Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

QUOTE(dekr @ 2006 06 01, 08:53)
Aš tik ką užsukau į šitą puslapiuką. Gal kas galėtumėt pagelbėti įsigyti mezgimo mašiną. Būčiau pradedantysis, bet norėčiau ne pačios primytiviausios. Nu tokios truputį pažengusiems  biggrin.gif . Neasu visiškai tūpa, tai gal kaip nors susigaudyčiau  tongue.gif . Nu labai labai noriu.  PLEASE HELP ax.gif  blush2.gif

Na tai tu visu pirma papasakok, ka megsi, ar daug, kiek pinigu esi linkus skirti paciai masinai, ar nori visiskai elektronines, ar nebutinai, o tada konsiliumas nuspres,ar imanoma kazka uz tiek isigyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2006 06 01, 10:57)
Na tai tu visu pirma papasakok, ka megsi, ar daug, kiek pinigu esi linkus skirti paciai masinai, ar nori visiskai elektronines, ar nebutinai, o tada konsiliumas nuspres,ar imanoma kazka uz tiek isigyti biggrin.gif

Gerai, informacija konsiliumaui biggrin.gif . Mezgu tik savo malonumui ir tik sau (tuputį savo šeimynai tongue.gif ). Virbalais mezgu daugiau mažiau viską: ir suknelę, ir sijonę, ir megstuką, ir šaliką tongue.gif . Vašeliu megsti labai nemėgstu, nors sugebu tikrai neblogai. Kalbant apie sumą, ką aš žinau. Ar 1000 lt. bus labai mažai (daugiau skirti nenorėčiau) ax.gif . Elektroninę ar ne, čia jau JŪSŲ kompetencija patarti.
Na, ar užteks informacijos konsiliumui. tongue.gif
Atsakyti
O aš jau turiu pirmųjų klausimų blush2.gif
kadangi angliškai suprantu geriausiu atveju tik kas antrą žodį tai galiu pasikliauti nuotraukomis instrukcijoje sad.gif
Ryt jau norėčiau "užkurti" savo mašinėlę tai va labai man įdomu kaip pradėti ?
Kiek supratau iš pradžių reik išstumi link savęs tiek adatų kokio pavyzdžio norėsiu (stumti reik iki galo ? ) kokioj pozicijoj turi būt adatos: uždaros ar atviros ?
Tada ta daiktą su rankena iš kairės pusės perstumti į dešinę, vėliau įverti siūlą, prikabinti apačioj tokius dantukus ir tada tuo daiktu kur su rankena varinėt kairėn, dešinėn. Kiek supratau tai tokiu būdu turėtų ir užsimesti tos akys ir megztis geruoju raštu.
Ar kas nors iš mano "atradimų" teisingas ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dekr @ 2006 06 01, 13:29)
Gerai, informacija konsiliumaui  biggrin.gif . Mezgu tik savo malonumui ir tik sau (tuputį savo šeimynai  tongue.gif ). Virbalais mezgu daugiau mažiau viską: ir suknelę, ir sijonę, ir megstuką, ir šaliką  tongue.gif . Vašeliu megsti labai nemėgstu, nors sugebu tikrai neblogai. Kalbant apie sumą, ką aš žinau. Ar 1000 lt. bus labai mažai (daugiau skirti nenorėčiau)  ax.gif . Elektroninę ar ne, čia jau JŪSŲ kompetencija patarti.
Na, ar užteks informacijos konsiliumui. tongue.gif

Na, zu tokia suma,manau,elektronine galetum nusipirkti E-Bay ir parsisiusdinti i Lietuva. As pati asmeniskai elektronines nepirkciau-bet cia mano asmenine nuomone, nes:
1. kur elektronika-ten gedimai,nes masina uz tokia suma bus apie 10 metu senumo
2. Lietuvoj nera meistru,jei kas atsitiks
Taigi,jei vyras - ne elektronikas-as pirkciau paprasta,su perfokortom masinyte. Kaip kad pas mane pvz - nesudetinga,vakar per diena viska ishsiaiskinau,o patogi labai labai thumbup.gif

