Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

QUOTE(romuke @ 2006 06 20, 17:43)
Sweiki!!Wa jau senai swajoju apie mezgimo masina,bet dar taip ir nepasiryzau jos nusipirkti...maniau kad lietuvoje ju nera,nusprendziau vykti i maskva pirkti ja,bet labai brangiai man visa tai kainuotu,gal galetumete nurodyti man adresus lietuvoje kur mezgimo masina galeciau rasti.Is anksto dekoju!

Sveika 4u.gif
Rugpjucio menesi as is UK parvesiu pardavimui kelias masinas. Greiciausiai viena elektronine, Brother KH910, kita Brother KH710 ir dar kreiciausiai Brother KH586 berod,reik pasitikslint pavadinima. Kainas parasysiu i privata,jei idomu 4u.gif
Atsakyti
Moshke, o Jus gal jau "pačiupinėjot" tą 910 ? smile.gif
Atsakyti
Moshke, aš vis dar nenusiraminu ir atkakliai ieškau raštų knygos ar šita kažin tiktų? blush2.gif Juk aš be jos visai kaip be rankų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 06 28, 14:02)
Moshke, o gal Lietuvai turit kokį lyšną atachmentą, kuris blogasias akis megztų,  Ribberis atrodo jis vadinasi.

Vis stebiu visur,tačiau riberio kainos blink.gif minimum galėjau nupirkti už 300 litų, o dar atgabenimas i Lietuvą doh.gif

Žiūrėkit,radau toki nematytą dalyką, aprašomas taip:
Garter Carriage

The garter carriage is used to form purl stitches on single-bed, standard gauge knitting machines. It has a separate, opposing needle, which essentially places the stitch into a purl position before knitting it and returning it to its own needle. It has its own power supply and moves automatically, at a much slower pace than you can move the knit carriage. It has a tendency to jam and may drop stitches when using some types of yarn.

As mentioned in Part II, the garter carriage can produce a purl stitch at any position in any row, which means it can be used to produce ribbings, garter stitch, seed stitch, moss stitch, basket weave stitch, and other fabrics that depend on a combination of knit and purl stitches. However, the garter carriage can only be used with a single color of yarn at a time, meaning it can't produce Bohus-style knitting that combines both fair isle with purl stitches in the same row. Some repair centers now offer a conversion attachment that allows the garter carriage to knit with two different colors in a row, but I haven't used or seen this in operation.

The garter carriage can also be used to cast on and off automatically.

Žminiškai šnekant, daiktas,su adatėle, slenka prišais mezgimo karietą ir keičia akutes taip,kaip yra užprogramuotas g.gif taigi,realiai atlieka ribberio funkciją g.gif
Gal kas turi? ar naudingas jis ar nea? idedu foto 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saullute @ 2006 07 06, 13:28)
Idomu, gal pigiau iseina nei ribberis...

tai vat ir man taip pasirode g.gif tik minusas,kad jei reikes megzti visa daikta didesni,tada jau snipstas bus,per letai g.gif
Atsakyti
Na va,pagaliau prikišau nagučiuc prie KH910. Nieko sudėtingo ten nėra mano akimis žiūrint g.gif
Tie mygtukai su namukais reikalingi tam, kad užprogramuota raštamodeliuoti-padaryti dvigubai ilgesnį/platesnį/kartoti kelis kartus.
Esmė mašinos tokia: yra kortelės, yra programavimo prietaisas. Ant vienos kortelės nupaišyta keli raštai. Užorogramuoji koordinates norimojo, mašina irtaukia korta ir ja nuskaitineja. Šeip viskas laaaaaaaabai aiškiai instukcijose paaiškinta 4u.gif
SoJa, o Jūs originalias instrukcijas ar turit?
Atsakyti
QUOTE(saullute @ 2006 07 07, 09:29)
Tai su ta masina tik braukai karieta ir rastas mezgasi? smile.gif

