Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 3

QUOTE(bjaurybe @ 2009 12 10, 11:36)

šiaip visokių karnavalinių rūbų yra skuduryne, bet irgi kainos iškeltos. net prie geriausių norų negalėčiau-gyvenu ne kaune schmoll.gif ir auginu bernus tongue.gif gal kas atsiras
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 12 10, 11:36)
nu jo blush2.gif , bando ir vyras mane paprotinti, tipo ko tu motina ax.gif , ot vaikai turės ką prisiminti, kaip augo ant vandens ir duonos lotuliukas.gif . Ale man dzin, sakau užtat sveiki bus nuo vandens biggrin.gif

Vaje, kaip man pasiseke, maniskiai praktiskai viska valgo, aisku yra ka labiau ar maziau megsta, bet zinodami, kad kitaip nebus dideliu pretenziju nereiskia. Gal del to, kad nuo mazens gana valgus buvo vaikinai, tai bijojo alkani likt. biggrin.gif

Deja su Malvina nieko negaliu padet, nebent Pjera parupinciau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2009 12 10, 17:54)
Deja su Malvina nieko negaliu padet, nebent Pjera parupinciau lotuliukas.gif

tiek to irnesakyk.gif , šitam dar anksti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 12 10, 20:34)
tiek to irnesakyk.gif , šitam dar anksti biggrin.gif

manau taviškė malvinuke nepaklaus kada jau laikas biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
nu BJAURYBE kaip su tuo vandeniu ir duona prajuokinai lotuliukas.gif
geras budas pripratinti valgyti tai kas paruosta mirksiukas.gif
reiks turbut ir man ivesti tokia tvarka ax.gif
Atsakyti
Bjaurybe, šiąnakt ir aš buvau ta blogietė mama blush2.gif tiesa,ne tokia bloga, kaip tu biggrin.gif vakare mažius mažai ką valgė,o apie 3h nakties užverkė, kad nori vaaaaalgyt - ir jau ne pirmą kartą taip blink.gif tai vietoj to,kad kelčiaus sumuštinių tepti ar bent duonos atnešti, liepiau miegoti, pavalgysim ryte. tik kakavos daviau atsigert rolleyes.gif Tai šįryt vos atsikėlęs košytės prašo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, atėjau su šios savaitės meniu, ir iš karto perspėju,kad mažai ką gaminau,nes MB mama daug visokių maistų prigaminusi pridėjo iš namų, be to kažkokia "negaminimo savaitė" dūšioj buvo rolleyes.gif
bejeir vaikis pradėjoeiti į darželį thumbup.gif ten ir pavalgo, išskyrus vakarienę ax.gif

Pirmadienis:
Iškrovos diena po savaitgalinės viešnagės pas MB tėvus:
visą dieną: aš - obuoliai ir jogurtas; vyras - šveitė iš mamos parsivežtas lauktuves; vaikis - sumuštiniai su sūriu.
vakarienei -makaronų sriuba.

Antradienis:
I. sumuštiniai su file,dešrelėm ir žaliu agurku
II. kotletai (iš MB mamos) su duona ir žaliu agurku
III. sūreliai sukava, sumuštiniai su file
IV. aš - pašildyti cepelinai su grietine, vyras - kotletai su duona ir agurkais (viskas iš MB mamos),viriau kopūstų sriubą.

Trečiadienis:
I. vyras nevalgė, mane pavaišino kolegės darbe
II. kotletai su duona ir raugintais kopūstais, sūreliai
III. sumuštiniai su file
IV. bandelės su arbata
V. spageti su faršo-morkų-svogūnų-kečupo padažu.

Ketvirtadienis (vyrui buvo nevalgiadienis, net nežinau, kuo mito rolleyes.gif ):
I. aš-obuoliai
II. aš- duona su vakarykščio faršo likučiais, kopūstai
III. aš-sumuštinis su sūriu
IV. burokėlių lapelių sriuba, likęs cepelinas (iš šaldiklio) su likusiu faršo padažu, vaikas - dešrelės su bulvėm
V. ragavom ką tik iškeptus meduolius, vyrui apetitas čia ir pasitaisė hihihi.gif

Penktadienis:
pusryčių nevalgėm
I. burokėlių sriuba, kumpis su duona
II. grybienė, virtos bulvės, silkė su grybais
III. sūreliai, džiovintų obuoliukų kompotas, aš-sumuštiniai su silke, vyras -sumuštiniai su kumpiu,vaikas - koldūnai

Šeštadienis:
I. avižų košė
II. likusi silkė su grybais ir bulvėm, burokėlių sriuba
III. kepėm naminę picą thumbup.gif
IV. picos likučiai, meduoliai, svečiavosi MB brolis su šeima, tai atsinešė pyrago. vaikas - koldūnai

Sekmadienis:
I. avižų košė vakarykštė
II. virtos bulvės, virta mėsa, troškinta svogūnų padaže, likusi burokėlių sriuba
III. svečiuose
IV. jei dar bus alkanų - valgysim virtas bulves su kefyru arba dešrelėm.

