Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 3

SAUSIO 24 – 31 D.
Pirmadienis:
Pusryčiai: manų košė, sumuštiniai
Pietūs: Marinuotų pupelių sriuba, vakarykščiai cepelinai..
Vakarienė: Rūkyta žuvis.

Antradienis:
Pusryčiai: Jogurtas, sūrelis
Pietūs: Marinuotų pupelių sriuba, kepta žuvis
Vakarienė:Silkė, sūreliai

Trečiadienis:
Pusryčiai: Karšti sumuštiniai,
Pietūs, vakarienė: Raugintų kopūstų sriuba, blyneliai su mėsa

Ketvirtadienis
Pusryčiai: Sumuštiniai
Pietūs: Lazanija


Penktadienis

Pusryčiai: Manų košė
Pietūs: Pietūs kavinėj
Vakarienė:Jogurtas, sumuštiniai.

Šeštadienis
Pusryčiai: Virti kiaušiniai
Pietūs: Koldūnai su varške
Vakarienė: Rūkyta mėsukė, agurkas.

Sekmadienis
Pusryčiai: blynai
Pietūs:Rugštynių sriuba, faršo ir ryžių kukuliai, bulvių košė.
Vakarienė:Varškės sūris su upgiene, batonas, arbata, vištienos daktariška dešra.

Išlaidos - 141,73 LT.
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 02, 15:45)
Taip gamina cepelinus, nededa nei kiek virtų bulvių, krakmolo irgi man atrodo, arba jei ir deda tai nedaug. mano anyta tokius verda

nedaeina man vistiek schmoll.gif . Tai į bulvių tarkius reikia dėti manus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 02, 18:18)
nedaeina man vistiek schmoll.gif . Tai į bulvių tarkius reikia dėti manus? g.gif

Manų košę, ne manus smile.gif išvirtą košę
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 02, 15:45)
Taip gamina cepelinus, nededa nei kiek virtų bulvių, krakmolo irgi man atrodo, arba jei ir deda tai nedaug. mano anyta tokius verda

as gaminu tokius, bet nededu nei virtu bulviu, nei manu, nei krakmolo mirksiukas.gif

o likusia nuo pusryciu manu kose sumaisyciau su varske ir iskepciau varskes apkepa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 02 02, 17:43)
Marinuotų pupelių sriuba,

Kas per marinuotos pupeles? bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudnosiene @ 2010 02 02, 20:28)
Kas per marinuotos pupeles? bigsmile.gif  4u.gif


Čia labai jau gudriai užsirašiau lotuliukas.gif . Maximoj perku konservuotas pupeles. Sudėjau 3 pjaustytas giminių parūkytas dešreles, bulvių, morkų ir t.t. Įmečiau nemažai pomidorų tomato, indelį konservuotų pupelių.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 02 02, 21:38)
Čia labai jau gudriai užsirašiau lotuliukas.gif . Maximoj perku konservuotas pupeles. Sudėjau 3 pjaustytas giminių parūkytas dešreles, bulvių, morkų ir t.t. Įmečiau nemažai pomidorų tomato, indelį konservuotų pupelių.

aaaa biggrin.gif O as galvojau cia koks tai mandras man negirdetas kulinarinis sedevras biggrin.gif Pagal detalesni aprasyma turejo but skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 02 02, 11:11)
čia tik pasiūlymas bus. aš kai pamatydavau pirmom savaitėm pas save kosmines sumas, dėdavau visvien meniu ir išlaidas savaitės, mamyčių komentarai, patarimai, apsiūlymai, pastebėjimai, labai padeda išlaidas sumažinti. beja, tavo labai gausi šeimyna. tai sakyčiau dėk savo meniu savaitės ir išlaidas, o mes bendrom jėgom padėsim tau atsirinkt  4u.gif
aišku, dėkui  4u.gif

matai as isipaisau i tuos 200lt dazniausiai, bet praeita savaite sveciavosi keli giminaiciai tai mano islaidos apie 300lt doh.gif o ir valgem netvarkingai ir bele ka unsure.gif
tiesa pasakius net neuzsirasinejau nieko nes per tuos svecius nei prie kompo neisejo prisest schmoll.gif
nu bet jau nuo pirmadienio vedu griezta sarasa su visom smulkmenom ax.gif
tai sekmadieni prisiduosiu rolleyes.gif
aciu mergaites uz pasiulymus ka daryti is manu koses 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 01, 09:07)
O kaip laikosi  nestuke.gif ?