QUOTE(SoJa @ 2006 06 01, 19:03)
O aš jau turiu pirmųjų klausimų  blush2.gif
kadangi angliškai suprantu geriausiu atveju tik kas antrą žodį tai galiu pasikliauti nuotraukomis instrukcijoje sad.gif
Ryt jau norėčiau "užkurti" savo mašinėlę tai va labai man įdomu kaip pradėti ?
Kiek supratau iš pradžių reik išstumi link savęs tiek adatų kokio pavyzdžio norėsiu (stumti reik iki galo ? ) kokioj pozicijoj turi būt adatos: uždaros ar atviros ?
Tada ta daiktą su rankena iš kairės pusės perstumti į dešinę, vėliau įverti siūlą, prikabinti apačioj tokius dantukus ir tada tuo daiktu kur su rankena varinėt kairėn, dešinėn. Kiek supratau tai tokiu būdu turėtų ir užsimesti tos akys ir megztis geruoju raštu.
Ar kas nors iš mano "atradimų" teisingas ?  g.gif

Taip, reikia ishstumti adaras i berods B arba D pozicija-turetu but parasyta instrukcijoj. Pozicijos isgraviruotos abiejose pusese adatu vadinamoj lovoj 4u.gif
Kai pervaziuosi karieta is kaires i desine,aadtos paios atsistos taip,kaip reikia ir ten,kur reikia
Tada,bent mano sitoj masinoj,kur dabar turiu, reikia ideti siuliuka ir letai pervaziuoti i kaire puse. Tada uzkabinti dantukus taip,kad patys dantukai ziuertu i vidu,o siulas eitu virs paskutinio dantuko,tada letai pervaziuoti i desine puse,uzkabinti svarelius ant dantuku ir tada jau megzti 4u.gif

Papildyta:
p.s. uzmesti akis yra keletas skirtingu budu-jei noresi,papasakosiu daugiau,pvz kaip uzmesti akis,kai dantukus kabini is karto. arba dar vienas yra,bet jau paaiskins sunku-kai pati apvynioji visas atidarytas adatas-tada krastas grazus gaunasi. seip sitas budas turetu buti knygutes aprasytas ir su paveiksliukais parodytas
Atsakyti
dar tada toks kvailas klausimas smile.gif
o kodėl ir kam ta mano mašina elektrinė ? Ar tik tada jei kažkokį raštą iš atminties kortos megziu man ją įjungt, ar visada ? g.gif

Papildyta:

p.s. uzmesti akis yra keletas skirtingu budu-jei noresi,papasakosiu daugiau,pvz kaip uzmesti akis,kai dantukus kabini is karto. arba dar vienas yra,bet jau paaiskins sunku-kai pati apvynioji visas atidarytas adatas-tada krastas grazus gaunasi. seip sitas budas turetu buti knygutes aprasytas ir su paveiksliukais parodytas
[/quote]

Aha, mačiau ten knygutėj yra ir kaip pati apvynioji aplink adatas ir kai tuo tokiu daiktu panasiu į vašelį už kiekvienos adatos užkabini smile.gif Pabandysiu visaip,tik išpradžių rūpėjo kokioj pozicijoj tos adatos turi būt, kad nenulaužčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 06 02, 07:31)
Aha, mačiau ten knygutėj yra ir kaip pati apvynioji aplink adatas ir kai tuo tokiu daiktu panasiu į vašelį už kiekvienos adatos užkabini smile.gif Pabandysiu visaip,tik išpradžių rūpėjo kokioj pozicijoj tos adatos turi būt, kad nenulaužčiau smile.gif

Svarbiausia,jei jauti,kad adata lauziasi,kliuna,jokiu budu neprievartauk jos-pabandyk pajudint karieta pirmyn atgal,jei nesigauna-nuimk viska. Nes as esu sulauzius keleta adatu,o jos,padlos,brangios blink.gif
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2006 06 02, 09:21)
Na, zu tokia suma,manau,elektronine galetum nusipirkti E-Bay ir parsisiusdinti i Lietuva. As pati asmeniskai elektronines nepirkciau-bet cia mano asmenine nuomone, nes:
1. kur elektronika-ten gedimai,nes masina uz tokia suma bus apie 10 metu senumo
2. Lietuvoj nera meistru,jei kas atsitiks
Taigi,jei vyras - ne elektronikas-as pirkciau paprasta,su perfokortom masinyte. Kaip kad pas mane pvz - nesudetinga,vakar per diena viska ishsiaiskinau,o patogi labai labai thumbup.gif
Taip, reikia ishstumti adaras i berods B arba D pozicija-turetu but parasyta

