Pirmoji tema
Antroji tema
Čia renkasi šaunios merginos, kupinos puikių idėjų ir patarimų kaip taupiai ir skaniai galima maitintis
Skanių patiekalų JŪSŲ namuose
pirmiausia tai dėkui už naujus namučius
QUOTE(SilRa @ 2009 12 07, 15:29)
nepykit, kad paklausiu, jei nesinori, neatsakykit, šiaip moteriškas smalsumas
jūs rašot tik kad jūs su vyru valgot, o vaikas nevalgo
mano 3 vyrukai tai valgo be jokio ręžimo ir pastoviai pavakarėj prasideda jų noras valgyti, tai jei nėra pagaminta, užkandžiauja pastoviia, jei pagaminta, pritrūksta, oi sunku šitaip taupyt, neatimsi iš vaiko kąsnio
Sveikos, atkeliauju su savo praejusios savaites meniu:
Pirmadienis:
pusryciai- manu kose,
pietus - as valgiau idaryta cukinija nuo savaitgalio su bulvem ir kopustu/zirneliu/majonezo salotom, vaikai kapojo kepta su obuoliais vistiena su tokiu pat garnyru.
vakariene - pica ant naminio varskes pagrindo, desertui savaitgalio obuoliu pyragas.
Antradienis:
pusryciai- grikiu kose su grybu padazu,
pietus - as valgiau kepta vistiena su obuoliais, vaikams likusi grikiu kose su padazu
vakariene - zirniu/pupeliu/grybu/sonines/kopustu/morku/svoguno troskinys.
Treciadienis:
pusryciai - virti varskeciai su grietine ir cukrum
pietus - paskutine idaryta cukinija man, vaikams zirniu/ pupeliu troskinys.
vakariene - vistienos krutineles su morkom, svogunais grietineles padaze su pekino/pomidoru salotom ir virtom bulvem.
Ketvirtadienis:
pusryciai -avizine kose su bananais.
pietus - man kopustu sriuba su frikadelem, vaikams vakarykscios troskintos vistienos krutineles.
vakariene - vistienos kepeneles su darzovemis saldziarugsciame padaze su kopustu salotom ir bulvem.
Penktadienis:
pusryciai - keptos krabu lazdeles teslos apvalkale,
pietus - silkės salotos su ananasais ir marinuotais agurkeliais bei poru.
vakariene - vaikams grikiu sklindziai, mums su vyru surio padaze troskinta tilapija.
Sestadienis:
pusryciai -vakaryksciai like grikiu blynai, tiem, kam buvo per maza sumustiniai su desra.
pietus - suvalgem visus saldytuvo likucius :kepta vistiena, troskintas kepeneles su keptuvej pakepintom bulvem ir raugintu kopustu salotom.
vakariene - obuoliu/svogunu/sonines pyragas, desertui kepiau sokoladini trupiniuoti su varske.
Sekmadienis:
pusryciai - mums su vyru obuoliu/svogunu pyragas, vaikai kepesi kiausiniu.
pietus - balta kaimiska misraine, obuoliu kailinukuose keptas kalakyto kumpelis, burokeliu misraine.
vakariene - agurkine sriuba, desertui vakarykstis sokoladinis varskes pyragas.
Per savaite pirkau: pienas/kefyras - 5,27lt., suris fermentinis- 4,29lt., duona/bulka - 3,55lt., kumpelis- 5,96lt., vaisiai - 7,82lt., sviestas - 5,53lt., vistienos kumpeliai- 12,12lt., grietine - 3,30lt., varske - 8,75lt., agurkai- 0,93lt., pomidoru padazas - 1,79lt., farsas - 9,00lt., kiausiniai - 11,17lt., krabu lazdeles - 6,04lt., miltai- 2,75lt., zirneliai, majonezas, kons. ananasai, kukuruzai - 39,86lt., silkė - 7,99lt., grietinele - 0,99lt., kava - 4,99lt., perlines kruopos, ryziai - 2,55lt., jogurtas - 1,42lt., morkos - 1,50lt., mieles, riesutai - 3,25lt.
VISO: 120,82lt.
Pirmadienis:
pusryciai- manu kose,
pietus - as valgiau idaryta cukinija nuo savaitgalio su bulvem ir kopustu/zirneliu/majonezo salotom, vaikai kapojo kepta su obuoliais vistiena su tokiu pat garnyru.
vakariene - pica ant naminio varskes pagrindo, desertui savaitgalio obuoliu pyragas.
Antradienis:
pusryciai- grikiu kose su grybu padazu,
pietus - as valgiau kepta vistiena su obuoliais, vaikams likusi grikiu kose su padazu
vakariene - zirniu/pupeliu/grybu/sonines/kopustu/morku/svoguno troskinys.