lakosi thumbup.gif jau nuo pirmadienio esu dekretinėse,bet šiandien pirmad diena, kai niekur nereikia eiti ax.gif tai vaikį išvežiau į darželį,o pati puoliau kambarių tvarkyt, nes greit nebeperlipsiu per bardaką blush2.gif doh.gif
QUOTE(Leksa @ 2010 02 01, 23:01)
Gal galit pasakyt, kodel kartais nevalgot? Siaip nenorit, ar pramiegat  g.gif (ar taupot). Manyciau, kad vaikui tai vistiek ka nors reikia duoti.

pramiegam smile.gif aš būdama nestuke.gif , kol pykino, rytais nieko valgyt negalėdavau, tai ir pripratau prie tokio režimo, be to anksti išlėkdavau į darbą. o vyras su vaikiu mėgsta pamiegoti, pabudę kokios kakavos išgeria ir tiek. valgo paprastai apie 12h smile.gif
na, dabar mažius išėjo į darželį,aš būsiu namie, tai pusryčiai normalūs jau turėtų pasirodyti mirksiukas.gif
dėkui už rūpestį 4u.gif
QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 02, 18:18)
nedaeina man vistiek schmoll.gif . Tai į bulvių tarkius reikia dėti manus? g.gif

schmoll.gif mano mama gamina va tokius cepelinukus smile.gif

MELAGIŲ CEPELINAI
200g varškės
2kiaušiniai
2 šaukštai (kaupini) manų kruopų
4 šaukštai (kaupini) krakmolo

Viską išminkyti, palaikyti kokias 10-15 min., kad išbrinktų manai. Tada formuoti bandeles ar cepelinus su virtos mėsos, spirgintų dešrelių ar tiesiog dešrelių įdaru. rankas vis pavilgyti vandenyje, kad mažiau kibtų tešla ir mažiau pasišiaušę cepelinai būtų.
tešla tokia pominkštė gaunasi, bet nepadauginkit manų, nes cepelinai gausis truputį guminiai, kietoki. jau geriau, jei labai bijot, kad išsileis, įdėkit daugiau krakmolo, ar įberkite miltų mirksiukas.gif


o gal kuri prisimenat, kaip gaminti virtų bulvių cepelinus? kaip mokykloj kad anksčiau gaudavom? essen.gif:
Atsakyti
QUOTE(Rudnosiene @ 2010 02 01, 19:07)
Gal pasidalintumet silkutes receptu bigsmile.gif  4u.gif


Saldziarugste silke, tai panasus "sedevras" i marinuotas pupeles lotuliukas.gif

Paprasciausia silke, kuria uzpilu 1:1:2 santykiu sumaisytu cukraus/ acto/vandens misiniu, megstantiems i ji galima imaisyti cinamono, prie viso to dar butinas pjaustytas svogunas ir karstos bulves.

QUOTE(aaagnex @ 2010 02 02, 11:34)
gal galima receptuka - labai idomiai skamba...


Manu/aviziniu dribsniu blynelius gaminu is mazdaug 1 stiklines manu kruopu ir 1 stiklines aviziniu dribsniu, abi kruopas sumaisau ir uzpilu puse litro kefyro. Si misinuka palieku apie pora valandu, kad kruopos isbrinktu, tada imusu kokius 3 kiausinius, apie 3 saukstus aliejaus, pora saukstu cukraus, nedideli sauksteli kepimo milteliu. Tesla gaunasi skystoka, tai is jos kepu kiek pastorintus lietinius. Gaunasi daugokai blynu, taip, kad kiekius reiketu koreguotis pagal burnu skaiciu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėjūna: 03 vasario 2010 - 13:18
QUOTE(Vėjūna @ 2010 02 03, 13:16)
Manu/aviziniu dribsniu blynelius gaminu...

ooo bigsmile.gif šitokių blynukų dar nebandėm smile.gif reks pabandyt essen.gif ačiū aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 02 03, 12:10)

MELAGIŲ CEPELINAI
200g varškės
2kiaušiniai
2 šaukštai (kaupini) manų kruopų
4 šaukštai (kaupini) krakmolo

Viską išminkyti, palaikyti kokias 10-15 min., kad išbrinktų manai. Tada formuoti bandeles ar cepelinus su virtos mėsos, spirgintų dešrelių ar tiesiog dešrelių įdaru. rankas vis pavilgyti vandenyje, kad mažiau kibtų tešla ir mažiau pasišiaušę cepelinai būtų.
tešla tokia pominkštė gaunasi, bet nepadauginkit manų, nes cepelinai gausis truputį guminiai, kietoki. jau geriau, jei labai bijot, kad išsileis, įdėkit daugiau krakmolo, ar įberkite miltų mirksiukas.gif
o gal kuri prisimenat, kaip gaminti virtų bulvių cepelinus? kaip mokykloj kad anksčiau gaudavom? essen.gif:

kiek laiko juos virt reikia ?
Atsakyti