Mano supratimu, taip drinks_cheers.gif
Ir seip man rodos,kad ant milimetrinio popieriaus rastus bus galima paiseliotis, nes ten kaip suprantu,tipo skaneris stovi.
As vakar nusipirkau prieda,su kuriuo nebereikes kankintis ir matematiniu aukstumu siekti skaiciuojant, kur ka nuleist,siaurit,platint ir t.t. thumbup.gif tureciau gaut ryt gal, tai kai isbandysiu - parasysiu,kas per ciudas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saullute @ 2006 07 07, 10:00)
Lauksim, va kaip man tai tas priedas praverstu, bo su tais nuleidimais tai sakes...  smile.gif

as irgi nuolat prigrybauju doh.gif Jis prisikabina kazkaip prie masinos, eina diagrama nupiesta ir matai tada tipo,kada reik nuleisti g.gif
Idedu foto ir aprasyma mirksiukas.gif

user posted image

Knit Leader

The knit leader is a charting device that attaches to the knitting machine. The pattern piece is drawn onto special paper, which feeds through the knit leader as the piece is knitted. It helps the knitter to increase or decrease at the appropriate time without having to make all the gauge calculations in advance.
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2006 07 07, 10:24)
Na va,pagaliau prikišau nagučiuc prie KH910. Nieko sudėtingo ten nėra mano akimis žiūrint g.gif
Tie mygtukai su namukais reikalingi tam, kad užprogramuota raštamodeliuoti-padaryti dvigubai ilgesnį/platesnį/kartoti kelis kartus.
Esmė mašinos tokia: yra kortelės, yra programavimo prietaisas. Ant vienos kortelės nupaišyta keli raštai. Užorogramuoji koordinates norimojo, mašina irtaukia korta ir ja nuskaitineja. Šeip viskas laaaaaaaabai aiškiai instukcijose paaiškinta 4u.gif
SoJa, o Jūs originalias instrukcijas ar turit?

Hmmm g.gif tai gal pas mani kas sugedę ? Nes nu lyg ir viską padarau, kortą įtraukia, o tada pradedu braukyti ta ažurine karieta ir ta normalia, bet niekas neįvyksta, jokios akys niekur man nepersikelia sad.gif Gal dar koks mygtukas turi būti, kad mašina suprastų, kad jai jau pats laikas pradėt daryt kiauraraštį? ar adatas gal į kokią kitą poziciją išstumt reikia ?
Istrukcijas tai turiu, bet aš angliškai dar tik mokausi blush2.gif ax.gif Tai vienintelis dalykas, kuris padeda, tai paveikslėliai, ir to kartais taip neaiškiai ten viskas. Kur tas šukas ir kaip jas pakabinti tai tik pati susiprotėjau. Gal ir neteisingai jas kabinu, nes instrukcijoj tai ne taip jos parodytos užkabintos, bet jei pagal instrukciją darau, tai ir akis nuleidinėja ir mezginį suplėšo sad.gif
o tas prietaisiukas, įdomu ar tiktų tai 910 ?
Papildyta:
QUOTE(saullute @ 2006 07 07, 11:08)
SoJa, gal pas tavi galima i svecius isiprasyti masinos paziuret?  rolleyes.gif

Tai žinoma, kad galima mirksiukas.gif
gaila, tik, kad jau nuo praeitos savaitės baigėsi atostogos ir grįžau darban. Bet jei tinka laikas vakare po darbo ar savaitgalį, tai galim bandyt tartis per a.ž.
Beje, aš iš Žirmūnų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 07 07, 15:51)
Hmmm  g.gif  tai gal pas mani kas sugedę ? Nes nu lyg ir viską padarau, kortą įtraukia, o tada pradedu braukyti ta ažurine karieta ir ta normalia, bet niekas neįvyksta, jokios akys niekur man nepersikelia sad.gif Gal dar koks mygtukas turi būti, kad  mašina suprastų, kad jai jau pats laikas pradėt daryt kiauraraštį? ar adatas gal į kokią kitą poziciją išstumt reikia ?
Istrukcijas tai turiu, bet aš angliškai dar tik mokausi  blush2.gif  ax.gif  Tai vienintelis dalykas, kuris padeda, tai paveikslėliai, ir to kartais taip neaiškiai ten viskas. Kur tas šukas ir kaip jas pakabinti tai tik pati susiprotėjau. Gal ir neteisingai jas kabinu, nes instrukcijoj tai ne taip jos parodytos užkabintos, bet jei pagal instrukciją darau, tai ir akis nuleidinėja ir mezginį suplėšo sad.gif
o tas prietaisiukas, įdomu ar tiktų tai 910 ?
Papildyta:
Tai žinoma, kad galima  mirksiukas.gif
gaila, tik, kad jau nuo praeitos savaitės baigėsi atostogos ir grįžau darban. Bet jei tinka laikas vakare po darbo ar savaitgalį, tai galim bandyt tartis per a.ž.
Beje, aš iš Žirmūnų  4u.gif

