QUOTE(deimapov @ 2010 01 20, 15:56)
koks skanus meniu, kiekviena diena tokia gausi įdomių patiekalų ir išviso stebiuosi, kaip žmonės rytais košes verda, nu aš arba tyngiu arba nežinau kaip čia yra, pusryčių dažnai nevalgau tik atsikėlusi, man turi praeiti 2h kad norėčiau valgyti, tai dažniausiai išeinu nevalgiusi, jei niekur nereikia eiti, tada kokią 12h pusryčiauju. Vis sakau, kad virsiu ir aš košes, bet kaip nepradedu taip nepradedu, nėra tokio dalyko mūsų meniu
o juk ir sveika ir pigu ir taip skanu, bet va.. apsileidimas
As sau irgi nedaryciau kasdien, o karsti pusryciai labiausiai del vaiku, kad i mokykla su tusciu pilvu nelektu, tuo labiau, kad jie pries koses nesipriesina
Va vyriausias semos vyras tai retkarciais vietoj kosyciu sumustinuka issitraukia, bo nieko ner skaniau
QUOTE(Mergelė @ 2010 01 20, 16:04)
keptuveje kepti varskiniai pyrageliai su desrelemis
Pasidalink patirtim kaip gamini. Ir jei gali mestelėk šio patiekalo "modeliu kojytes". Ačiū.
Dabar pradesiu dirbti receptu platintoja
pyrageliams su desrelemis darau tesla is 200 g varškės, 1 kiaušinio, 1 a.š. sodos, nugesintos, 6 v.š. miltų su kaupu, trupucio druskos. I sia tesla isuku pieniskas desreles ir kepu keptuveje. Valgom su pomidorų padažu ir/arba grietine.
Modeliu kojyciu receptas cia
http://www.supermama...p;#entry5830958, tikrai labai skanus ir grazus sventinis patiekalas, tik darbo daugokai.
QUOTE(miau @ 2010 01 21, 09:11)
O gal galima apie šiuos receptus plačiau?
Siupinine, tikrai labai skani, soti ir taupi, nes suvalgom visus likucius, recepta radau SM kazkurios mamytes( toki tiksliai nukopijuota ir idedu), bet naudojuosi jau senai ir daznai
Sluoksniais į šaltą puodą dedam šiuos produktus:
1 svogūnas (kubeliais), 1 vnt raugintas arba marinuotas agurkas kubeliais, 150 g kubeliais supjaustytos šviežios mėsos (kiauliena, jautiena), 1 vnt vidutinio dydžio morka (tarkuota), 4-5 bulvės kubeliais, 200g rūkutos mėsos kubeliais (geriau kelių rūšių dešryčių, kumpelių ir pan - vnž "šaldytuvo valymas"), 100 g pieniškų dešrelių arba daktariškos dešros, 1 arb.šaukštelis "Vegetos" ar panašių prieskonių (as dedu druska ir zoliniu prieskoniu be E), 400 g skardinė pomidorų savo sultyse - supjaustyti kubeliais, pilti su visom sultim, pomidorų pastos 2 valg šaukštai
alyvuogių (nebūtina)
Dar paspaudžiam , kad susispaustų ir neliktų oro tarpų. Uždengiam ir be jokio vandens dedam ant kaitvietės. Įkaitinam puodą (apie 3 min) ir kai užverda su mažinam galingumą per pusę. Troškinam viską savo sultyse 20 min. Tada supilam 1 l verdančio vandens ir dar paverdam su vandeniu apie 10 min.
Lavasa idarau apkeptu misiniu is mazdaug 400-500 g. maltos mesos, 1 svogūno, 2 didelių pomidorų, 1/2-1 v.š. miltų, 150 ml grietinėlės arba grietines mazesnio riebumo, 2 v.š. pomidorų padažo, druskos, pipirų, poros skiltelių česnako . Kai visa tai apkepa imetu i keptuve tarkuoto fermentinio surio, nukeliu nuo ugnies ir ta kose aptepu lavasa. Susuku i vyniotini ir koki 10 min. kisu i orkaite, kad nezymiai apskrustu. Mano vaikams vienas is skaniausiu patiekalu
Rukytos zuvies salotos pacios paprasciausios : zuvis/kiausinis/zirneliai/tarkuotas obuolys/poras/majonezas jei turiu dar kartais ipjaustau pomidoro, si kart nebuvo.
Spageciai su krutinele tai buvo eksperimentiniai - internetiniai, gavosi visai neblogi:
2 vištienos krūtinėlių filė, 1 svogunas pakepami ant keptuves, dedami prieskoniai, pilama saukstas soju padazo, apie puse stiklines apelsinu sulciu, kelias minutes paverdama ir padazas uzpilamas ant isvirtu makaronu, pabarstom fermentiniu suriu ir sezamo seklom.
Nu va, atsiskaiciau