QUOTE(mazge1979 @ 2010 02 07, 15:27)
1. troškintuve perlinėmis kruopomis užkepta kalakutiena
2. naminiai kruasanai iš šaldytos tešlos
GAL GALIMA APIE ŠIUOS PATIEKALUS PLAČIAU?
3. sakyčiau neblogai, vadinasi galim maistuo taupyt, bet ats jo gaminimas
2. naminiai kruasanai iš šaldytos tešlos
GAL GALIMA APIE ŠIUOS PATIEKALUS PLAČIAU?
3. sakyčiau neblogai, vadinasi galim maistuo taupyt, bet ats jo gaminimas
1. na, čia aš užkepu troškintuve įvairios mėsos gabalus - karką, dar kokį gabalą su kaulu... šiuo atveju buvo visa kalakuto blauzda. taigi - išmarinuoju mėsą, palaikau kelias valandas, įdedu ją į troškintuvą. tada užpilu ją perlinėm kruopom arba žirniais. Kruopų dedu tiek, kad dar nuo jų iki troškintuvo viršaus liktų bent 3 pirštai. tada uždedu ant kruopų kepintų svogūnų ir morkų, užpilu sultiniu tiek, kad apsemtų kruopas ir dar per 2 pirštus daugiau skysčio. Tada dedu viską į orkaitę ir troškinu uždengtus. Mėsa, kur yra kruopose - išsitroškina, o kur virš kruopų -skaniai apskrunda. kruopos ar žirniai išmaišyti pavirsta puikiu garnyru mums labai skanu
2. čia pagal Šapiro receptą -paprasčiausiai paimu Malsenos šaldytą bemielę tešlą, kur būna geltonuose pakeliuose. atšildau lakštelius, kiekvieną perpjaunu per pusę, susuku kampu tokia dūdele, sulenkiu į C raidę,patepu kiaušinio plakiniu,pabarstau cukrumi ir kepu orkaitėje. paskui dar galima juos iškeptus įpjauti ir pridėti uogienės į vidų, bet mums skanu ir taip
3. o man gaminti patinka
QUOTE(Erikutė @ 2010 02 07, 16:46)
Laba Ar jūs kiekvieną dieną užsirašinėjot,ką gaminot ir ką valgėt?
aš paprastai susiplanuoju valgiaraštį iš anksto,o jei kas nors keičiasi - pataisau. tada nieko nepamirštu
QUOTE(murzilkaa @ 2010 02 07, 23:08)
Pietus: "bambioskes" su grybu idaru ir bulviu kose
tikrai įdomu - kas gi čia labai įdomiai ir gardžiai skamba
QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 08, 08:38)
1.tik žinoma tenka namie visokius vyniotinius marinuot. Vaikai užkandžiams mėsytės nori vistiek . Savaitgalį iš vištos 2 kg vyniotinį padariau,
2. Pietūs sprandinės kepsniai su bulvėmis, rauginti kopūstai. MB šaltieną nešėsi.
3. Pietūs švediški kukuliai su bulvių koše, valgėm su marinuotom daržovėm.
2. Pietūs sprandinės kepsniai su bulvėmis, rauginti kopūstai. MB šaltieną nešėsi.
3. Pietūs švediški kukuliai su bulvių koše, valgėm su marinuotom daržovėm.
1. oi, kaip seniai namie vyniotinį kokį dariau nebelabai ir bemokėčiau turbūt o tu darai iš maltos mėsos, ar iš mėsos "sluoksnių"?
2. Dieve, kaip skaniai skamba : man vėl mokyklą priminė - ten būdavo nerealu, jei nuo mokytojų likdavo galimybė nusipirkti nors gabalėlį sprandinės reikia nusipirkti gabaliuką, o tai nuo seilių klaviatūra nustos veikti
3. prašom receptuką - kas čia per Švediški kukuliai?