QUOTE(Nikoleta @ 2009 12 13, 10:44)
ką perkat lenkuose
vyras, išvarė labai netikėtai šį ryt, dar spėčiau sms parašyt, na paprašiau miltų, cukraus, sviesto
ir savo nuožiūra, kad pirktų
jeu nebespėjom su patarimais
Papildyta:
Labas rytas
Ateinu iraš su savo išbalansuotu meniu, nes rimtai jau nebeturiu nei idėjų, nei laiko
Pirmadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su dešra ir sūriu, vaikams sūreliai.
2. Pietūs vaikams cepelinai, vyras dėjosi irgi cepelinus, aš kelis sumuštinius susitepiau, dar bandelę prigriebiau pakeliui į darbą (cepelinai daryti savaitgalį).
3. Vakarienei viriau
burokėlių sriuba su galkutėmis (nuo cepelinų buvo likusi sauja faršo, tai sunaudojau
).
Antradienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su dešra ir sūriu, vyrui
grikių košė, vaikams jogurtai.
2. Pietūs vaikams sriuba ir cepelinai. Vyras dėjosi cepelinus. Aš kelis sumuštinius susitepiau, kadangi ilgai dirbau, pavakaryje dar grūdėtos varškės su bandele suvalgiau.
3. Vakarienei
guliašas su daržovėmis, bulvių košė. Vėliau dar sriubos pasišildė vaikai.
Trečiadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su lašiša ir sūriu, jogurtai.
2. Pietūs vaikams guliašas, aš į darbą kelis sumuštinius susitepiau, vyras lietinius su varške dėjosi ir sriubos (lietiniai iš kameros).
3.Vakarienei pakepiau ir patroškinau
vištienos kotletus su bulvių koše, marinuotais agurkais, vyras paskutinį lašiuką sriubos suvalgė.
Ketvirtadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su lašiša ir sūriu.
2. Pietūs vaikams vištienos kotletai, pekino salotos. Vyras susidėjo nuo antradienio likusį guliašą. Aš dėjausi kelis kotletus su duona.
3. Vakarienei
pieniška makaronų sriuba ir likučiai. Nakčiai viriau
dribsnių košės.
Penktadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su sūriu ir lašiša, dribsnių košė.
2. Pietums vaikams likutis guliašo ir du kotletai liko, salotos. Vyras dėjosi lietinius su varške ir susipylė likutį makaronų sriubos, aš sumuštinių įsidėjau.
3. Vakarienei
miltiniai blynai su uogomis.
Šeštadienis:
1. Pusryčiai
ryžių košė.
2. Pietūs sausas davinys, nes buvom apsipirkti, gryžom ir sausai užvalgėm.
3. Vakarienei
omletas su daržovėmis.
Sekmadienis:
1. Pusryčiai
dribsnių košė.
2. Pietūs šventiniai,
"ale kijevo kotletai" su bulvių koše, salotos pekino, šaltienos šaltam buvo (davė močiutė), silkės padariau kelių rūšių.
3. Vakarienei tortas ir daug žvakučių
.
Pirkta:
aliejus 3,79 lt, cripsai 2,79 lt, actas 1,45 lt, šaldyta tešla 3,49 lt, papuošimai tortui 2 x 0,99 lt, varškė 2,39 lt, ryžiai 2,99 lt, kivi 1,90 lt, saldainiai 2,89 lt, aguona 5,49 lt, ikrai 9,99 lt, sviestas 2,59 lt, sūreliai 1,60 lt, sūris 2,75 lt, pienas 3,40 lt, šlapiankė 3,99 lt, vištienos file gabaliukai, vištienos ketvirčiai, sparneliai 21,10, kiaulienos kumpis 13,60 lt, mandarinai 2 kg, pekino salota, agurotis 8,82 lt, aguonos 600 g - 3,05 lt, bandelė 0,80 lt, grūdėta varškė 2,40 lt, bandelė 1 lt, rūkyta dešra 15,50 lt, briuselio kopūstai 0,5 kg, citrinos 1 kg, 2 kg mandarinų 9 lt, grūdėta varškė 2 vnt., jogurtai 4 vnt. - 5,90 lt, saldainiai 3,50 lt, kalakutienos faršas 13,60 lt, bandelės, batonas - 2,80 lt, duona 2,99 lt, majonezas 3,99 lt, saldainiai 4,10 lt, saldainiai 4,77 lt, sviestas 2 pok - 4 lt., kaiušiniai 20 vnt. - 8 lt, duona 2 lt, bandelės 3 lt, sūreliai 15 vnt. - 8,25 lt.
Viso: 195,65 lt
Kai ką jau šventėms pirkau, pvz. saldainius, majonezą, sviesto, ikrai, tešla. Ryžių, aliejaus, miltų dar turiu truputį atsiveštinių, bet dėl visa ko pasiėmiau papildomai, nu maža kas. Suma šita surašyta yra tik pirmadienio-pektadienio, nes šeštadienį apipirkinėjom daugiau, kadangi turėjom svečių, tai nelabai pavyko viską suskaičiuoti
. Pirkau mandarinų, kivi, bananų, gėrimų vaikams, saldainių, vyrui į darbą silkės padarytos, mėsų gatavų, daržovių. Turėjom giminaičių iš kaimo, tai lauktuvių gavom nemažai
, kitą savaitę praktiškai nereiks nieko pirkti
, tai irgi bus suma nekonkreti
.
Atvirai pasakius, nesinori man po darbo nei namo važiuot
, tenka amžinai sukti galvą ką nupirkus ir padarsiu valgyt
. Negaliu kaip žmogus gryžus namo nei pagulėt, nei paskaityt, galų gale nei pabendrauti jau nebelieka laiko. Užmuša mane ta virtuvė, staugiu ant namiškių, kad jie ne kaip visi, nu negali pavalgyt parduotuvinio maisto ar dešrelių
.