Šios savaitės išlaidos: 53lt

Pirkiniai:
MĖSA: šlapios dešros šliusiukas
ŽUVIS: 2 dėžutės skumbrės koncervų (liko), silkė, parūkytos lašišos kaulai su mėsa (pusė liko), 1 rūkytas silkės suktinukas (liko)
PIENO PRODUKTAI: 8 varškės sūreliai, kefyras, ferm. sūris, 6l pieno, 2 vaikiški jogurtai, paprastas jogurtas, indelis grietinės
DUONA IR KRUOPOS: batonas (liko), 2 kep. duonos, 1kg miltų, bandelės, koldūnų pakelis (pusė liko), spageti pakelis (pusė liko)
BAKALĖJA: margarinas, kakava (liko)
DARŽOVĖS: vakuotos pupelės(liko), dėžutė pievagrybių (trečdalis liko)
Atsakyti
4u.gif ką perkat lenkuose blush2.gif vyras, išvarė labai netikėtai šį ryt, dar spėčiau sms parašyt, na paprašiau miltų, cukraus, sviesto g.gif ir savo nuožiūra, kad pirktų cool.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
as siandien turbut pati velyviausia su savo meniu. smile.gif
sia savite jis pas mane kosmariskas-valgem bele ka doh.gif mat savaitgali turejau sesija per kuria turejau issilaikyt 2 egzus tai nelabai ziurejau ka mano seima valgo. o ir virtuvej MB daugiausi seimininkavo nes as prie kompo tupejau blush2.gif bet pazadu pasitaisyt ax.gif
tiesa meniu si karta bus padrikas, nes nelabai sekiau ka seima valgo-tik matydavau kas nuvalgyta ar ko jau nebera, tad taip ir rasysiu blush2.gif
PIRMADIENIS: valgem kuciukus, miltinius virtinukus su varskes idaru, baltos misraines likusios nuo savaitgalio, kapota vistiena su ryziais ir pekino kopustu-agurku-pomidoru salotom.
ANTRADIENIS: suvalgyti virtinukai, dariau burokeliu misraine, vakare viriau sald. darzoviu pieniska sriuba ir kepiau blynus is bulviu koses. cia mano seimos pageidavimu smile.gif
TRECIADIENIS: pieniska sriuba, sumustiniai, plovas.
KETVIRTADIENIS: plovas, zuvis ir zuvies pirsteliai :)ne visi valgo zuvi tai kartu tenka kepti ir zuvies pirstelius smile.gif
PENKTADIENIS: damuse burokeliu misraine, buvo virta bulviu kose su spirguciais ir rugpieniu.
SESTADIENIS: suvalgyta bulviu kose, maciau kad sausus pusrycius dorojo ir vakare seima vire skrylius.
SEKMADIENIS: savaitgalio vaiku maistas- sausi pusryciai smile.gif
kadangi mano seima nelabai gaudosi maisto gamyboj tai siandien vel valgem skrylius nes ju buvo prigaminta tiek kad dar tokia pat seima galima ismaitint wink.gif
gerai kad dar sesuo su draugu atejo alkani-tai ryt skryliu nebebus biggrin.gif
vakare valgem savos gamybos tortuka smile.gif
darem visa seima tai tortas buvo laaabai skanus smile.gif