Na nezinau,ka tu ten darai,kad nepersikelia g.gif gal rastas ten ne azurinis? gal ten tiesiog spalvotas jis turi buti? gal nenustatai, kad darytu rasta, gal adatos ne toj pozicijoj-zinok,vienintelis variantas-verstis knyga ir mokytis viska palaipsniuj 4u.gif
ar tau gaunasi lygu rasta visu pirma megzti?
del akiu metymo/plesymo. Gal mygtukus blogai suspaudai? gal nepailiui veiksmus darai? ar nuleidi dantukus po pirmos eiles?nu blem,reik pamatyti,internetu niekas tau neisaiskins tikrai verysad.gif galeciau padeti,bet griztu atostogu labai trumpam,nezinau,ar spesiu doh.gif nors seip irgi zirmunuose apsistosiu drinks_cheers.gif
ai,dar vienas dalykas-turiu fangini prieda viena mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2006 07 10, 10:17)
Na nezinau,ka tu ten darai,kad nepersikelia g.gif gal rastas ten ne azurinis? gal ten tiesiog spalvotas jis turi buti? gal nenustatai, kad darytu rasta, gal adatos ne toj pozicijoj-zinok,vienintelis variantas-verstis knyga ir mokytis viska palaipsniuj 4u.gif
ar tau gaunasi lygu rasta visu pirma megzti?
del akiu metymo/plesymo. Gal mygtukus blogai suspaudai? gal nepailiui veiksmus darai? ar nuleidi dantukus po pirmos eiles?nu blem,reik pamatyti,internetu niekas tau neisaiskins tikrai  verysad.gif galeciau padeti,bet griztu atostogu labai trumpam,nezinau,ar spesiu doh.gif nors seip irgi zirmunuose apsistosiu drinks_cheers.gif
ai,dar vienas dalykas-turiu fangini prieda viena mirksiukas.gif

Labas smile.gif
Lygų raštą jau išmokau smile.gif Su tuo priedu, kuris kaip adata tai moku sukelti akytės viena ant kitos, nu bet čia tai žaidimas su jomis, norisi, kad mašinytė ką nors pati darytų smile.gif
O ką reiškia tas "ar nuleidi dantukus po pirmos eiles" ? hmmm, tundra gi aš, nesuprantu net apie kokius dantukus kalba verysad.gif
Aš dar neprarandu vilties, bandau po truputį, gal gi kada ir užtaikysiu teisingai padaryt.
Raštą tai tikrai kiauraraštį išsirenku, jis gi knygoj nufotkintas būna, be to ten ir surašyta ant kokio skaičiuko pastatyt kokius mygtukus įspaust. Taip ir padarau. Galbūt ne iš eilės, nes nežinau kaip ten viską iš eilės reikia.
o kokioj pozicijoj turi būt adatos ? Gal jose esmė ? g.gif
Beje, o fanginis priedas tai tas Ribberis ? Jei taip, tai noriu info až 4u.gif
Atsakyti
Sweiki!
5dieni nusipirkau japonishkaja Silver Reed 280 mashinele!!Pirkau Rygoje,ishejo wirsh 5000 lt...Tik wa bedele,nemoku naudotis ja.. sad.gif gal kas zinot kokius kursus Vilniuje,kur moko megzti mashinomis??O gal kas turi ir tokia mashina??
Atsakyti