Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

[quote=Pintikė,2009 12 10, 13:42]
sveikos mergaites,a,jau ir vaikinukas,reiktu sakyti(lauksim lauksim kepiniu smile.gif )
as vakar pirma kart bandziau antgalius ,puosiau greitinele-baisu doh.gif gal dirbansios su grietinele galetumet atsakyti
1,kodel oras patekes i maiseli niekur nedingsta o paskui pasireiskia grietineles ,,perdejimu,,(atsiprasau uz issireiskima ax.gif )kaip tik ,,pyrst,,taip ir nebera lygios linijos,kaip tas oro puslytes isprasyti is maiselio?
2,kodel darant ,,pintinele,,tie dantukai nesigauna lygus,o tokie pertraukiami???ar tai spaudimo problema (del patirties stokos)ar vistik geriau ,,pintineles ,,antgali naudoti su kokiu kitu kremu pvz sviestiniu?
3,kokiu kampu geriausiai laikyti maiseli darant ,,pintinele,,(t.y.staciau ,ar daugiau gulsciau )
aciu is anksto 4u.gif
taigi-puosta grietinele,lapeliai-plikyti,gelytes ir drugeliai is Cypciuko cukrines mases,tortas-apelsininis-aguoninis pagal Cypciuka

As namiskiams dariau torta,tai isbandziau si antgali,bet su baltyminiu kremu,tai gerai gavosi smile.gif Gal grietineles nedaplakei g.gif
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2009 12 10, 13:58)
1,kodel oras patekes i maiseli niekur nedingsta o paskui pasireiskia grietineles ,,perdejimu,,(atsiprasau uz issireiskima ax.gif )kaip tik ,,pyrst,,taip ir nebera lygios linijos,kaip tas oro puslytes isprasyti is maiselio?
todėl kad greičiausiai tik sukišai grietinėlę į maišelį ir nekrestelėjai maišelio, kad tas oras iš ten išeitų, arba šaukštu galų gale pamaišyk, kad neliktų oro tarpų, arba prisidėjai iš karto daug kremo
2,kodel darant ,,pintinele,,tie dantukai nesigauna lygus,o tokie pertraukiami???ar tai spaudimo problema (del patirties stokos)ar vistik geriau ,,pintineles ,,antgali naudoti su kokiu kitu kremu pvz sviestiniu? šitoj vietoj nežinau ką pasakyti, iš arčiau foto prašom problemos jei įmanoma, gali būti netolygus spaudimas, ne tas laikymo kampas, netinkama grietinėlės konsistencija arba tas pats oras maišelyje kaltas, iš arčiau gal turi foto
3,kokiu kampu geriausiai laikyti maiseli darant ,,pintinele,,(t.y.staciau ,ar daugiau gulsciau )
pačią tvorelę ant šonų tai vienus stačiai, kitus horizontaliai 45 laipsnių kampu, o viršų pinant irgi tas pats 
nu kiba reikės pradėti filmuoti, tik kaip patalpinti  g.gif


Laukiam,laukiam,laukiam,i youtube
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jonė*: 10 gruodžio 2009 - 14:11
Praktiškai jau kaip ir savaitgalis, o kur tortai unsure.gif
Kai aš seku temą, tai tortų nėr, a kai negaliu prisėst prie PC tai tada pasipila kaip iš gausybės rago doh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 12 10, 17:19)
Praktiškai jau kaip ir savaitgalis, o kur tortai  unsure.gif
Kai aš seku temą, tai tortų nėr, a kai negaliu prisėst prie PC tai tada pasipila kaip iš gausybės rago  doh.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Tortu pasiilgai lotuliukas.gif palakstyk po postus mergaiciu, bet jau ir tu senokai bekepiai progu nera g.gif
O del seminaro tai jega butu pirma tema bezo plakimas musu akivaizdoi as ir duine atvesciau ir produktu kad tik parodytu ta dievo kurini lotuliukas.gif

Olesta tu tik nufilmuok kaip ikelti sugalvosim visos bendrom jegom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 10, 17:28)
Tortu pasiilgai  lotuliukas.gif  palakstyk po postus mergaiciu, bet jau ir tu senokai bekepiai progu nera  g.gif
O del seminaro tai jega butu pirma tema bezo plakimas musu akivaizdoi as ir duine atvesciau ir produktu kad tik parodytu ta dievo kurini  lotuliukas.gif

Olesta tu tik nufilmuok kaip ikelti sugalvosim visos bendrom jegom  thumbup.gif


Taigi jau sakiau kodėl nekepu ax.gif

Blyn, o gal yra internete kur nors bezo darymo video g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pintikė @ 2009 12 10, 15:42)
2,kodel darant ,,pintinele,,tie dantukai nesigauna lygus,o tokie pertraukiami???ar tai spaudimo problema (del patirties stokos)ar vistik geriau ,,pintineles ,,antgali naudoti su kokiu kitu kremu pvz sviestiniu?

man labai gražūs Tavo drugeliai wub.gif labiausiai - tas mėlynas, kuris arčiau ..

ir aš tą patį pastebėjau su grietinėle - nesimato beveik tų rėžiukų. Aš kalbu apie SAVO tortų trumpą patirtį. Tai aš galvoju, kad čia yra du dalykai neatidirbti - tai oro burbuliukai, nevientisa masė teka per antgaliuką, ir kitas dalykas - peršilus grietinėlė. Per skysta ji, kad gerai eitų per antgaliuką.
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 12 10, 18:31)
Taigi jau sakiau kodėl nekepu  ax.gif

