QUOTE(SilRa @ 2010 01 20, 22:04)
kol kas lašišos neperku -parveža giminės tiesiai iš Norvegijos o jei pirkčiau - rinkčiausi arba pjausnius,arba file gabaliuką. Nors ji brangoka, bet vienu sykiu juk didelio gabalo nereikia kažkada nusipirkau 1 pjausnį, jį susūdžiau ir visai skaniai porą savaičių ant sumuštinių dėjau
sūdau taip: dedu lašišą į maišelį, ten įberiu druskos ir cukraus proporcijom 2:1 (tai yra - pvz. 2 šaukšteliai druskos ir šaukštelis cukraus), dar įberiu džiovintų krapų (nebūtinai).tada gerai tuo mišiniu ištrinu žuvį, glaudžiai užvynioju ir palieku šaldytuve bent 2 paroms. Skanu - gaunasi visaikaip pirktinė sūdyta lašiša. Kartais būna sūresnė, kartais mažiau sūri - paeksperimentuokit su druskos kiekiais ir rasit, kaip jums skaniausia
sūdau taip: dedu lašišą į maišelį, ten įberiu druskos ir cukraus proporcijom 2:1 (tai yra - pvz. 2 šaukšteliai druskos ir šaukštelis cukraus), dar įberiu džiovintų krapų (nebūtinai).tada gerai tuo mišiniu ištrinu žuvį, glaudžiai užvynioju ir palieku šaldytuve bent 2 paroms. Skanu - gaunasi visaikaip pirktinė sūdyta lašiša. Kartais būna sūresnė, kartais mažiau sūri - paeksperimentuokit su druskos kiekiais ir rasit, kaip jums skaniausia
Ačiū. O tu ją laikai kameroj ar ne?
Papildyta:
QUOTE(miau @ 2010 01 21, 13:30)
Labai labai ačiū, Vėjūna Viską nusikopinau, šeimininkausiu
Ačiū sakau ir aš. Sukonspektuota, bandysim.
Mano buto išlaidos irgi įspūdingos: mes visiems mokesčiams apie 1000, gal ir daugiau. Vien šildymui, karštam vandeniui, gyvatukui - 546 Lt. O kur dar kiti .