QUOTE(bjaurybe @ 2010 01 04, 13:59)
*ananasas marinuotas tiktų
**čia kaip ir padažą pakepinat grybus su svogūnais ir užpilat, ar darot kokį tirštą
*** bulvių tešlos?
****brangus receptas?
. Nes aguonų ir saulėgražų turiu, be persikų apseitume gal
**** su daržvėmis, tai iškepta su daržovėmis valgoma, ar kažkaip kitaip
*Ananasas dedamas konservuotas, agurkas marinuotas, uzpilama majonezu, tikrai gaiviai skanu
**Taip, kaip padaza, grybai, svogunas, nedaug sonines, grietine, prieskoniai.
*** miltiniai/ kefyriniai. receptas is rusisko forumo
Нам понадобится: 2 яйца,500 мл. кислого молока (либо кефир+молоко),200 гр. творога (у меня 5% ),1 ч.л. соды, 300 гр. муки,соль,сахар.
Творог взбиваем с яйцами,добавляем половину молока.
Добавляем соль,сахар (если пирожки будут с несладкой начинкой то соли чуть больше и наоборот) и всыпаем муку. В оставшееся молоко добавляем соду,хорошенько перемешиваем. И соединяем с творожной массой. Всё хорошенько взбиваемДалее делаем начинку по вкусу. Я обжарила грибы с луком. На хорошо разогретую сковородку наливаем порцию теста,уменьшаем огонь и накрываем крышкой. Как только будет заметно что низ блинчика зажаривается -кладём начинку (ближе к центру)
и аккуратно,помогая лопаточкой складываем блинчик пополам. Тесто послушное и легко сворачивается,у меня не порвался ни один пирожок
накрываем сковороду крышкой на 1-2 минуты,далее переворачиваем блинчик и снова накрываем крышкой
*** Man atrodo nebrangus, ypac be persiku
(juos pirkau per akcija), tik labiau toks kasdieninis, nesventinis, bet tik toki is darbo parlekus iki naujuju sutikimo suspejau iskept
teslai
300g. miltu
2 a.s kepimo milteliu
200g. cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 kiausiniai
120 ml pieno
150g. sviesto ar margarino
80-100g. aguonu
Viska sumaisom ir kepam apie puse valandos, tada ant jau kiek pakepusio pavirsiaus isdestom supjaustytas persiku skilteles ir uzpilam uzpilu kuri pasigaminam is 2 saukstu medaus, 3 saukstu grietineles, (manau galima ir pieno), 60-70g. cukraus, 30g. sviesto ir 80g. saulegrazu. Visa sita geri pries uzpildami kelias minutes paverdam. Ditaip "papuose" pyraga, grazinam i orkaite dar pusvalandukui
***taip, kartu su vista i skarda dejau svoguno, cesnako, paprikos, morka ir kepiau, po to su jomis ir valgem