Blyn, o gal yra internete kur nors bezo darymo video  g.gif  biggrin.gif

Atleisk tu man skleroznikei atsimenu kad kelis kartus pagalvojau apie tave kad senai maciau tortu taviskiu bet nepamenu kad buciau skaicius doh.gif doh.gif reik muset man bilobil nusipirkt

Gal ir yra bet nemanau kad lietviskai o gal uzsienieciai tokio bezo is viso nedaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 10, 16:28)

O del seminaro tai jega butu pirma tema bezo plakimas musu akivaizdoi as ir duine atvesciau ir produktu kad tik parodytu ta dievo kurini  lotuliukas.gif



user posted image
Atsakyti
QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 10, 19:12)
Gal ir yra bet nemanau kad lietviskai o gal uzsienieciai tokio bezo is viso nedaro  g.gif

Neplanavau nieko rasyt del laiko stokos, bet kai pamaciau sita komentara, tai jau tiesiog negaliu susilaikyt ir stumiu visus reikalus i sali... blink.gif Uzsienieciai "bezo" nedaro... blink.gif O tai is kur jusu manymu jis kiles? biggrin.gif

Trumpai: "Beze" is tikruju yra prancuziskas morengas. Prancuzu kalba "beze" reiskia "pabuciavimas" (tokie jau jie lengvuciai, puruciai, kad romantiskiesiems prancuzams tik su buciniais ir asocijuojasi). BET! Tikrasis prancuziskas beze daromas su cukraus pudra, ne su sirupu, ir dziovinamas orkaiteje. Panasiai gaminamas ir sveicariskasis morengas. O stai tai, ka pas mus priimta vadinti "bezu", is tikruju yra ITALISKASIS morengas. Tai labai senas italu atradimas, daryti morengus nuplikant isplaktus baltymus cukraus sirupu. Ir zinomas jis tikrai visame pasaulyje jau ne viena desimtmeti blush2.gif

Tad atsakant i si klausima -- TAIP, uzsieniciai tokius DARO. ax.gif Tik jei norit apie ji ieskot informacijos uzsienio saituose, ieskokit tuo vardu, kuriuo ji priimta vadint - italiskasis morengas...

~~~

Kazkas cia dar rase apie skoni, kai naudojama gliukoze... faktas, kad su cukrum skaniau tongue.gif As ir pati visada darau su cukrum, o apie gliukoze parasiau tik todel, kad jos sirupa lengviau isvirt, tad pasiuliau ja naudot merginoms, kurioms niekaip nesigauna, tam, kad pamatytu, kokia turi but konsistencija...
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 12 10, 20:26)
Neplanavau nieko rasyt del laiko stokos, bet kai pamaciau sita komentara, tai jau tiesiog negaliu susilaikyt ir stumiu visus reikalus i sali...  blink.gif Uzsienieciai "bezo" nedaro...  blink.gif O tai is kur jusu manymu jis kiles?  biggrin.gif


Vaje vaje kaip as cia siandien gribauju doh.gif kokia geda blush2.gif pasidariau pajuokos objektu save na bet is kur as galiu zinoti bezo kilmes istorija aciu Meian
Atsakyti
Va sitas man iseina Baltyminis kremas is mamos receptu knygos dar rusu laiku.Meian,gal esi bandzius?Ar labai skiriasi nuo bezo?Nors man atrodo,kad cia tas pats,nes as jau bezui nervu neturiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 12 10, 15:31)
Taigi jau sakiau kodėl nekepu  ax.gif

Blyn, o gal yra internete kur nors bezo darymo video  g.gif  biggrin.gif

Sveikos, na Meian jau atsake kas per baubas tai yra uzsienyje - Italiskas morengas rolleyes.gif O stai cia radau viena vaizdeli mirksiukas.gif Zinoma, ju yra daug daugiau, reikia tik pasiknisti ax.gif Tiesa, reikia pamineti, kad sitame vaizdelyje dar dedamas sviestas, bet esmes gaminimo tai nekeicia cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 10, 19:45)
Vaje vaje kaip as cia siandien gribauju  doh.gif  kokia geda  blush2.gif pasidariau pajuokos objektu save  na bet  is kur as galiu zinoti bezo kilmes istorija aciu Meian

Atsiprasau labai, jei taip nuskambejo... taigi tikrai nieko asmenisko neturejau omeny unsure.gif Gal kai taip "bam bam" staigiai grubiai suberiau viska per skubejima, tai ir nesusimasciau, kaip zmogus gali sureaguot doh.gif Bjaurus as visgi zmogus blush2.gif

Cia tik bendro pobudzio komentaras buvo is tikruju... jokiu blogu keslu

selestė, Angel1203, Dzanetukas, saunuoles, mieli tortukai,

Neli, isvis zodziu neturiu apie dantuko simpatiskuma... nelygias formas dengiant mase tampoma jau uzdejus ant torto -- kur reikia daugiau, darai "pusles" ir plonini sluoksni po apacia pakista ranka (paprastai ne delnu, o priesinga rankos puse tai darau).

Matau, kazkam praverte pasiulymai del drugeliu "gyslu" dazymo... dziugu... grazu, Pintikė mirksiukas.gif

Andas, sveikas prisijunges. Neiskiriam mes cia nieko - ka domina kepiniai, tas jungiasi...

*Jonė* tas baltyminis glajus ir yra tai, ka cia daugelis vadina "aisingu", nuo anglisko "Royal icing"...
Atsakyti