Treciadienis:
pusryciai - virti varskeciai su grietine ir cukrum
pietus - paskutine idaryta cukinija man, vaikams zirniu/ pupeliu troskinys.
vakariene - vistienos krutineles su morkom, svogunais grietineles padaze su pekino/pomidoru salotom ir virtom bulvem.
Ketvirtadienis:
pusryciai -avizine kose su bananais.
pietus - man kopustu sriuba su frikadelem, vaikams vakarykscios troskintos vistienos krutineles.
vakariene - vistienos kepeneles su darzovemis saldziarugsciame padaze su kopustu salotom ir bulvem.
Penktadienis:
pusryciai - keptos krabu lazdeles teslos apvalkale,
pietus - silkės salotos su ananasais ir marinuotais agurkeliais bei poru.
vakariene - vaikams grikiu sklindziai, mums su vyru surio padaze troskinta tilapija.
Sestadienis:
pusryciai -vakaryksciai like grikiu blynai, tiem, kam buvo per maza sumustiniai su desra.
pietus - suvalgem visus saldytuvo likucius :kepta vistiena, troskintas kepeneles su keptuvej pakepintom bulvem ir raugintu kopustu salotom.
vakariene - obuoliu/svogunu/sonines pyragas, desertui kepiau sokoladini trupiniuoti su varske.
Sekmadienis:
pusryciai - mums su vyru obuoliu/svogunu pyragas, vaikai kepesi kiausiniu.
pietus - balta kaimiska misraine, obuoliu kailinukuose keptas kalakyto kumpelis, burokeliu misraine.
vakariene - agurkine sriuba, desertui vakarykstis sokoladinis varskes pyragas.
Per savaite pirkau: pienas/kefyras - 5,27lt., suris fermentinis- 4,29lt., duona/bulka - 3,55lt., kumpelis- 5,96lt., vaisiai - 7,82lt., sviestas - 5,53lt., vistienos kumpeliai- 12,12lt., grietine - 3,30lt., varske - 8,75lt., agurkai- 0,93lt., pomidoru padazas - 1,79lt., farsas - 9,00lt., kiausiniai - 11,17lt., krabu lazdeles - 6,04lt., miltai- 2,75lt., zirneliai, majonezas, kons. ananasai, kukuruzai - 39,86lt., silkė - 7,99lt., grietinele - 0,99lt., kava - 4,99lt., perlines kruopos, ryziai - 2,55lt., jogurtas - 1,42lt., morkos - 1,50lt., mieles, riesutai - 3,25lt.
VISO: 120,82lt.
QUOTE(neringaal @ 2009 12 07, 10:46)
eglisha ziuriu labai "sveikai" maitinates : pagrindas sumustiniai, bandeles, lavasai submarinai .
na sumustinius tepas, nes dirbam lauko salygom, pasisildyt nieko negalim, i darba nestis kazka gaminti neapsimoka, salta maista su arbata valgyt fe. nezinau ka galetume nestis, nes sumustiniai su desra jau nusibost pradejo mb ir pietums lavasai nes uzknise yra balandeliai, kotletai ir kepsniai is kabako vietinio, kuriame nelabai aiski maisto kokybe skrandis stoja vien pagalvojus o submarina valgau kai tingiu gaminis valgyt bet tas labai retai, pora savaiciu ir nusibosta del sveiko maisto nesam pamise, o kartais ir salygu nera...
cia mes tokie vieninteliai " sveikuoliai" ziuriu
QUOTE(egliosha @ 2009 12 07, 19:41)
nezinau ka galetume nestis
prisikepti pačios darytų kibinų, čeburėkų, sumuštinių karštų, kurie šalti tikrai skanūs, dešrelės tešloje, dandelės su dešrele ar mėsa, salotos su vištienos krūtinėle. Na norint tikrai galima prigalvoti ką neštis į darbą kai nėra sąlygų pasišildyti maisto
QUOTE(deimapov @ 2009 12 07, 20:15)
prisikepti pačios darytų kibinų, čeburėkų, sumuštinių karštų, kurie šalti tikrai skanūs, dešrelės tešloje, dandelės su dešrele ar mėsa, salotos su vištienos krūtinėle. Na norint tikrai galima prigalvoti ką neštis į darbą kai nėra sąlygų pasišildyti maisto
aš tą patį norėjau parašyti, tik reik noro suktis virtuvėje
Vėjūna, daug šią savaitę gaminot
vaikas valgo bet paprastai jis valgo savo režimu - traukia iš šaldytuvo sūrį, sūrio lazdeles, dešreles, koldūnus... net nerašau to. bet priskaičiuoju į išlaidas Paprastai jis valgo tai, ką vyras, tik kiek modifikuota - vietoj kepsnių - dešrelės arba maltos mėsytės koks kotletas ir panašiai... Jei galėtų, mano vaikis vien sumuštiniais ir sūreliais gyventų jis ir suvalgo didžiąją dalį perkamų sūrelių
