienai būsimai maytei ir kikeno kaip ji apibarė savo vaiką ir dar liepė ten kažką daryti nors vaikas buvo susilaužęs raktikaulį. vietoj to kad skubiai gabentų pas medikus.
jos pavardė ne karalienė. bet jos ir dar vieno vyriškio duetas man įsiminęs puikiai.
be to pas tą patį vyriškį gimdė mano darugė po poros metų tai susitarė iš anksto. atėjus radau bliaunančią, beto pinigų buvo išmelžęs daug daugiau nei buvo tartasi.
na vienu žodžiu manu bet kur tik ne mažylyje.

QUOTE(miluka @ 2005 11 06, 11:46)
Beje man labai įdomiai nuskambėjo kelių mamyčių mintys,kad pinigai būtų išsprendę problemas... g.gif Bet UŽ KĄ aš turiu jiems mokėti????????????????
Už tai,kad pati kenčiu skausmą, pati gimdau??? Juk pardavėjai ar gatvės šlavėjai mes už tai,kad jie daro savo darbą vokelių į kišenę nekaišiojam... smile.gif
Ar daktarai dėl to ir jaučiasi nebaudžiami,kad gali manipuliuoti savo rankose turėdami mūsų ir mūsų leliukų gyvybes ir sveikatas protest.gif
Manau mes patys juos prie tų vokelių ir pripratinom, todėl jie jaučiasi visagaliai ir nebaudžiami,bet įdomu jei taip kelis nuteisus ir pasodinus už korupciją

aš irgi to nuo mone už ką reikia pinigus užsidirbti.

QUOTE(Noa @ 2005 11 07, 19:33)
Ai, ginčijatės ir gatava, ar ne? smile.gif O aš pasakysiu taip - jeigu reiktų dar gimdyt, gimdyčiau tik Mažylyje ir niekur ne kitur, amen. Gal tik ne pas Karalienę ir būtinai su vyru smile.gif

bet kur geriau jau ir gatvėje tik ne mažylį.

aš išanksto ruošiausi gimdyti mažylyje. mano ginekologės vyras ten dirba ir tariausi su ja. bet gavosi taip kad ji atostogavo o vidaus gydytoja ir kita ginekologė sugalvojo mane išsiųsti į ligoninę. taigi gavosi taip kad nuvykau kaip ir nesitarus. dar nuėjusi į konsultacinę polikliniką mažylyje rūsyje. paklausiau noriu susitarti pas ką gimdyt ir kam pinigus duot tai man pasakė gydytoja (tarp kitko aš pas ją gulėjau su gręsiančiu) kad dabar net nesugalvok tik po gimdymo pinigai. na aš ramiai ir laukiau. tada prisitatė garsioji mano daktarytė.
dar buvo praėjęs piktumas kai sėkmingai praėjo operacija sveika gimė dukra galvoju velnias nematė duosiu tuos 400 lt tai gydytojai svarbu kad viskas gerai bet kadangi nesiteikė ji pasirodyti po gimdymo tai pinigėkius jai skirtus išdalinau sesutėm, slaugutėm, vaikučių gydytojom ir sesutėm. jos tikrai labai padėjo guodė sunkiom akimirkom, pamokino. joms tikrai galiu pasakyti AČIŪ.

Atsakyti