na ką,atsigrūdau vėl su savaitės praktiškai "likutiniu" meniu
PIRMADIENISDienos eigoje: aš- obuoliai,mandarinai, sumuštinis su sūriu, kepta cukinija su majonezu, vėdarai; vyras - šaltiena su raugintais agurkais ir duona (viskas iš kalėdinių likučių)
vakare: majoneze ir česnakuose marinuota
kepta višta (iš šaldiklio),
balta mišrainė, raugintų kopūstų sriubos likučiai.
ANTRADIENISDienos eigoje: aš-obuoliai,vėdarai,sumuštinis su sūriu; vyras - aguonpienio likučiai, šaltiena su balta mišraine, rūkytas kumpis su duona ir česnaku (vis dar kalėdiniai likučiai)
vakare: pica kavinėje
TREČIADIENISI. obuoliai, kumpis su duona ir balta mišraine
II.
karšti sumuštiniaiIII.
trinta daržovių sriuba su lydytu sūreliuIV. vyras - paskutiniai Kalėdiniai vėdarai, sumuštiniai su lydytu sūreliu, aš - kalėdinis kugelis su padažu ir grietine, vaikis - koldūnai su grietine.
KETVIRTADIENISDieną: aš - kugelis
vyras - kumpis su paskutine balta mišraine
Vakare: šalti užkandžiai, saldumynai, sumuštiniai su rūkyta ir sūdyta lašiša (atvežė giminės,dirbantys Norvegijoje),
kalakutienos krūtinėlės kepsnys su pievagrybių-majonezo ir sūrio uždaru, virtosbulvės, žaliosios salotos su pomidorais ir agurkais.PENKTADIENISI. jogurtas
II. kugelio su grietine likučiai
III.
aštri pupelių sriuba, aš - sumuštiniai su lašiša, vyras- duona su kumpiu ir skilandžiu (likučiai nuo šventinio stalo), vaikis - dešrelė su bulvėm, sausi pusryčiai su pienu
ŠEŠTADIENISI.
avižų košėII.
šernienos karbonadai su padažu, virtos bulvės, žaliosios salotos
III. sumuštiniai su skilandžiu
IV. aš-žele, vyras-šprotai su duona, vaikis - pupelių sriubos likučiai su dešrele
SEKMADIENISI. avižų košės likučiai
II. man ir vyrui-
žirnių košė su spirgais, žaliosios salotos (man),vaikis -
žirnių sriuba ir sumuštinis su sūriu.
III. sumuštiniai su lašiša ir šprotais
IV.
miltiniai blynai su uogiene arba grietine
Neskubėkite piktintis dėl kalėdinių likučių gausos - planavom, kad pas mus Kalėdas švęs dar dvi šeimos, todėl ir baltos mišrainės bei vėdarų ir kugelio buvo pagaminta atitinkamas kiekis, tačiau kadangi mes visi pasigavom noro virusą, tai visi vizitai buvo atidėti, mišrainę ir vėdarus teko suvalgyti savaitės eigoje, o kugelį supjausčiau gabalais ir užšaldžiau
Užtat naujametinių likučių daug nebuvo, nes žinojau, jog švęsime vieni, tai ir maisto pagaminau atitinkamus kiekius
Savaitės išlaidos maistui:
50lt. (šventinių saldumynų ir šampano neskaičiuoju, tam turiu atskirą grafą
)
SAVAITĖS PIRKINIAI:
MĖSA: dešrelės vaikui
DUONA, KRUOPOS: 2 kep. duonos, batonas,
PIENO PRODUKTAI: 11 varškės sūrelių, 2 gab.fermentinio sūrio, tepamas lydytas sūrelis, jogurto indelis, 6l pieno
DARŽOVĖS, VAISIAI: 3 nemažos kekės vynuogių, dėžutė pievagrybių
BAKALĖJA: prieskonių mišinys