Papildyta:
na o dabar-produktai:
duona 3, batonas 3, kvieciai su medum 2, bulves 2kg,kopustas pekino 0.540kg, agurkai 2, burokeliu 1kg, svogunu 4galvos, obuoliu 1.5kg, grietine 7(cia tiek daug nes torto pertepimui reikejo), pienas 1l, varske 4pak, kefyras 2l, sureliai 3, cukrus 1kg, miltai 2kg, kiausiniu 30vnt, krakmolas 1pak, sald. darzoves 1pak, aliejus 1, arbata 1, sokoladukai 4(pasilepinimui), kiaul.farsas 0.5kg, sonine 1kg, vistienos file 1.5kg, zuvis 0.6kg, zuvu pirsteliai 2 po 0.7kg, pastetas 2, pomid.padazas 1, kons.zirneliai 1, majonezas 3, kecupas 1, ryziu kose mociutei 2vnt ir galinos blancos kubeliai sriubai 1 pak.
ir is viso: 199, 71 g.gif
vos vos itilpom doh.gif
tai kas bus kita savaite kai prasides masinis kepimas doh.gif schmoll.gif
nes vaikams namie pora kartu pabandziau iskept torta tai tie ziopliukai prisigyre ir prisizadejo kad per kaledinius ziburelius atnes namuose gaminta torta doh.gif o jie pas mane aktyvistai tai ivairiuse bureliuose dar dalyvauja. tai va kitai savaitei turiu 4tortus iskepti doh.gif schmoll.gif
negaliu juk nuvilt vaiku rolleyes.gif
gerai kad tie tortai nesudetingi ir darom visa seima tai bent jau siokia tokia pagalba smile.gif
o ir vaikams smagu-nesa savo daryta torta mirksiukas.gif nesvarbu kad daugiausia mama ten daro mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikoleta @ 2009 12 13, 10:44)
4u.gif ką perkat lenkuose  blush2.gif vyras, išvarė labai netikėtai šį ryt, dar spėčiau sms parašyt, na paprašiau miltų, cukraus, sviesto  g.gif ir savo nuožiūra, kad pirktų  cool.gif

jeu nebespėjom su patarimais biggrin.gif
Papildyta:
Labas rytas 4u.gif
Ateinu iraš su savo išbalansuotu meniu, nes rimtai jau nebeturiu nei idėjų, nei laiko doh.gif

Pirmadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su dešra ir sūriu, vaikams sūreliai.
2. Pietūs vaikams cepelinai, vyras dėjosi irgi cepelinus, aš kelis sumuštinius susitepiau, dar bandelę prigriebiau pakeliui į darbą (cepelinai daryti savaitgalį).
3. Vakarienei viriau burokėlių sriuba su galkutėmis (nuo cepelinų buvo likusi sauja faršo, tai sunaudojau rolleyes.gif ).

Antradienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su dešra ir sūriu, vyrui grikių košė, vaikams jogurtai.
2. Pietūs vaikams sriuba ir cepelinai. Vyras dėjosi cepelinus. Aš kelis sumuštinius susitepiau, kadangi ilgai dirbau, pavakaryje dar grūdėtos varškės su bandele suvalgiau.
3. Vakarienei guliašas su daržovėmis, bulvių košė. Vėliau dar sriubos pasišildė vaikai.

Trečiadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su lašiša ir sūriu, jogurtai.
2. Pietūs vaikams guliašas, aš į darbą kelis sumuštinius susitepiau, vyras lietinius su varške dėjosi ir sriubos (lietiniai iš kameros).
3.Vakarienei pakepiau ir patroškinau vištienos kotletus su bulvių koše, marinuotais agurkais, vyras paskutinį lašiuką sriubos suvalgė.

Ketvirtadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su lašiša ir sūriu.
2. Pietūs vaikams vištienos kotletai, pekino salotos. Vyras susidėjo nuo antradienio likusį guliašą. Aš dėjausi kelis kotletus su duona.
3. Vakarienei pieniška makaronų sriuba ir likučiai. Nakčiai viriau dribsnių košės.

Penktadienis:

1. Pusryčiai sumuštiniai su sūriu ir lašiša, dribsnių košė.
2. Pietums vaikams likutis guliašo ir du kotletai liko, salotos. Vyras dėjosi lietinius su varške ir susipylė likutį makaronų sriubos, aš sumuštinių įsidėjau.
3. Vakarienei miltiniai blynai su uogomis.

Šeštadienis:
1. Pusryčiai ryžių košė.
2. Pietūs sausas davinys, nes buvom apsipirkti, gryžom ir sausai užvalgėm.
3. Vakarienei omletas su daržovėmis.

Sekmadienis:
1. Pusryčiai dribsnių košė.
2. Pietūs šventiniai, "ale kijevo kotletai" su bulvių koše, salotos pekino, šaltienos šaltam buvo (davė močiutė), silkės padariau kelių rūšių.
3. Vakarienei tortas ir daug žvakučių biggrin.gif .