o nuo šiandien vaikis vėl eina į darželį, ten pavalgo,man rūpestis ttik ką nors vakarienei pakišti
QUOTE(mazge1979 @ 2009 12 07, 15:35)
jūs rašot tik kad jūs su vyru valgot, o vaikas nevalgo
vaikas valgo bet paprastai jis valgo savo režimu - traukia iš šaldytuvo sūrį, sūrio lazdeles, dešreles, koldūnus... net nerašau to. bet priskaičiuoju į išlaidas Paprastai jis valgo tai, ką vyras, tik kiek modifikuota - vietoj kepsnių - dešrelės arba maltos mėsytės koks kotletas ir panašiai... Jei galėtų, mano vaikis vien sumuštiniais ir sūreliais gyventų jis ir suvalgo didžiąją dalį perkamų sūrelių
o nuo šiandien vaikis vėl eina į darželį, ten pavalgo,man rūpestis ttik ką nors vakarienei pakišti
QUOTE(deimapov @ 2009 12 07, 20:15)
prisikepti pačios darytų kibinų, čeburėkų, sumuštinių karštų, kurie šalti tikrai skanūs, dešrelės tešloje, dandelės su dešrele ar mėsa, salotos su vištienos krūtinėle. Na norint tikrai galima prigalvoti ką neštis į darbą kai nėra sąlygų pasišildyti maisto
kibinu ir cebureku ir beliasu tfu tfu tfu, ale situ nevalgom, mirtis skrandziui, abu jautrus sitiems esam; neisivaizduojat kokios neskanios desreles patampa po dvieju dienu(desreliu as nevalgau ), viena savaitgali kepiau, daugiau nebenori. desrainiai nusibodo pries kelis menesius(naminius darau), pries tai mesainiai su kumpiu buvo. del salotu su vistiena gal ir nieko vienintelis valgomas daiktas(neisizeiskit) tik paskui pradeda skrandi skaudet nuo saltu misrainiu cia jau nieko nepakeisim, nes optimaliausia varianta pasirinkom, kai nusibosta viena, imam kita, tiesiog dabar sumustiniu faze, antraip keist darba reik, o kur kita dabar rast, dziaugsimes jei ir kitais metais dirbsim.
QUOTE(SilRa @ 2009 12 07, 21:40)
Taip gavosi
Uz tai siandien tinginiauju, savaitgalio likucius tvarkom, tik pusrycius pagaminau
sveikutes naujuose namuciuose
norejau paklausti- kaip gaminat ta dribsniu kose su bananais?
nedraugauju visiskai su aviziniais dribsniais ir net neisivaizduoju ka is ju gaminti bet ta kose su bananais vilioja
norejau paklausti- kaip gaminat ta dribsniu kose su bananais?
nedraugauju visiskai su aviziniais dribsniais ir net neisivaizduoju ka is ju gaminti bet ta kose su bananais vilioja
QUOTE(egliosha @ 2009 12 07, 21:11)
kibinu ir cebureku ir beliasu tfu tfu tfu, ale situ nevalgom, mirtis skrandziui, abu jautrus sitiems esam; neisivaizduojat kokios neskanios desreles patampa po dvieju dienu(desreliu as nevalgau ), viena savaitgali kepiau, daugiau nebenori. desrainiai nusibodo pries kelis menesius(naminius darau), pries tai mesainiai su kumpiu buvo. del salotu su vistiena gal ir nieko vienintelis valgomas daiktas(neisizeiskit) tik paskui pradeda skrandi skaudet nuo saltu misrainiu cia jau nieko nepakeisim, nes optimaliausia varianta pasirinkom, kai nusibosta viena, imam kita, tiesiog dabar sumustiniu faze, antraip keist darba reik, o kur kita dabar rast, dziaugsimes jei ir kitais metais dirbsim.
nu keista, nes tie visi čeburėkai, kibinai ne ką daug ir skiriasi nuo visokių lavašų, submarinų na bet aišku būna tokios bangos kai užeina kad vat mėnesį laiko norisi kokių tarkim bulvyčių fri ir jas gali dieną naktį valgyti
mano vyras kai nešdavosi į darbą tai jo pietų meniu būdavo: virti kiaušiniai su majonezu ar sumuštinių pavidale; apie mišraines jau sakė kepdavau bandeles su krabų lazdelėm su faršu su virta mėsyte; virta mėsytė tikdavo (arba kepta)ir sumuštiniams arba į salotas;dar puikiai tikdavo kiušiniai įdaryti su šprotais ir pan.; šaltiena darydavau, tušonkes ; įvairias makaronų salotas; tėtis į darbą kepdavosi lašinius ("kresnas") pakui tiek mano vyro tiek tėčio gyvenime atsirado termosai kuriuose maistas ilgai išlikdavo karštas o tada jau įsidėdavo bet ka i darbą
papildau dar lietinius galima keptis tai tas pats lavašas
papildau dar lietinius galima keptis tai tas pats lavašas