O tai man normaliai gali kas pasakyti, kiek tos mašinos kainuoja. Aš irgi noriu tokios, kad būtų kuo mažiau problemų (nors mano vyras ir elektrikas tongue.gif , pataikei kaip pirštu į akį biggrin.gif ). Pagal skelbimą internete buvau radusi Trakuose kažkokią už 350Lt. Tai ir skyriau ne daugiau 1000 Lt. Gal tu gali man pagaliau normaliai patarti, nes visiškai nieko netuokiu verysad.gif kol kas apie tas mašinas. Užsimaniau tik prieš savaitę, radusi šią temą. blush2.gif ax.gif Labai prašau 4u.gif
Tiesa, tikrai nebūtinai elektroninė, tik šiaip kad būtų galima raštelius išmegsti biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dekr: 02 birželio 2006 - 08:58
QUOTE(dekr @ 2006 06 02, 07:56)
O tai man normaliai gali kas pasakyti, kiek tos mašinos kainuoja. Aš irgi noriu tokios, kad būtų kuo mažiau problemų (nors mano vyras ir elektrikas  tongue.gif , pataikei kaip pirštu į akį  biggrin.gif ). Pagal skelbimą internete buvau radusi Trakuose kažkokią už 350Lt. Tai ir skyriau ne daugiau 1000 Lt. Gal tu gali man pagaliau normaliai patarti, nes visiškai nieko netuokiu  verysad.gif  kol kas apie tas mašinas. Užsimaniau tik prieš savaitę, radusi šią temą.  blush2.gif  ax.gif  Labai prašau  4u.gif
Tiesa, tikrai nebūtinai elektroninė, tik šiaip kad būtų galima raštelius išmegsti  biggrin.gif .

Na,jei perskaitysi visa temele nuo pradziu,manaudaug kas paaiskes-as ir Vita82 4u.gif esam labai daug aiskinusios,kokios yra masinos,kokie ju privalumai ir trukumai. Del kainu Lietuvioje tikrai nezinau,nes pati gyvenu UK ir savo masinas pirkusi esu visas per aukciona. Seip siulyciau ziureti brother firmos masinytes, nes jom veliau bus paprasciausia gauti tiek adatu,tiek seip detaliu,jei kas pags,o ir patarimu rasi apie ajs daugiausia, be to,visos gamintos Japonijoj, ir mano pirmaja masinai buvo apie 30 metu,o veike kaip bite biggrin.gif
Atsakyti
Mano pirmieji prasimezgimai šiandien pagaliau įvyko bigsmile.gif
Kažkaip man pačioj pražioj be ryšio mezga sad.gif pirmas 5-10 eilių, tai neišmezga keleto akių, kartais pasitaiko, kad ir visos eilės neišmezga, kabo siūlas per visą mezginį. O toliau tai mezga kaip bitė, tai ir nelabai suprantu ar aš kažką ne taip darau, ar vis gi mašina netvarkinga ?
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 06 02, 20:14)
Mano pirmieji prasimezgimai šiandien pagaliau įvyko  bigsmile.gif
Kažkaip man pačioj pražioj be ryšio mezga sad.gif pirmas 5-10 eilių, tai neišmezga keleto akių, kartais pasitaiko, kad ir visos eilės neišmezga, kabo siūlas per visą mezginį. O toliau tai mezga kaip bitė, tai ir nelabai suprantu ar aš kažką ne taip darau, ar vis gi mašina netvarkinga ?

Gal svarscius blogai prikabini g.gif
Atsakyti
Svarsčius ? g.gif Aš jų visai nekabinau doh.gif
Radau dabar instrukcijoj tokius du su dantukais daiktus, parašyta: Claw weight, tai matyt jie ir bus smile.gif
o kada (kelintoj eilėj) juos užkabint ? Instrukcijoj tai paveikslėliuose nematau, kad kabotų kas nors, bet ten gal siūlai storesni ?
Atsakyti
Aha, tokie sunkus su kabliukais smile.gif
Tai va todel ir nubega akys. Svarscius reikia kabinti iskart, tik apmetus akis, nesvarbu ar storesni ar plonesni siulai. smile.gif
Atsakyti