Pirkta:
aliejus 3,79 lt, cripsai 2,79 lt, actas 1,45 lt, šaldyta tešla 3,49 lt, papuošimai tortui 2 x 0,99 lt, varškė 2,39 lt, ryžiai 2,99 lt, kivi 1,90 lt, saldainiai 2,89 lt, aguona 5,49 lt, ikrai 9,99 lt, sviestas 2,59 lt, sūreliai 1,60 lt, sūris 2,75 lt, pienas 3,40 lt, šlapiankė 3,99 lt, vištienos file gabaliukai, vištienos ketvirčiai, sparneliai 21,10, kiaulienos kumpis 13,60 lt, mandarinai 2 kg, pekino salota, agurotis 8,82 lt, aguonos 600 g - 3,05 lt, bandelė 0,80 lt, grūdėta varškė 2,40 lt, bandelė 1 lt, rūkyta dešra 15,50 lt, briuselio kopūstai 0,5 kg, citrinos 1 kg, 2 kg mandarinų 9 lt, grūdėta varškė 2 vnt., jogurtai 4 vnt. - 5,90 lt, saldainiai 3,50 lt, kalakutienos faršas 13,60 lt, bandelės, batonas - 2,80 lt, duona 2,99 lt, majonezas 3,99 lt, saldainiai 4,10 lt, saldainiai 4,77 lt, sviestas 2 pok - 4 lt., kaiušiniai 20 vnt. - 8 lt, duona 2 lt, bandelės 3 lt, sūreliai 15 vnt. - 8,25 lt.

Viso: 195,65 lt

Kai ką jau šventėms pirkau, pvz. saldainius, majonezą, sviesto, ikrai, tešla. Ryžių, aliejaus, miltų dar turiu truputį atsiveštinių, bet dėl visa ko pasiėmiau papildomai, nu maža kas. Suma šita surašyta yra tik pirmadienio-pektadienio, nes šeštadienį apipirkinėjom daugiau, kadangi turėjom svečių, tai nelabai pavyko viską suskaičiuoti blush2.gif . Pirkau mandarinų, kivi, bananų, gėrimų vaikams, saldainių, vyrui į darbą silkės padarytos, mėsų gatavų, daržovių. Turėjom giminaičių iš kaimo, tai lauktuvių gavom nemažai rolleyes.gif , kitą savaitę praktiškai nereiks nieko pirkti thumbup.gif , tai irgi bus suma nekonkreti schmoll.gif .

Atvirai pasakius, nesinori man po darbo nei namo važiuot schmoll.gif , tenka amžinai sukti galvą ką nupirkus ir padarsiu valgyt doh.gif . Negaliu kaip žmogus gryžus namo nei pagulėt, nei paskaityt, galų gale nei pabendrauti jau nebelieka laiko. Užmuša mane ta virtuvė, staugiu ant namiškių, kad jie ne kaip visi, nu negali pavalgyt parduotuvinio maisto ar dešrelių doh.gif .
Atsakyti
Nu ne į temą,bet o tačiau Bjaurybe,nu pailsėk tu vieną kartą g.gif negerai taip,reikia save irgi mylėti.Vieną vakarą gryžus negamink nieko,pagulėk vonioj ar kažką nuveik ką mėgsti.Tikrai nieko tiem vaikam ir tam nabagui biggrin.gif vyrui neatsitiks schmoll.gif kąnors susimeistraus valgyt.Pailsėk tu to tikrai nusipelnei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2009 12 14, 13:08)
Nu ne į temą,bet o tačiau Bjaurybe,nu pailsėk tu vieną kartą g.gif negerai taip,reikia save irgi mylėti.Vieną vakarą gryžus negamink nieko,pagulėk vonioj ar kažką nuveik ką mėgsti.Tikrai nieko tiem vaikam ir tam nabagui biggrin.gif  vyrui neatsitiks schmoll.gif kąnors susimeistraus valgyt.Pailsėk tu to tikrai nusipelnei 4u.gif

kokia dar vonia blink.gif , šikinyke ramiai pasėdėt negali, tuoj kažkas iškrapšto doh.gif
Šiaip žadu po naujų kažkokią pertvarką daryt, šiandien apžiūrėjau turguje gatavos produkcijos kainas, aišku per kišenių muš, bet bandysiu gaminti tik pietus vaikams ir kažką lengvo vakare, o šiaip ant šaltų patiekalų gal pasėdės maniškiai g.gif ....nes jaučiu nelabai vertina kai viską turi po nosim schmoll.gif
Atsakyti